E da....što se tiče liječnika moj ti je savjet da se prebaciš kod nekog slobodnog u Osijek ako si blizu Osijeka. Ne vidim iz kojeg si mjesta, ali strašno je to kako se ginekolog ophodi prema tebi :shock:
Printable View
E da....što se tiče liječnika moj ti je savjet da se prebaciš kod nekog slobodnog u Osijek ako si blizu Osijeka. Ne vidim iz kojeg si mjesta, ali strašno je to kako se ginekolog ophodi prema tebi :shock:
Čim dobijem menstruaciju idem staviti spiralu!Citiraj:
aleksandra70vanja prvotno napisa
Koristim kondome i prekinuti snošaj! Inače smo uz tablete i koristili prekinuti snošaj,pa smo ostali trudni!
Prvu kćer smo baš pravili a ostale dvije trudnoće su uz tablete i prek. snošaj!
Mene je bolilo samo prvih 10 minuta poslije zahvata,kad su me dovezli u sobu,i to su bili poput menstrualnih grčeva!Citiraj:
dorotea24 prvotno napisa
:love: HVALA
abortus=spriječavanje čovjeka da živi, raste i razvija se
onog čovjeka koji nije pisa molbe da dođe na ovi svit a još manje da se katapultira od ruke roditelja na onaj svit
kakva je to situacija koja čovjeka tjera na takvo što?? da se jedan dan bezbrižno seksaš (znajuć da uvik postoji onaj 1% začeća), a drugi dan abortiraš...
zamisli kak je simpatično doć ditetu i reć "čuj, kontali smo dal da ti prekinemo nepovratno rast il ne..."
dost roditelja na ovom forumu su AP orijenirani..i zamisli sad, dok se zgražavamo kako je neko diga ruku pa po guzi, toliko euforično navijamo za pobačajo..ipak je to pravo žene...a di su tu ljudska prava? di je pravo tog malog čovika? il možda nosamo majmune...
gade mi se ova dvostrzka mjerila...licimjernost...
i sačuvaj me Bože nesavjesnog ginekologa (slažem se grozna stvar), al još više onih koji se zgražavaju nad njima, a na abortus odmahnu rukom
p.s. znam, znam drvlje i kamenje
i zaboli me neka stvar
nitko normalan ne odmahuje rukom na abortus.
a sto ćemo sa silovanim ženama, zmaj ?Citiraj:
da se jedan dan bezbrižno seksaš
čekala sam te...
prepustit ćemo ih stručnjacima, ne mesarima
:? ne kuzim, što ćemo prepustiti stručnjacima ?Citiraj:
zmaj prvotno napisa
dusebriznicima
Evo ga, samo sam čekala kad će krenuti "lov na vještice". :roll: Dajte ne pametujte ženi čiju situaciju uopće ne poznajete nego joj konkretno odgovorite na pitanja (ako možete) - sve ostalo je off topic! Da me se ne bi krivo shvatilo - ja ne propagiram niti jednu struju "pro life" ili "pro choice" i smatram da je to vrlo osobna stvar i nitko treći nije pozvan sudjelovati u odluci ili komentirati nakon nje. Sa svakom odlukom koju pojedinac donese mora živjeti cijeli život, bila ona ispravna ili ne. Stvarno mislim da ovakve "moralne" rasprave (u stilu pro et contra) trebaju prestati i točka. Ovo nije mjesto za to - bar sam ja doživljavala ovaj forum kao vrlo edukativan...
J_A nije tražila prodike za svoj čin i mislim da ovakvom pametovanju ovdje nihe mjesto.Citiraj:
zmaj prvotno napisa
pa da sad je to sve pametovanje
nije ni ta dr tražila pametovanje pa se društvo zgraža
i vidim ima veleučenih koji moral ne smatraju naukom
ćemu pomoć nekom ko smatra da nije napravio niš krivo?? kakva bi to pomoć trebala bit?? potapšat po ramenima? podragat po glavi?? i kakav to lov na vještice?? pobačaj je vrlo ozbiljna tema. i o tom se ne smije šutjeti. i nije samo na političarima il takvim nekim ljudima da govore o tome. i jest, ovo je edukacija!
dajte malo, pomozite onom kom je pomoć potrebna...djeci kojoj su dani odbrojani...
ja se XXXX slažem sa onim što je napisala zmaj.
do sad se nisam javljala.
koliko vidim žena je dobila odgovor na pitanje, na kraju krajeva nek se javi svom ginekologu i priči je kraj.
priči će biti kraj ukoliko se ne nastavi u smjeru edukacije o kontracepciji.
molim vas da se suzdržite od iznošenja osobnih stavova.
bolje zaključaj...jer ću se ja "dežurna inkvizatorica" javljat...
a što bu tek kad dođe pit bul...
Upravo to! :klap: :predaja:Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
da se topik zakljuca zato jer ti ne mozes postivati uputu moderatorice i pravila foruma?Citiraj:
zmaj prvotno napisa
Samo ću primjetiti jednu stvar.
Tu se dijele savjeti za sve moguće bolesti, prehlade, ma da sad ne nabrajam. Svi vi isto tako možete otići doktoru i neka vam dokotr kaže i da savjet kako vi sada govorite J_a! Na bilo kojoj drugoj temi savjeti bi frcali na sve strane, a ovdje vas je dosta samo reklo neka pita svog dokotra! :/ .
Možda nije napravila najsretniju stvar na svijetu i ne mora je nitko gladiti po glavi i tješiti ali ako i nema nitko nikakav pametan savjet ne mora ni biti na ovoj temi.
I meni puno tema ide na živce i ne slažem se s puno toga ali se i ne motam po tim temama i radim dar-mar na njima.
Apricot je napisala:
To sam i ja otprilike mislila kada sam napisala da nema pojma što čini i kad joj jednom to sjedne u glavu neće joj biti lako.Citiraj:
tko zna nije li ta djevojka tim brbljanjem razbijala strah, tugu, neizvjesnost...
Da se razumijemo ne bih sad htjela tu pametovati _J_a_ na njezinoj odluci, moje mišljenje je očito protiv, samo smatram da tko se odluči na takav ogroman korak treba znati da li će poslije moći sa sobom živjeti. Ja to tako doživljavam. Gledam barem po sebi kada nisam sigurna u neku svoju odluku (bez obzira koliko mi se u tom trenutku činila ispravna ili kao jedino rješenje) imam potrebu o tome stalno pričati i razglabati dok mi ne sjedne na mjesto.
Iz tog razloga _J_a_ želim ti brz oporavak (psihički i fizički), nadam se da si dobila odgovore na postavljena pitanja.
_J_a_, samo napomena, možda si se malo nespretno izrazila, jer čitajući tvoj uvodni post meni na prvu loptu isto zvuči u stilu napravila sam abortus, pljesak molim, znam da nisi tako mislila, ali evo meni je tako zazvučalo.
da ne iznosimo osobni stav??
naslov je abortus
tema je abortus
uvodni post kaže "pričajmo maloo tom..." i "nije da se hvalim..."
ja samo odgovaram na temu
i svaki stav je moj stav
kao i stav u uvodnom postu
i da...čim se pojavi neš ovak onda netko ko ja dobije ključ jer se o tom ne smije pričat i jer ja ne želim preći preko tog da se u društvu propagira da je pobačaj ok
zagovaranje mogucnosti legalnog abortusa nije reklamiranje abortusa
topik je na zdravlju odraslih, ocekuje se da rasprava ide u tom smjeru.
ana, na pitanja koja je autorica topica postavila odgovor bi trebao dati liječnik. mi eventualno možemo ponuditi neko iskustvo, evo javilo se nekoliko cura koje su imale kiretažu.
najkorisnije je topic usmjeriti na edukaciju i prevenciju.
nikako na moraliziranje, jer mu ovdje nije mjesto.
ivarica, čitaš mi misli. ;)
Iako razumijem što zmaj svojim postovima želi reći, način na koji ih formulira (u stilu don Ante Bakovića) ne doprinosi u tom smjeru, već postiže upravo suprotan efekt.
koja je razlika između i-legalnog pobačaja?? osim što se u jednom pazi da žena ostane "zdrava", a u drugom postoje veće šanse za oboljenje...
cilj je jednak: na najgnjusniji način zgaziti čovjeka
Muž i žena imali puno djece i bili su jako siromašni.Muž je bolovao od smrtonosne bolesti , a žena od sifilisa i smrtonosne bolesti, i usto je zatrudnila.Pitanje je bilo:Da li pobaciti ili riskirati i nastaviti trudnoću jer su i majka i sin u opasnosti.?Šta biste savjetovali toj majci?
apricot obrisala linkove na fotografiju, odnosno film neprimjeren topicu
Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
kakvo moraliziranje? pa ja govorim o činjenicama.
po istom sistemu bi trebamo ključat sve teme o da ne cijepiti jer je cijepljenje zakonom propisano...a eto, neki se našli huškat narod da dr lažu...
Z-majko, ti znaš da sam ja tvoj pinokijevski cvrčak na ramenu i da ću te posavjetovati samo dobro... :mrgreen:
Ja dijelim tvoj stav, bezrezervna sam protivnica abortusa i nikako, nikako i ni u kojem slučaju ga ne bih napravila. Ali, to smo ti i ja...
Nema smisla da ratujemo, gdje i ako možemo educirajmo ili pomozimo. Rekla si svoj stav, svi smo ga čuli i sad se lijepo prebacimo na recepte inače ćeš do kraja još svašta reći, poput ovoga, npr...
:mrgreen:Citiraj:
zmaj prvotno napisa
Ajmo ća...
