pa sasvim je ok!
Printable View
pa sasvim je ok!
hm, hm a ja nisam stavila još niti jednu jer ne znam kako se to radi :oops:Citiraj:
vještičica prvotno napisa
Morat ću naučiti!
mamaanita i ja sam skoro postavila fotke nije tesko...a pelena je bas kao sto si rekla sasvim ok i super pase maloj guzi a to je najbitnije :D
kole, za prvi pokusaj, bravo!
Sad ce ti to preci lagano u ovisnost, pa ces sasiti jos jednu, pa jos jednu, pa jos jednu...koja ce biti bas onakva kakvu si je zamislila
vjesticica :love:
Malo sam vise ovih dana sivala, malo manje na kompu, i sad kompenziram tako sto visim na netu :lol:
Vidim na kreativnom kutku - PLETENINAAAAAAAAAA :zaljubljen: )
I ja nesto pletem, ali sporoscu puza, nisam bas profi u tome, ali me veseli da napravim ista
A nista od mojih slicki, skinula sam i one koje su bile u potpisu, jer stvarno nema smisla
Mozda eventualno vuneni soakeri, ako se odvazim da cujem kritiku (iako nisu lose ispali, osim sto je pokoji premali, premali nakon feltovanja, asimetrican...itd :lol: )
heej, pa to je sasvim lijepa pelena! :heart:Citiraj:
kole prvotno napisa
:klap:
kole, bravo! Vidim da si isprobavala i različite krojeve.
Joj, kako su izgledale moje prve pelene, kao da ih nisam rezala već grizla. :lol:
Hvala cure na pohvalama. Nažalost, jedino ih dobijem od mm i ovdje. Moje prijateljice ih čak ni ne prokomentiraju... I, da, moj bebač ih obožava, zna svaku po imenu i baš se veseli kad mu ih oblačim, odmah viče: "Mama sila".
(Tajana, sad mi je i neugodno... :oops: )
A nitko mi još nije objasnio to sa rastezljivim ušima... :cry:
Hvala puno tanja1230...a isprobavala razlicite krojeve no ni sa jednim bas nisam mnogo srecna...nego to sa rastegljivim usima bolje ce ti objasnit vjesticica :naklon: ja sam kao sto se iz pelena i vidi malo izgubljen slucaj a sa obasnjavanjem sam katastrofa....tako da bolje da cutim :oops:
posto sam vec rekla da sam izgubljen slucaj... hvala Mama Medo :heart:
Mislim da nitko od nas nije prve pelene sašio baš kako treba, a još manje super. Osim možda profi šnajderica. Sa svakom novom pelenom sam otkrila nešto novo, bolje, lakše, a i šav je bio sve ravniji i ravniji. Na početku mi se nije previše dalo opterećivati sa krojenjem i spajanjem bumbačicama, bilo mi je bitno samo da probam da li ja to mogu. Izgubi se vremena, ali pelena urednije izgleda. Nisam sašila dvije jednake pelene do dana današnjega. Nekako mi se uvijek isprobava nešto novo, što kroj, što dizajn.
I, kole, stvarno su ti odlične pelene za početnicu.
tanja 1230 :naklon: sad sam ti pogledala album sa pelenama.Pitanje koji se flis koristila za zastitne...ja sam napravila jedne no posle drugog pranja su pocele da pustaju :?
Najobični flis, ali sam ga šila duplo. Iznutra je od jedne flis dekice, a izvana je baš kupljen u trgovini materijalima. I ja sam prezadovoljna, do sada su mi samo jednom propustile, a u uporabi su gotovo svaku noć, što znači da pelena bude mokra za cijediti.
Jedino, što sam već i pisala, guza bude malo glomaznija nego u pul zaštitnim.
Ja ne znam sta je sa ovim nasim flisom ali pusta kao da i ga nema...i ja sam i duplo i troduplo probala no ne ide...mozda da probam sa dekicom :lol:
Meni je dekica bila jeftinija od materijala...
kole :klap: bravo! ne znam šte fali peleni :? super je ispala, pogotovo što kažeš da super paše maloj guzi. To je na kraju, najbitnije od svega.
Dolisa lijepo je vidjeti te ponovo ovdje kod nas :love: pleteninu postavi na net kad završiš, silno me interesuje kako će ispasti :)
mamaanita ::cekam: :soffee: :raspa: pa gdje su te sličke!? (šala, naravno :* )
tanja1230 jel' me pitaš za rastegljive uši na pocket-fitted? evo
FITTED POCKET HOW-TO
1) prekopirati original kroj koji se inače koristi
2) kroju odsjeći velike uši ukoso, otprilike spojiti mjesta spajanja gume oko nogu i gume oko struka
3) presjeći horizontalno gornji dio kroja za džep, pri krojenju imati na umu da će taj dio trebati i da se posuvrati, oliti prevrne, pa dodati koliko treba
4) iskrojiti veći i manji dio pelene (poklopac džepa) Potonji ne krojiti ukoso nego ravno, nešto duže nego bi inače trebalo, da se spasite ako eventualno dođe do dizastera sa stražnjim čičkom ;)
5) iz dosadašnjeg iskustva, (zbog debljine šava) bolje je dio koji se prevrće unutar džepa iskrojiti od bilo kojeg drugog platna (posteljno npr) nego od originalnog koje se koristi za pelenu (kod mene pamučni velur, koji je podebeo). Od istog takvog platna iskrojiti pojačanje za žersejni dio koji ide pod meki čičak
6) Proštepati i podviti dijelove džepa, zašiti čičak. Prilijepiti stražnji čičak i tek onda ukoso odrezati
7) Žersejni dio (u boji) - kod nas obično plati glavom neka tatina majica koja više iz nekog razloga nije za nošenje. Iskrojiti po originalnom kroju (znači, skupa sa velikim ušima) pazeći na niti pletiva koje trebaju biti paralelne sa dužom osovinom kroja (ovo je važno!) Takođe, ostaviti dodatak za šav od 1,5-2cm veći nego uobičajeno na dijelu oko nogica (od početka do kraja gume!)
8) rastegljive uši iskrojiti od žerseja uduplo (!), takođe paziti na smjer niti pletiva (isto kao gore), pažljivo ih zašiti za dio do guze. Po želji ukrasno proštepati.
9) zašiti sve čičke, iskrojiti džepiće, postaviti ih na mjesto, sastaviti sve uokolo, zašiti gumu
10) izvrnuti, proštepati uokolo
11) Diviti se svom umijeću (kad već niko drugi neće ;))
Da li je bilo informativno?
Pusa svima :*
Hvala na pohvalama...Dale mi krila pa sam napravila jos jednu pelenu:
http://public.fotki.com/aishwaryamic...icture007.html
Baš je fina, mekana i ASIMETRIČNA! ;) Kole, svladat ćemo simetriju kod 100 te pelenice :lol:
Što se kroja tiče, svi su modeli potekli od Ottobre kroja (kao što rekoh, sve što znam o šivanju pelena naučila sam od vještičice). Neke sam skratila, nekima produžila uši i to je to.
Najbolje su mi nekako ove s duljim ušima - model 2. Model 3 bio bi savršen da imam endlericu.
aishwarya super je ispala! :klap:
Odoh sad raditi nešto drugo, jer sjedenje za ekranom neće skuvati, oprati, ... , sašiti :lol:
pusa svima :love: :*
E, da... Duge uši koje se preklapaju prekopirane su od Rodine puse.
vještičice :lol: ja k'o da čitam formulu za izvesti nuklearnu rakciju! Fenomenalno!
btw - prekrasne su vam pelene!
aishwarya pelena ti je super :D nesto ne vidim da imas problem sa asimetrijom :lol: no....ja se ostrim da veceras napravim jos jednu ako mi malac dozvoli (spavamo skupa) pa ako uspe onda cu da :sing: ....
tanja1230 ma tvoja dekica je sigurno kvalitetniji flis od ovog koji ja koristim...moram kupiti nesto bolje :*
samo ti zezaj :P ali ja mislim da sam ipak dobro objasnila :)Citiraj:
Olivija prvotno napisa
Stavila sam nešto sitno u albumić, pa škicnite, biće još za koji dan :*
Bravo za recikliranje!!!
Reciklaža rulz!
Od ponedeljka krecem u akciju sivenja pelena-ja krojim a teta Marija ce ih sasiti,jer nista od obecane masine od sveki :(
A tako sam htela sve sama da odradim....
I resila-sasicemo pocketice.Imam 20 tetri koje bih mogla da iskoristim kao punjenje tj ulozak,a i brze ce se susiti od fittedica.
Odoh sad da prekopam prethodne topice o sivenju pelena....ne bih da smaram Vjesticicu za instrukcije.....
A slike cu staviti cim prvu zavrsimo!
Kad ste vec pomenule recikliranje evo neceg novog http://public.fotki.com/simsir/nasepelene/dsc07621.html
sveze recikliran ne tako stari rucnik :oops:
ah ta divna asimetrija :lol:
No nisam se zahvalila svima na podrsci a posebno Vjesticici na uputama... :* bas ste me ohrabrile
HVALA HVALA HVALA.......LALA
Kole pelena je za 5...Vidim da se nosi frotirasto i reciklirano, znači nema druge nego krenut u akciju. Stradat će još jedan ručnik.. :x
svima (naročito onim "asimetričnima" :lol: ) jedan veeeliki :klap: :klap: :klap: iliti aplauz ;)
:D hvala cure... nadam se da ce biti jos novih veceras...aishwarya ti si sledeca na potezu :raspa:
pusa ili :* svima
kole :klap:
bas su mi lijepe boje na peleni
vjesticica, super ti je nova roza pelenica (reciklirana, da ne zaboravim :mrgreen: )
Ovo se skroz zahuktalo ovdje sa sivanjem :D
baš je lijepo opet krenulo sa šivanjem :D .
Ja nikako da poslikam naše nove pelenice, ali nemam puno šta ni slikat jer imam puno istih, tj sličnih, s obzirom da nisam imala baš različitih materijala.
ali zato su kombinacije svakakve.
Evo par slika sa pelenama na guzi :) , valjda ću jedan dan poslikat da se vidi i kakve su iznutra :P .
http://public.fotki.com/makka7/elena/pb190001.html
I da... tak sam se bojala da će joj biti prevelike, ali kao što vidite ... :)
i opet ja.... kad su prsti brži od pameti :roll: .
sad kad je model tu, puno lakše ću šivati dalje.
Već vidim šta moram mijenjati za slijedeću turu.
Makka, raznježila si me sa svojom predivnom dječicom. Pelene su također prelijepe.
kako lijepooooo! i pelene i bebica!
:zaljubljen: jako lijepe pelene i preslatka bebica! :heart:
Makka divne su ti pelenice :heart: a mali andjelak je predivan
opet ja... Makka sad videh da imas dva Andjela :heart: :heart: :heart:
No mi smo juce bili vredni... jedne flis zastitne ne tak fine boje :roll: izdrzale noc tak da cemo boju ignorirati... 2 pelenice...MM donirao majcu...pa zvirnite http://public.fotki.com/simsir/nasepelene/dsc07641.html
Da vrijedni!!! Ne mogu se načudit brzini kojom puniš albumić s pelenama Kole! A uz to super izgledaju...
Makka :klap: za tvoje pelene koje slatkom malom modelu krasno stoje.
A ovdje možete vidjeti moju recikliranu pelenu od frotira:
http://public.fotki.com/aishwaryamic...tirpelena.html
aishwarya :klap: super je frotir pelenica...vidim ni ti ne zaostajes sa punjenjem albuma... a vidim i asimetrija slabije radi...
kad je mjesec pun ja sam hiperproduktivna :lol: