ne znam, valjda isto Nera, ali neminovno će čitati s dugim eCitiraj:
we&baby prvotno napisa
Jedno slično ime na nizozemskom, a koje je vrlo uobičajeno u nizozemskom, a ne tako čudno na hrvatskom je Neva i to čitaju normalno.
Printable View
ne znam, valjda isto Nera, ali neminovno će čitati s dugim eCitiraj:
we&baby prvotno napisa
Jedno slično ime na nizozemskom, a koje je vrlo uobičajeno u nizozemskom, a ne tako čudno na hrvatskom je Neva i to čitaju normalno.
moja kolegica ima curicu čije je ime Zjena
to je ovdje jako čudno ali baš mi je lijepo zvučalo.
MM ima sestričnu koja se zove Igra. Vrlo lijepo. Razigrano, veselo. No, treba ga svakome ponoviti dvaput.
Hm, hm, za Nevu. Znala sam ja da je naško, ali da ga može čitati svaško. Osim što mi je jedna starija gospođa rekla 'pa to je Snježana'.
wow kako super, nikad prije čula! ovo je od sad moj favorit :)Citiraj:
ovca_i_janje prvotno napisa
Igra - zvuči mi fenomenalno
A da li vam se sviđa Anda????? (evo mene sad opet :shock: :/ )...inspiracije nikada ne nedostaje..... :D
ni anđa ni anda ni vrletka ni dinara ni etna mi se ne sviđaju
ali ja sam jedna od 7 mlrd
I meni se svidja Nila. :heart:Citiraj:
ivarica prvotno napisa
i zjena i igra :love: prekrasno
etna mi se isto jako sviđa
Anda je dosta čest nadimak za Aleksandra, pa mi nije nešto.
Samo da napomenem, Igra je s Korčule pa se izgovara IIIIIIgra. Ali ja kad ne razmišljam o konkretno njoj, nego samo kažem ime, kažem vrlo kratko. Tako mi je bliže.
ne znam što me puklo, ali u zadnje vrijeme mi se jaaaako sviđa ime - olja.
a kakvo vam je ime Klea?
Citiraj:
petra prvotno napisa
a što znači to ime ?
moja curka se zove Anouk (Anuk), a da nije Anouk bila bi Grace (je l' te... isto je 8) )
Grace mi je izgledalo pretenciozno (kao ovo gore nije :lol:), a i prezime joj je cudno, madjarsko pa dobro pase
jedino joj je bilo tesko nauciti dobar izgovor imena i prezimena zajedno obzirom da joj se posljenje K iz imena odmah ponavlja kao prvo prezimena, sad joj vec super ide...
u kombinaciji su jos bili Marta i Magdalena ali to nije bila ozbiljna konkurencija jer je vecer prije nego sto je zaceta dobila ime i determinaciju da ako ikada imamo curu da ce biti Nuki
da je bila decko bila bi Martin
Anouk je starohebrejsko ime, korijen svih imena izvedenih iza Ana (npr. Isusova baka je bila Anouk; cesto je u frankofonskim i skandinavskim zemljama, a kcer ga je dobila po djevojcici iz knjige (filma) 'Čokolada'
MM ima inicijale VC pa nikad problema s tim! Nitko to ni ne primjećuje...Citiraj:
Sirius Black prvotno napisa
:love:
Moja sestra je već godinama "zaljubljena" u ime KISHA (čita se Kiša)!Citiraj:
abonjeko prvotno napisa
Meni je to prelijepo ime, ali kad je kod nas Kiša kiša, onda mi je malo...
ime je lijepo ALIme uvijek podsjeti na moje iskustvo s tim imenom. u mojoj školi je bila jedna Olja, koju su zvali doktorica Olja, odnosno Dr.Olja! Meni je to uvijek bilo užas (iako se je ponašala vrlo slično nadimku) :/Citiraj:
camel prvotno napisa
i meni je Nila prekrasno :)Citiraj:
Elly prvotno napisa
MM jaaakoooo se sviđa ime IRIS za našu curicu a ja se još premišljam, nekako mi rano već sada odlučiti, pa imamo još 4mj ili....?
Šta mislite?
da. i meni to navode kao argument protiv tog imena.Citiraj:
Isabel prvotno napisa
meni su super imena Jan, Iva...Nera...
mi smo odlučili da će se naš sinčić zvati Sven---i to i prije nego je začet...
gotovo jednoglasno izglasano....
a da je curica...e onda ne znam...mi kao da smo odmah znali da je dečko pa nismo puno ni pričali o ženskim imenima..iako mislim da bi se zvala Lana...znam da ih ima puno, ali...
ali u zadnje vrijeme mi je nadošlo ime Nia...
što mislite?
Ajme meni, ajme meni... i ja probam zamisliti kako cijeli život izgovaram to ime, i pokušavam ČUTI KOJE JE TO IME, ali ne ide... nijedno mi nije ono savršeno SJELO...
