:(
Što prije otišli odavde ...
:love: :heart:
Printable View
:(
Što prije otišli odavde ...
:love: :heart:
Mirje :love: . Nas je u bolnicu primila dr.Palčić, ima li još netko kod nje?
Jako mi je zao sto ste s nama. I mi smo obostrani, 2. stupanj, prati nas dr. Cvitkovic. Bili na Salati 12 dana kad je M imala 3 mj., isto pred sepsom. :(
Ovih dana mislimo pocet s brusinocom, isto smo u pocetku bili na sinersulu. Gdje se kontrolirate?
Mirje, jeste li ikad pod Urodinom otisli u infekt?
Ne, ali moje je subjektivno skromno mišljenje da je za to zaslužnije dojenje nego profilaksa :/ Ipak, riječ je o 4. obostranom ... nikada više nije bilo upale nakon one prve (s 5 tjedana), nakon koje je uspostavljena dijagnoza. Bude tu i tamo nešto malo bakterija u urinu ali UK je uvijek uredna. Zato nam ne nedostaje respiratornih inf., nažalost ...Citiraj:
Lucija Ellen prvotno napisa
I mi dojimo. ali smo s Urodinom imali infekt. A 2. smo stupanj. Dr C. mislim da je M mozda bljucnula lijek (sto je moguce). Ulovili smo infekt u samom startu (bez temperature) tako da smo sve rijesili Cefiximom (hvala Bogu). I sad smo na profilaksi Cefixim ali se vracamo Urodin kapima ali s jacom dozom. Moram priznat da me frka, ali vidjet cemo.
Zao mi je kaj vas respiratorci tlace. :(
I mi dojimo. ali smo s Urodinom imali infekt. A 2. smo stupanj. Dr C. mislim da je M mozda bljucnula lijek (sto je moguce). Ulovili smo infekt u samom startu (bez temperature) tako da smo sve rijesili Cefiximom (hvala Bogu). I sad smo na profilaksi Cefixim ali se vracamo Urodin kapima ali s jacom dozom. Moram priznat da me frka, ali vidjet cemo.
Zao mi je kaj vas respiratorci tlace. :(
Lucija Ellen :bye: , imamo prvu kontrolu za mjesec dana kod dr.Palčić u Klaićevoj.Citiraj:
Išli ste na redovitu kontrolu ili ste radili analizu urina samoinicijativno između? Mislim kako ste znali da je infekt? Strah me jer je moja K. iz skroz zdravog djeteta bez ikakvih znakova (plač, razdražljivost ili slično) dobila temperaturu 40, za dva sata bili smo u bolnici a infekt je već uzeo ozbiljnog maha :( .Citiraj:
mislim da je M mozda bljucnula lijek (sto je moguce). Ulovili smo infekt u samom startu (bez temperature) tako da smo sve rijesili Cefiximom (hvala Bogu)
Leonessa, ja sam od te bolnice postala mama hipohondar i za svaki plac koji bi mi se cinio manje uobicajen - radila bih test trakicu u urinu. I tako je tu vecer test trakica bila cudna a M je jace bljucnula, meni se to ucinilo kao povracanje i mi trk na Zaraznu. Tamo me grdili kaj sam dosla jer je dijete sigurno OK i da se zbog placa ne ide u Zaraznu. Kad ono - leukociti skocili, malo krvi i sl. Medjutim, UK je bila te noci sterilna ali ipak je to bio urinoinfekt u samom zacetku.
Moguće da bljucne profilaksu. Dr. C. je zbog toga i bila skeptična prema kapima. Ja na plahti redovito nađem žute mrljice od nitrofurantoina ali se nadam da je nešto i dospjelo gdje treba :unsure:
Koliku dozu uzimate? M. uzima 3 kapi. Inače, sa svojih gotovo 15 mj. ima samo 75 cm i 9 kg ... ali cipelice br.17 već 2 mjeseca trčkaraju po dvorištu i pravi je mali brbljivi borac ... sad je trenutno gazi neka crijevna viroza pa se bojim jer je povraćala nekoliko dana ... kontrolirat ćemo je čim malo prizdravi ... nadam se da neće trebati prije trčati na Hitnu ... :(
Test trakice :? ? Mislim da sam na pravom topicu :D kao jedna friška refluksašica. Mi pijemo Sinersula 1,5 mL i Cranactina 1 mL, sinoć joj je bilo drugi dan uzimanje Sinersula i nisam primjetila neke posebne pojave (doduše kompletno joj je još uvijek od upravo završenog Rota virusa izneređena stolica (nema je ) pa zapravo i ne znam), a dajem onako uz stijenku usta (pročitala na forumu :) ) tako da mi izgleda da ta mala količinica ode tamo gdje treba.
leonessa, ciao... vi imate istu dijagnozu ko i mi...
bez lijeka smo, sada smo dobili nalaze urinokulture 1000 E.Coli na ml... :/
morat cemo jos nesto dodati, maxi , često mislim ovih dana na tebe :) točnije tvoje iskustvo, probala bi + tvoj homeopat...
i šta je s tim trakicama, čemu to služi? na mojim piše da pokazuje samo ako su bakterije 10 na 5???
