eh, sad ne mogu naci na koliko i koliko dugo se peku
:/
idem vidjeti na topiku domaca peciva
Printable View
eh, sad ne mogu naci na koliko i koliko dugo se peku
:/
idem vidjeti na topiku domaca peciva
He, he, a ja jučer MM-u priredila tijesto za klipiće da ih samo formira pa ispeče i za svaki slučaj ostavila sam i recept. Dođem ja kući, a on lijepi moj to išao puniti (sirom, kobasicom i hrenovkama). Ništa mi nije bilo jasno dok nisam vidjela papir -" .... a onda ih možete puniti po želji" :lol:
Bili su super :)
A sad idem pripremiti recept za putar štangice... Crno na bijelom...
prva tura se vruca pojela
ok ali ja se vracam varazdinskim klipicima :heart: :heart:
ovdje su mjehurici manji i pravilniji, ali ona pjenastost :heart: ono nestajanje u ravninu kad ih stisnes :heart: onaj miris :heart: rastezanje tijesta :heart:
mislim da ove putarice jaje zezne, ne znam sto drugo :/
aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
taman pred zadnju turu crkla mi pecnica :cry: :cry: :cry: :cry:
ma nemoj!
zauvijek???
tako se cini
Ufff, to se i meni nedavno dogodilo :( :cry: .
Nadam se da si zamrznula ostatak tijesta ( zadnju turu).
:oops: :oops:
nije mi palo na pamet
eno je u smecu
pecnica me izbacila skroz iz takta, takvu vise necu naci a nemamo mjesta za ikakvu drugu :cry: :cry:
Ma, možda i nije baš takva katastrofa. Možda je krepao samo neki grijač ili već nešto što obični majstor električar može popraviti ;) . Već ćeš ti naći neko rješenje... :love:
Radila sinoć, štangice i hola kocke (poslije selim na taj topic :))
Napravila sam pola smjese, ispalo mi taman 12 komada za protvan od pećnice.
Tijesto je jako podatno, mijesila sam ručno i uopće mi nije bilo tvrdo. Maslac se lijepo otopio. Jedino sam jako smanjila šećer.
7 smo ih pojeli toplih za večeru uz nareske, ostatak danas :).
Hvala Linda puno puno, recept je pravi!!
Evo i ja isprobala jučer recept, radila sam pola smjese, ispale su super, svi ukućani oduševljeni. Danas sam bijelo brašno zamijenila s integralnim i ubacila sjemenke, ali nije ispalo dobro, ne znam što je otišlo po krivom :?
Putar štangice :mljac: . Čitam i sline mi cure... Mislim da bih se mogla drugi vikend i ja upustiti u njihovu izradu.
:oops:
sad ću ispasti totalni kreten, ali ja ne kužim kako ih oblikovati, treba li kao kiflice razvaljati tijesto pa saviti ili samo onako kao štrucu?
Kneja, i mene je to morilo.
Linda kaže da radi male kruščiće, znači vjerojatno otkine komad tijesta i modelira između dva dlana oblik deblje zmije. Malo je još prstima popraviš i to je to.
Ja nisam bila sigurna da ću ih na taj način moći napraviti sve po prilici jednake veličine i izgleda, pa sam ipak napravila onoliko loptica koliko sam željela napraviti komada i svaku lopticu malo (ali zaista u jednom potezu) razvaljala, tek da jednom zarolam. Spojene krajeve sam okretala na dno.
Ali, u principu da, trebalo bi ih raditi kao male štruce.
tenks! pokušaću ih malo zarolati, pa ćemo vidjeti. već me panika uhvatila, tijesto gotovo, a niko se ne javlja...
Nema ti Linde vikendom na netu, pa ja uskačem :mrgreen: ako te što još muči, pitaj!
evo peku se... čini mi se da će to biti malo veće štangice, ali leda možda spasi situaciju, jer ona je radila puno manje :mrgreen:
je tko probao bez šećera?
ja bi da dobijem štangice, ali koje mogu za doručak napuniti sirom, ili jesti uz slaninu, nekako mi taj šećer ne paše
a bojim se da bi ako samo izbacim šećer poremetila ravnotežu ostalih sastojaka :roll:
a70v bez problema ostavi samo malu žličicu šećera koliko je potrebno da kvasac "proradi". Ne utječe ovdje šećer na ravnotežu ostalih sastojaka,
on samo putericama daje slatkasti okus kakav one izvorno imaju.
Recimo da je to tijesto koje se jede s maslacem, marmeladom ili samo, onako toplo... :mljac:
Evo baš sad sam ispekla jednu turu zaleđenih. Odlično, za deset!
hvala
ma ja kompliciram kao uvijek
stvar je u tome da ja puter štangice ne volim, ne volim baš taj slatkasti okus
ali me tu privuklo to što kažete da su fine mekane
jer ja imam izvrstan recept za kiflice, ali one su super prvi dan, drugi su već žilave
ja bi neko pecivo koje je fino mekano i drugi dan
kakve su štangice drugi dan?
Kod ovog recepta ispečeno tijesto je "puno", ako me razumiješ, kao što želimo (većina nas, čast iznimkama) da su nam "pune" krafne.
Koliko ja imam iskustva, to "puno" tijesto je dovoljno meko i sutradan. Naravno, ni jedno nije kao prvoga dana, ali znam da su mi kiflice malo žilavije nego puterice.
:D
jutros je cijela kuhinja mirišala po finim ili bolje reći prefinim puter štangicama!
Napravila sam pola smjese (za probu) ali već se vidim, uskoro ću morati i cijelu.
Jedva čekam doručak mmm...
