biber i malo ulja ;)
luk nasjeckaj,posoli,ostavi da malo stane pa dobro iscjedi rukama(bude puno bolje)
Printable View
biber i malo ulja ;)
luk nasjeckaj,posoli,ostavi da malo stane pa dobro iscjedi rukama(bude puno bolje)
a možeš dodati i sitno sjeckano suho meso
pa naravno da ne ide ni sir ni ništa, štatije?!
a krompir se obavezno reže rukom, na kockice.
kad se riba, bude zbijeno.
ako ti je mrsko sjeckat, a nemaš multipraktik(ja u njemu uvijek sjeckam krompir za pitu),onda staviš krompir u zdjelu i uzmeš konzervu(naravno otvorenu) i s njom se začas isječe krompir ;)
ja i u burek stavljam krompir
ne kzim to s konzervom :?
daj objasni malo
pa :lol: nabadaš oštrim rubom
ali onda sve kockice nisu iste 8)
nabadam po krumpirima, ganjam ih po rajngli?
pa to bi kod mene bila pita od prstiju :mrgreen:
pa,uzmeš otvarač za konzerve i okružiš onaj tupi dio,tako da ostane samo oštrica(bude oštro kao nož) i s tim onda začas isjeckaš šta god hoćeš(krompir,luk,orahe i td.)
može jedno glupo pitanje? :mrgreen:
jel se ti zgužvani listovi slažu jedan NA drugi ili jedan DO drugog?
:lol:
ma nije bitno,neće se pogužvati :mrgreen:
(sve izmiješaš u jednoj velikoj zdjeli i onda samo prespeš u pleh za pečenje)
napomenula sam da je glupo pitanje :mrgreen:Citiraj:
white_musk prvotno napisa
WM :love:
Dolazimo vas vidjeti sigurno :DCitiraj:
apricot prvotno napisa
moj lažni je najjeftiniji i najlakši, pazi ovo ;)
gotove kore za pitu
2-3 vrhnja ili jogurta
jaje
malo soli
kore istrgati, ovo ostalo dodati, izmiješati,
izliti u protvan i eto ti pitice :mrgreen:
aaaaaaadiooooooo maaaaaareeeeeeeeee
aaaaaaadio beeeeeeeela naaaaaapoliiiiiiii
adio kaaaaaaara miiiiiiiiiiiaaaaaaaa
adio buuuuuuuureciiiiiiiiiiiiii
pa di je ta žena :?
da se nije otrovala po mom receptu? :shock: :sick:
:lol: :lol:
Kao: "Jadna ne bila, nikako da se oglasiš na forumu već danima" :mrgreen:
Pitica je bila skroz OK, no, maaalkoc joj je fila falilo, nisam te poslušala pa stavila mrvec manje kora. Osim što sam samoinicijativno smanjila mineralnu :roll: , imala jedno jaje manje i jedan dcl vrhnja manje, nisam ni soli stavila dovoljno.
Ovih dana slijedi popravak. Ali zato mi je visina pitice bila taman po formuli! :*
:lol:Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
kakko sam ja uspjela propustit jos jedan urnebesam topic o bureku? :?
iz izjave određene gospođe, citirat ćemo samo NAJBITNIJI dio...
Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
:lol: :lol: :lol:
Tako mi i treba kad sam iskrena, umjesto da sam poslušna :P
jok draga :mrgreen: ...Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
ne očekujem poslušnost (to ubija kreativnost), ali bi (u tvom interesu) ponekad bilo dobro da budeš OTVORENA ZA SAVJETE.... :P
Nije da se propuha bojim, ali stvarno misliš da sam tak' zatucana ... :( da je i najobičniji burek burečke lažan u mojim rukama? :(
:?Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
hebate, ovo je reakcija osobe koju preventivno tuku bar 3 puta na dan... :x
očekivala sam npr. da mi kažeš kak si sumnjičava kad ti daje savjete antikuharica (tj. ja).... :lol: :lol:
kaj bum s tobom? moram ti dat još neki recept... :lol:
skopiram ja ovo u Word, dodam naslov Moderna gibanica, ostavim na stolu i odem sa djecom u nedjelju pred kuću u podnevnu šetnju. Šetnja se odužila do obližnje livade i šumarka, vratili se doma - kad MM ispekao nešto najfinije što možete zamisliti, odavno nismo pomlatili nešto takvo u slast. Neći priznati osim ovdje, da nam je to bio jedan od najslađih nedjeljnih jela, koja su inače od juhe pa do deserta. Nakon toga smo se pobacali u slatki podnevni san.Citiraj:
MIJA 32 prvotno napisa
Mija hvala ti na ovom receptu :love:
i slučajno uz recept ostavim na stolu sir, jaja, vrhnje, mineralnu i kore :mrgreen:Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
:lol: vrhnje, jaja uvijek imamo, mlijeko imamo uvijek (mineralne nije bilo), a kore smo kupili jer smo razgovarali da ćemo to slagati (možda za večeru ili slično).
Ispao ručak, i to svima jedan od slasnijih. Fora je valjda u tome - e sad se mogu najesti gibanice da pucam. Kao ono da daš klincima da se najedu torte umjesto ručka.
:)Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
:lol:
Ovim putem tražim L veličinu "Ne po guzičetini" - maje!Svejedno mi je žao na tebe, Sorc, ja sam očekivala utjehu.. i pohvalu.. a dobila kritiku. Razmišljat ću o osveti dok pijuckam kavu... :coffee:
Mislim da bi najpoštenije bilo da se odvažiš na projekt poput Amaltheinih foto-klipića, recimo: "Gibanica korak po korak" by Sorc?
To bi mi bila jedina zadovoljština za priuštene mi duševne boli.
a meni kava :mljac: ??? i ja moram razmišljat uz kavu! ne pada mi drugi recept na pamet bez kave... :?Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Uffff zadavit će me Apri, ali moram :mrgreen:
U mom selu se ovo Mijino čudo zove gužvara :P
Hehe, kako je Apri utjerala strah u kosti Rodinih forumašica :lol: .Citiraj:
lara01 prvotno napisa
Ne brini, Lara, Apri ti neće ništa sve dok to Mijino čudo ne nazoveš burekom. Ajooj, tad bi mogla završiti klečeći u ćošku na kukuruzima :lol: .
BTW, u Slavoniji se gužvarom zovu orahnjača i makovnjača, dakle, savijača od dizanog tijesta s nekim nadjevom - od oraha, od maka, od rogača i sl...
U kojem dijelu Slavonije?Citiraj:
Dream prvotno napisa
Kod mene je i to pita :lol:
ufff, sada bolje da šutim jer kada Apri dođe :mrgreen:
i kod mene u mom selu se ovo zove gužvara-lara koliko sam skužila ti si porijeklom iz istočne Slavonije tamo negdje, a ja iz zapadnje-u biti ja sam seljanka s Bilogore :lol:
eno mene moja gužvara čeka da ju sutra spečem
jedino-nisam u nju stavila vrhnje-ispadne mi premasna i preteška.
mljac!
gužvare su u Slavoniji orehnjaća, makovnjača, rogačnjača... kako Dream kaže.
U mome dijelu Bosne je gužvara "prazna" pita, iliti maslenica.
Ovo što je mija napisala je gibanica.
Je u većem dijelu Slavonije, ali u Brodu i okolici to su pite. ;)Citiraj:
apricot prvotno napisa
MM Zagorac i njegovi orehnjaču i makovnjaču zovu gibanica.
Zamislite sada kako će biti mom djetetu :lol:
Jučer sam radila gibanicu po Mijinom receptu i stvarno je ukusana.