Hvala ina :*
Printable View
Hvala ina :*
Podižem ovu temu, u 3 mj. sam bila na prvom stimuliranom i prvih mjesec dana nakon sam se dobro osjećala, a onda su krenule tegobe iznenadno lupanje srca i to u fazi mirovanja pogotovo kad legnem spavat to traje kratko ali se ponavlja i muči me nesanica ne stalno ali bar 2 put na tjedan ne mogu nikako zaspati ne pomažu mi tad ni normabeli ni praxiten.
Zanima me dali se vama dogodilo nešto slično bojim se da su mi se poremetili hormoni ne znam možda štitnjače? Ili je to nekakv stres iako se meni čini da sam sve to podnjela dobro?
Molim vas ako imate kakvih savjeta, ili iskustva sa sličnim situacijama da se javite
Drage cure, vidim da je od zadnjeg javljanja neke od vas na ovu temu prošlo već dosta vremena, no muče me neka slična pitanja. Bila sam na stimuliranom postupku sa 5 dana femare, a nakon toga 14 ampula menopura (sedam dana po dvije ampule). Od postupka osjećam bolove ispod pazuha i imam valove vrućine. Doktor je predložio već u sljedećem ciklusu novi postupak s agresivnijom terapijom. Da li ste imale slična iskustva s takvim nuspojavama i da li znate kolika bi pauza između ova dva ciklusa trebala biti? Malo me strah ovakve male pauze. Inače, ono što mene muči, je premali broj jajnih stanica, odnosno gotovo ništa
aiko, u kojoj klinici ste u postupku? Pauza bi ipak trebala postojati. Ako si 70.- -to godište slab odgovor na stimulaciju nije rijetkost (dođi u klub 39+).
Mare, pridružit ću vam se u klubu 39+, hvala
podizem temu
danas 12dc
sutra punkcija
jako, jako osjetljive bradavice
bolni jajnici
cesto mokrenje
pritisak pri mokrenju
umor
probadanje na jajnicama
zelja za sexom :-o
koliko ste se udebljale tijekom i poslje stimulacija?naime svojom zaslugom sam u zadnjih 1,5g dobila 15kg i sad me svi plaše da ću stimulacijom dobit još kila....neeeeee....molim vas dali je to individualno ili je jedna od pojava debljanje
uopce se ne debljam, ali kao da uvijek malkice trbuha ostane poslije svake stimulacije
ja sam nakon svake stimulacije bila teza barem 2-3 kg. a trbuh mi se odmah poslije druge injekcije menopura zaokruzi kao da sam vec debelo trudna. onako, iskoci, bas se vidi!
a joj bit će veselo...8-)
Evo i mene, danas mi 5DC, i tek 3-ći dan na menopurima ( danas tek trebam primiti svoju "dozu" MP), i jajnike već prilično osjećam, ako ovako nastave, do punkcije će eksplodirati :-(.
Imala sam jutros i jučer i laganu mučninu,ali opet možda je to više stres, nego nuspojava, ajd ga znaj...
ne znam gdje da ovo stavim ( a moram ) pa cu ovdje
ovo je strasno , jel vas strah ? mene jako
http://www.24sata.hr/zdravlje/zbog-u...va-puta-240218
neki dan razmisljam o ovome , jutros procitam :(
Draga, nemoj razmišljat o tome jer ako ti je suđeno da imaš rak imat ćeš ga!
Bliska osoba radi na onkologiji pa nažalost imaš svakakvih iskustva.
Osoba koja nikad nije zapalila umre od raka pluca. Znanstvenik tvrdi da pušenje uzrokuje rak i šta nikad nisi zapalo i dobio si rak.
Da se zna o čega nastaje rak već odavno bi se i našao lijek za to. Nitko ne zna ni od čega nastaje a nažalost svi ga koriste kao uzrok svega.
Jer sve što vjerovatno kao i svi mi svakodnevno radiš uzrokuje rak.
Ovo je samo moje stajalište o tome.
dea, ja bi napisala isti post kao što je tvoj!
drage moje, ne znam ni sama gdje bih stavila temu i koga bih pitala :( Oporavljam se nakon neuspješnog postupka u Pragu. Menstruaciju sam doblia 1. studenog i onako nije mi bila baš obilna kao nakon prijašnjih neuspješnih postupaka, a onda opet prije tri-četiri dana neki onako neugodni bolovi u trbuhu, malo krvarenje, a danas užasni bolovi, nadut trbuh, bol onako i na dodir.... krvarenje kao prava mensturacija. pliz iskustva do sutra dok dođem do nekog liječnika. hvala
Draga, talia, jako mi je žao što nije uspjelo. Pretpostavljam da si već bila kod doktora pa javi šta je rekao, nadam se da je sve ok.
možda nije pravo mjesto, ali imam pitanje.
jučer sam radila krvnu sliku i eos (eozinofilni granulociti) su 4x viši od normalnog. s obzirom da je sve ostalo savršeno, vjerojatno se radi o alergijskoj reakciji. a jedino što mi pada na pamet je logest. je li itko od vas imao alergijsku reakciju na hormone, stimulaciju?
ah te nuspojave......
u godinu i 3 mj nisam se nista zdebljala osim sta sam dobila malo na trbuhu
i dok sam bila sad na zadnjoj stimulaciji\ gonali bila sam stalno gladna
pogotovo ujutro....
bas mi je bilo grozno ali sam se nekak kontrolirala...
primjetih potkožni čvorić u krugu pupka, gdje sam se pikala
nadam se da će se razgraditi vremenom (brzo)
imate vi slična iskustva
Upravo se spremam za svoj prvi postupak u MB, pa sam samo htjela priupitati da li je netko od vas imao kakvih nuspojava kada je koristio Gonal F, naime ja sam do sada imala doticaj sa Gonalom F kada sam išla na ITI (i to samo 4 ampule) i primjetila sam tada da sam dobila male sitne dlakice po licu i ramenima, mislim to je presitno, primjetila sam ih ja i moja seka :-) al se sad pitam šta bi me moglo strefiti sad kad ću primiti tko zna koliko Gonala??? U međuvremenu to je ajmo reći nestalo...
Da li je tko imao slično iskustvo?
Ja sam bila u četiri postupka i sva četiri na Gonalima.Nisam imala nikakve nuspojave,sve sam podnijela bez problema.Tako je i ostalim curama koje znam,ne moraš se brinuti,bit će sve ok.Sretno!
inna28 tnx, ali da mi se ne mota po glavi, mota...
[QUOTE=Brunaa;2110079]Upravo se spremam za svoj prvi postupak u MB, pa sam samo htjela priupitati da li je netko od vas imao kakvih nuspojava kada je koristio Gonal F, naime ja sam do sada imala doticaj sa Gonalom F kada sam išla na ITI (i to samo 4 ampule) i primjetila sam tada da sam dobila male sitne dlakice po licu i ramenima, mislim to je presitno, primjetila sam ih ja i moja seka :-) al se sad pitam šta bi me moglo strefiti sad kad ću primiti tko zna koliko Gonala??? U međuvremenu to je ajmo reći nestalo...
Da li je tko imao slično iskustvo?[/QUOTE
sve ti to ovisi...nismo sve iste, svaka drugacije podnosi i reagira, nemoj se brinuti....
ja sam bila do sad 2 puta na gonalima a zadnji put je bio 2 mj. i primila sam 32 gonala ak se ne varam i moram priznati da sam bila svako jutro gladno ko vuk i malo sam se zdebljala i to 2-3 kg ....
cula sam od nekih zena da su se znale zdebljati i puno vise (pa se ja tijesim)
pozzz
Joj, zaista ne mogu 100 %tvrditi, ali evo radim na ginekologiji i već sigurno 5, 6 puta uovih par godina došle su mi mlade žene baš sa tim dijagnozama. Nakon bezbroj stimulacija karcinom:-(,jedna je sirotica ostala sad na kraju i bez maternice i jajnika. Nikada ne plačem nad pacijentom ali kad se ona rasplakala jednostavno sam pukla,srce mi se htjelo raspasti. . Ne želim nikoga plašiti ali da se događa, događa se kao i sve ostalo. Zbog toga mislim da sve treba imati svoje granice, ne treba pretjerivati sa stimulacijama i riskirati zdravlje,možda posegnuti za nekim drugim izborom..samo što je želja često jača od svega i teško je odustati.
Cure imam jedno pitanje u vezi stimulacije! Još danas sam na decapeptylu i gonalu, a od sutra još i menopur.
Od gonala nemam nikakvih probadanja ni bolova u jajnicima, ali me strašno boli glava i osjećam neku nemoć, bole me mišići, kosti.. ko da me traktor pregazio :-)
Jeste vi imale sličnih problema?
Meni stimulacija poremeti ciklus poslije, ako se ne varam radi se o aovulacijskom ciklusu, jer primjetim da nema O bolova, nema natečenih sisa, nema ni PMS rasploženja, nema ni sluzi. Počnu mi lagani m-bolovi ali jako su rijetki, no ipak imam osjećaj da sam procurila. Inače mi se pomakne ciklus za nekih 3-4 dana a uobičajeno je trajanje 28 dana i M 4-5 dana. Ovaj put sam procurila i prije bete a krvaraila čak do negdje 12dc, zapravo M mi je bila normallna tih 4-5 dana pa je prestala a onda iznenada još 3 dana crveno na momente, ne onakav isjecedak kakav zna biti, nego baš kaplje krvi. I eto sada mi već kasni oko tjedan dana i danas mi je 37dc, sspotinga ništa.
Koliko Vam zna tako kasniti? I kada ima razloga se javiti doktoru? Nakon tjedan dana? Dal da čekam još? Dal da provjerim hormone?
Prošli mjesec sam bila na klomifenima,ama bas nikakve nuspojave.
ovi ciklus na Femari 2 -6 dana ciklusa.sve ok.prije 2 dana ovitrelle.ajme bolovi,napuhnutost,blaga temperatura,crvenilo u licu. glavobolja i to sve tocno 36 h od pikanja.
Meni su gonali zaustavili mengu. Drugi dan ciklusa, odmah stala.
konfuzija, tako je i meni bilo. Menga stala 2dc, bez transfera i nakon toga došla 20dc. A moji cikluci su od 30-35. Čudno mi je sve bilo na gonalima.
molim vas ako mi ko moze rec,kako ste se osječale dok ste cekale betu?mislim fizički?kakve smetnje ,bolovi?nesto tako?
od ovitrelle i ovulacije jako sam napuhana,jajnici stalno bolni.sada se malo smanjilo ali na mahove me zna bolit.
Itko?
Matko, ako te jako boli i jako si napuhana bilo bi dobro da kontaktiraš doktora zbog moguće hiperstimulacije. Prati svoje disanje da ne bi počelo biti teško, prati da popiškiš otprilike toliko koliko popiješ. Pij puno vode! Sretno!
Ja sam u ovom postupku super (nakon transfera) jedino sam se malo napuhnula 4dnt i još sam tako, ali ništa strašno ni bolno. Danas 6dnt. A lagani grčevi su nekad i normalni.
thx snekica
Poz,
Je li neko imao simptome poput stomacnih tegoba,bola u lijevoj ruci nakon transfera (10ti dan),blago povisen pritisak???
O, pa da i ja prijavim svoj doživljaj...
Dugi protokol, decapeptyl+menopur, štoperica brevactid, i naravno utrogestan.
Decapeptyl: jak umor, mentalna nabrijanost, strašna razdražljivost, eksplozivne reakcije, sve u svemu turboPMS
Menopur: tvrdoća, napuhnutost, nelagoda u području jajnika (ovo vjerujem da bi bilo od bilo kakve stimulacije koja funkcionira)
Brevactid: smirenost, lagana omamljenost
Utrogestan: prištevi
Ne znam od čega: slab spotting do 11dc, malčice povišene jetrene probe
I mogla bih se zakleti da su mi ruke odlakavile! :)