ja nisam mogla pogledati do kraja :cry:
Printable View
ja nisam mogla pogledati do kraja :cry:
OT, tea2, škicnula sam slike, curice su ti preeeeslatke, a robica :zaljubljen: ...
:cry:
sta da kazem na ovo. srce mi se slama :cry: . ima nekih zena gore koje se nisu borile sa neplodnoscu, a koje pisu da su se takodje rasplakale...
nemojte se uvrijediti, ali ja zaista mislim da se jedino mi, zene koje se bore s neplodnoscu, ili koje su se borile, mozemo razumijeti. :cry:
off the topic, KLARA, molim te NAPISI KNJIGU, posveti se knjizevnosti, nesto uradi povodom ovog svog OGROMNOG TALENTA. ja se na tvoj obican post (kao ovo gore recimo) rasplacem uvijek.
a tvoja prica o tome kada si saznala da si trudna me rasplace toliko svaki put...citam je cesto, nekako mi daje snagu...i uvijek placem. :love:
Hvala hani777! Kad sam pročitala inin post o knjizi (ja je nisam čitala):
...palo mi je na pamet kako bi bilo lijepo da postoji zbirka s našim pričama (ne mora čak biti na papiru, za priče ima mjesta na portalu). Svaki naš uspjeh, jedna priča - onako prava, s emocijama koje su bile prisutne i podacima što se desilo. Zamislite koliko bi ih bilo i koliko bi različite bile. Ima ih puno na forumu, možda bi ih samo trebalo pronaći i dotjerati. Ali kako uopće ljudi kao taj dr. Zouves pišu takve priče - vjerojatni rade istraživanje, skupljaju podatke? Nemam pojma kao se to radi. Samo pričam i zamišljam :oops:Citiraj:
Odlično mi je sjelo, baš nakon pročitane knjige Dr. Zouvesa "Expecting Miracles" koja u biti više ide na tu emotivnu stranu neplodnosti i različite načine dolaska do željenog djeteta
Možda je bibi mislila na ovu pjesmu? : http://www.youtube.com/watch?v=CCOSW...elated&search=
Ma, ne, Klara, to je u biti knjiga na eng koju je napisao američki MPO-ovac i koji je, uz medicinsko stanje svakog para, terapiju koja im je pomogla ili odmogla, opisao vrlo suptilno i uživljeno njihove sudbine i kakve su priče imale završetke - više-manje su sve sretne, bilo rođenjem zdravog djeteta, bilo posvojenjem. Knjiga se sastoji od nekih 20-tak takvih priča i ja sam je čitala ko' najbolji suspense - knjiga je originalno od Daniele32, sad je kod Enye22.
di se može nabaviti ta tknjig?
Citiraj:
Jenny was my best friend
Went away one summer
Came back with a secret
She just couldn't keep
A child inside her
Was just too much for her
So she cried herself to sleep
And she made a decision
Some find hard to accept
Too young to know that one day
She might live to regret
But I would die for that
Just to have one chance
To hold in my hands
All that she had
I would die
For that
And I've been given so much
A husband that I love
So why do I feel incomplete
With every test and checkup
Told not to give up
He wonders if it's him
And i wonder if it's me
But all I want is a family
Like everyone else I see
And I won't understand it
If it's not meant to be
Cause I would die for that
Just to have one chance
To hold in my hands
All that they have
I would die for that
And I want to know what it's like
To bring a dream to life
For that kind of love
What I'd give up
I would die
For that
Sometimes it's hard to conceive
When all that I've got
And all I've acheived
What I want most of all
Before my time is gone
Is to hear the words "I love you Mom"
I would die for that
Just to have one chance
To hold in my hands
What so many have
I would die for that
And I wanna know what it's like
To bring a dream to life
How I would love
What some give up
I would die...
I would die for that.
miki, knjiga je na eng. i može se ili posuditi od forumašice enye22 kad ona završi, ili kupiti preko yahoo-a ili slično. Zove se "Expecting Miracles", napisao dr. Zouves, opisuje terapije koje taj dr. provodi (neke su zastarjele, neke se ovdje ne rade baš puno - tipa imunologija, neke su specifične za Ameriku di su IVF pokušaji puno skuplji itd.), ali je stvarno turbo zanimljijva, pročitala je u dan vremena i u jednom dahu. Ako proguglaš po yahoo-u iskočit će ti. Piše onako i emotivno i stručno, kako to doživljava pojedini par, pa onda emotivno kako to doživljava taj doktor, pa se čak proteže kroz jedno mjesto i neke priv. stvari o tom doktoru koje ga čine prijemčivijim na tuđu muku (autistični sin). Knjiga je stvarno super, puna duha, humora i osjećaja, a nije nimalo patetična (a toga sam se najviše bojala jer patetika mi je bljak). Preporučam svima, nećete toliko puno naučiti o metodama itd., ali je divna i utješna i vrlo humana.
Evo s amazona link:
http://www.amazon.com/Expecting-Mira.../dp/0805060464
I neki od komentara čitatelja:
I really enjoyed this book and found it so inspirational. I loved the format---basically all stories (I called them case studies in the title, but that's really too dry a term---they are warm and complete stories) of people going through treatment for infertility, and the outcome of these treatments. I think almost every possible kind of case is covered! The book is very honest about how tough it can be to go through the treatment---I really had no idea how much was involved in assisted reproduction, and I gained new respect for what some families go through to have children. I did think once or twice that the book might have been more balanced if there were one or two more cases in it where the technologies were not successful, to make the book more like the statistics of how often such treatments really do work. But I know this was a book about successes, and I think it would be very inspirational to a lot of people, in addition to being well written and a great read.
Hej draga moja Plumbina, u dubini sam znala da ćeš morati kad tad odžalovati na pravi način, a to znači vrištati, gubiti se... Srećom, imaš sad mali apaurin preko kojega se probija ta bol samo djelomično.Citiraj:
rvukovi2 prvotno napisa
Inače, ja sam prvih mjesec dana Lukinog života bila totalno pukla, u nenormalnom strahu za njega, imala sam jezive noćne more napr. da mu se otkotrljala glavica s tijela, užas, užas. Bila sam strašno plačljiva, u totalnom baby bluesu, na korak do PPD-a. Kako se zove ona glumica iz Plave lagune? Ona je napisala knjigu o vezi između trudnoća začetih IVF-om i PPD-a.
Ina draga, samo ti širi reklamu za Expecting Miracles, ja je posvuda nudila, malo tko je uzeo. Timmy i meni je Dr Zouves pomogao i putem maila. :heart:
Vidiš da širim :). Ajme, a šta mene onda isto čeka, brrr. Zasad, doduše, sanjam sve neke lijepe snove, tipa da mi ide dojenje itd. Super, super mi je knjiga bila, a bila sam totalni skeptiko. To mi je najbolja koju sam pročitala ovog ljeta, a progutala sam ih nekih 20, stvarno je dobro pisana, a i turbo zanimljiva po bliskoj temi.
A, misliš na Brooke Shields, koja se nedavno "zakačila" s Tomom Cruisom a propos psihijatarske pomoći? Jesi čitala tu knjigu i jel' čemu?
Nisam čitala, ali sam nekad negdje pogledala intrwiev s njom, i bilo mi je logično i blisko puno toga što je rekla.
aj nemam edit, znam kako se piše interviw :lol: To ja moram profki engleskog naglasit.
hahahah neću se više ni ispravljat, krepat ću :lol:
ina33 da te utješim, ja sam većinu strahova odstrahovala u trudnoći. Bilo je problema i u trudnoći i poslje (bolesti, dojenje, ali sve je to prošlo), ali oni strahovi u trudnoći su mi nekako bili teži psihički.
Tebi želim što manje strahova i nula problema. (Ali budit ćeš se po noći i slušat da li beba diše, to je neizbježno, barem ponekad :) )
Danijela32 ovo meni pomaže za spelling :) : http://www.eudict.com/mogucnosti.php...it=Tra%C5%BEip
Danči, :love:.
Klara, e to znam da ću slušat sto posto, smijalo mi se susjedstvo kad smo MM i ja dobili moju petogodišnju nećakinju na čuvanje par dana preko ljeta i za nju mi se učinilo da ne diše, pa sam budila muža i slušali smo je jel' diše i potezali bidnu po krevetu da osjetim dah, čvrsto usnulu princezu našu. MM je tu moj korektiv, ali koji put je moje "ludilo" ipak jače.
Putevi do beba su nam bili razliciti, no ovi strahovi su identicni. Koliko puta me hvatao panican strah, to ne znam ni sama. I kad razum prevlada, nemir ostaje, svaki se puta upitam da li je strah koji osjecam normalan majcinski strah proistekao iz zastitnickih osjecaja ili neka slutnja, opet samo majci svojstvena... je li taj nicim izazvan strah, to stalno podsjecanje na nasu krhkost, tu s razlogom. Izludjivalo me to neko vrijeme, toliko da se nisam usudjivala naglas izreci sto mislim i osjecam, da se ti strahovi ne bi materijalizirali... onda sam razgovarala sa prijateljicom koja ima vrlo slicnu pricu mojoj, i shvatila da su ti strahovi normalni, i bilo mi je lakse.Citiraj:
rvukovi2 prvotno napisa
Istina je ovo sto kazes, covjek se boji uzivati u sreci. Dugo sam se pitala je li to dio naseg mentaliteta, nas samih ili mehanizam samoobrane, jer razocarenja i bol ionako uvijek dolaze, pa bolje ne pretjerivati u sreci da bi pad bio manji. Mislim da dobar dio istine lezi u tome da je to jednostavno dio nas, ali ostatak je ipak do nas - moze se reci da je zivot niz nesretnih/tuznih epizoda, s tek ponekim trenutkom srece, ali ja zelim vjerovati i sebe preodgajam da je zivot niz sretnih trenutaka, s ponekim trenutkom tuge ili razocarenja.
Zato, budi(mo) sretna(e) :heart:
Došla sam danas s AIH, legla na krevet s laptopom, i bez obzira na upozorenje da bi moglo biti suza, pogledala spot. I plakala do prvog refrena nadalje, i plakala nad porukama koje žene drže u spotu, koliko sam ih od suza uspjela vidjeti.
I pogledala još jedno, i plakala i dalje. I pogledala treći puta, činilo mi se da više ne plačem.
Čitajući vaše komentare ovdje :love: , shvatila sam da nijednom nisam pogledala sve, jer mi je promaknula poruka o surogat majci za sestru... dakle, sva tri puta sam prije toga valjda gurnula glavu u jastuk.
Ova silna, silna naša čežnja, ova velika želja, naše nade, snovi, ove suze... iskustvo su koje nikome ne bih poželjela, zbog velike boli s jedne strane, ali tolika ljubav prema nekome tko ti još nije ni došao, koga tek čekaš, kome se tek nadaš i koga toliko želiš je doista nešto posebno. Ma, u nama je cijeli Univerzum, i prije nego što dočekamo te svoje bebe... :love: :heart:
Ja sam se danas vratila sa punkcije, dosta me boli dolje, sva sam umorna i osamucena od anestezije i svih infuzija koje sam primila, ali tek sam danas odlucila pogledati spot...
Curke, i ja nisam plakala, nema suza...
Toliko duboko sam svoju tugu i ocaj zakopala u sebi da suze navru mozda jednom u 3-4mjeseca i onda sat vremena kasnije nestanu...
Preteske su mi, ne mogu...
(zadnji puta jace suze pekle su me za Bozic i da sam ovaj spot tada gledala mislim da se ne bi smirila sljedecih 2-3 tjedana......
Trenutno vise cekam suze nakon postupka negoli srecu, tako mi je lakse jer, onda kad i ne uspije ne boli bas tako strasno - pripremila sam se....
Ili se lazem tako?...... :/
Slušam tu pjesmu vrlo često i onda plačem. Muž ne razumije kako mogu slušati nešto što me rasplače,a meni nekako poslije bude lakše. :cry:
Cure drage, ja se samo nadam da ćete uskoro sve vi proživljavati ove spomenute strahove i ometati vaše usnule anđelke provjeravajući dišu li (ja to još uvijek radim, a počela sam već u rađaoni).
:love:
Jučer ovo zaboravila komentirati. Naime, ne mora ti se ovo nužno dogoditi, umjesto toga možeš dobiti i "superpower" i bit iznimno svjesna svoje sreće i radosti, beba ti možda može biti i prava spavalica bez grčeva, može sve ići ko po špagi. Al ovo svoje iskustvo gori sam napisala za slučaj da se tebi (ili nekome ovdje) dogodi, da ne osjeća grižnju savjesti, da zna da nije sama i da to nije nenormalno i potpuno neočekivano (mene šokiralo tada, nitko na oba foruma nije prijavljivao iskustva s baby bluesom i PPD-om). Teoretski, tko je trebao tih prvih mjesec dana biti sretniji od mene? A ja sam bila tako nesretna.Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Kad čovjek jednom dostigne svoju jako očekivanu želju može osjećati duboku prazninu koju je veoma teško ispuniti.
Meni je IVF, baš kako je Snješka rekla u svojoj priči, godinama bio svojevrstan način života, nešto što se u mom životu podrazumijevalo uz sve što sam radila.
Na IVF i kojekakve načine liječenja da do bebe dođem sam utrošila jaaako puno vremena, a sad to više ne moram raditi i pomalo mi je neobično sve to ostaviti 'po strani i posvetiti se nečemu novom.
No recimo da sam si to osvijestila na vrijeme i da istom forzom kojom sam tražila kako da dođem do djeteta sad to isto dijete njegujem, odgajam i posvećujem mu se.
Možda od te praznine nastaje PPD nakon IVF-a.
Draga moja Danči :love: :heart: -u pravu si što se tiče onih mojih snova :)
Netko je pitao tko nam je bio inspiracija, a moj odgovor je danči koja je bila uvijek tu negdje uz nas da nam da podršku i koristan savjet, objašnjenje na jedan krasan, jednostavan, sažet i racionalan način kakav se meni sviđa.
Same here.Citiraj:
rvukovi2 prvotno napisa
Jednom je Danči bila napisala da iako je dobila dijete MPO kao tema još nije iza.
Hvala na vašim iskustvima, cure, lakše je kad se priča o takvim stvarima i dijele iskustva.
potpisujem , lakše je nekako uz komunikaciju, shvatiš da nisi sam ... :love:
http://www.youtube.com/watch?v=E0_mlXi0HYs A new day has come
E dok ja skuzim malome nije bilo ovih dana na forumu. Uzivajte jer zbilja je prekrasna :love: [/quote]
Zatim, evo nesto od mene:
Tisoč let
Namesto koga roža cveti
pa da dodam:
Odhaja dan
Zadnjih pet dana izgleda da non stop plačem :oops: pa evo što me je večeras posljednje rasplakalo (gledala sam pjesmu o kojoj je otvoren ovaj topic, pa vidjela i link na Infertility: Seasons of Hope and Despair):
http://www.youtube.com/watch?v=K5GdTEM7Iig
Uh, nisi ti osjetljiva, nego je osjetljiva tema....ja imam malog slatkiša 2,5 god i uspjelo mi iz I IVF i misim se dogodine na drugo...ali me užasno strah svih tih silnih emocija, tuga i ostalog kroz šta čovjek prolazi kad je na IVF-u. Bojim se odlučiti ići i proživljavati neizrecivu tugu ako ne uspije...ali vrijedilo je sve proći i prvi put, pa će nadam se i drugi... :* :love:
Pogledala sam ove nove linkove i opet sam :cry:
Ode mi maskara, a na poslu sam.
Jedva čekam da dođem doma i zagrlim svoje leptirice. :heart:
Onaj plavi bebač na kraju spota, da li je njezin?
Da tesko je.. Jako.... Ali u meni budi snagu i poticaj samo da odmah idem dalje! :heart: :saint:
A s obzirom na danasnju vijest dana, evo i:
http://www.youtube.com/watch?v=exUg0MQaQ4s
Izvukla sam ovo jer mi je danas baš trebalo :cry:
:taps:
Draga, nadam se da ti je bar malo pomoglo :love2: ! :heart:
:love2:
kbegicsi :love: :*
:love2: