meni se cini da nece tako brzo. na 100 budjenja po noci smo.
uuu a ima vec skoro 10mj.
Printable View
meni se cini da nece tako brzo. na 100 budjenja po noci smo.
uuu a ima vec skoro 10mj.
[quote]kako ovaj topic traje vec neko vrijeme, nas se status na moje veliko veselje promijenio. naime, vec nekoliko noci (ne bas u kontinuitetu jer se borimo i sa zubicima i prehladom) je j. prespavao. krenula sam odlucno u bitku jer mi je na poslu postalo nemoguce izdrzati dan, a kod kuce je j cekao mamin uobicajeni full service. odlucila sam zrtvovati koliko god treba noci ako dodje i do najmanjeg pomaka na bolje. drzanjem za ruku, tjesenjem, tepanjem i mazenjem odvratila sam ga od nocnog cicanja. po danu bih mu dala koliko god zeli. i zbilja, prvu noc je plakao oko sat i pol. ne konstantno,vec bi zaplakao pa se smirio i tako u nekoliko navrata. cijelo sam vrijeme bila uz njega mazila ga i tjesila. cak sam mu na uzglavlje stavila casu vode (s kljunom). nije ju htio uzeti iz moje ruke, ali ju je sam prihvatio i cugnuo si s vremena na vrijeme. slijedecu noc je gungula trajala pol sata, onu iza je prespavao kao i narednih nekoliko ! uslijedili su zubici i prehlada, pa se povremeno probudi malo zakmeka, ali mu prosapcem da sam tu, i ja i tata i da spavamo, drzimo se za ruku (krevetic je spojen s nasim krevetom) neko vrijeme i lijepo nastavi spavati. jos nismo sasvim uspjesni, ali vidim da smo na dobrom putu i zadovoljna sam.:klap:Citiraj:
nama ni da se zalomi!
Maruška spavala do prije neki dan uz samo dva buđenja. Počela se buditi svaka 2 sata, s jednim dugim periodom igre od 1 do tri sata ujutro. UUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUUHHHHH!!!!!
Malo sam zbunjena. Bebe mlađe od 3 mjeseci znaći više ne trebaju noćni obrok?
Ja sam ovu noć imala slično iskustvo. Maša je spavala i spavala od 20h pa je prošlo 2h, pa 3h... a ja sva puna mlijeka, sve mi vec curilo. Pa se otisla malo izdojit, pa opet čekam... Na kraju sam bila tolko u brigama, jer ona ima sad tek 2 mjeseca, pa nisam bila sigurna da li njoj ipak treba još taj noćni obrok. Činilo mi se prerano da prespava cjelu noć... Ili? Totalno sam zbunjena... Inace, na kraju sam ju nježno uzela oko 4 ujutro i dala joj papati - popapala si je zatvorenih očiju i polako - ali cjeli obrok. I dalje normalno spavala.
Starija s 15 mj. Dan prije mi je rekla da više ne bi sisala i otad spava čitavu noć. Mlađa je sad godinu dana i njoj takve "besmislice" poput cijellonoćmog spavanja ne padaju na pamet!
Moja cura spava od mjesec dana cijelu noć, dakle bez obroka. Sva tri prva mjeseca je dobila po kilogram.Citiraj:
CountdownToMiracle prvotno napisa
Nije mi padalo na pamet da ju budim da jede. Uživala sam u tome da smo se svi naspavali svaku noć. A njoj očito niš nije nedostajalo.
moj sin ima četiri mjeseca i do prije mjesec dana se budio jednom noću tj. zaspao bi oko 21 probudio se oko 1-2 u noći dojio 5 min i nastavio do 7. Bila sam tako sretna no sad mi se budi svaka 2 sata i doji. Pedijatrica mi je rekla da je uzrok vjerojatno to što mu je moje mlijeko nedovoljno i da mu dam jednu bočicu adaptiranog. No moje djete neće da pije to mlijeko jednostavno odbija bočicu,plače i sl. A ako je u bočici čaj pije normalno. Ne znam što da radim, mlijeka imam sve manje . :? :cry: Da počnem s dohranom? Hoće li to što promijeniti? :?
pedijatrica ti nije u pravu
mnoga djeca koja su u početku prespavala noć kad rastu sve se više budi
moja se od početka budila svaka 2-3 sata
a dobivala je preko kilu mjesečno i tvoja pedica bi rekla da je moja mala bila gladna :roll:
kako stojite s dobivanje težine?
čemu čaj: što više čaja daješ to se sve manje tvojeg mlijeka proizvodi
kako dojiš? - da li si forsirala kakav raspored npr. svaka 3 sata i sl?
koliko pokakanih i popišanih pelena ima?
proizvodnja mlijeka ti ide: što više sisa više će mlijeka biti, što je raspored između podoja kraći to će više mlijeka biti, što je više noćnih podoja (bar 1) to će više mlijeka biti
npr. ako beba traži sisati svaka 2.5 sati, proizvodnja će biti takva da se sise prepunu za 3 sata, a ako beba smanji razmak na 1,5 sat, sise će ubrzati proizvodnju tako da se sise prepunu za 2 sata ....
to ti je promjenjivo
ako popije 150ml čaja toliko manje će mlijeka biti (nema bacanja)
Ne pije mi puno čaja . Dam mu najviše 100 ml na dan npr ako moram negdje izaći ili ako smo na nekom mjestu gdje mi je nezgodno dojiti. U mjesec i pol je dobio 700 grama. Po mome on jako dobro napreduje, rodio se s 3 kg a s 3,5 mjeseca je imao 6,2 kg. Ne znam što mi je činiti po pitanju spavanja . Tu je još problem mog gubitka težine od kad dojim Rodila sam s 68 kg a sad imam 52-51 kg a visoka sam 172 . Jednostavno gubim kile koliko god jela, jako me iscrpljuje dojenje ( a on tako obožava sisu) :heart: jako mi je bitno da se naspavam pa ne znam što mi je činiti. Mislim da mi je pedijatrica to savjetovala možda i radi mog zdravlja?? Neki savjet :? :/ :cry:
Da li beba spava s vama u krevetu? Ako već želi toliko papati lakše ti je da je kraj tebe da se ne moraš ustajati svaka 2 sata i obaviš to dojenje u polusnu.
Nemoj bebu varati s čajem. Radije nađi neko mjesto gdje ćeš ju na miru podojiti nego da ti popije 100 ml čaja (to je po mom mišljenju puuuno čaja). Nemoj se bojati dojiti u javnosti (kome smeta neka ne gleda).
Sretno
luce, nemam savjet, ali nisi jedina s problemom kila. I ja dojim sad već preko 9 mjeseci. I prije poroda i trudnoće sam bila mršava, ali sad sam definitivno kostur. Dojenje izvlači sve iz mene. Meni beba spava cijelu noć ali ja sam do kraja dana sva krepana. nadam se da kad jednom prestanem dojit, da će mi se vratiti snaga i koja kilica. :(
spava s menom u krevetu jer se pre često budi. Valjda će biti bolje :( čekat ćemo samo nam to preostaje( ako se ja ne istopim) ;)
evo mene s problemom viška kila, nego šta jedete kad gubite toliko kila, mislim, za proizvodnju mlijeka tijelo potroši cca 1000 cal i za toliko treba pojačati obroke
niste valjda na onim "dijettama" tj. prehranama za dojilje:
ne smiš ovo, ono .. ostaje ti kruh i voda :lol:
ne ozbiljno, jedete li kaloričniju hranu?
Ja jedem istu hranu kao i uvijek. Mislim da normalno jedem. :/
jedem kad sam gladna i što god mi se jede. Šopat se ne mogu kad nisam gladna. Jedino još nisam probala da se isključivo pucam sa špekom ili krvavicama. :lol: Dapače ja jedem više od MM-a, a on se bori s viškom kila. :nope:
Nije mi problem (samo) to što izgledam kao vješalica, nego to što se osjećam iscrpljeno.
jel ti fali željeza?
anemija ti tako djeluje
magnezij? on podiže snagu
jel tko može bebača pričuvati preko dana da i onda ospavaš koji sat?
Je, i ja sam se nadala da mi se željezo još od trudnoće nije popravilo, pa sam na početku tomu prepisivala. O'šla ja na pretragu - željezo - 20! :shock:
Milsim drago je meni zbog toga, ali...
Mala bude bez obzira cca sat na dan kod none (ispod nas živi), a i tata je popodne isto cca sat s njom. Imam pomoć i mala sad zbilja nije toliko zahtjevna, zato mi i nije jasno zašto sam ponekad (nije baš svaki dan) taaako umorna.
Ali i te moje kile (počet ću pisat koliko sam u gramima teška :lol: ) su vjerovatno problem, jer treba dijete nosat dobar dio dana, a kad malo razmislim, šta ju na meni može nosit? :/ Kosti i oko njih nešto, kao fol mišići.
ti si ko balerina : tanka i snažna :mrgreen:
u našem dojilačkom stažu je bilo dana (a nekad i dva tjedna) raznih krizica: em zubć, em cjepljenje, bolesti, neki strahovi ... kad bi se budila skoro svakih 30 min, ili bi po 2 sata sisala .... prebrodili smo, sad smo OK, iako se još budi noći (2-3x) , i radim, nekako se tijelo prilagodilo
čekam da se prevede knjiga No-cry sleep solution pa da je primjenim :mrgreen:
ko čeka dočeka ..
Prvi put je prespavao noć i probudio se u 8h 3mj. Ali to je bila jedna noć poslije je bilo svakako.
A po pravo se prestao buditi po noći sa 19,5mj. I od tada stvarno spava super po cjele noći se ne budi. :saint:
nina je super beba koja je počela spavati bez buđenja s 10 dana,ja sam je pokušavala hraniti ali nije htjela otvoriti usta.evo sada ima pet mj. i još spava od 9 do 7
Još nije, a imam dojam da ni neće... :cry: A upravo sam bolesna i trese me temperatura, ali mali sisavac se ne skida. Svako malo ili prdeška ili traži cicu... Tako bih rado spavala...
ja jedem sve normalno čak se pucam punomasnim juhama kako bi imala više mlijeka ali se kile tope a o iscrpljenost neću pričat...sama s bebom muž ima takav posao :cry: mrtva žena( vješalica) s podočnjacimaCitiraj:
MGrubi prvotno napisa
:D Moj dečko (4,5 mj) je ovu noć prespavao CIJELU U KOMADU... od 19.30 do 6.30, u noći sam se budila i kontrolirala ga da l idiše.... a do sada je imao jedno buđenjke, tako da to nije strašno..
Sa nekih 40-tak dana!
Mi smo srecni naspavani roditelji!
A kadgod se nesto mami "pozalim" na Mariju(tipa-nervozna zbog zuba,ili nece u kolica),ona me samo podseti koliko mi znaci moja pospanica :)
ljudi moji,
moja beba spava od 23 h do 5-6 ujutro, pociki tada, produzi do 10h, pociki tada i spava do 13 h! :shock:
svi me pitali dal je dijete lupilo glavom ili dal je bolesno...
naravno da nije, vec je iz obitelji kronocnih spavalica :oops: :lol:
Jonna je isto sa jedno 3tjedna vec prospavala cijelu noc. Ali tada je sve bilo novo i bez ritma sada kada smo se uklopili i kad imamo ritam to izgleda ovako.
Kupanje 19
spavanje do 20 a izmedu je sisanje da ne zaboravim :lol:
spavanje do 2-3 sisanje cca 10-20 min
spavanje do 6 sisanje cca 10-20
spavanje do 9-10 e onda se dizemo sredivamo se i budnimo smo onda cijelih sat sat i pol i takostalno. MOgu reci da imam divnu bebu i legice koje su rodile samnom su mi jako zavidne... :saint:
I bebe koje "nikad ne spavaju" su apsolutno divne :heart:
Nisam mislila nista lose s time kako svi pisu svoja iskustva i misljenja tako sam i ja no hard fillings
Usput zaboravih reci moja sestricna ima malu Anu 12 dana mladu od Jonne i ona spava svega 4 i pol sata u 24 sata. Ana napreduje ko prava a roditelji su joj suhe sljive.
Odlično, jer kažu da dijete koje lijepo spava da je zdravo i ono tada lijepo raste...budi sretna i ponosna. :yes:Citiraj:
we&baby prvotno napisa
Matija je noć prespavao od kad smo došli doma, tj. najprije od oko 23 do 4 ujutro, zatim od 22 do 6, a sada sunce moje malo spava od 20 do 6 ili 6 i 30 ujutro. ja sam u početku bila u panici zbog tolikog spavanja dok nisam vidjela da mjesečno dobiva 1400gcm, raste po 5-6 i da je zadovoljna beba. ah koje smo sretnice. :D
he, he, ista situacija kod nas. kad izbrojim 5-6 puta buđenje, to je zanemarivo. A dok zubi izbijaju, neprestano se budi i teško umiruje. A kod njega to traje i traje, prvo valjda pripreme za izbijanje, onda izbijanje, pa kad izbije valjda se budi jer se navikao, onda imamo 2 dana mirne noći (s 5-6 buđenja), i onda počinje sve ispočetka. :roll: Bože pomozi!Citiraj:
koalica prvotno napisa
Greta će još malo 6 mjeseci i nama je dobra noć kad se SAMO četiri puta probudi...
Kad prespava noć prvi puta ne samo da ćemo vas obavjestiti nego je MM rekao da pravi tulum i zove tamburaše :mrgreen:
oh, za boravih dodati da damica ne spava ni po danu, bar ne duže od pola sata u komadu...
Mi nismo više u ovoj skupini, ali ću ipak napisati da je Jana prekjučer, s godinu dana, 3 mjeseca i 11 dana prvi put prespavala noć. :D Od 20.30 do 6. :D Doduše, budila se ona, ali samo sam joj drmnula guzu, zašuškala i dama nastavila. :mrgreen:
Prije dva tjedna i sinoc :klap: :naklon:
Legne oko 9.30 i sad spava sve do jutra oko 5 se meskolji oce ciku i onda nastavi do 7-8 otprilike. A jutros je do 8 bez budjenja spavala :D
A to da raste kad spava :) sigurno da ima istine u tome (hormon rasta koji se izlucuje dok spavamo...) ali evo npr. Zara nije nikad bila neka spavalica a evo sa 10.5 mj ima 11.5 kg i najmanje 85cm duzine (mjerila sam prije 1mj) tako da ni to nije neko striktno mjerilo ;)
ivano spava od 22:00(nekad 23h) pa do 7!!već ima mjesec dana!!!
:lol: :lol: Tak nešto i mi planiramo. Kad prespava cijelu noć, fešta :D :DCitiraj:
ivaa prvotno napisa
Samo se bojim da će to potrajat još koju godinicu, jer i njegova sekica (7 god.) ponekad ima burne noći :?
Ah, bitno da su zdravi, a to kaj su tata i mama zbog togha već malo :? :shock: :? tandaramandara, nema veze :mrgreen:
moja cura sada ima 5 mjeseci, i prvih 15 dana nisam ni oka sklopila a prsi su me bolile do iznemoglosti jer je ona stalno visila na njima, i zbog problema koje sam imala u trudnoci a to je dubinska tromboza vene, morala sam pocet pit marivarin i nisam smila vise dojit, a Marija Lucija je morala ic na umjetno mlijeko. Od tada ja stvarno ne znam sta je to ne spavati nocu, ustvari svako vece ile spavat u 10 sati, taman sam je uspavala, i budi se ujutro u 10. al isto moram priznat da bi vise volila da sam je dojila i da nisam spavala, jer onaj osjecaj ti nitko ne moze zamjenit. preko dana isto malo ubije oko, al je dosta aktivna i obozava ici van[/img]
cca 2 godine!! :)
Ajde, baš mi je drago da ima ovaj topic, meni je moja s 4 + 3 prešla na 6 + 1 i sad smo na 8 sati već tri dana a ima 7 tjedana :D ! Ako ništa, bar punim motore za poslije. A naravno da sam se brinula da previše spava i da ne jede dovoljno :)