Rizici uvijek postoje. Ziviot je pun rizika.Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Vjerojatno bi najkraci i najposteniji odgovor na tvoje pitanje bio da mi je u tome pomogla moja zivotna filozofija.
O krvarenju...nemam pojma sto bi se dogodilo. Vjerojatno bi babica pokusala jos neke svoje metode, ako ne bi bile uspjesne, pozvala bi hitnu.
Ali, to nije relevantno za moje pph. Ono je bilo cisti kvantitativni cin, procijenila je da sam izgubila oko 900ml krvi, pola u bazenu, pola dok se cekala posteljica. Ova druga polovica je bila u obliku nekog hematoma koji je ispao neposredno prije posteljice. Dakle, nije bilo otjecanja krvi koja se nije mogla zaustaviti.
Kao sto sam napisala, u Engleskoj se preko 500 ml smatra pph, cula sam da se u nekim zemljama tek preko 1 litre smatra pph.
Neke babice smatraju da brojke ne bi smjele biti te koje odlucuju sto je pph, tj. da je vazno uzeti u obzir stanje zene.
Zena koja je u dobrom zdravstvenom stanju, ima dobru krvnu sliku i sl. mozda moze izgubiti, kazu i litru krvi bez nekih ozbiljnih posljedica, dok zena kojoj je sve to lose, moze izgubiti i puno manju kolicinu krvi, a da posljedice toga budu gore.
Rijesenje je u individualnom pristupu.