kapnem jednu kap ili direktno na cicu (iskljucivo dojenje) ili na prst pa njoj u usta, nema problema. Isto bas ne dajem svaki dan.
Printable View
kapnem jednu kap ili direktno na cicu (iskljucivo dojenje) ili na prst pa njoj u usta, nema problema. Isto bas ne dajem svaki dan.
ajme isto i kod nas. kad nam je pedijatar promenio vitamin i dao nam neki sa okusom narance. Svako jutro poslije presvlacenja mu samo kapnem u usta, a on ko gladni pticic zna sta ga ceka pa sam zijeva :heart:Citiraj:
Elinor prvotno napisa
upravo ovako! onda mu jos par puta nakapam mlijeka na zlicicu i covjek se veseli :mrgreen:Citiraj:
kikki prvotno napisa
na žličicu 5 kapi ina to polize, popije i to je to, bez grimase. ali ona uzima i zeljezo pa joj posli dam i to. zeljezo obozava ne bi vijerovali. obozava
ja dajem na kasicicu, s izdojenim mlekom. Izi normalno popije, a Novi se jaaako bunio na to.
Mislim da ce nama pre da ukinu jer vec pipam skoro zatvorrnu fontanelu, a ima samo 3 i po meseca.
Direktno u usta, najlakše je, čak i sada kada je skoro 15 mjeseci.
U početku s mlijekom, sad bez i nije joj neki bed, mislim da je zanima grickat žličicu. Žličica je plastična, jel' neko čuo da se D vitamin mora u ono željeznoj, nešto mi je sestra govorila da kao plastična nije dobra zbog resporcije itd., ali ne znam ima li to veze ikakve?
oleovit je zakon! :mljac:Citiraj:
lasica prvotno napisa
Skoro nikako. Kad se sjetim u žličicu izdojim par kapi mlijeka i ukapam kapi, inače sunce rules :naklon:
Nemam pojma. Zadnje sam pročitala tu na forumu da bolje u plastičnu, tko bi ga znao :?Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Mislim da bi pisalo u uputstvima u pakiranju lijeka kako se treba davati, ovako je vjerojatno svejedno.
Ja dam kak već imam pri ruci, jednom metalnu, drugi put plastičnu. Par puta sam davala da poliže s vrha mog prsta (doza nam je dvije kapi). Puno puta i zaboravila dati :roll:
Sad kad je dohrana tu, dam joj u toku hranjenja u žlicu s hranom. Tu žlicu s posebnim guštom pojede :lol:
Nakon kupanja do prije 5 dana davala po 2 kapi a sad po 3 kapi i to u plastičnu žličicu onu od sirupa izdojim svog mlijeka i stavim 3 kapi promućkam i dam joj da popije na ležećki al već zna taj bljak okus pa joj se i neda al ipak popije. Nekad joj se digne i želudac bljak al ne povrati.
Citiraj:
marica prvotno napisa
Tako i moj Sven. Nemamo nikakvih problema. Čak i zine ka dvidi da mu dajem žličicu i kad proguta kaže njam. :lol: Jel istina da je d vitamin najbolje davati navečer? Tako sam čula, kolegici je tako rekla pedijatrica. Nama nisu ništa rekli kad da ga dajemo. :)
A meni rekla pedijatrica ujutro :?
Ja mu dajem ujutro. Inače zaboravim. :lol: Ne znam...
Meni su rekli da i ja uzimam 3 kapi i da 3 kapi dajem S. Jel još neko uzimao ili sam samo ja morala?
ja stavim par kapi u žličicu i direktno u usta.namršti se par sekundi i onda dalje sve super!mislim da mu se ništa stravično neče desiti ako osjeti i nešto gorkasto par sekundi u ustima.nikad ne bljucne nego uredno proguta!
evo mi krenuli s d vitaminom.. nakon čitanja vaših dogodovština oko davanja vitamina lijepo sam ga nakapala u žličicu, malo izdojila mlijeka preko toga i tutnula mališi u usta... a on :) - bolje je to progutao nego kapi protiv grčeva koje su slatke :lol:
meni je pedijatar i patronažna rekli da je svejedno u koje doba dana se uzima.samo da je bitno da svaki dan dobije.mi dajemo navečer kad je kupanje jer sam tada sigurna da neču zaboraviti!to je kao dio večernjeg rituala! :)
A ja obavezno joj dajem ujutro jer ak ujutro preskočim kasnije nema šanse,obavezno zaboravim :oops: .Nakapam joj 4 kapi u žličicu,neki put izdojim malo mlijeka,neki put ne,uglavnom namršti se,al proguta.Još se nije desilo da je ispljunula.
mi smo kao busybee.Citiraj:
BusyBee prvotno napisa
kako skupljate vitamin ako npr par dana pada kiša pa nemožete van?ili ako je jako hladno sad po zimi? :?
XCitiraj:
w latka prvotno napisa
:? :?
tjedna doza se skupi jednom polusatnom setnjom. osim toga UV zrake koje poticu organizam za proizvodnju d vitamina dolaze do zemlje i za oblacnih dana, samo u manjoj kolicini. daklema, problema nema.
kako kad je zbog nekog razloga nemoguće par dana izači van?Citiraj:
mama courage prvotno napisa
nama nije nemoguce. :)
a tako,kužim onda. :)
ispričavam se, brzopleto sam odgovarala.Citiraj:
w latka prvotno napisa
nisam napomenula da u našem slučaju smo se služili i vitaminom D iz proizvoda koji se na ovom forumu ne smije spominjati.
koji se to proizvod nesmije spomenuti?adaptirano mlijeko za dojenčad l nešto drugo? :/ ja sam za to da svi otvoreno kažu svoje mišljenje o svemu a ne da postoje neke tzv "zabranjene teme"
w latka nova si pa ne mozes pohvatati neke stvari... Mama courage provocira i to joj je ko dobar dan, tako da se nemoj pecati :saint:
a tako to tu ide.... :roll: hvala na obavjesti :)
istina je ono što anchie veli. :mrgreen: al' istina je i ono što napisah. osim sunčevih zraka, hranila sam dijete adaptiranim u kojem je bilo naznačeno da ima D vitamina. mislim da je to fer spomenuti, da ne bi pomislili da sjedim na sunčevom kolektoru od jutra do mraka. :mrgreen:
sorry, w latka, ako sam te zbunila. :)
ništa ništa,sve je ok :)
žličica, s malo mlijeka, složi facu i brzo zaboravi što se dogodilo :D
Ja sam dobila vitamin D3 od pedijatrice i to je pila sve do god dana, po ljeti kada su vrućine 3 kapi, po zimi 4.
dok je bila mala beba (4-6) mjeseci davali smo kombinirano 5 kapi BioGaia probiotičke kapi + 2 kapi vitamina D i gutnula bi to bez problema (okus po masnom, gorčinu nisam zamijetila), kasnije (iza 6 mjeseci) samo vitamin D (gorak) pa smo stavljali u žličicu s rižinim mlijekom koje je samo po sebi slatko. Ponekad bi to prošlo a ponekad ne jer mali muger jednostavno otvori usta, lizne 1 mikrolitar i kad vidi da je gorko neće otvoriti ni za živu glavu
no, obzirom na podatke o boravku na suncu, ljeti smo davali 1-2x tjedno, a zimi malo češće
Zaboravih, davno sam rodila svoju prvu srećicu, dali dobivamo vitamin D od pedice na prvoj kontroli ili ga dajemo od dolaska kući prema preporukama iz rodilišta da ga odem kupiti pa da me spreman čeka doma
I ja sam dobila na prvoj kontroli.
Ne dajemo. Sunčamo se ako ne vani onda ma prozoru.
Ne dajemo D vitamin.
Malo kronologije: 1. dijete-AD kapi, ne sjećam se točne doze
2. dijete-D kapi (A više nije bio preporučen u kombinaciji s D), doza 10 kapi dnevno :shock
3. dijete-D kapi, preporučena doza 3-4 kapi
Prvom sam davala tu i tamo, drugom i trećem ne.
Da imam četvrto vjerovatno bi skinuli preporuku za D kapi potpuno.
Nešto slično je bilo i s toaletom pupka, troje djece tri potpuno različite metode održavanja pupka...