mene to isto zanima! da li on uvjek ispadne prije ili nekd izleti s pucanjem vodenjaka???Citiraj:
Nina20 prvotno napisa
Printable View
mene to isto zanima! da li on uvjek ispadne prije ili nekd izleti s pucanjem vodenjaka???Citiraj:
Nina20 prvotno napisa
Meni je ispao par minuta nakon pucanja vodenjaka,i ne lici na cep,znam da se tako kaze,zato sve one koje ocekujete cep,doslovno,kao i ja(prvorotkinja)to izgleda kao oooogromna kolicina sluzi,tako da vam to nemoze promaknuti.
Tako je bar meni bilo!
Meni je danas ispao sluzavi čep-tačnije poveća količina tvrdog roza silikona :)
Prenijela sam nekoliko dana i imam lažne trudove s vremena na vrijeme i jedva čekam da rodim!
Prvog sam sina prenijela 6 dana, na kraju je imao sve znake prenešenosti, plodna voda je bila zelena i danas sam zahvalna što su me inducirali...iako sam sad malo nervozna da se ne bi šta zakompliciralo.
3 dana nakon čepa je počeo porod..uglavnom, par puta sam zamjenila čep za ono što je bila obična sluz..čepa ima puno i bilo je krvi u njemu...nemreš ga promašiti ni da hoćeš:)
živa istina i ja se slažem....s prvim mi je sluzavi čep izašao 2 i pol tjedna prije poroda...bio je pun krvi, uspaničarila sam se i otišla u bolnicu gdje me doktor htio poroditi uz malo dripa ali srećom babica nije dopustila jer još ništa nije bilo zrelo za porod.Citiraj:
lore prvotno napisa
2 i pol tjedna poslje rodila sam sa svojim trudovima na termin i sve je bilo ok
Da ne otvaram novu temu...
S obzirom na to da sjeme sadrži prostaglandin koji omekšava cerviks,
može li odnosima kasnije u trudnoći doći do ranijeg otvaranja i odlaska sluznog čepa?
Možete li to povezati s vašim iskustvima?
čula sam to od drugih žena koje su se počele otvarat i kojima je čep otišao dosta rano i naravno usljedio je prijevremeni porod samo u mom slučaju to nije baš tako.....Citiraj:
aro32 prvotno napisa
u prvoj trudnoći seksali smo se do kraja i tek s 8 mj počela sam se otvarati, a 2,5 tj prije poroda otišao mi je sluzavi čep......rodila sam na termin :D :D
u drugoj trudnoći isto smo se do samog kraja seksali i sve je bilo ok.....čep uopće nisam vidjela da je otišao i do samog poroda nisam bila otvorena.... prenjela sam 6 dana iza termina i rodila na drip.....
ni u mom slucaju sex nije ubrzao otvaranje (iako tko moze sa sigurnoscu reci). kako sam citala da prvorotke najcesce prenesu, tako sam ja zadnja 2tj prije termina hodala gore-dolje po stepenicama, skakutala po lopti, seksala se svaki dan (uglavnom, radila sve sto kao potice otvaranje), ali sam 5 dana prije termina jos uvijek bila skroz zatvorena. no, za 4 dana - porod - tako da sam rodila tocno u termin (39+6). tko zna, mozda da nisam sve to radila bi prenijela 2tj, tako da mozda zbilja sex potice ranije otavranje :? i btw. cep mi je otisao 2 sata prije pocetka trudova i 9 sati prije poroda.Citiraj:
aro32 prvotno napisa
ma kakvi,nista od tih stvari ne djeluje na pocetak poroda..dokazano..ja sam 2 tjedna prije poroda radila cuda, prala prozore, ribala pod, hodala veliki krug oko jaruna svakodnevno, skakala po lopti...ma mozes misliti..beba ide van kad ona zamisli :mrgreen: tako da lijepo odmarajte i uzivajte...a osim toga meni je na kraju bilo drago sto sam rodila tocno u terminu (na ultr. su mi rekli da ce beba biti preko 4 kile, na kraju je bila 3300..svim mojim frendicama su isto pogrijesili) i stvarno mi je drago da je u ta dva tjedna trudnoce nakupila jos te gramice...
Jesam li ja dobro shvatila da je velikoj većini cura ispao sluzni čep prije trudova i poroda pa mi je ujedno znak da se porod bliži? znači mogu očekivat njegovo ispadanje.
nisam znala da tolikom broju žena on ispadne, nisam mislila da se većini žena upravo tako događa?! ako bude tako - super, voljela bih imat neke naznake,al zasad sam zacementirana ušla danas u 39 tj.
Mislim da je to jako individualno,nekom ispadne tek u porodu.
Tj. kad trudovi opako krenu.
Moja susjeda drugorotka je cijelu noć imala bolove u leđima pa je mislila da je od kičme.Čep ispao ujutro.Tako je skužila da rađa.Rodila je sat i pol nakon toga. :)
I ja sam očekivala neki veliki kabum oko tog čepa, no evo, meni polako već ide tjedan i pol, mic po mic u većem ili manjem obimu, prošaran je krvlju i jednom mi je ostao na ruci pri tuširanju - bljak! Kao neki puž. Baš me iznenadio!
jel neko vidio moju rodu u blizini? meni čep curka tjedan dana, imam stezanja bez nekih jakih bolova cijeli tj, a od poroda ni p. 39+1. moj muški 4100 pa me strah ako potraje kako ga izgurati van. drzite mi palceve da sto prije krene. nestrpljiva sam da ga napokon zagrlim.
evo malo novina kod mene, sinoć se odlučih malo opipat dole da vidim kako to sad izgleda (bio mi je jučer termin) kad ono izvadim prst a na njemu duga žućkasta sluz kao ispruženi puž (onaj ljigi migi dio), jutros pomalo curika po dn. ulošku žućkasto, mislim da bi to moglo biti to. Nije bilo sukrvice, idem danas na kontrolu pa javim.Citiraj:
Lili75 prvotno napisa
Btw uopće nisam nervozna što sam prekoračila termin jer moja curka najbolje zna kad joj je vrjieme za ići van a mislim da upravo nervoza još više odugovlači početak poroda.
Ne trebam ni spominjat da me svi zovu i pitaju al ja se ne dam samo s osmjehom kažem zna beba kad je njeno vrijeme.
A dajte mi recite,kad vam je taj čep ispadao jeste odmah išle doktoru ili ste čekale trudove? To me zanima jer ja još ne osjećam nikakve trudove,otvorena sam za 1 prst,danas bila na kontroli plodna voda je malo mliječna,a gin,mi je rekla da u slučaju da počnu trudovi,pukner vodenjak ili počnem krvariti,pravac rodilište.A kad sam došla doma na wc papiru je bilo malo sluzi s još manje smečkaste boje,al poslije ništa,opet bijelo.Zato sam zbunjena pa me zanima ako mi počne curiti čep dal da idem u rodilište ili ne?
Kako sam smotana,htjela sam pitati dal je ta malo smeđ.sluz možda bila zbog pregleda pošto je više nema i još sam htjela nadodati da od jučer imam neki tupi i neugodan pritisak u zdjelici i nisko u leđima ko da imam tvrđu stolicu.Je li i to neka naznaka dabi moglo početi ili se to samo beba ugnježđava u zdjelicu.Noću dok se okrećem iz boka na bok moram paziti kako ću jer imam osjećaj da će mi nešto popucati u njoj pa moram to obaviti jako lagano.
vindira, mislim da je ta sukrvica česta nakon vaginalnog pregleda u tako kasnoj trudnoći, bar tako meni svaki put naglase, da se ne iznenadim
ako ti je ispao sluzni čep, ne moraš odmah u bolnicu, jer porod može početi tek za par dana
tek ako ti pukne vodenjak moraš u bolnicu - a kako vidim, to nije teško skužiti, bude masa vode :)
i ja imam taj osjećaj po noći dok se okrećem s boka na bok, ali kod mene ni p od poroda :roll:
sluzni cep moze iscuriti i 7 dana prije poroda. moje osobno misljenje je da je za odlazak u rodiliste uvijek bolje cekati da pocnu cesci trudovi. i kod pucanja vodenjaka imate dobrih 24 (ili vise) sata do pocetka trudova (za to vrijeme nije preporucljiv spolni odnos i kupanje u kadi, tusiranje moze).
ako porod pocne pucanjem vodenjaka uputno je izbjegavati/odbiti vaginalne preglede radi opasnosti od infekcije.
Hvala,meni se baš neide u bolnicu pa da tamo čekam na milost.Znači čekam trudove.Što se tiče plodne vode,to znam da moram ako počne curit u bolnicu.Jedva čekam da konačno dođe i taj DD. :mrgreen:
bolnicka je rutina, ako se pojavis s puknutim vodenjakom i bez trudova, intervenirati da se porod dovrsi u roku 12 sati (ili 24, a 12 ti "daju" da pocnu tvoji trudovi). ostala istrazivanja govore malo drugacije--pratili su se porodi u kojima su trudovi zapoceli i 48 sati nakon pucanja vodenjaka i nisu bili utvrdeni nikakvi problemi.
ako vec odes u bolnicu cim ti pukne vodenjak (ako porod tako zapocne), imaj na umu ovo sto sam ti napisala i ono gore, da su bas vaginalni pregledi kad je vodenjak puknut najcesci uzroci infekcijama.
Meni je curkao tjedan dana prije poroda , onako bijelo sluzav.Taj dan kad sam dobila trudove i pukao mi vodenjak , vidjela sam rozo-smeđi iscjedak i znala sam da idem po svoje bebalino :D
hm, primjetila sam lagani smeđi iscjedak nisam bila na pregledu pa ne može biti od toga (sutra mi je pregled) je li moguće da je to pomalo krenuo čep???
Mogao bi biti. Vidim da si u terminu, ali znam da je nekome curkao i tjedan, dva.Kod mene je krenuo u srijedu kao smeđkasti iscjedak, u nedjelju sam rodila.Citiraj:
pirica prvotno napisa
:* sutra mi je kontrola pa ću vidit šta je :/Citiraj:
Citiraj:
Irchi prvotno napisa
Hmmm citam sve i nije da sam bas dobila odgovor....
Mene sad beba lupala po cerviksu i potjeralo me na wc, i na papiru mi je bio onako dugi trag zute guuuste sluzi... al nije bio u komadu nego onako ko glista! (isprika ali neznam kako drugacije opisat)
Desavalo se meni i prije da i po par dana imam takav iscjedak, al ovako dugacak nije...
Jel moguce da je to to? Tek sam 33 tjedan... Sad neznam dal da panicarim il da bez ikakve brige cekam pregled u ponedjeljak? :/
Bebabeba, ja bih na tvom mjestu otišla sutra na kontrolu, tako je slično meni izgledao sluzni čep... :/
sluzni cep bi morao biti crvene ili smede boje i biti prosaran zilicama, tako da se meni cini da nije to to. ali ako ce ti srce biti na mjestu, odi na pregled.
ako mogu pitati, jel imas od prije negativna iskustva? zasto mislis da neces normalno iznijeti trudnocu do kraja?
Mikka, moj je bio baš žuti, kako ga ona opisuje, sluzavo-gelasto gumasti crvuljak bez žilica (oba puta), u prvoj trudnoći mi je par sati nakon njega počela curkati plodna voda, a preko noći su krenuli i trudovi, dok je u drugoj trudnoći porod krenuo tek deset dana nakon čepa.
kako znas da ti to nije bio samo iscjedak (koji je i meni bio takav gust i sluzav, ali ipak nije bio cep)?
Što ja znam, možda i griješim, ali ja sam izlazak toga čepa osjetila baš kao da me netko doslovno odčepio i nije mi se to uopće događalo tijekom trudnoće, samo taj jedan puta pred sam porod...Citiraj:
mikka prvotno napisa
da, vidis, ja sam osjetila samo da nesto curi i kad sam otisla u kadu sam vidla to sa zilicama. nisam nista drugo osjetila osim toga. ali imala sam vec nekakve trudove a nakon toga sam znala da je stvar for real.
Nemam ama bas NIKAKVOG iskustva... samo sam od onih kojima je jako tesko vjerovati u pozitivan ishod :/Citiraj:
mikka prvotno napisa
Eto jutros mi je na papiru opet malo toga, sve mi se cini da je to u stvari iscjedak posto ga ja cijelu trudnocu imam jako puno a varira od vodenastog do skroz gustog, ovisi kako koji dan.
Uplasilo me jucer to jer ga je bilo stvarno poprilicno puno.. al trudove nisam dobila nit me sta boli nit mi je puko vodenjak pa eto valjda to nije to :/
ja sam nekoliko puta mislila da je cep u pitanju..ali kad ti zbilja izadje neces moci pogrijesiti, bas je veliki komad..meni je bio i prokrvljen..
u svakom slucaju vjerojatno si pred porodom, sad odmaraj, uzivaj i cekaj da bebica bude spremna ;)
e da..nema ti cep veze s trudovima i s vodenjakom..meni su trudovi poceli 2-3 dana nakon ispadanja cepa i rodila sam isti dan..vodenjak mi također nije pukao..
a ima zena koje rode 2 tjedna nakon sto ispadne cep tako da cesto on ne znaci puno neko ga je porod blizu..jedino pojacano pazi na infekcije.. ;)
Lore, ali ona je tek u trideset i trećem tjednu :shock: , što je jako rano za porod.
Bilo kakva sumnja na cervikalni čep je zapravo sumnja na to da je porod blizu (bez obzira što trudovi nisu počeli i vodenjak ne curi), pa je svakako uputno otići liječniku na pregled.
To se naravno ne odnosi na one kojima ode čep u terminu, one ne trebaju ići liječniku.
:/ Ja vec tri mjeseca sumnjam na porod, stalno zbog necega.... A nikad nebude nis osim moje paranoje...
Jos uvijek imam onakav iscjedak ali ga je sad samo u tragovima, a takav mi zna bit dosta puta jos od pocetka trudnoce.
E kad bi ja zivjela negdje drugdje nebi me bilo toliko strah ali u Losinju se porodi NE RADE osim ako je bas jaaaako hitno, jer nemaju dozvolu za njih, nego se mora ic u Rijeku do koje treba prakticki 4 sata... a i ginekologica mi je takva da radi samo 4 puta ultrazvuk ako je sve ok i ne radi NIKAKVE testove osim obicnog vadenja krvi i eventualnog Color dopplera. Zapravo za sve te silne testove sam prvi put cula na forumu...
Kod nje je pregled u biti samo rucno pregledavanje zatvorenosti i pregled urina. I to je to...
tako je i najbolje, ne cackati nis previse :)
draga, opusti se i uzivaj u trudnoci :*
Ocito je jedino rjesenje to.. Svi ti silni strahovi mi totalno unistavaju taj zapravo divni osjecaj trudnoce.
Ginekologica mi je na proslom pregledu rekla da na mojoj trudnoci moze bit zavidno puuuno zena jer sam dobila samo 6 i pol kila, imam trbuh ko da sam u 6. a ne 8. mjesecu trudnoce, skroz sam zatvorena, cerviks mi je 1 i pol clanak od pocetka trudnoce i nije se mijenjao, i sve mi je s bebicom u redu.
Tako da sad kad sam se malo smirila ipak mislim da netreba dizat nikakvu paniku nego pricekat pregled u ponedjeljak.
sisterici je poceo odlaziti sluzni cep jucer (u komadicima)...ona je 38+3...kaze da izgleda kao smrkljic sa tamnom sredinom
hm... da nije znak prijevremenog poroda? :(
jucer bila na pregledu 34+4 i popodne sluzav iscjedak s malo, ne bih rekla krvi, nego sukrvice.. ma joj neznam kak da se izrazim. onak sluzav smeckast rastezljiv.. mislim si, nema panike, legni, miruj, pazi na malca, a ak se pojavi opet vozi u bolnicu. i nije se vise pojavio. zakljucili smo da je to posljedica pregleda, na kojem je gin utvrdila da sam za prst otvorena i nek mirujem sad jos bar 2 tjedna.
kad li danas popodne opet.. gust lagano smeckast iscjedak :? :?
da napomenem, i inace imala sluzav iscjedak, al skroz proziran ili bjelakast..
da panicarim? nema mi m doma i neznam kaj da radim.. pustam muziku i slusam malca dal se koprce, jer sam vec svasta umislila :(