tako je i kod nas samo Hana još nema ni dva mjeseca :? . da li je to rano za zubiće?Citiraj:
Ica prvotno napisa
Printable View
tako je i kod nas samo Hana još nema ni dva mjeseca :? . da li je to rano za zubiće?Citiraj:
Ica prvotno napisa
za tjedan dana 8 mjeseci i isto ni traga zubičima! :)
još bolje...manje je brige 8)Citiraj:
big milky mum prvotno napisa
mi smo u toj dobi učili prati zube jer ih je stvarno rano dobio, pa smo do tada već imali 6-8 zubića i naslage na njima (rekla bih od noćnog nacicavanja + možda lošija kvaliteta zuba)
ja ni sama ne znam je li su to zubi ili što (kod njega je teško otkriti jer nije baš spavalica, pa je dosta nervozan općenito :) ), no za pripremu evo par pitanja :oops:
planiram danas poslati MM u ljekarnu po te gelove i pročitah da spominjete neke štetne pojave (calgel?). o čemu se radi?
koliko ti gelovi cca koštaju, pa da se nakupujemo više njih ili ću se morati držati jednog? :/ meni se sviđa ovaj neki na biljnoj bazi jer općenito ne volim baš kemiju.
i još jedno pitanjce - kak ste znale kada mazati? ako ja sad nisam 100 posto sigurna da su zubići, hoće li štetiti ako namažemo?
on slini, nije to ništa prestrašno; ruke trpa u usta već dugo, ali zadnjih 2-3 tjedna malo jače žulja; zadnjih par dana jako cucla svoje prste i dojio je po noći svakih dva sata; sinoć nismo skoro ni oka sklopili jer je samo jadan stenjao, ni cika nije pomagala.
temp. nema, a ni na desnima ništa ne primjećujem iako non stop buljim u usta tražeći razliku u odnosu na prethodni dan :lol:
hvala puuuno :)
Calgel - košta oko 30-ak kn. može se nanositi do 6 x dnevno. ne znam za nuspojave.
mi ga imamo mjesecima. dosad ga koristili 2-3 x (nisam primjetila da joj olakša više nego neka glodalica). druge nisam isprobavala.
kad je bila jako nervozna, uz jako slinjenje i glodanje i trljanje desni uz plač, davali bi joj žlicu Lupoceta, jer ništa drugo nije pomagalo (naravno uz nosanje i tješenje).
glodalice s onim gelom držimo u hladnjaku i dajemo joj kad vidimo da je muče desni. to joj nakratko olakša tegobe, ali ipak olakša.
već dva tjedna je mirna, tj. ne muči je zub.
sada samo čekamo kad će izbiti :cekam:
P.S. slinjenje i ručica u ustima počelo je s 3 mj., a eto dogurali skoro do 9. bez zuba.
prijavljujemo prvi zub :D
jos dva tjedna do prvog rodjendana :lol:
NO, poceo je smrcati i prvi put dobio pelenski osip!?
bas ga je uhvatilo...
Mi smo to uvijek dobijali skupa sa zubicima, mislim da kod prvih 5-6. Plus jako visoku temperaturu.Citiraj:
lidach prvotno napisa
curly mama Koju terapiju uzimate, da li to preporuče u ljekarni ili ?Citiraj:
curly mama prvotno napisa
Mi smo u fazi izbijanja zubića pa se interesiramo.
Ja sam oduševljena homeopatijom! Prošli četvrtak kasno popodne sam joj 1. put dala 2 globulice i ona se smirila (vrlo brzo!) i zaspala. Sutradan smo se držali uputstava: Ujutro je uzela 1 dozu, a popodne (kad bi joj se inače bolovi drastično pojačali ) po 2 globulice svakih 30 min.... i onda opet navecer.
Cijeli dan :*
Nisam mogla ni zamisliti da će to tako brzo profunkcionirati. Sad joj dajem svaki dan ujutro 2 globulice (rastopljene u prokuhanoj vodi u maloj plastičnoj žličici), 2 popodne i 2 navečer.
Ponovo imam sretno i zadovoljno dijete!
Lijek se zove Cham C30 (Chamille- na bazi kamilice) i može se kupiti u nekim ljekarnama (djeluje i protuupalno i daje se djeci koja puno plaču, nervozna su...itd)
Inače, najbolje bi bilo otići baš k homeopatici jer kako je meni moja objasnila, "dvije će osobe za istu bolest dobiti drugačiju terapiju"...no u slučaju beba i zubića- mislim da je klasika
Mi smo prije par dana dobile još 1 lijek, Calc-p koji bi trajno mogao riješiti problem izbijanja zubića. Pit ćemo ga 1x na dan 3 tjedna, a onda napraviti pauzu od tjedan dana. Kako sam shvatila, neka djeca više pate kod izbijanja zubića od drugih zbog nemogućnosti da se kalcij u organizmu veže za ...sorry, zaboravila sam točno :oops: (ali pitat ću homeopaticu ponovo da mi objasni. skroz sam bila u žurbi kad mi je objašnjavala, a dojurila sam samo po taj lijek i potpuno sam joj vjerovala da zna što radi)
Evo, to je to.
