to ne znači da se ne veselimo još jednoj rodi na tečaju!Citiraj:
Zara1 prvotno napisa
TinnaZ tvoji postovi me uvijek utješe. i podsjete da nije sve kakve smo sreće već da puno toga ovisi o nama.
Printable View
to ne znači da se ne veselimo još jednoj rodi na tečaju!Citiraj:
Zara1 prvotno napisa
TinnaZ tvoji postovi me uvijek utješe. i podsjete da nije sve kakve smo sreće već da puno toga ovisi o nama.
:love:
tiwi :)
mfo.............5.5.2008.
kasiopeja.........13.11.2007.
trixie
Ms. Mar...... 27.09.2007.
bubimira.....08.03.08
brunda........09.03.2008.
Mala01
vrcki..............19.11.2007.
mucasta..........01.02.2008.
tiwi ................03.05.2008.
ja sam definitivno za porod u varaždinu , iako sam iz čakovca (i nikad nebih tamo išla) :mrgreen: - e sad jedino , nikako da zatrudnim :/ zbog svoje zavaljene maternice. :( ali se trudimo ;)
inikaaaaaa drzimo fige!
Samo još jedno pitanje na temu prijave odn. dokumenata. Kako se postupa kada ti kasnije, kada je dijete veće, trebaju dokumenti za razne svrhe, moraju se vaditi u Varaždinu ili se mogu izvaditi i u Zagrebu?Citiraj:
pinocchio prvotno napisa
diami, mislim da se moraju vaditi tamo gdje su i nastali. tako radimo i s vjenčanim listom koji, svaki puta kada nam zatreba friški, putuje s visa :) .
Hm, sva sreća pa ne trebaju tako često - vađenje dokumenata, vrtić, osnovna i srednja škola, faks, vjenčanje i to je to otprilike... :roll: Možda se i u nadoplatu može izvaditi u Zagrebu.
U svakom slučaju, hvala na informaciji!
Mislim da cu ici roditi u vele hvalno rodiliste u Varazdinu. Termin mi je 01.03.2008. ali moram nazalost po drugi put roditi na SC zbog gadnih posljedica po porod saobracajke iz mladih dana. Zanima me da li je neka od cura rodila na taj nacin tj. na carski u tom rodilistu? I mozda da mi neko pomogne kome da se, ako idem po prvi put tamo, uopce obratim tj. zakazem pregled i savjetovanje? :?
zakaj za carski u varaždin?
Pa možda zbog onoga što slijedi POSLIJE poroda? Ja sam shvatila da većina cura ide tamo baš zbog toga što mogu biti s bebom 24 sata i tak...Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Mene zapravo više brine sam porod u VŽ... za poslije sam čula sve 5 ocjene, ali za porod nitko niš ne spominje
kak nitko ništa ne spominje?
velika većina nas tamo ide zbog velike šanse za prirodni porod i zbog poroda na stolčiću
pa imaš nekoliko prekrasnih priča o varaždinskom porodu, npr. o pinokijinom vbac-u, chris blue i stolčiću, mom porodu na stolčiću ...
E cure, cure. Vi zabrijale skroz krivo. Postavila sam konkretna pitanja o carskom u Varazdinu a ne zasto. Molim Vas ako koja ima odgovor da mi pomogne a ne postavlja nova pitanja jer to nije pomaganje. :oops:
Hera je rodila carski, PP.aj ju. ako je sve ok, i ako je spinalna anestezija, bebu odmah dobiješ i imate 24satni rooming in
za sve inormacije se obrati sestri eriki u rodilištu
Tnx, pogledat ću!Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
a Teina priča
misliš od chris blue? nju sam linkala gore
puno hvala na figama :* i moje čestitke za mališu i daj čim stigneš .. sve željno očekujemo priču s poroda :love:Citiraj:
nn24 prvotno napisa
Citiraj:
Lutonjica prvotno napisa
aajme što ste slatkiiiiii :*
Bok, drage moje!
Evo, i ja se prijavljujem za porod u Vz, Zagreb mi nije ni na kraj pameti. Termin mi je 15.12.07. Ovaj utorak smo krenuli i na tecaj - jest da nije bilo prvo predavanje - vec je bila tema njega bebe - ali nema veze. Nije obavezno doci bas prvi utorak u mjesecu.
Jerry, ne kužim kak misliš da nije obavezno doći prvi utorak u mj?Citiraj:
jerry prvotno napisa
Pa kad se održavaju tečajevi?
E da, i koliko vam je trebalo do VŽ? ;) MM bio neki dan i kaže cca sat vremena do centra grada... jel to fakat tak?
nama je trebalo iz centra zagreba (ribnjak) po najvećoj popodnevnoj gužvi (oko 17.00) točno 60 minuta do rodilišta.
inače smo stizali za 45 minuta. nismo vozili jako brzo.
Mala01, tecajevi jesu utorkom i pozeljno je da se dode prvi utorak u mjesecu ali NIJE obavezno. Mi smo banuli prosli utorak, kao sto rekoh, vec na njegu bebe kad se dode doma - kupanje, pupak i sl.....
Tocno ti je muzic rekao - do VZ treba oko sat vremena, nista strasno. S tim da ti mi idemo s malim bebanom - ima 14,5 mjeseci i svuda ide s nama. Jos nismo angazirali tetu cuvalicu. zadnji put su se on i tata malo prosetali, malo bili na predavanju. Malo razbije monotoniju... :mrgreen:
A to ste bili vi :) Mali je baš bio presladakCitiraj:
jerry prvotno napisa
aha, znači poanta je da odradiš sva predavanja koja su utorkom ali ne moraš baš doći 1. uto u mj da bi započeli, jesam li dobro shvatila?Citiraj:
jerry prvotno napisa
Meni je termin oko Nove god pa ćemo mi vjerojatno u 11.mj krenuti (ionako mi je MM prezauzet ovaj mj a voljela bih da je on sa mnom).
I još jedno pitanje u vezi tečaja :roll: Koliko dugo traje? jer mi ipak ne bi vodili I. sa sobom već bi organizirali čuvanje pa da znam kad možemo biti doma navečer.
tnx :love:
Da, bit je da si na sva 4 predavanja. Predavanja traju oko sat i pol, ako se ne varam ali to ce ti bolje znati reci netko tko je odradio tecaj tamo. Uglavnom je tako.
Najnovije
mfo 5.5.2008.
kasiopeja 13.11.2007.
trixie
Ms. Mar 27.09.2007.
bubimira
brunda 09.03.2008.
Mala01
vrcki 19.11.2007.
mucasta 01.02.2008.
nanana 01.03.2008.
Meni termin pomaknut na 02.11. - cura stize malo prije...
A sutra idemo na zadnji tecaj, tj. namjera je, jer zasad MM mozda nece moci s posla posla pa me zanima dal je problem ako se zadnji ne odradi, jer nismo dosad nikakvu potvrdu dobili.
Kasiopeja, kako ti je tako puno pomaknut termin :? hm, baš mi je to čudno...Citiraj:
kasiopeja prvotno napisa
inače ne znam jel problem za tečaj ako ne odradiš sve. Valjda će neka od cura znati. Držim fige da neće biti :love:
Ciklusi su mi prije zaceca bili na 18-20 dana. A dijete mi je u 35tj. uzv mjerama odgovaralo 40 !!! ( opseg glavice, trbuha a femur za 38). Sutra ponovo kontrola (37 tj), pa ću vidjet. Uglavnom, beba je spremna, posteljica je zrela, al maternica nije, priprema se, imam bolne i ceste kontrakcije i jake bolove u krizima vec par dana.
Sve me zivo zanima sutrašnji nalaz..
:)
ispravak- femur u 35 tj velicinom za 38..
Kasiopeja, držim fige da cura što prije izađe ako je već spremna 8)
Nego, imam još jedno pitanje za "varaždinske" majke... da li je potrebno otići na koji pregled baš kod njih u bolnicu ili je dovoljno samo obaviti tečaj?
Naime, znam da je u ZG rodilištima preporučljivo zadnja recimo 2 pregleda obaviti u bolnici u kojoj želiš roditi. Meni trudnoću vodi privatnik pa sad ne znam jel ista procedura sa VŽ?
Ja sam cijelu trudnocu vodila privatno, al sam jedan pregled dosad obavila u Vz, kao i razgovor i osjecam se puno mirnije, nije da sam vjerojatno morala al ..
A misica je bumbar, al kaze dr da ipak jos nece van skoro... pa mi cekamo..Mozda se i razrijesi guzva koja trenutno vlada u rodilistu i na odjelu.. :)
i ovdje jeCitiraj:
Mala01 prvotno napisa
Imaš cijeli jedan topic Varaždinsko rodilište, u kojem je sve to objašnjavano u detalje. Bolje je svakako upoznati se sa ekipom koju priželjkuješ, i vidjeti da li će biti moguće ostvarenje želja, kada doći itd.
pa zar i tamo gužva? To mi je bio jedan od osnovnih razloga zašto ići u Vž (osim, naravno mnogih drugih :mrgreen: ) to što nije gužva.Citiraj:
kasiopeja prvotno napisa
Pa i meni je logično da obavim koji pregled tamo ali eto, čisto da vidim kakva je praksa.
Kasiopeja, kako si ti išla, jel kod nekog dr određeno, jel se plaća..? Koliko ranije se treba ići, mislim u kojem tjednu?
Mala01, imas pp.
Bok, curke!!
Dobro je da se barem zadnji pregled obavi tamo gdje mislite roditi.
Ici u Varazdin jer nije guzva - pa, sve nas vise dolazi iz Zagreba¨!!! 8)
Nego, nije svaki put tako. Trudnicka ambulanta radi od 8 - 13 sati i toplo preporucam da se dode oko pola 12. Znam za 3 JAKO dobra lijecnika ali i za lijecnicu kojoj ne bih dala da me dira.
Inace, treba uputnica od socijalnog ginekologa na kojoj mora napisati da vas salje na specijalisticki pregled u trudnocu ambulantu u OB Varazdin i to je to. Ne placa se nista.
Osobno sam iznimno zadovoljna standardom koje Vz rodiliste pruza i imam samo rijeci hvale.
Uostalom, ako vas zanimaju detalji, posaljite mi mail, pa se cujemo. :love:
Zašto mora biti specificirano da je spec. pregled baš za OB Varaždin?
Zar nije dovoljno da piše samo specijalističi pregled u trudnoći?