joj wewa :*
ovaj vikend radimo borbeni plan s tim spermiogramom i postupcima.
zbunjena sam, mi imamo 28 godina, al neda mi se odugovlačiti...
može li kad radi spermiogram odmah zatražiti i spermiokulturu?
Printable View
joj wewa :*
ovaj vikend radimo borbeni plan s tim spermiogramom i postupcima.
zbunjena sam, mi imamo 28 godina, al neda mi se odugovlačiti...
može li kad radi spermiogram odmah zatražiti i spermiokulturu?
nazalost, ne, bar prema nasem iskustvu - a evo i zasto, za spermiogram se detaljno broje i ocjenjuju spermiji, obicno se posmatraju i nakon vremenskih intervala, da bi se utvrdila poptunost likvekacije, a i pokretljivost nakon sat, pa cak i dan (to recimo rade u uroloskoj klinici Salus u Splitu). onda je taj materijal neupotrebljiv za mikrobioolosku analizu.Citiraj:
Ginger prvotno napisa
obicno muske narucuju 2 puta. no, kad tm bude radio spermokulturu, nek trazi i bris uretre, da ne bi opet morao ici.
i jos - isto iz vlastitog iskustva, spermiogrami znaju jako varirati, mi smo imali 7, pa 3, pa 15, pa 19 mil/ml, ali ako je oplodni potencijal los, on (osim u rijetkim slucajevima) ostaje los, zato se i trazi precica za zacece u vidu MPO. statisticki gledajuci, svi bismo mi imali djecu u nekih 50 godina, ali ko moze cekati toliko dugo :)
hajde, polako, tek ste friski, sve ce ovo biti piece of cake, bitno je da plivaca ima ;)
to i ja kažem!!! :*Citiraj:
wewa prvotno napisa
Imam pitanje!!!!!
Ako kojim slučajem ne uspijemo prirodnim putem, može li se na umjetnu odmah bez šopanja hormonima i mučenjima kroz kojekakve pretrage ili to sve skupa ima svoj nekakav red :?
ankara odredjene pretrage cete morati proci, a sto se tice ne-sopanja hormonima, uvijek mozete pokusati i postupke u prirodnom ciklusu ako je kod tebe sve u redu, samo moras biti svjesna da je postotak uspjeha ipak manji. s obzirom da je ovo tema o spermiogramima, da ne oftopicarimo dalje, najbolje da sve sto te zanima pitas na Potpomognutoj, tj. jos bolje, mozes tamo otvoriti jedan samo svoj topic sa svim pitanjima, vidim da je to sad popularno :)
da li upala mjehura i bubrega može utjecat na ~o
pirice jeli TM radio spermiogram? MM jeste i ima leukocite i eritrocite što je znak upale (i slabo pokretljive spermiće, što je možda zbog upale-ja se nadam jer se to može liječiti) sad treba da ide na dalje pretrage, a preporučeno mu je da uradi spermokulturu i urinokulturu sa antibiogramom. ta upala bi onda mogla uticati ali ne mora značiti, ali nek se prekontroliše za svaki slučaj
mislim da može, odnosno opće stanje cijelog organizma može utjecati na plivače.
ono, kad padne imunitet, pa neka upala, u tom trenutku mislim da se ~o mogu malo pošemeriti, al privremeno- dok to ne prođe.
to je moje skromno mišljenje nakon brojnih pročitanih topica o plivačima...
nemoj se brinuti, koliko se ja sjećam vaši plivači su ok, a ako su sad i nešto slabiji, to je privremeno
ma radio je spermiogram u 12/06 i bio je odličan, ali u pon ga uklještila kićma i dobio je injekcije protiv bolova i ništa nije pomoglo i danas otišao kiropraktičaru i on mu rekao da ima upalu mjehura koja se već duže vuće i koja je prešla na bubrege, pa eto samo me zanimalo
nek mu radije ljekar potvrdi dijagnozu a ne kiropraktičar
:cry: :cry: dijagnoza Oligoasthenozoospermia????????????
pa ajde napisi brojke, mozda i nije tako strasno kao sto zvuci.Citiraj:
ANKARA prvotno napisa
i nemoj plakati :love:, razumijem da je pocetni shok, ali npr. sandrij je s takvom dijagnozom NJM zatrudnila prirodnim putem.
Evo, ali toga ima puno:
apstinencija 7 dana
Volumen: 2.600
Likvefakcija: normalna
pH: 7,7
St.spermatog:0,3 (nemem pojma što to znači)
Leukociti 0,2
vitalnost 47%
HOS 40% (i ovo?)
ANALYSIS RESULTS
Summary
TOTALS
Normal: 13 (9%)
Abnormal: 125 (91%)
ABNORMAL DISTRIBUTION
Slight Amorph: 17 (12%)
Abnormal: 108 (78%)
PROCESSING
Total Cells:138
Total Frames:113
CALCULATED INDEX.