Preporučujem :heart:
hvala :heart: si.
mislim da R. izbijaju zubici. jel to cudno da prvi bude gornji, jer mu je taj pobijelio. danas cijeli dan place i stalno ga nosamo, evo sad spava na meni..
ali me jako muci to sto ne zeli sisati. vec dugo nije i odbija sisu uz plac. sta da radim :? ja ga iskljucivo dojim. sada je prosao 5 mjeseci
nije cudno da bude gornji samo se pripremi da ne mora jos danima izac :love2: misic mali, sigurno ga boli. a za sisanje ne brini, normalno je da odbija hranu kad ga boli (i moji su tako), ti mu samo nudi, prihvatiti ce vec.
Zadnja 3 dana Ena ima temp 38,6-38,9. prvi dan kad je temp počela 5 puta je kakala i to dosta tvrdo - više u kuglicama, a sad je to prešlo u proljev. Bile smo jučer kod pedijatricve i rekla je da su joj desni jako naotečeni (pregledala joj je grlo, uši, preslušala pluća - sve ok). Dajem joj čepiće sa snizim temp.
Mlijeko papa, a dohranu mi odbija od kada je počela temp. Kad joj prstom pipam desni počne žmirkati sa okecima pa pretpostavljam da ju boli. zadnja tri dana su pravi pakao za nju... :(
E sad, mame sa iskustvom - da li je to konačno to?
Vezano za izbijanje zuba...zanima me da li beba od 2,5 mjeseca može imati prve simptome izbijanja zuba, jer u zadnje vrijeme ima nove serije plača, iznenadne i neutješne, nervozna je poprilično, slabije jede, a po danu spava po par minuta i napominjem da je po cijeli dan nervozna, grize dudu itd. pmagajet, jer čini mi se da je rano za izbijanje zubića
Podižem ovaj zubati topic jer smo mi već na rubu snaga zbog zuba.
Eto, sve mora valjda doći na svoje. Kad s prvim djetetom nisam osjetila niti jedan zub, s drugim moram svaki.
Dakle, sve je počelo početkom ljeta kad su krenule istovremeno donje jedinice. Izbijale su polako, J se mučio, plakao, slinio, nit je normalno jeo, niti spavao. Počeli smo u to vrijeme i s dohranom, tako da je i to išlo sporo.
Calgel, tako tako. Nije bilo neke koristi.
Chamomila, trenutno, davala sam mu tri puta svakih pola sata (pred spavanja ujutro i poslijepodne).
Dobio je jantarnu ogrlicu, samo je prestao sliniti.
Kupili Dentinox kapi. Pomaže trenutno, dok zaspi. Tijekom spavanja se budi, plače (urla), ne smiruje ga ništa. To ide u valovima.
Toliko žulja desne da grize sve što dohvati (čak i stolić u dječjoj sobi).
Zadnjih mjesec dana je još gore. Istovremeno idu gornje jedinice i dvojke. Četiri zuba odjednom. Sve je natečeno, crveno. Gornje jedinice su probile, sad probijaju dvojke.
Cijeli dan se nosimo, slabo spava, kombiniram Dentinox kapi i Chamomilu, ali sve je kratkog trajanja (npr. prije spavanja mu dam, ali za 15 minuta probudi se urlajući, boli ga tako da se jadan lupa po glavi, trlja uši, gura ruke u zube).
Jel ima još što da mu pomognem?
Curly mama, možeš li detaljnije objasniti ovaj lijek Calc-p.
Citiraj:
curly mama prvotno napisa
Mi smo sa 7mj dobili prvi zubić :) osjetima na cici, ali ništa strašno. Za prst me puno jače grize
Ivan je u razdoblju od 7-10 mj dobio 6 zubića. on nije jeo, spavao i svaku vecer blago povišena temeratura. sad se to smirilo, do idućeg zuba
prijavljujemo prvi zubić :D :D :D
nije baš bilo puno problema sa izbijanjem, od kad su se prije dva tjedna napravile one crtice malo je više gurala šake u usta i slinila, a zadnja dva dana baš nije htjela jesti i po noći se budila svakih sat, dva, i eto zub je tu.
Mi imamo 5 mjeseci i 5 dana, a počeli smo sliniti sa 3 mjeseca. Zubićima ni traga, a slina se slijeva u potocima :mrgreen:
evo i mi prijavljujemo prvi zubić :D :D :D :D
napokon. malo je bila nervozna ali ne jako. ja sam mislila da je zbog vremena kad ono iznenađenje :mrgreen: zubić :mrgreen:
Mi ih imamo vec 10, rastu ko gljive, jedan za drugim, neke nisam ni skuzila da su izasli! Ko zna, mozda ima i vise od 10! :lol:
Prijavljujemo prvi zubić!!!! :D :heart:
evo,i kod nas prvi zubicak..... :D
Paula je s 11 mj. i 6 dana dobila prvi zubić :D
i mi smo dobili prvi zubić :mrgreen:
5 mjeseci i 14 dana. točno u dan kao i starija seka
mi nosimo ogrlicu od jantara iz rozi stepa i čini se da manje slini,iako joj je mamina ruka najdraža za glodanje:) ima 5 mj i već 2 mj slini ko luda tako da nemam pojma ima li to veze sa zubima ili ne!!mi čekamo!
