hm, ne bih baš preporučila iskuhavanje, moje rešetke imaju gumene čepiće na kojima stoje i ne daju se izvaditi (probala ja, izvadila 3 i strgala četvrti :oops: )
Printable View
hm, ne bih baš preporučila iskuhavanje, moje rešetke imaju gumene čepiće na kojima stoje i ne daju se izvaditi (probala ja, izvadila 3 i strgala četvrti :oops: )
imaju i moje a i njene...
dakle ostaje joj ribanje... :lol:
Ako se čepovi daju izvaditi, najbolje je izvaditi ih i onda rešetke staviti iskuhati s deterdžentom za suđe, a i dodati nekog det. za rublje (za iskuhavanje). Otići će samo od sebe. Bez ribanja četkom.Citiraj:
Gago prvotno napisa
Moja je sestrična, nakon što se udala, dobila od nove svekrve plinski štednjak u prestrašnom stanju (svekiji sebi kupili novi, a stari uvalili sinu i snahi :x ). Rešetke smo jedino iskuhavanjem uspjele dovesti u normalno stanje.
Ako ti rešetke nisu baš tako jaaako strašno zapečene i ako nisi hiperekološki osviještena, probaj to srediti pomoću nekog spreja za pećnice ;) .
danas sam odvode cistala ko one gospodje iz odreda na TV, dakle sol, ocat i soda, ma mislim strasno kako je to kipilo. I bogme voda bolje ide! :D
dream hvala ti probala sam i sa sredstvom za pečnice,ne ide...
nije mi jasno to je sve zapečeno...
čak mi je ivasol pala napamet...mislim da bi s tim otišlo ali ja SAM TRUDNA a ona mlada zdrava pa ću njoj prepustit takve egzibicije...
:lol:
bila je maloprije kod mene i čitala,obečala je da čim ukopća internet prijavljuje se na rodu...
sanjas33 ako su ti odvodne cijevi plastične takvo je čišćenje sasvim u redu...no ako ti je odvod star,tj stare cijevi njih ti takvi potezi nagrizaju i onda se za njih još više lijepi sve...
govorim o cijevima u zidovima,podovima...ne sifonima... ;)
jel itko koristi denk mitt za wc, onaj sprej? mene nervira što triba ostaviti 10-15 minuta pa tek onda isprat, a kad idem pobrisat nemam što pobrisati jer sva pjena u tih 10-15 minuta nestane.
moram priznat da nisam probala...pa kupi nešto drugo...
čitala po forumima i vidila da su ih dosta nahvalilili pa uzela.Citiraj:
Gago prvotno napisa
veliko pitanje...
čime očistiti ručni rad moga sina...uzeo je marker i pošarao tipkovnicu...
ajmo čistilice :D
Probaj alkoholom, mada nisam sigurna da ćeš uspjeti jer se marker skida acetonom; ako pokušaš acetonom, ostaćeš bez slova na tastaturi
alkoholom ne ide...
Ringlice od plina se i kod mene znaju zapustiti, obično pomogne inox žica i rifljanje, ali u kritičnim trenucima uzimam čak i brusni (šmirgl) papir i lijepo ošmirglam svu nečistoću, budu kao nove :mrgreen:
Nego isprobala sam jedan tip od teta iz odreda za čistoću: namazala sam ogledalo u kupaonici pjenom za brijanje (ne pretjerujte s količinom) i dobro utrljala ručnikom (bez ispiranja) i više se stakla ne magle nakon tuširanja :D
Navodno to traje oko mjesec dana, pa treba ponoviti.
"Mr Muscle kitchen" za sve u kuhinji... :)
Domestos zaobilazim u širokom luku, taj neće u moju kuću, pisala sam već prije o tome...
Za fuge je najbolji cilit bang narančasti. Pošpricaj , ostavi minutu i oprei spužvom. Skida se odmah.
ali smrdi do bolaCitiraj:
inesceko prvotno napisa
ima li neko drugo sredstvo isto efikasno, a da ne smrdi?
Hidrogen za kosu, po kemijskom sastavu je vodik-peroksid, isto kao i varikina i domestos i ostali smrdljivi proizvodi, a nema taj smrad.
Imaš ga u trgovačkim centrima na litre. Možeš izabrati od 3, 6, 9 ili 12%
hvala Rene :*
jel tko koristi onaj mr. muscolo za kuhinju, onaj žuti u spreju?
ja ga koristim i super mi je.....a i miriši mi ljepše od drugih..
Ja imam lijepi mali ručnikić pored onog za ruke u obje kupaonice i svaki put kad operem ruke posušim umivaonik i armature. Zvuči opsesivno-kompulsivno, al traje par sekudni (ne treba laštit, samo lagano posušit, doslovce par sekundi) i uđe u rutinu, ni ne primijetiš.Citiraj:
janjica prvotno napisa
Efekt - umivaonik uvijek sjaji i treba ga prat fakat rijetko. zapravo, po izgledu - nikad više ako redovito brišeš, ali operem ga nekad iz razonode i da ubijem ako ima koja beštija.
Za kadu - imam ono za brisat stakla i potegnem kapljice vode sa kabine - i isto nikad ne treba rifljat. Kad sam pri volji onda i posušim krpom, a i to traje tipa deset sekundi sve skupa.
Kadu mi je prebed svaki dan brisat krpom, pa ona ne sjaji, al umivaonik zabljesne, i kabina - pa zavara protivnika.
I još jedan trik - staviš onu vileda krpu s drškom u kupaonu i svako jutro nakon tuširanja lagano pređeš pod - neki put samo s vodom, neki put s malo bilo kdo sredstva... to traje ajmo reć minutu, ako i toliko ako radiš svaki dan.
Stalno izgleda mrak, nikad se ne skupi kamenac, nikad ne izgleda ružno, ma divno.
ps Ja to radim jer sam ljenčina i ovako mi je lakše.
Ja sam valjda stavila previše :shock: :roll:Citiraj:
Rene2 prvotno napisa
Nikako čistiti, sve se zamrljalo, ja brišem no musavo sve jače, ma bljak.
Bum probala s manjom količinom.
E da, kad veliš ručnikom, misliš na obični ili papirnati?
da, super je. na njemu piše da se samo treba prebristai suhom krpom bez ispiranja, a ja uvijek mokrom i isprerem :/Citiraj:
(maša) prvotno napisa
evo malo podižem topic
je li netko probao one duc anitra magic scrubs? ja u subotu kupila, očistila kupaonu za sekundu i prezadovoljna rezultatom.
u zadnje vrijeme nastojim izbaciti što više deterdženata pa mi se ovo činilo kao zgodno rješenje. ima fin miris, ne grize za ruke.
Cijena?!
26 kuna u dm-u, četri spužvice. neznam koliko će mi trajat jedna jer sam u subotu tek prvi put koristila prvu.
Kaže moja sveki da ih je kupila i da je super očistila kupaonu s njima. Idem i ja po njih :mrgreen:
Svojevremeno je neka od vas pomenula čišćenje tepiha sodom-bikarbonom. Nemam puno vremena da tražim pa me prosvetlite :heart:
i meneCitiraj:
clumsy mom prvotno napisa
ne radi se baš o čišćenju tapeta nego više o uklanjanju neugodnih mirisa... nakapaš par kapi eteričnog ulja u kesicu sode i ostaviš da upije miris preko noći... sutradan to rasuti po tapetu i ostaviti pola do jednog sata... kasnije usisati tapet i eto ga... osvježen ko' nov...
i svaki put kad usisavaš miriše na eterično ulje...
ako ne želiš da miriše po nečemu koristiti samo čistu sodu... i to je to
(prebacila sam se na sodu i ocat pa sam prikupila tonu savjeta o održavanju kuće istima...)
moram reći da se soda i ocat meni pokazalo kao najbolja kombinacija za pranje kuhinje.
imam crvenu kuhinju, od iverala, i to onaj "narančina kora". e kako je to meni koma prat, sve s čim sam probala ne daje rezultate, pogotvo gdje voda napravi curak na vratima.
onda sam rastopila sodu u octu, dodala vode i običan čarli. fenomenalno!
sa čime oprati kuhinjske elemente od punog drveta trešnja?
naime neka masnoća mi se skupila pa neznam sa čime to tretirati, strah me da ne ogrebem?
Ronny, masnoću ćeš najlakše ukloniti deterdžentom za suđe ;) .
kupila alkoholni ocat i 1/2 kg sode bikarbone
i sto sad? :mrgreen:
zaboravila sam onaj recept iz odreda za cistocu, stavi se alk ocat u strcaljku, s vodom, jel tako nekako?
a di sa sodom?
koji omjeri?
s tim cistim i wc i kade i sve?
pomoc molim :*
i ja sam se malo pogubila u svim ovim receptima - i mene zanima za sto je sve ta smjesa,
jos me zanima sto bi od tih prirodnih sredstava bilo dobro za prozorska stakla, a sto za osvjezavanje kante za smece tj. ubijanje mirisa u njoj (oprana kanta, nakon jednog dana, nista nije palo okolo, smrdi...)
a ispiranje? :/Citiraj:
Dream prvotno napisa
koristim dosta "prirodnih" sredstava za čišćenje , tipa ocat, sol, soda bikarbona, .... ali ovo se prvenstveno odnosi na cure koje imaju peći na kruto gorivo. PEPEO!!!!
Super je za čišćenje. Oribati sudoper, suđe od inoxa, sjaji se kao da je tek kupljeno, prije par dana sam bila u ispomoći svekrvi u vezi čišćenja i sve sam joj oribala u kuhinji sa octom i pepelom. Tvrdokorna masnoća na pločicama iza štednjaka, bočne stranice na donjim elementima,.....
Lijepo vlažnu spužvicu umočiti u pepeo, izribati i isprati. za ne povjerovati što sve skida i čisti
ja imam puno drvo hrast (dok je ne promijenimo :P ) i čistim sa Prontom (tekućina za čišćenje drvenih površina) - piše na boci još i Legno Pulito (nemam pojma što to znači), koristi se razrijeđeno, u to namočim "čarobnu krpu" (neku običnu iz Getroa) i u par poteza skine svu prljavštinu i masnoću, a još se i kuhinja sjaji :)Citiraj:
Ronny prvotno napisa
Ne razumijem pitanje :/ . Naravno da treba i isprati na kraju - krpa i čista voda i udri. Na kraju, naravno, obrisati suhom krpom i ostaviti da se osuši.Citiraj:
sorciere prvotno napisa
[quote="mirjana"]
ja imam puno drvo hrast (dok je ne promijenimo :P ) i čistim sa Prontom (tekućina za čišćenje drvenih površina) - piše na boci još i Legno Pulito (nemam pojma što to znači)
Legno Pulito = sredstvo za poliranje drvenih površina
je li tko koristi mr. proper za kupaonicu?