Mislim da je neva tražila sliku gotovih, pa evo
...malo su više nalik kruščićima nego štangicama pa ćemo ih morat bacit, naravno u sebe.
http://www.pticica.com/slika.aspx?ko...slikaid=204757
I sutradan će vam biti fine meke kao prvi dan ukoliko odmah, nakon što se ohlade, zamrznete ono što znate da nećete moći pojesti isti dan. Sutradan samo izvučete iz škrinje i za manje od sat vremena su otopljene. A možete ih i pogrijati u mikrovalki ili običnoj pećnici :mljac: . Šteta je i drugi/treći dan ne jesti tako fine kao prvog dana, a samo zbog lijenosti da se višak spremi u vrećicu i u škrinju za duboko...
Da sam znala koja će pomama biti za vikend, bila bih ja kod kompa. (Rijetko ga palim doma, a kad je i upaljen, cure vise po njemu i nema šanse da u miru sjednem i pročitam/ napišem nešto)
Dora06, super ti izgledaju, baš tako treba.
AM, odvjetnice moja i učenice najodanija, hvala na odgovorima u moje ime. Položila si s čistom peticom. :)
Maja, ja baš ne volim suhu germu, ali u nedostatku svježe, stavila bih jednu punu čajnu žlicu (bolje više nego manje). Žao mi je da ti se nisu potrefile.
Inače, tijesto niti ne smije biti onako pjenasto kao kod klipića, puterice i jesu takve- nabite, a opet mekane. Ako vam se čini pretvrdo, uvijek možete dodati još malo mlijeka. Nekim curama je tijesto ispalo mekano, nekima tvrđe- već sam napisala, to ovisi o puno sastojaka (veličini jaja, vrsti brašna, da li je maslac bio dovoljno mekan... ) Ne znam kakve vi to pekače imate, meni bez pol frke zamijesti kilu brašna.
Ivka, žao mi je pećnice, ali kak se nisi sjetila zamrznuti, ne mogu vjerovati da si bacila tolike puterice? :shock: Ne kužim zašto misliš da je jaje krivo, ono daje samo završni glanc, nema veze s tijestom.
kako zavrsni glanc?
pise dva jaja
onda ispod pise sve umutite
ta jaja su isla samo kao premaz??????
ja sam pravila pola smjese, 5 putarica mi je zavrsilo u smecu, treca tura
aaaaaa, pecnicaaaa :cry:
Sorry, nisam te skužila. Mislila sam da si komentirala da je problem u jajima za premaz, jer si već bila pisala da ćeš premaz miješati s maslacem, pa sam odmah tvoj komentar povezala s tim.
Dobro si napravila- 2 jaja idu i tijesto, a za premaz još jedno.
Mogu misliti kako ti je zbog pećnice- meni je moja najfrendica, ne znam što bih bez nje. Ima li nade za popravak? Jel novija ili je već dala svoje?
novija je, nadam se da cu je uspjeti popraviti
jer ako ne uspijem - takvu ne mogu vise kupiti :(((
Ja sad jedem puterice ispecene u subotu navecer i jos uvijek su mmmmm.
Moje su ispale isto kao kruscici. Bas su mljac. Pola sam sirovih zamrzla, pa cekaju.
Ivarice, ~~~ da ti pecnica proradi.
Otkad pecem peciva i kruscice, kupovni kruh mi je postao bas bezvezan. Domace je domace. :)
Ovo je zapravo moja poanta. Bezvezan je, nezdrav i skup (apropos topica o poskupljenju), a domeće je prefino, manje nezdravo :mrgreen: i jeftino!Citiraj:
inga prvotno napisa
ivarice i ja ti šaljem vibrice,
nek ti pecnica čim prije proradi jer kako je krenulo zarazila nas Linda i nećemo se tako lako skinut sa domačih puterica :mljac:
Ne mogu vjerovati da ste me uspjele natjerati da mijesim tijesto!! :shock: :lol:
Ali nisam požalila; idem sad spat jer ako ostanem budna još malo, ne bude niš ostalo za doručak! Ispale su pre-odlične!! Hvala na receptu!
aaaaaaaaaaaaaaah
3 stranice
no dobro - sad idemo i mi mjesit
i dobro da sam isla citat inace bi kilu brasna natrpala u pekac i nije mi bilo jasno ovo s jajima
znaci u biti trebam 3 jaja
u biti dva ak radim s pol kile brasna, jel tak?
i koji je na nasem pekacu program za tijesto :?
moracu zvat ivaricu (kao i uvijek kad nekaj pecem u pekacu)
aaaaaaaaaa
sve je pocelo u srek
kao isla radit pola smjese jer ne stane kila brasna u pekac
i onda prvo stavila pol litre mijeka i sve sastojke u pola i kad sam vec sve nametala skuzim da sam trebala samo 0,25 :roll: mlijeka
al onda mi se to gnjecavo nije dalo vadit iz pekaca
pa sam ipak dodala jos pol kile brasna :mrgreen:
sad cemo vidit kaj bu bilo
a sljedeci put radim one varazdinske
idem nac recept dok se ovo mjesi
dosla sam jaukat
jer mer boli trbuh :mrgreen:
i nisu mi bas jako fine jer mi je pecnica u banani i odozdola pece prejako, a odozgora koma
a i kak sam dodavala brasno, zaboravila sam dodat sol
i tak
sve u svemu bili su bljutavi
al sam maznula 2 komada :oops:
je, u njima nema jaja :mrgreen:Citiraj:
Mukica prvotno napisa
Ajte ondak ak vam nije tesko stavit te varazdinske da covjek pogleda ;)
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...242848#1242848Citiraj:
bibi prvotno napisa
imaš na 2 strane, uglavnom je o klipićima, mada ima i o drugim pecivima
Puno hvala :D