jučer sa 7 mjeseci i 3 tjedna izvirili su joj vršci čak dvaju prvih zubića :)
Mislim da i mi imamo problem sa zubićima. Imamo 4 puna mjeseca, a zadnjih tjedan dana je svako popodne jaaaako nervozan, s tim da jako plače u zadnja dvba dana, isto popodne, po 15, 20 min. Uz to grize rukice, obadvije odjednom, slini i budi se noću češće (ne plače sva sreća). Mene samo zanima je li itko imao probleme sa zubićima tako da beba plače svaki dan u isto vrijeme po 15, 20 min, a ostatak dana ne plače. Znam da nisu grčevi jer smo ih imali i znam kako to izgleda. Ovo je sasvim nešto drugo.
Mene sad jedno zanima- što sad sa tim jednim zubićem? Trebamo li ga nečime prati (neki dječji kalodont ili tako nešto)?? :?
Mojim patuljcima izbijaju zubici sa nepunih 3 mjeseca (decku je prvi vec izbio a curicama se vide bijele tockice na desnima). Da li netko ima slicna iskustva, i koji su simptomi kada izbijaju zubici (nasi jako placu bezrazlozno, cak i vriste ka<o kod grcica, nervozni su i ne jedu kao inace - imaju razdoblja u danu kada pojedu jako malo i uz plac). Bojim se da nije neka ozbiljna bolest, ili su ipak samo zubici??? :mrgreen:
da na žalost to ti je normalno nama kad nam zubi izlaze.mi imamo i temperaturu od pola dana visoku (do 40) koja mistično nestane za kojih 12-18 sati,urlanje po cijele dane,nejelo i nepilo i sl. što se tiče higijene zuba preporučam da pereš zubić koji izađe odmah da se beba navikne ili sa gazom u vodi ili sa onim maramicama za zube spiffies,ima u apoteci.mi imamo pastu za zube weleda koja je baš za male bebe i može se i progutati,ali to staviš na krpicu/četkicu zaista mrvicu,ko zrno papra i trljaš.imam i naprstak za pranje zuba,to sam u grazu kupila u popolinu,ali sam vidjela isto to za pranje zuba psima u pet centru.hehe :x :mrgreen:što se histerije tiče,nema tog gela koji je nama pomogao (osim malo delabare) ali su nam bile super osanit kuglice.to je fakat pomagalo.(homeopatske kuglice za zubobolju i mrzovolju kod djece) :)
Da li bebe onda manje dobivaju na kilazi dok izlaze zubici? Zanima me jer mi smo prematurusi i svaki kilogram nam je vazan.
A sto se tice pranja zubica, da li se pocinje prati cim proviri ili kad je vec veci? :mrgreen:
Ovo je prestrašno :shock: Ako će tako biti kod svakog izbijanja zuba :evil: . Moj P. zadnja dva dana ne želi ništa, ni piti, niti jesti, čaki niti omiljenu dudu. Ječi, jauče i plače neutješno par puta kroz dan i po noći. Čak smo bili i kod dr. da vidim da nije nešto drugo i sve je bilo ok. Jesu li to zubići? P. ima 4,5 mjeseca. Kada se može očekivati na vidiku nakon ovakvih urnebesnih dana ili ne mora to ništa značiti da će uskoro? Najviše me brine što ne želi jesti i piti pa ga moram hraniti dok spava (i to ako uspijem). Calgel i dentinox ne pomažu, a prema jantaru sam skeptična. Zna li tko dobrog homeopata?
Gab je slinio od 3 mjeseca na veliko,ali je prvi zub dobio tek sa 7 mjeseci. Uskoro ćemo 9 mj. i imamo ih ni više ni manje nego 6!
Ja nisam uočila nikad neko bjelilo desni kako neki znaju reći,već malu ranicu na mjestu gdje izbija
Uh i nas su zubići namučili,slabo je jeo i pio,a još slabije spavao :/
Ali kao što rekoh nama je 6 zubića navrlo odjednom.
izbio nam dolje desni pa za 10 dana lijevi,kada dolaze gornji otprilike?
još malo pa smo 6 mjeseci :D
da se pohvalim moja malecka je dobila prvi doljni desni zubic a sad bi i lijevi mogao izbiti..... :lol: :lol: :lol: sad ce 12.11 sest mjeseci i jako smo ponosni na prvi zubic.... :* :* :* :*
mi jesmo gubili nešto kilica,zapravo gramova kad je izbijao zub,mislim od 250-500 gr,a sada kada idu očnjaci ne usudim se niti pogledati koliko je izgubio,ali vidljivo se sasušio. :(
Citiraj:
dinasta80 prvotno napisa
da,ovo i mene zanima...kada
nema pravila,ali načelno u prosjeku je ovako
http://www.dentalcare.com/soap/patie...cs/elt0302.jpg