Citiraj:
Mony prvotno napisa
Htjedoh pitati nesto:
kakvo (dugorocno) pamcenje imaju vasi malci?
Naime, neki dan sam prvi puta ove sezone kupila nar (sipak) kojeg je L. prosle godine (btw. ne mogu vjerovat da pisem prosle, jer mi izgleda ko da prosla sezona narova nije ni zavrsila :shock: ) tamanio ko veliki.
Jucer mu ja po prvi puta ove sezone idem ocistiti jedan, a on me bas onako s vise nego vidnim iznenadjenjem u pogledu gledao da sta je sad to :lol:
I na moje pitanje da sta se ne sjeca kolko je nara pojeo prosle godine, rekao da ne... :?
Na kraju je ipak potamanio vise od pola sipka, al smijesno mi je bilo to, jer smo prosle godine svaki dan po jedan pojeli, a on se ne sjeca :?
Dakle, danas je Andrej slavno pao na testu dugoročnog pamćenja u sceni zvanoj
Andrej i mandarine.
Sva sretna donijela sam prve mandarine s placa i pokazala mu ih. On je zbunjeno gledao i pitao "Što je to?"
Pitam ja njega: pa valjda se sjećaš, što je to. On kaže: breskva :roll:
Ok, dogovorili smo se da su to mandarine, krenem ja guliti jednu i nudim mu, a on bježi preda mnom. I viče "Neću mandarine, neću mandarine!"
Na to sam mu rekla da ih je prošle zime jeo kao lud i da ih je jako volio. I tu se okrenuo i otvorio usta i pojeo jednu krišku.
Nakon toga je on mene ganjao po kući i ponavljao: Ima li još? Ja jako volim mandarine!
Ali fakat je bio smiješan :lol: pa da se ničeg o mandarinama ne sjeća, a jede ih već dvije sezone ko mali mandarinomanijak.