Cure mene stvarno zanima koji dan dr. Podgajski radi dole u ambulanti u Merkuru.
Da li mi može koja konkretno odgovoriti ? Uskoro moram na kontrolu...
Printable View
Cure mene stvarno zanima koji dan dr. Podgajski radi dole u ambulanti u Merkuru.
Da li mi može koja konkretno odgovoriti ? Uskoro moram na kontrolu...
Dr. Podgajski je u ginekološkoj ambulanti ponedjeljkom. Na početku trudnoće sam kontrolirala kod njega hematom. E sada postoji i neka trudnička ambulanta za koju ne znam koji dan je P. tamo. Najbolje nazovi sam Merkur
OK. Hvala ti na informaciji!
ja sam u Merkuru bila zadovoljna s doktorima(dr.Skalak, dr.Kovačević, dr. Leder, dr.Zmijanac)...ali babice u dječijim sobama su :shock:
Pozdrav svima, javljam se prvi puta. Prije 3 mjeseca rodila sam prekrasnu curicu, i porod je obavljen u Merkuru.
Trudnoću sam vodila kod privatnog ginića, a u bolnicu sam počela dolaziti na pregled 2 tjedna prije poroda.
Na porodu mi je bila dr. Stasenko i bila je odlična, puna razumijevanja i podrške, ali sav posao je radila babica. Po trbuhu mi je skakao dr. Balenović, on mi je bio koma, dok sam bila na dripu nervozno mi je vikao da se ne derem jer da to šteti bebi. No u onim bolovima mu nisam imala snage reći da u principu pravilno dišem, samo što pri izdisaju ispuštam i zvukove jer mi je tako lakše. Jedina pozitivna stvar kod njega je bila kod šivanja, bio je jako nježan i nisam apsolutno ništa osjetila.
Muž je bio sa mnom na porodu i to mi je jako puno značilo, puno mi je pomogao.
Smještaj je bio odličan (dvokrevetna soba), a sestre su bile OK. Neke više neke manje. Iako mi je veza u bolnici bio prof. Ciglar (šef ginekologije), neki su se prema meni ponašali super, a neki kao i prema svima drugima.
U svakom slučaju, čak i da pri sljedećoj trudnoći neću imati nikakvu vezu u Merkuru, ponovno ću ići tamo.
Uskoro bih i ja trebala u Merkur na porođaj, pa mi je tvoj post vrlo ineresantan.
Jedino mi se ne sviđa što su ti uvalili drip(ne znam da li si ga mogla odbiti?) i što su ti skakali po trbuhu.
Najviše mi je drago što ti je bila dr. Stasenko; kad bih mogla planirati i birati, ona bi bila moj izbor!
Kada si rodila; možda naletim na nju? Mislim koji dan.
Želim ti brzi oporavak i čuvaj svoju bebicu. :)
Rodila sam u utorak popodne, ali stvarno ne znam kad ona radi. Probaj pitati, možda postoji šansa da se dogovoriš da ti ona bude na porodu.
Kaj se tiče dripa, morali su mi ga dati, prenjela sam 6 dana i u principu ni taj dan nisam trebala roditi, ali su ipak odlučili da ostanem u bolnici, probušili mi vodenjak i dali mi drip jer trudova uopće nije bilo. Malenoj se očito nije žurilo van :)
Skakanje po trbuhu na kraju krajeva i nije bilo tak strašno, možda bi mi i duže trebalo da ih nije bilo, ovako su bila dovoljna samo 4 truda (dva dobra, a dva kriva - u glavu) da malena izađe. Sve je trajalo 5 sati (od trenutka dobivanja dripa, pa do izlaska bebe).
Moj ginić mi je poslije rekao da su me baš "fino" zrezali, ali nakon mjesec dana sam se skroz oporavila.
Želim ti brz i ne jako bolan porod (traži epiduralnu ODMAH, ja sam budala glumila hrabrost i na kraju prekasno tražila) i dobre doktore i babice. Kaj čekaš, curu ili dečka?
Čekam dečka. Mogao bi svaki dan iako mi je termin za kojih 10 dana.
Što se tiče dripa,ja ti ga ne volim jer mi pri prvom porodu nije ni trebao ni pomogao,samo me još više boljelo.
Što se tiče epiduralne,skeptična sam prema njoj jer povećava šanse za carski.
Uglavnom,nadam se što prirodnijem porodu,a na trudove i bolove sam spremna; već znam što me čeka.
Jedino što ne znam je osoblje i njihovi stavovi. No nadam se da će sve biti ok.
Teško mi je reći kakvi su stavovi i ponašanje osoblja, jer je meni veza bio šef ginekologije i svi su to znali, pa su se prema meni super odnosili, ali mi se nekak čini da su i prema drugima više-manje isti. Na dan mog poroda je dr. Stasenko bila cijeli dan, i slušala sam ju kak se odnosi prema drugim rodiljama, i prema svima je bila super, kao i sa mnom. Kaj se tiče sestara, ima ih i boljih i lošijih. Jedino kaj mi se ne sviđa to što kad je dijete kod njih, a bude gladno, ako nije vrijeme da ide k tebi, nahrane ti ga, pa ti ga poslije donesu sitog i očekuju da ga staviš na cicu. Ali vjerujem da sam reagirala, da bi mi ju nosili.
No sad ti je Merkur u preuređenju (rade nove boksove), pa ti se može dogoditi da te pošalju u neku drugu bolnicu ak im je gužva.
Koliko sam shvatila, beba nije s tobom u sobi?
Nikako mi se ne sviđa da mi donose bebu već uhranjenu sa ne znam čime.
Želim ga hraniti isključivo iz vlastite proizvodnje. :)
Znam da im je gužva zbog preuređenja, ali ne vjerujem da bi me slali nekuda drugamo.
Nedavno sam ležala kod njih na čuvanju trudnoće, pa možda i to ima neke veze...
Što se tiče dr. Stasenko, žena je super. Mene je jednom u životu vidjela, i ponijela se kao da sam njena pacijentica godinama! Ma, fenomenalna je!
Već sam negdje napisala svoja pozitivna iskustva iz Merkura pa da se ne ponavljam. Bebe su sa tobom u sobi, osim kad idu na kupanje i prematanje, a to je oko 3 puta dnevno. Ja sam naglasila da ne želim da mi ga dohranjuju i nikad nisu (bar ja nisam primjetila, uvijek je bio jako raspoložen za cicanje kad bi ga donjeli). Samo sve treba reči. Mnoge od nas čudi činjenica da ima puno žena koje žele dohranu, ne žele bebe sa sobom u sobi i sl. Čak mislim i više od nas. Kad sam rekla da želim da beba bude samnom po noći baš su se začudili, ali su poštovali moje želje. Isto tako i pri porodu.
zna li netko kako će izgledati nova rađaona?
I mene bi zanimala nova rađaona kako se termin bliži :)
Da, i mene ovo zanima..Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Ja do kraja mjeseca bi trebala roditi u Merkuru, pa ako netko ima friške informacije, ili bilo kakve, ono - od susjede kćer rodila ili od kolegice sa posla nećakinja... :mrgreen:
ne kužim nekaj.kaj nije dijete s tobom u sobi ak ti to hoćeš.ja sam čula da je u merkuru rooming 24 h.
Pa napisala sam da je.Citiraj:
cisko-kid@net.hr prvotno napisa
stvarno 24-satni, bez odnošenja na preglede i prematanje, u vrijeme obroka i posjeta?
Odnose ih na preglede, kupanje. Za vrijeme posjeta mislim da može beba biti s tobom ako nemaš posjeta, odnosno ne izlaziš na hodnik. A prematati možeš i sama ako želiš.Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
Po noći je s tobom beba. Ako želiš. Ali baš 24h sigurno ne možeš biti s bebom kad je pregledavaju.
S druge strane, ako je gužva i beba ok otpuštaju i drugog dana od poroda.
E da, ovo su moja sjećanja od prije 2,5 godine. Možda se što promijenilo.
Moja sjećanja su od prije 4,5 god. Bebe jesu cijelo vrijeme s tobom. Odnosili su ih tokom dana na pregled i prematanje, navečer na kupanje. Znam da je također moguće dati bebu preko noći u sobu s bebama - ako mama izrazi želju. Inače beba i preko noći ostaje s mamom. Kako je danas - ne znam, ali ne vjerujem da je došlo do velikih promjena.
drimm, i ja imam takvo iskustvo otprije 3,5 godine ali to nije 24h rooming in.
Nije doslovno, ali što zanači odnjeti djete na kupanje na 1/2 sata do sat, ili ga odnjeti na prematanje na 15 min.? Ako je mama odlučila dati dijete na spavanje u sobu za bebe, pa nije li to njena odluka o mogućnosti korištenja 24-tverosatnog rooming-in-a? Ja sam ga koristila, iako mi je dijete dobilo žuticu i 2 dana bilo pod svjetlima. Ostalih 5 dana bio je cijelo vrijeme sa mnom osim za prematanje i kupanje.
Ja o njemu mogu reći sve naj, naj!Citiraj:
Trixie prvotno napisa
prije 3,5 godine to kupanje i prematanje nije trajalo 15 min ni pola sata. ne govorim o mogućnosti da mama traži da odnesu bebu, nego o tome a koliko dugo je odnose "po rasporedu". ako se to promijenilo, odlično!
Je, promijenilo se. Kad kupaju/presvlače bebe vračaju ih kako je koje gotovo, a prije su čekali da svi budu gotovi i tek ih onda vračali. Jasno mi je da to nije 24h u pravom smislu, ali je i to pomak na bolje.
Jel zna netko da li prof. Podobnik još uvijek radi u Mekuru?
I jel otvorio možda negdje novu ordinaciju ili možda privatno rodilište kako se pričalo prošle godine?
Stara ordinacija je bila na Trešnjevci.
Zadnje što znam za Podobnika je da i dalje radi u Merkuru (6. mjesec 2007). Nekad je bio šef, ali su ga sad degradirali jer ima svoju privatnu praksu, a i zamjerio se nekim ljudima.
Kaj se tiče njegovog rada privatno, još uvijek ima staru ordinaciju, ali gradi novu + rodilište, ali to je tek u fazi nastajanja.
Btw, ja ga uopće ne volim, jako mi je antipatičan, a i kolko sam shvatila ne vole ga baš ni njegove kolege. Navodno je u bolnici samo dobar prema pacijenticama koje idu kod njega privatno, a prema ostalima dosta bahat i bezobrazan. No to je samo moje mišljenje, vjerujem da ima i onih kojima je on OK.
Saznala sam da Podobnik u prosincu otvara na Svetom Duhu novu ordinaciju +rodilište. Naručiti se na pregled može tek za 10 dana i to za siječanj. Inače, Podobnik je meni bio odličan u prvoj trudnoći koja je bila izrazito rizična, i uvjerenja sam da nisam naletila na njega (išla sam kod njega privat) moj bebač danas možda ni ne bi bio tu. U bolnici nije bio bogzna kako ljubazan prema meni, ali sam se ipak osjećala sigurno u njegovim rukama. Istina je, trebao bi poraditi na taktičnosti i uljudnosti, ali da je izniman stručnjak i to je sigurno.
Svakako je stručnjak, tu se nema kaj reći, ali ponašanje i osnove kulture su mu na nuli. No kaj ćeš, bolje išta nego ništa :)
Sretno s drugom trudnoćom.
umiljata, hvala na dobrim željama za drugu trudnoću! Nažalost, malo je vjerojatno da ću je uspjeti ostvariti zbog problema koje sam imala u prvoj, a i posljedica koje su ostale. No, u nadi je spas.
Žao mi je lexy :/
Hej, ali kao što i sama kažeš, u nadi je spas, pa se tako i ja nadam da ćeš ipak uspjeti.
stvarno ti držim sve fige ovog svijeta da uspiješ!!!!!!!! :) :heart:
molila bih vas za pomoć , slijedeći pregled bi trebala obaviti u trudničkoj ambulanti i htjela bi pregled obaviti kod dr. Stasenko jel ima tko informaciju kojim danom radi u ambulanti i jel se potrebno naručivati ili samo doći sa uputnicom i čekati ? i do kada traje jutarnja , s do kada popodnevna smjena? Kada je najbolje doći da se ne čeka dugo?
unaprijed zahvaljujem!! :)
dr. stasenko je petkom nakon 10. dobro je prije provjeriti telefonom za svaki slučaj.
Dr. Stasenko mi je bila na prvom porodu. Bila sam oduševljena njome - bila je prava podrška i čovjek u zaista bolnim trenucima. Voljela bih kada bi mi prisustvovala i drugom porodu (za cca 3 mj.).
ja sam bila oduševljena s njom na trudničkom tečaju , iako sam danas čula da se ovaj vikend sele u ono privatno rodilište koje otvara Podobnik i koliko se sjećam ona je na predavanjima rekla da i ona odlazi raditi tamo tako da mi se to upoće ne sviđa.
Jel tko čuo kakvu informaciju za privatno rodilište i koji doktori će tamo raditi?
Rinče, imaš više info na topicu:
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...183&highlight=.
Dr. Stasenko isto odlazi? A ja računala na nju da ako neće biti novaca za privatno rodilište, da će me opet porađati na Merkuru. Joj, bit će glavobolja... :(
Evo samo da javim svoje iskustvo iz Merkura od 6.12. kad sam rodila.
Na pregledu u rodilištu je na mene skoro pala velika lampa, koja se srušila sama od sebe, a ja sam od nje bila udaljena par centimetra, u padu je ipak okrznula sestru, a ja doživjela :shock:
Osim tog ružnog iskustva o doktorima i babicama mogu reći sve najbolje, porađao me dr. Roki, a od mog primitka do kraja poroda i šivanja povremeno je dolazio i tješio me specijalizant dr.Škrobonja (mislim da se tako preziva). Sve mi je stručno objašnjavao, tješio...ma bio je divan...stalno je dolazio...bio strog kad je morao...
u kratko: ostao mi je porod u ljepšem sjećanju, jer je u bolnim trenucima bio jako suosjećajan, nježan i pažljiv...
Ostavio je dojam stručnosti i mislim da mu taj poziv baš "leži".
Mislim da je on iz Rijeke, pa blago ženama koje on bude porađao.
Jučer sam bila na pregledu u trudničkoj ambulanti, kod dr.Stasenko.
Za nju stvarno samo pohvale. Pristupačna, spremna sve objasniti, nježna kod pregleda. Stvarno sve kako bi uvijek trebalo biti.
Za 3 tjedna opet sam na kontroli kod nje, a prvi petak u veljači na UZV, tako da izgleda da ne odlazi, bar za sad.
odlično . daj mi samo reci jel radila ujutro ili popodne?