Imaš topic o leći - sve te recepte možeš primijeniti i za Editu!
Printable View
Imaš topic o leći - sve te recepte možeš primijeniti i za Editu!
Mislis da mogu sa crvenim lukom? :?Citiraj:
apricot prvotno napisa
Nemoj ga dinstati (ako je već neki takav recept), ali ga možeš skuhati bez problema.
Uostalom, skuhaj leću s mrkvom i krumpirom. Kad odvadiš njezin dio, sebi posoli. Leća je izvor željeza - Editi će dobro doći!
dakleM, izvjestaj o pizzi: uspjela sam juce kupiti gotovo tijesto (nesmrznuto), za sarajke info - u Kaiseru. pizzu sam pravila s tunjevinom i mozzarelom i bila je su-pe-riska :mrgreen:
Apricot, nije da wewa voli piletinu bas toliko, nego NJM... a ja se prilagodim. danas pogadjajte pravim nesto s piletinom :D
dobro ti to zvuci ;) ja pravim na slican fazon bijelo meso kad redam ono u vatrostalnu sa sirom :D i paradajz krem supom, i stvarno origano i piletina super pasu zajedno, a dobar je i timjan ;) (mislim na thyme, nisam sigurna kako se kod nas zove). danas sam mislila dinstati piletinu (batake) na luku i paradajzu, da dobijem malo safta, sta velite? ;
Snorki, piletina ide super sa gljivama, ne mozes promasiti, jos ako imas vrganje, mljac! a mozes i kupiti krem supu od vrganja i preliti po piletini i krompirima, tako dobijes gusti saft ;)
Majo, kakav bi rucak?
E meni se nije dalo sinoc praviti krokete, jer sam tolko bila zaludjena istim, pa sam u vrijema pauze za rucak otisla u Unitic-ov restoran i tamo jela krokete sa piletinom u sosu od paradajza, paprika i luka.
Onda sam dosla kuci i ispekla oslica po receptu anchi pp, s tim da sam ga malkice modifikovala. Oslica sam nakapala sosa sosom, stavila ploske luka, pa krompira koje sam onda zacinila solju i biberom i malo crvene paprike, cisto zbog boje. Bilo je dilišs!
Kod nas se kaže i tamjan i timijan - svejedno!
Evo i mog recepta za piletinoljubce:
Pileći file isjeći na kockice i preliti soja sosom. Ostaviti da stoji 1/2 sata (nekad nemam vremena čekati, al je jednako fino). Krčkati na laganoj vatri i kad je skoro gotovo, dodati narezane gljive (mogu i slane iz konzerve). Nakon desetak minuta dodati kockice mrkve, grašak i rižu, dodati vode kolko treba riži i zgotoviti. Ja obično ubacim u pečnicu, jer m ije riža tako finija. I naravno, začine po želji.
Majo, sosa sosom?! :lol:
ali zvuci superiska ;)
Apricot, dakle timIjan, to me zanimalo, hvala ;9
Ja danas imam file od ziba(t)ca.
I blitvu na salatu!
ja danas pohanog oslica i zelenu salatu.
Zar nije drugi naziv za timijan i majčina dušica?
Citiraj:
wewa prvotno napisa
I ja sam danas mislila raditi pizzu od tune.
Al htjedoh pitati vezano uz tijesto za pizzu - ste vidle kako ga Jamie Oliver radi?
Uopce ne ceka da se tijesto digne, stavi nadjev gore i onda je pizza hrskava - prava talijanska.
Rekla sam da cu isprobat, al nikada mi se ne da eksperimentirat pa da ostanemo gladni ;)
Btw, pekac kruha izvrsno mijesa i dize tijesto za pizzu.
MM obozava raditi pizzu od tune, a radi je odlicno!!! Najvazniji sastojak na pizzi od tune nije tuna vec kemija (persin, cesnjak i maslinovo ulje). U ogromnim kolicinama, nasaftano na vrucu pizzu!! (na djecji dio pizze ne stavljati)
Mljac, mljac!!!
tijesto za pizzu bude hrskavo ako ga zamijesite s malo maslinovog ulja ;)
Zato sam se ja posvađala s pola Italije uvjeravajući ih da se u Zagrebu jede puuuno bolja pica, a da oni imaji samo jednu vrstu. U prijevodu "lomizub" :lol:Citiraj:
Mony prvotno napisa
Zato sam se ja posvađala s pola Italije uvjeravajući ih da se u Zagrebu jede puuuno bolja pica, a da oni imaji samo jednu vrstu. U prijevodu "lomizub" :lol:Citiraj:
Mony prvotno napisa
najgora, ali stvarno NAJGORA pizza koju sam ikad pojela je bila ona u Bologni - srce Italije. a i Trstu su mi bile (ima onaj smajlic sto povraca?)...Citiraj:
apricot prvotno napisa
a ja sam u trstu pojela najbolju al Tonno u zivotu, tamo je prave bez paradajza...
Proputovala sam fakat CIJELU Italiju. Jedino na Siciliji su bile dobre - fakat fantastične. I u Napulju su bile ok.
Ostatak - užas!
Ja sam se u Italiji (na predbracnom ;) ) udeblja 3-4 kg. Mi smo bili u sjevernom dijelu Italije i pizze su im fantasticne.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Englezi kazu da su najgore pizze u Sarajevu. :roll: A ja bih bas onu jednu sa suhim mesom. Takva se vise nigdje nece pojest :mrgreen:
Ja ne volim suho meso na pizzi, a sudzuku kad vidim lijepo mi zlo dodje!! :roll: Suho meso se osusi i nije nizasto...
I wewa, trebalo je da pishe soja sos :*
ne volim ni ja, ali sad sam trudnjaca :mrgreen:Citiraj:
mayah79 prvotno napisa
ma znam, samo te malo zeskim ;)
ni ja ne volim suho meso na pizzi, zapravo ne volim uopste razgrijano suho meso ni sudzuku, znaci ni s jajima, ni u sendvicu, jedino ako se ugrije od vruceg somuna, evo mi ide voda na usta...