Novel dan, žao mi je
Iana puno sreće ti želim
Printable View
Novel dan, žao mi je
Iana puno sreće ti želim
Evo i mog prijavka.
Sinoć me počelo jače boljeti, krvarenje je bilo jako obilno. Otišla sam na Sv. Duh kod dr. Franičevića (hvala Bogu na tom čovjeku), pogledao me na uzv i rekao da se sve čisti samo od sebe.
Poslije mi je na wc-u sve izletilo van, a dr. je nakon konzultacija sa starijim liječnikom odlučio ipak ući kiretom kako bi uzeo uzorak za patologiju.
Sestra mi je dala neku injekciju koja me omamila, osjetila nisam apsolutno ništa. Ni 'b' od boli.
Ustvari mi je najgora stvar bila nemogućnost da podojim svoju bebicu gotovo 10 sati. Cice su mi ujutro pucale, a doktori na viziti su mi se zbog toga smilovali i pustili me doma uz privremeno Otpusno pismo.
Moram priznati da moje tijelo odbacivanjem 'ploda' i samostalnim čišćenjem maternice vratilo u mene vjeru da ipak zna što mu je činiti.
Tek sad, nažalost, nakon svega, kad vrtim film u glavi shvaćam da ipak nisam bila fizički spremna za novu trudnoću.
Ne ponovilo se... :)
@n@, žao mi je... :cry:
@n@ :love:
@n@ i druge cure :love:
@n@ :love: ali drago mi je da te nije ništa boljelo... odmaraj sada...
meni je prije dva dan bio najgori dan u životu :cry: užas, ni sama ne mogu vjerovati... i zašto su načini tako drugačiji, nije fer... :/ :cry:
još me boli, jer mi se matrenica steže...
@n@, Novel :cry: :love2:
Meni je cerviks bio posve otvoren, zato nisam ništa osjetila. Pobačaj je ustvari bio tik prije negoli je dr. ušao s kiretom i uzeo uzorak za Patologiju.
To je ustvari ono što boli - kad ti rade kiretažu, a nije ti tijelo samo započelo izbacivanje ploda i ostalog.
Mene je privatna dr. toliko isprepadala da sam u najmanju ruku mislila da ću umrijeti sutra. Rekla je da moram obavezno što prije na kiretažu jer mi je život ugrožen i bla-bla.
Činjenica jest da sam nekoliko dana živjela u, donekle, strahu, posebice jer mi je beta i dalje rasla. Ali, eto, isplatilo se vjerovati tijelu - u jednom momentu je shvatilo da 'nema smisla sve ovo' i samo riješilo problem.
Ne mogu si ni zamisliti kako bi mi bilo da sam morala na kiretažu, jer sam ja poseban slučaj koji bi radije umro nego se dao 'pod nož'.
Ovaj put sam se izvukla. :mrgreen:
PS: Pričala sam s jednom sestrom gore i rekla mi je da su u Petrovoj baš postali kao mesari, sve češće rade bez anestezije, odnosno s nekom totalno laganom, a još k tome ne pričekaju da počne djelovati.
Citiraj:
@n@ prvotno napisa
točno to! :evil: :(
Cure strasno mi je zao sto ste prosle kroz to i na tako neugodan nacin...to jos cijelu situaciju cini milijon puta traumaticnijom.
Ja sam recimo imala pola/pola situaciju u Petrovoj. Kada sam dosla na hitnu oko 12 u noci, prvo su me odmah na porti legli na krevet i gurali doslovce 10 metara i onda mi rekli da ustanem, mislim da mi je bilo puno teze to lezanje pa ustajanje nego da sam to prehodala. MM i mamu nisu pustili uopce da udu u bolnicu. Zatim mi je jedna vrlo bezobrazna i bezosjecajna sestra rekla, u prostoriji gdje su mi izveli zahvat, da se legnem na stol i rasirim noge. Ne znam ni sama kako sam imala hrabrosti ali rekla sam joj da necu i da cekam odredenog doktora. Mislim da je tada poludila od bijesa i rekla mi da onda izadem van u cekaonu i sjednem na stolicu (plasticna a meni u ulosku posteljica). Mozda je cak i mislila da lazem jer tada taj dr. nije bio dezuran ali kako me je vodio, kada smo ga nazvali rekao je da ce on to napraviti i doci. Kada je on dosao sve je bilo skroz drugacije, ljubazne, MM i mama su smjeli uci, on je lijepo i smireno pricao samnom, pozvao jos nekoliko sestara, doktorica. Nisam bila uspavana vec samo valjda apaurin da me malo osamuti. Slazem se sa @n@, mislim da je manje boljelo jer se vec tijelo pobrinulo da napravi svoje. Cak sam jednu doktoricu primila za ruku jer mi je bio potrebam neciji njezni dodi..tako mi se milo nasmijala.
Zelim reci, da se u svakoj bolnici desava sve i svasta i da je nazalost vrijeme kada ces tesko imati ljudski odnos ukoliko nemas tzv. svog doktora. Koliko sam cula od svojih prijateljica a i ovdje procitala danas jako mali postotak cura idu roditi a da neznaju koji ce im doc. biti na porodu, vecina ide roditi ali njen doc. dolazi na porod..ili ima svoju babicu, neku sestru koja svrati da je pogleda. I sve je to zalosno, jer na kraju najvise patimo mi...pacijenti!
MOj spontani je izgkedao ovako.
NA pocetku dana 2-3 male smeđe kapljice,kao da treba dobiti mje.nikakva bol.Kasnije sam pocela bas krvariti,prvo bistra krv a kasnije i komadici.
Otisla sam kod gin,nista nije vidjela jer je bilo previse zamučeno od krvi.
Dobila sa uputnicu za jutro za vadit bhcg hormon.Nisam docekala jutro od prejakih bolova,zavrsila sam u bolnicu gdje su mi napravili kiretažu bez anestezije.
Dobila sam antibiotike i nekakve tablete za zaustavljanje krvarenja.
MOrala sam ici izvaditi krv da saznam krvnu grupu,i eto .
Anesteziju ni ne dobiješ ako ti je spontani u tijeku. Ne treba ti jer ništa ne boli (ne bi smjelo) čišćenje maternice dok je cerviks potpuno otvoren.
Eto, tako je to meni objasnio dr. na Sv. Duhu. I tako je bilo kod mene.
Ja sam samo dobila neku injekciju za 'omamljivanje', ništa drugo.
I da, vade krv da odrede krvnu grupu (meni nisu jer sam imala u dokumentaciji od poroda krvnu grupu), a također vade i krv za krvnu sliku (meni jesu).
e pa ja onda ne znam, ja sam imala i spontani tu noć, ali bolilo me da nisam mogla živjeti!!! živi užas!!! a nekoliko sati prije spontanog sam bila na pregledu, i bila sam zatvorena, pa sada što se izdogađalo ne znam...Citiraj:
@n@ prvotno napisa
meni je drago ako ti nisi osjetila :love: , ali meni je bilo K O M A , osjetila sm to čupanje i struganje, u neoipisivimm bolovima, premda je već bilo skoro sve samo izašlo tu noć...
ja sam i dalje za anesteziju, premda je dr-ima lakše, jer znaju di je kraj maternice, da ne bi otišli predaleko, ali žene smo u 21.stoljeću, a meni je ovo sve bilo kao grozno srednjevjekovno mučenje... i gotovo.
cure tako mi je žao da ste to proživile :love2: :*
Novel ja sam se kod mog spontanog osjećala identično kao i ti i bol je bila prestrašna, što si ti rekla ipak smo u 21 stoljeću - to struganje je prestrašno.. i ja sam bila dan prije (a po noći mi je nastupio spontani) na pregledu i sve je bilo ok - kucalo srce i sve na svom mjestu.. :(
draga, vjeruj mi s vremenom je bol manja :* drži se
Joj, Novel, draga... :love: :heart:
Iskreno mi je žao, ne znam što da ti kažem.
Jesi li sada barem malo bolje??
Žene moje, imam jedan problem i neznam što da radim. Nedavno sam imala veliku većinu simptoma trudnoće (povraćanje, umor, vrtoglavicu...) no nisam radila test već sam čekala menstruaciju. Mengu sam dobila sa 2 dana zakašnjenja ali sam ju dobila. Na ulosku sam vidjela velike komade kao npr. kad se čisti neoplođena jajna stanica no ovo su bili veći komadi i bilo ih je puno. Nisam to obadirala i nisam vise uopće mislila ni o tome ni o trudnoći ni o ničemu. Dok,prosli tjedan sam imala spolni odnos, znači dva dana za redom i ja nisam mogla trpiti koliko me je bolilo tokom i nakon sexa. Progutala sam ja i to i prekjučer odem na wc i vidim na gaćicama čudan iscjedak i čudnu želatinu ( iscjedak koji je bilo kao grumen želatine). Plodni dani su mi prosli znam da nije to to, a i iscjedak mi ima neugodan miris. Ako je itko imao ovakvo eko cudno iskustvo, molim savjet. :(
Zabrinuta, navodis te simptome trudnoce i sl - mislis da si bila trudna i da je ovo sada neka vrsta reakcije? Imala sam tri spontana, dva su zavrsila kiretazom bez prethodnog krvarenja a jedan krvarenjem. Licno nisam imala ovakve simptome, ne znam da li su tegobe prestale, kako si danas?
Koliko znam, bol pri spolnom odnosu i iscjedak neugodnog mirisa mogu biti znakovi i infekcije i upale, pa mozda da provjeris sa dr-om ako se ponovi. Ne mora znaciti da su ti povezana obilna m. i to sto ti se sada desava, ne znam ni kako bi sada provjerila da li si bila trudna.
Pa da mislim da sam bila trudna ali nisam nista provjeravala, citala sam da se preko krvi i urina moze vidjeti dali je trudnoca postojala ako je u meduvremenu mozda doslo do spotanog pobacaja. Imam prijateljicu koja je bila u slicnoj situaciji kao ja dakle, tijekom menstruacije su joj takoder izlazili ti veći komadi krvavi, otisla je ginekologu i rekao joj je da je imala spontani. Ja se sutra idem arucit ginekologu pa cu vidjeti sto ce bit, samo sam htjela vidjeti dali je mozda koja od vas imala kakvih slicnih situacija. Jer naime do infekcije te o kojoj ste mi upravo pisali moze doci ako tijekom spontanog pobacaja se ne ocisti sve, a posto ja isam krvarila vjerujem da nije ni ocisceno.
Nema druge, nego u doktora, zabrinutaa.