šta mi koristi otkrivanje upale ako već ima upalu, postoje koje trakice koje imaju veću osjetljivost na bakterije??????????
Pa sigurno služi, da se može uzeti antibiotik šta prije...Kako se zovu te trakice? Ima li vama nakon uzimanja Sinersula mokraća malo intezivniji miris?Citiraj:
Adrijana66 prvotno napisa
combina 10 se zovu nase trakice. Pokazuju jel ima leukocita u urinu, a ako ih ima, nije dobro. Ne pokazuju bakterije, ali pokazuju nitrite. I bjelancevine. Sve to mora bit negativno.
Hvala Lucija Ellen, gdje kupuješ trakice, u bilo kojoj ljekarni?Citiraj:
ja svaki put kad sumnjam na povišene bakterije napravim test trakicama i uvijek je sve negativno, ali vrag mi neda mira i odem napraviti urinokulturu i vidim da ima povišene bakterije....
i to se već par puta desilo...
tako da trakice vise ne koristim , majčinski instinkti su još bolji... :)
a ionako se svaki mjesec uredno kontrolira pa ne može doći do katastrofe...
uglavnom ima ih gotovo u svakoj ljekarni, ja sam našla u prvu koju sam ušla...
U ljekarni Talan na Cvjetnoj cesti (u blizini Prisavlja) narucim pa mi nabave u roku dan - dva. Bitno je naglasiti da zelim onaj na kojem su i leukociti (postoji i trakica bez l.)Citiraj:
leonessa prvotno napisa
Adrijana, test trakica NE MOZE pokazati ono kaj pokazuje UK. Zato se i radi biokemijska i bakterioloska analiza.
Biokemijska pokazuje prisutnost (izmedju ostalog) leukocita, nitrita (koji su nus proizvod bakterija) te eritocita. Evtl se u sedimentu moze vidjeti ima li bakterija, ali to se gleda na mikroskop a ne trakicom. A KOJIH bakterija ima i TOCNO KOLIKO, kaze nam jedino UK.
a znam to... ali da bar postoje trakice koje imaju osjetljivije polje za nitrite, jer ako ona ima 10 na 4 bit će bijelo polje a ne rozo...
da bar piše nešto bakterija, povećane bakterije... ali ono bijelo je i kao ful uredno...
i onda čekam sljedećih 7 dana za novi test trakicama... a između toga može dobit gadnu upalu bubrega...
ako ja primjetim simptome prije nego mi trakice pokažu da je ALARMANTNO onda mi ničemu ni ne služe...
barem meni...
ona prva kontrola urina u ambulantama koja je gotova za 5minuta ipak pokazuje dali su bakterije prisutne, makar malo... a UK pokazuje točan broj, ali ove trakice mi ni to ne pokazuju...
znači, treba E.Coli skočiti na milijun... a za mene to nije prevencija jer sve to uništava bubrege... :/ :x :( :cry:
zanima me jesu li uopće ikad kome pokazale te trakice da su povišene bakterije? jel ikome došlo to polje rozo?
jednom mi je jedna mama rekla da je mala imala bakterije i da joj trakice nisu ništa pokazale, onda sam napravila pokus očekivala sam katastrofa rezultat...
kad je imala 100 E.Coli na mm stavila sam trakicu u mokraću koja je stajala par sati u kahlici koja nije bila par dana ni čišćena ni sterilizirana i redovito pokakana...
i ono, možeš mislit, sve ok... onda sam znala da je to glupost...
zato kako mogu bakterije u mokraći stajati par dana u kahlici i ne razmnožiti se do besvijesti... i još + stolica ....
s tim da ja imam neke Combina a ne Combur trakice, možda je u tome razlika? ne znam...
ali da su barem osjetljivije, da se barem pokazuje roza boja na manju količinu nitrita... onda bi bilo savršeno... presavršeno...
Adrijana na koje znakove moram obratiti pažnju, jer sad kad uzima i Sinersul, i onaj brusnica sirup, i prolife (zbog Rota virusa) jednostavno joj mokraća nije kao prije....Šta vam se pokazalo kao najbolje upozorenje na bakterije?Citiraj:
Adrijana66 prvotno napisa
nama su leukociti bili +, nitriti ne, ali leukuciti su ti dovoljni
Na koje kliničke znakove treba obratiti pažnju? Nama npr. nije bio čudan miris urina, malena je bila potpuno dobro i onda hop-tem.40 i koma nalaz? Ima li nešto šta mi je možda promaklo (ili mi može signalizirati slijedeći put, mislim daj Bože nikad više ali ipak ...)
Svako je dijete drukcije. To sto si nabrojala su vasi znakovi. Kod nas je bilo: gubitak apetita i povracanje 5 dana prije infekcije. I onda temperatura.
Sta znaci ovakav nalaz urinokulture?
rezultat pretrage: SAPROFITNA FLORA
porast bakterija: 100 000(m)
Porasla je saprofitna flora vanjskog usca uretre.
mi kad imamo saprofitnu floru vele nam sve ok, to su bakterije koje ne štete... mislim da više vrsta...i nalaze se u prirodnoj flori kože... ali nikad nismo imali tako velik broj....
meni su objasnili da je to "kontaminirani" uzorak urina ali uredan
Jel iko od refluxcica imao prosirene bubrezne casice?
Mene brine to sto joj nalaz UZV ponekad ok, a nekad su casice blago prosirene! U jednom trenutku je imala i prosiren mokracovod, te i pijelon, a kako se reflux spustio na II st. sada su samo casice. Jel to mozda ima veze sa ispunjenoscu mjehura prilikom pregleda? Ili mozda njima treba vise vremena da se vrate u normalu? :?
:/ nemam pojma sto ovo ide po dva puta ...
Drage mame kako vi izdržite to iščekivanje nalaza svaki mjesec.
Mi smo na zadnjoj kontroli imali opet bakterije, a u slučaju ponovljenih bakterija moramo na mcug.
Ja sam bila ko luda i ponovo radili urinokulturu, od četvrtka sam čekala rezultate. Skoro sam ko luda po kući. Sanjavam loše nalaze. Urin hvala bogu sterilan.
Neznam kako izdržati sljedeću godinu, svaki mjesec u neizvjesnosti.
meni je prva godina bila definitivno traumatična....od kad smo prekinuli s profilaksom te dobru odluku potvrdili s par sterilnih nalaza nemam više briga.
eto, bliži nam se velika pretraga u Heleni, znači da smo bez antibiotika skoro godinu dana :D
uf, svaka cast
ja se ne usudim ukidat antib.
nisam se niti ja usudila odmah
više mjeseci sam se informirala pa slagala strategiju
a onda sam našla i odlučnu pedijatricu koja me podržala
a tu je i pomoć homeopatice
i svakodnevno zdrava prehrana
i higijena
ako ti treba kakva informacija pitaj
i sjeti se da je nama uspjelo ;)
M. je u infektu, osim urinarne ima i respiratornu inf.
Dobila je Cefixim i čekamo UK ... a u srijedu smo trebali imati scintigrafiju :cry: (može i na pp)
Ima li netko ugovoren termin za scintigrafiju na Rebru,
ako je voljan za eventualnu zamjenu?
Znat ćemo točno moramo li odgoditi nakon nalaza UK u ponedjeljak.
Mi smo imali ali smo otkazali skroz. Kaj je ta scintigrafija hitna? Cuj, ak je u upali, bolje je cekat par mjeseci...
Inace, mi smo na profilaksi Cefiximom, njega sjajno podnosi no budemo jos probali s Nitrof., iako je s njim usla u blagi ur.infekt, no moguce je da je bila bljucnula.
Nitrof. bas ne voli... :(
Čekamo već dva mjeseca s terminom :(Citiraj:
Krajem mjeseca imamo UZV kontrolu i jetrene probe a do tada smo namjeravali imati i nalaze s Rebra. :(
Ako je došlo do upale bubrega onda definitivno odgađamo. Zato i čekamo nalaze UK u nadi da je riječ samo o blagoj inf. (nalaz i nije toliko kritičan, glasi L 100, E 50; CRP 44 - vadili smo i krv) ... :/
~~~~~~da nije strašna upala a kamoli upala bubrega :(
Bok svima!
Imam jedno pitanje, odobren mi je produženi porodiljni dopust do 4. godine radi VUR-a. Budući da radim na određeno vrijeme zanima me što ako mi se ne produži ugovor?Ima li netko sličnu situaciju?
:love: hvala na vibricama
UK je uredna i opće stanje je puno bolje; još je malo šmrcava i krmeljava. Zvali smo Rebro, rečeno nam je da to ne priječi pretragu tako da ćemo to riješiti u srijedu, nadam se :/
cure, užas!!!
u Heleni nemaju do ožujka 2009. slobodnih mjesta za UZV cistografiju!!! kako je to moguće?
prošle godine sam se naručila mjesec dana ranije i sad sam htjela dva mjeseca ranije a onda su mi rekli ovo......
zna li netko za još koju lokaciju u susjedstvu (Slovenija, Italija, Austrija) gdje bismo mogli to obaviti?
prije dvije godine kad je Lari utkriven reflux nisam niti znala za drugu opciju, UZV cistografiju, pregrizla sam i dala je snimati, ali sad kada znam da to postoji kako da odem na Šalatu na klasični MCUG!?!?
:( čudi me da nisi skužila, maxi, baš mi je žao.
Pisale smo puno o tome. Ja sam zbog toga nosila M. prošle godine u Split na DRMC :(
Onda smo se u rujnu 07 naručili za rujan 08.
Netko je spominjao Ljubljanu kao najbliže :/
kod nas, nažalost, samo u Heleni :(