Morph Index: 22%
Abnormal Characteristics
SIZE
Too Long: 60
Too Short:0
Too Wide:9
Too Narrow:2
Tail
Bent:15
Abaxial:7
Coiled: 1
ACROSOME
Small:23
Large:0
Shape
Slight Amorph:17
Tapered:18
Round:6
Thin:17
Elongated:7
Sev Amorph:16
Midpiece:24
To je ja mislim onaj bitniji dio nalaza. Ima još hrpa brojkica ali su mi se ove učinile najvažnijima. I zabrinjava me još i ovaj podatak:
W:H:O: Comparison
Parameter / Actual value / standard / units/ status
total conc. 8.9 20.0 M/ml Fail
motility 16 50 % Fail
rapid cells 13 25 % Fail
Ajme koliko podataka a meni se sve to čini jaaako :( :(
možete mi tumačiti sper. MM.
ABST. 5 DANA
SPERM ANAL. 54
VOLUME:3,5ML
CONCENTRACION 66,67MILL/ML
SPERMOCOUNT 233,33
A10,0 MILL/ML
B12,7
C8,7
D35,3
PH 7,6
VITALITY 74
MORPHOLOGY 18
WHITE BLOOD CELLS 0,1
ROUND CELLS 2,4
AGGLUNATION: NO AGGLUNATION
VISCOSITI (2 CM
DIJAGNOZA ASTHENOTERATOZOOSPERMIA
cure, nadam se da će se uskoro javiti netko tko više kuži ove brojke.
mi smo na nalazu imali puno manje informacija pa sam jedva skužila... :roll:
sally jedino što kužim da vam je koncentracija i ukupni broj odličan, a kad ih ima tako puno, nađe se i dosta dobrih (a potreban je samo jedan...)
ankara, mislim da je vama apstinencija preduga, kažu da treba biti 3-5 dana.
dalje ne znam... pogledajte referentne vrijednosti na rodinoj stranici.
:*
ankara uf zao mi je, ali iz ovog sto si napisala nije bas najbolje (iako nisi prepisala one glavne ukupne brojke nego razradu, a nisi navela ni koja dijagnoza pise - po ovome bi bila oligoasthenoteratozoospermia koliko ja vidim) - prevedeno - ima ih premalo, prespori su i najveci dio njih je deformiranog oblika - preporuka mozda cak i Icsi (ali to ti sve treba pisat na samom nalazu)
sally vas nalaz i nije toliko los - ima ih ukupno jako puno, od toga je 35posto nepokretnih, ali morfologija i nije nesto jako grozna - mislim da bi se tu puno dalo popravit raznim dodacima (pogledaj temu kako ste popravili spermiograme - ja na tvom mjestu uopce ne bi odustala od truda za prirodno zacece
Ankara i meni se cini da vam je apstinencija malo preduga, al vjerojatno se ni kracom apst. ne bi puno toga promijenilo u nalazu.
Stavila si puno podataka, cini mi se da je vazan ovaj Morph Index: 22% sto i nije tako lose (normalno je 30) i ovo
sto bi znacilo da vam je koncentracija 8,9 Mil/mill (normalno je 20), pokretnih imate 16% (normalno 50), a ovo rapid cells :? to su valjda progresivno pokretni, imate 13% (normalno 25).Citiraj:
total conc. 8.9 20.0 M/ml Fail
motility 16 50 % Fail
rapid cells 13 25 % Fail
Nalaz nije bas sjajan i morat cete se pozabaviti MPO-om. Nemojte cekati i ocajavati nego krenite u borbu, a beba ce sigurno doci :love:
Hvala vam cure na tumačenju. Svjesni smo oboje da je nalaz jako loš ali s obzirom na okolnosti dosadašnjeg života i bolesti koje su pogodile MM u određenom "predjelu" tijela, vjerujte mi da smo presretni da ima ičega više dole pokretnoga. Tako da gajimo nade da će biti dovoljno za umjetnu. MM se naručio na VV 23.11. Pretpostavljam da će nas oni kroz sve voditi dalje. Ali ipak, ne odustajemo niti od prirodnih pokušaja. Pa što bue, bude. :* :*
nakon tri mjeseca kure sa bioastinom, cinkom, l-karnitinom, l-argininom, c i e vitaminom i ginsengom, ekipa mm je sa 2mil narasla na 18, 800 mil! je li to zasluga vitamina koje je pio ili se stanje samo od sebe popravilo, ne znam, ali buduci su ostali malo spori, i jos to nije normospermija ( iako je dr rekao da bi moglo doci do trudnoce), kupila sam knjigu povecajte plodnost prehranom. I, naoruzala se vitaminima , i za sebe i za njega: cinkom, , c i e vitaminom , selen, b kompleks,laneno ulje,za njegal-karnitinom, l-argininom i za sebe folna i a vitamin. pa da vidimo!
Zna li netko je li ta knjiga donijela uspjeha nekome?
bak :klap: za novi nalaz!
wow :naklon: ostala sam ovak :shock:Citiraj:
bak prvotno napisa
da bar mm nije dobio alergiju na sve te preparate, ovako hebi ga, mi i dalje na nasih 2milijuna
pujice, pa nije valjda alergičan na sve to?
uvali mu bar nešto :mrgreen:
to su 2 mio po ml?
nije jedino na e vitamin, a samo od toga nije bilo nikakvog poboljsanja. od svih ostalih preparata je dobio dermatitis i gljivice po koziCitiraj:
Ginger prvotno napisa
da, 2 milijuna/mil (za normalni spermiogram treba ih bit 20)
a misha mu! onda trebate puno mililitara :mrgreen: (pogledaj mm na zadnjem nalazu)
a jeste probali neki čaj? mm sad pije neki pa ako hoćeš javim ti rezultate za kojih 20-tak dana, ako ih bude, a ja vjerujem da bude... :mrgreen:
čaj još nismo, ali to bi vjerujem išlo pa javi, baš me zanima
Koja je razlika između spermiograma napravljenog u VV i u Petrovoj? Zbog čega su rezultati u Petrovoj odmah gotovi a u VV se čeka i do 4 tjedna? :?
mislim da nema nekog opravdanog razloga za čekanje od 4 tjedna, jer se uzorci moraju pregledati isti dan, i to u vrlo kratkom roku....
ili se varam...?!
Žene ako ste u mogućnosti nabavite muževima Orthomol Fertil , http://www.papa-glueck.de/ jer to su najbolji vitaminski preparati ( ne reklamiram) , napravljeni baš za muškarce koji imaju loše spermiograme .Citiraj:
pujica prvotno napisa
U Hrvatskoj ga nema , ali ako imate mogućnost da vam neko nabavi u Njemačkoj ili preko e bay-a uzmite si jer vrijede svaku lipu .
Evo link da vidite o čemu se radi
http://www.orthomol.de/Produkte/Fertil/
ili
http://www.orthomol.de/Produkte/Fertil/Tabletten.asp
ma i te tablete imaju ono na sto je mm dobio alergiju tak da nis od toga
evo i 'mog' spermiograma
dijagnoza:asthenozoospermia:
broj sp. u ml 36x10*6
br. sp. u ejakul 90x10*6
progresivnih 33,33%, 12x10*6/ml
pokretni 30,55%, 11x10*6/ml
pokretni u mjestu 22,22%, 8x10*6/ml
nepokretni 13,88% 5x10*6/ml
patološki oblici 37/100 spermija
nema leukocita,eritr ni bakterija
što vam se čini?? nije baš skroz loše?
nije uopce lose :)
meni ovo izgleda poprilično dobro! :mrgreen:
meni se ovo čini super, ne bi li dijagnoza trebala biti normo.... :?
pa ja cak isto mislim, zbog ovogCitiraj:
Charlie prvotno napisa
to su A plus B vise od 60%, to bi trebalo bit dovoljno za normo...Citiraj:
progresivnih 33,33%, 12x10*6/ml
pokretni 30,55%, 11x10*6/ml
Pa da...nama su oko 48% pa je normo
bok cure
MM je do sada dva puta radio spermogram prvi puta je bila blaga oligozospermia drugi put normospermia nemam nalaz kod sebe al je brojka znacajno porasla na nekoliko stotina miliona ( MM sam kljucala bioastinom, cinkom, te onom famoznom "smjesom od meda" sa svim zivim unutra ). E da novi speromogram, svi parametri ok osim stavke round cells e sad to mu je znacajno poviseno. Doktro-biolog nije dao nikakav poseban komentar na to rekao je samo nalaz uredan. Pokusala sam pronac nesto o tome na internetu al mi ne ide. Zna li netko sta su te round cells :?
ma nemam pojma - moj gin je rekao nije baš super ali eto..-no on se baš previše ni nerazumije - pročita što piše. Ma ja mislim isto da je to dobro- dovoljno da nešto učine s njima, ajde barem da nismo obadvoje problem, pa da sad samo sebe riješavam.Citiraj:
pujica prvotno napisa
nene, ja ti ne znam kaj je to...
ta79, ma ne slušaj te "obične" ginekologe, ne kuže se oni u to baš puno :/
znam iz vlastitog iskustva...
ANKARA, da te utjesim, MM je imao abnormalnih 97%, a normalnih samo 3%, sta je zvucalo skroz strasno, uz to pokretnih 25%, pa je nakon sest mjeseci svakodnevnog uzimanja preparata (Spirulina, selen, cink, l-carnitin, l-arginin) dosao prosli tjedan na 38% NORMALNIH i 44% pokretnih!!!! :D
Probaj s necim takvim, ne moze stetit. I stvarno sam uvjerena da djeluje.Mozda ova danasnja prehrana jednostavno nije dovoljno dobra.
Sretno!!! :love: