Mi kupimo i pijemo rižino mlijeko već par mjeseci.(T.se rodila 29.09., znači blizu smo vas)Citiraj:
Ariens prvotno napisa
Istina je da je rižino mlijeko, u odnosu na druga mlijeka, tj.napitke, tipa sojinog, zobenog - najslađe. Ta slatkoća, kad govorimo o bio-napitku, dakle bez dodanog ovog-i-onog, potječe od fermentacije rižinog škroba.
Baš si sad mislim, prizivam okus, i joj, stvarno je jako slatko!
Iz tog razloga ja pomiješam rižino i sojino pa tako pije. I kod kuhanja isto tako, malo jednog, malo drugog.
Baš zbog te slatkoće - da se ne navikava na (pre)slatke okuse.
Kaj se soje tiče... Ona je na adaptiranom a kako je imala neku početnu dijagnozu atopijskog dermatitisa, završili smo na adaptiranom- i to neko kao specijalno, koje mora prepisati gastroenterolog- koje sadrži soju ali ne mliječne bjelančevine ni mliječni šećer.
Tako da je ona na soji završila tj.počela :) poprilično rano. (Ajme meni ako Davor svrati i pročita ovo :roll: .Ispast ćemo ne-roditelji foruma, godine ili sl. :roll: . Ali velika sam ja već i izdržat ću to stoički :) )
A ovi keksi su mi super ideja!!!
Bumo ih napravili, ak Bog da!
A margarin? Bio-margarin za kuhanje/pečenje. (Ne bum išla u BioiBio, jer ja radim u jednom drugom- malom, simpatičnom, tipa Kafić Uzdravlje- dućanu prirodne hrane)
Vegetarijanci mali ljudovi? Naša mala čovjekica će biti takav primjerak, bar dok će biti tako mala čovjekica da mi moramo brinuti o njenoj klopi. Onda ću brinut, kao konačno i svaki drugi roditelj, onako kako smatram, mislim i osjećam da je najbolje.
(Sad se može- i ne mora-"otvoriti" svašta: od hormona, antibiotika i sl. u prehrani farmskih životinja, vjerskih odrednica- košer i sl., do etičkog propitivanja opravdanosti ubijanja životinja za jelo, u sl. kad to nije neophodno, kao kod Eskima npr., ali unaprijed želim reći da ne bih u to ulazila jer smatram da takva vrst raspravljanja nema smisla. Nekako mi se do sad pokazalo da uvijek, ama baš uvijek, svatko ostane pri svom stavu i mišljenju. Pa čemu onda...)
Sigurno sam još nešto htjela reći... :roll: ...ali kasno je, tj.skoro pa rano i mudro je da odem u horizontalu. Ma to je bilo mudro prije 2 sata, sad je već neophodno :)