Ovo moram linkat mujici, mislim da za ovo imaš kavu :lol:Citiraj:
zmaj prvotno napisa
zmaj, poslušaj savjet adiomare. ;)
da, nisam taktičar...što na umu to na drumu...Citiraj:
ms. ivy prvotno napisa
za pit bula:
zar u pravu ne postoji nadoknada izgubljene štete (love koju bi čovik zaradio, al nije zbog...)
tako više bi trebalo nadoknadit izgubljeno: prvi osmijeh, prve koračiće, prvo mama i tata, prvo volim te, prvi dan u školi....
nadoknadit bačeni život... :cry:
over and out
I go....
što vrijedi čovjeku cijeli svijet zadobiti, a dušu svoju izgubiti...
jel ovo vau vau forum, imamo mi registiranog korisnika s imenom pit bul?
zmaj, nastaviš li pisati off topic brisat ću ti postove. dovoljno sam puta zamolila da držimo topic na temi.
pa jucer smo imali pse i hijene... imamo ih i danas, iako je tema zakljucana.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
inace, sto se ovog topica tice, Zmaj - ako ikome smeta pojam prekida trudnoce, to bi bile zene koje je ne mogu ostvariti, no to ne znaci da svako od nas ne zivi svoju sudbinu i bira po svome. narocito je suvisno pricati o izboru nakon sto je on ucinjen, bolje se posvetiti tome da niko vise ne dodje u situaciju da mora birati.
mislim da je s ovim sve rečeno. povlačim se s ove teme, u nadi da ćemo na nekom drugom topicu kad tad moći dovršiti offtopic-raspravu, jer ostajem dužna odgovora.Citiraj:
ivarica prvotno napisa
i da... vezano za "pitbull" - quod licet Iovi... zmaj, to što ja sama sebe tako zovem, ne znači da me i ti smiješ tako zvati... tu privilegiju imaju samo prijatelji... :P
Da se zna ni ja nisam za abortus, da su mi cure malo starije vjerojatno bi rodila i da nisam alergična (moram svaki dan 2× dnevno primit inhalaciju i popit tabletu, a u trudnoći se nesmiju piti ni tablete ni inhalacije jer to šteti razvoju dijeteta, moje cure su malo malo boesne i to je baš zbog toga što sam povremeno moprala uzeti inhalaciju i tabletu),i da nemam psihičkih problema i zbog kojih povremeno pijem sedative jer po noći nemogu spavati,lijevi kuk mi je u banani od prethodna 2 poroda(i moram malo malo ići na terapije)!Citiraj:
zmaj prvotno napisa
Ja nisam otvorila topic zato da me se hvali zato što sam abortirala nego zato da to podijelim s vama i zato da se priča o tome jer ima jako puno žena i djevijkaka koje su to napravile a da o tome nepričaju zato što je to tabu tema!
JA
uopće nema razloga opravdavati se! tvoj izbor - tvoja odluka - tvoja odgovornost. :*
:*Citiraj:
mama courage prvotno napisa
Moram na ovo reagirati.Citiraj:
Rage prvotno napisa
Ragu, za tebe i tvog muža ima nade. Treba samo više obostranog razumijevanja. Start je dobar - ti si uvidjela da si napravila ogromnu pogrešku i pokajala se zbog toga. Dobro si napravila i što si mu to priznala.
Moraš razumjeti ti njega - on ima pravo na svoje snove o obitelji blagoslovljenoj djecom.
Mora razumjeti on tebe - bila si iskrena i s pravom očekuješ njegovu bezrezervnu podršku.
Niste olako stupili u brak. Sigurna sam da se volite i dalje. Ne nestaje ljubav samo tako.
Potražite stručnu pomoć. Kad se oslobodiš tereta na duši, kad osjetiš oprost i ljubav, sigurna sam da će doći i dijete.
Ono što mene jako smeta je činjenica da ginekolozi nikada ženi ne kažu sve posljedice pobačaja.
Ginekolozi gledaju zdravlje rodnice, maternice, jajnika, jajovoda....
Poslije psihoanalitičari gledaju bolesti duše...
Čovjeka kao cjelinu ne gleda nitko.
To moramo sami.
Mislim da nije stvar u tome da nitko ne želi dati savjet nego u tome da na ovom forumu nema puno žena koje su napravile AB pa mogu dijeliti savjete. Eventualno se mogu javiti cure koje su imale kiretažu.Citiraj:
ana.m prvotno napisa
U nedostatku pametnog i korisnog savjeta najpametniji je da se javi svom liječniku. Ipak, nije to prehlada pa da se možemo praviti pametne mi koje ne znamo ništa o tome.
Potpisujem!Citiraj:
četiri riječi,u srž problema.Citiraj:
Inače moj stav je istovjetan onom Adiomare,međutim osobni stavovi nisu tema ovog topica,pa stvarno nema smisla o tome.
Iako nisam skužila ustvari što JEST smisao topica?
Pomislih,savjet o kontracepciji.
međutim,takvih topica na Rodi već ima.
Onda sam shvatila da je JA htjela pričati o tome.
međutim,ispalo je da je sigurna u svoju odluku i da nema ni psihičkih ni etičkih ni moralnih problema s njom.
Tako da mi nije jasna svrha svega ovog. :/
sročila si moje misli :)Citiraj:
ronin prvotno napisa