Oduvijek mi se sviđalo Barbara jer nosi nešto ženstveno u sebi - ne volim kratka jednosložna imena - točno vidim kako je kišilo nad Brestom tog dana a ona je stajala pokapana pod strehom,
ali dragi se buni, moja stara se isto mršti,
i onda sam počela razmišljat dalje... i sad sam u bumbaku...
Sviđaju mi se Adriana, Stela, Blanka, Lara, Irma, Mirta, nekako bih da ostanem u hrvatskom duhu a opet da nije neko obično ili prečesto... Sviđa mi se i Ljerka ali znam da nema šanse da dragi pristane na to, a možda bi i dite bilo ljuto na mene: "Kakvo si mi to ime dala!"
Uh nije ovo lako... Za muškog sam imala spremno - Šime ili Marko - al jučer je ultrazvuk pokazao da je curica... Imam još 3 mjeseca fore do poroda, doduše... :?
Sad si me vratila u djetinjstvo... :) ... točno vidim svoj dnevnik u koji sam pisala pjesme, bilježila misli ...Citiraj:
Gioia prvotno napisa
Ali, nikada mi se nije sviđalo ime Barbara .. pregrubo mi je .. i čudno, nekako :/
Moja sestra je Mirta, i to mi je oduvijek lijepo ime. I rijetko. Zamjerala sam mami jer sam ja Katarina, a ona Mirta, a znam da je obrnuto, sigurno bih joj opet zamjerala :mrgreen: .
Tako da od imena koja si ti izdvojila, meni je definitivno Mirta the one. Potom Blanka.
nama se nešto u zadnje vrijeme sviđaju:
Merjem(favorit MM-a),Iman,Asja i Emani
meni je ime moje kčeri predivno. :heart: i ne bi ga zaminila ni za jedno drugo.
a isto se nikako nismo mogli složit (mm i ja) oko imena. onda smo kombinacijom slova (koje smo izvukli sa pet papirića-toliko je bilo odlučeno za izvlačenje ) dobili ime. i nikad ga prije nismo čuli (a tko god ga je čuo isto ga nikad prije nije čuo) i još nisamo čuli da je netko kazao da mu se ne sviđa (ne znam šta misle u glavi, ali na glas ga hvale). doduše, triba ljudima malo dok ga zapamte, ali kad ga zapamte ne zaboravljaju ga. a i ne mišaju je sa nikim drugim. :mrgreen:
da imamo sina, ja bi bila navijala da se zove Moreno ili Loris.
Imam dva lijepa i relativno rijetka ženska imena iz moje bliže okolice:
Ozana i Erna
Gioia,od tvojih što si nabrojila,najljepša su mi Stela i Blanka :)
Moja princeza je Ela :zaljubljen: , eto nitko nije spopmenuo to ime a meni je predivno... Ako slucajno budemo imali jos jednu curicu zvat ce se Luce... (mozda Lucija li mi je Luce lipse)...
Kako vam se svidaju moja imena?
Odabirali smo muz i ja zajedno.
Za stranu zemlju - odlična imena! Bravo. Ja se osjećam zbilja ograničenom u odabiru imena jer mi ovdje ne možemo nazvat dijete recimo Skarlet ili Vivien ili Opra ili Bijonse... tko to učini, ljudi mu se smiju. A Afrička Amerikanka nazove dijete Dunja usred Amerike i to se tamo normalno prihvaća.
Moji se svi udruženo mršte na Barbaru pa sam/smo se dosjetili Katarine - dovoljno je ženstveno a može se fino skratit na Kate :D I fino ide dugačko ime uz tatino kraće prezime :D
...ja u susjedstvu dobila malu curicu i zove se ANI.
ja znam jednu Ani, meni je to lipo ime...
Jako lijepo ime,i ja znam jednu(s nama je na forumu)!Citiraj:
LeeLoo prvotno napisa
hm... tko koga kako zove? :mrgreen:
mene nila asocira na prašak
iris na parfumerije
ozana na jednu udrugu
etna na vulkan
itd...
:?
ja sam za kikicu odabrala ime s mojih 21 godinu... na ajfelovom tornju, gledajući pariz :mrgreen: ...
moja druga omiljena imena obično imaju francuski štih...
npr. monik (monique), madlen (madeleine), žislen (ghyslaine), klelia (clelia)
Sorci, a sta kazes na Michele?
predivno :heart: ... s malom korekcijom :lol:Citiraj:
momze prvotno napisa
micheLLe
"Tko nevjerne usnice čeka s okusom meda i mlijeka taj ime tvoje zna Barbara"Citiraj:
Citiraj:
Gioia prvotno napisa
moji favoriti su Nadja, Saša, Greta i Sonja
da, da. :oops:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
I meni je Greta lijepo i neobično, i Nadja u obliku Nadia. Lijepo! :heart:Citiraj:
pirica prvotno napisa
od imena za cure favoriti su mi
Inga (malo njemački)
Karla
Laura :love: