Tiwice, slažem se.
S mojom plaćom ja je mogu tek povremeno platiti 35 kuna po satu, ali to nikako ne znači da ona taj novac ne zaslužuje.
Nije Maria fulala, istina je da mi štedimo tako što nemam čistilicu.
Printable View
Tiwice, slažem se.
S mojom plaćom ja je mogu tek povremeno platiti 35 kuna po satu, ali to nikako ne znači da ona taj novac ne zaslužuje.
Nije Maria fulala, istina je da mi štedimo tako što nemam čistilicu.
naravno da žena zaslužuje 35 ili 40 ili čak 50 kn po satu
samo neki od nas nemaju te novce....i to je to
ista stvar kao sa cipelama , ja čekam sniženja i kupim cipele za sezonu do dvije za max 200 kn, a netko pukne 1200 za jedan par ,zato to što može, jer ima novaca....simply as that
ja ne kupujem cipele...
Molim vas... nemojte ovo shvatiti kao hajku na one koji si priušte čistilicu ili nekakvu zavist, bar s moje strane! Tako bi popis mogli proširiti na još puno stvari koje si drugi priušte, a ja ne. Isto tako, još uvijek ima onih drugih od kojih ja mogu više ili trošim na stvari na koje oni ne žele ili ne mogu. A to bi bilo smiješno.
Mi nemamo veliki stan, ja imam osmosatno radno vrijeme, ne radim subote, kućanski poslovi mi nisu prevelika tlaka i ne da mi se platiti nekome ono što (još uvijek) sama mogu napraviti.
Te novce bih prije uložila u nešto drugo što me raduje, a još uvijek ima puno, puno stvari koje me raduju više, nego da netko drugi umjesto mene čisti moj stan.
Ali to ne umanjuje moju znatiželju po pitanju Aprinih cipela :lol:
U Dubrovniku nema čistilice ispod 50 kn. Ako je sezona i čišćenje je apartmana, cijene idu u nebo.
Ili je bosaCitiraj:
AdioMare prvotno napisa
ili joj kupuje netko drugi
ili joj netko poklanja
ili???? apri, cekamo objasnjenje...
:lol:
Ja bi rado opciju 2 ili 3
Apri - dijete cvijeća, raspustila rusu kosu, zataknula tratinčicu, a nogice boseeee ...
Inače mislim da stvarno dobra čistilica od povjerenja nema cijene (tko je može priuštiti :/ ).
hmmm malo sad citam-cistilica -da,cipele-ne............ne igra mi bas 8)
Ma ko može taj si priušti, netko se odreče nečega (apri cipela :lol: ) i to kompenzira.
Meni nikada nitko nije čistio ali kad se čovjek nađe u situaciji da fizički ne može (trenutno na štakama i ne znam čime da primim metlu, usisavač osim da istreniram čeljust povlačenjem vagona pa onda će mi usisvač biti perce :lol: ), onda i nemam izbora.
Meni to izađe cca 500 kn mjesečno a otkako sam doma stanje na kreditnim karticama se vidno popravilo kao i tekući račun ;) pa to mogu podnjeti.
Ne treba raspravljati o cijenama jer se današnje plaće kreću od minimalaca pa do peteroznamenkastih cifri i teško je tu raditi onda usporedbe.
P.S. Ja rađe sama čistim pa si kupim cipele koje mi se svide, a bogme znam kesnuti i 1200 kuna (na rate i to rijetko) - bila je riječ o čizmama u Guliveru koje su savršeno pašu na moje tanašne listove i bilo me frka da se prodaju pa nisam uspjela dočekati sniženje. :oops: Znam ja kupiti i za 100 kuna jeftine u Morandiju da ne bi shvatili da patim samo na skupe stvari.
ja svoju plaćam 200 kn po dolasku i to sam ja odredila, mislim da ona računa 30 kn po satu ali meni je to ogavno da joj ja sad preračunavam za pola sata manje ili više. Bude kod mene preko 6 sati uglavnom.
Čitam ja i razmišljam,pa ja ustvari ne zarađujem 6000,00 kn već cca 12 200,00. Radim dva posla,čistim,perem,... i brinem se za dijete 20 sati dnevno. Oh,pa ćuti će me sveki kada mi opet nabaci na nos da posao u klubu nije isplativ!!!
draga daj me zaposli kod sebe na bazenuuuuuuuuuuu :lol:
ma ja opet citam i ne znam kak uspijeva se platiti cistilica-mozda nisam pametna dosta ali ja ne vidim kak da se uracunam :/
Meni bi definitivno trebao netko jer ne volim pospremati, radim to rijetko, nevoljko i loše, neuredna sam, treba nam generalka... Sad na proljeće namjeravamo preurediti stan pa bih ga nakon toga trebalo održavati... Samo, kako se natjerati da pustite nekoga da vam prčka po vašem prostoru? Meni je to koma, ne mogu to pregristi... Ima li još takvih koje su bile zaribane po tom pitanju, pa su popustile? Nepojmljivo mi je da mi strana osoba slaže dječji veš, riba kupaonu... Brrr, sva se ježim. Ali da bih voljela imati lijep i čist stan - bogme, bih. Dakle, kako pregrmiti tu odbojnost?
Sklopi dogovor sa samom sobom, npr. pustit ćeš čistilicu samo nekoliko puta. Ako ti se manje bude sviđao uredan i čist stan od činjenice da ti netko dira osobne stvari, uvijek možeš odustati.
Ne isplati se odustati prije reda. ;)
Dan prije poroda sam s tatom postavljala plafonjere. Prašine - brdo! Očistila sam stan 'do pola', namjeravajući nastaviti sutra. Sutra sam bila u rodlištu, a u stanu tulum. Tada je naša teta R. došla prvi put.
Drugi put je došla šest mjeseci kasnije.
Treći put kada sam se vratila na posao.
Jednako polako se širio i spisak njezinih aktivnosti (npr. na početku sam peglala, mijenjala posteljinu, namještala krevete, sključivo ja).
Luna, ja sam se toga užasavala...
Ma šta, rublje... Nisam mogla zamisliti da mi netko posteljinu dotakne.
U hotelima smo uvijek sve samo namještali.
Ali, kad sam vidjela benefite pomoći u kući: slobodni vikendi, sigurnost da će me nakon puta dočekati čista kuća, da će ipak netko oprati prozore jer se meni ne da... Ma briga me što tri godine nosim jedne hlače, a dvije godine jedne cipele :lol:
Naravno, treba naletjeti na ovako divnu ženu kakva je naša, imali smo sreću :heart:
Luna, ja sam bila takva i kod mene je isto išlo polako.
Prvo samo pranje prozora, stolarije, ribanje pločica u kupaonici i peglanje.
Veš za peglanje sam ja pripremila, ona je samo peglala i slagala na krevet. Ja sam slagala u ormare.
Sada smo u novom stanu i definitivno je sve neusporedivo lakše za održavanje, čistilicu ću tražiti ponovo od ožujka i sigurno mi opet neće veš slagati po ormarima, ali ormare brisati hoće :mrgreen:
A i sve ti ovisi od osobe do osobe.
Prva teta je kod mene napravila isključivo ono što sam ja rekla, a druga je sama vikala s vrata "Danas čistimo kuhinju!" :heart: , super smo se slagale i nakon početnog uhodavanja ja nisam morala reći da bi trebalo sljedeći put to i to, ona je sama već imala ideju.
Nađeš osobu koja ti sjedne, ja sam do sada promjenila tri čistilice, a razgovarala sa više od dvadeset žena:Citiraj:
Luna Rocco prvotno napisa
Prva je bila divna, vrijedna, nježna i pažljiva prema Loli, dugodojilica :mrgreen:, jedini nedostatak je to što nije iz Zagreba, nakon ljeta se vratila doma i ja ostala sama...
Druga je bila jednom, prvo što je napravila je bilo spremanje Lolinih igračaka, a dijete se igralo njima, zamolila sam ju da to ne radi, ignorirala me, kada je završila platila sam joj i rekla da mi više neće trebati.
Treća je bila, onako, hm, bi radila ali u biti nebi, dovoljno joj plaćam ali neki uber lovaši iz šestina joj plaćaju više, sva mi je bila onako čudna, nije poštovala dogovoreno vrijeme, ja nisam pedantna ali nisam bila zadovolja poslom koji je napravila... Jednom nije došla, na broj telefona koji sam imala nije se javljala i ja odustala od nje.
Sada imam prekrasnu ženu, mojih godina, sjela mi je super, imam u nju puno povjerenje, dala bih joj i ključ da može raditi kada nas nema, uživam razgovarati s njom, a iako joj od sveg srca želim da si nađe redovan posao biti ću jako tužna kada se to desi.
Ako odlučiš nekoga pustiti u svoj dom imaš pravo biti izbirljiva, tražiti dok ne nađeš onu za koju ti ne smeta da zna kakve gaćice nosiš...
30 kn već više godina, ali vidim da većina plaća više i da su čak i cijene u ST-u veće od toga. Grubi dogovor - za 7 h 200 kn, dolazi jednom u 15 dana, ostaje čak i dulje, vrlo je detaljna (ali nema peglanja). Ako joj želim dati više novaca jer je ostala dulje - odbije. Obavezno prije ljeta i za Božić ostavim još 200 kn više, znači taj put oko 400 kn. Imam dojam da joj je bitnije da ne "rondam" i nemam neke "specijalne želje" - takav je tip osobe, čini mi se da joj novac nije glavni motivator nego to da joj netko zahvali, da joj se drži termina i da je pusti da radi po svome (to znači malo sporije i detaljnije). Stan ima 60 kvadrata, jako puno stakla - prozori, ogledala - nakon nje stvarno blista i baš smo zadovoljni.
Minus tog gore aranžmana je što nema baš velike fleksibilnosti u terminima - ne može baš "uskakati"na par sati i što ćemo se sad vjerojatno morat uskoro snalazit i za peglanje u odvojenom nekom aranžmanu jer će se nabildat robe za peglanje.
Da pojasnim radim s ljudima i u razred ne mogu ići više godina u istim hlačama i cipelama i bez frizure.
To je moj prioritet,a imam i mali stan koji nije problem držat pod kontrolom.
A to da nismo svi isti i da na ovom forumu prevladavaju ljudi veće platežne moći od mene je moj zaključak. Dovoljno sam dugo ovdje da to tvrdim, i da se razumijemo ne zavidim nikome, Samo ne volim da me se ubjeđuje da je nešto crno a to je bijelo.
Kome je čistilica prioritet i može je platiti taj si je priušti.
kod nas je od 15-30 kn sat
nije jeftino nego su plaće male
I ja bih tako rado tetu čistilicu, ali koliko mi je žao mog vremena potrošenog na čišćenje, toliko mi žao dat nofce za čist stan koji će se nedugo nakon tetinog odlaska opet zmazat, roba opet oprat i trebat operaciju zvanu peglanje....ovako peglam svako malo po malo, čistim korak po korak, sve se vrti u krug..nekad mi to pada teže, nekad dobro dođe nešto i fizički odraditi i bit zadovoljan time..povremeno želim da mi čisti netko drugi i da ne moram uopće mislit na taj dio življenja.
A opet kad pročitam sad koliko se tete plaćaju.. zaista, draže mi je kupit krpicu ;)
evo i ja sam napokon odlučila potražiti pomoć za kućne poslove i ovaj topic je super
dvoje djece, posao.....svaki slobodan trenutak se provede u spremanju nečega
znam da nije jednostavno naći pouzdanu osobu, jer imam jednu prijateljicu koja je doživljavala strašne stvari sa svojim tetama pomagačicama. Nakon takvih priča, kada nađeš pravu osobu ni jedna cijena nije mala (u nekim razumnim granicama)
ja sam kao student na isti način (spremanjem) plaćala svoju garderobu, ljetovanja, izlaske. I moram priznati da je moja satnica bila 35kn ( a to je bilo prije 10-ak godina), tako da cijena nije nešto puno porasla.
to je za zagreb
Teta cistilica (iz milja ju zovemo 'bijeli tornado') placamu kn 210,00 za 8 radnih sati i dolazi nam jedan puta na tjedan. Zena se zaista naradi: pere prozore/drvenariju/prozore, podove, brise prasinu, riba kupaonu/kuhinju i wc, cisti terasu, ocisti rol (prije nego sto krene na posao se dogovorimo sto ce taj dan raditi. Ako ima viska vremena nam jos i cuspajz pripremi :love:
Gdju koja nam dolazi peglati (isto jedan puta na tjedan) placamo kn 35,00 po satu.
Zanimljiva tema. Zanima me u koje vrijeme vam dolaze tete pomagačice, dok ste doma ili im prepuštate prostor (naranvo osobama od povjerenja) dok vas nema? Naime, nadam se da ću uskoro pronaći odgovarajuću osobu. Čini mi se nezgodno da radi dok smo doma, ali i da joj prepustim kuću dok je dobro ne upoznam. Što mislite?
Jednom davno sam i ja čistila kod mame koja je imala malenu djevojčicu, cijelo to vrijeme je mama bila kod kuće, što nije bio nikakav problem, "izmjenjivale" smo sobe, koji put bi izašla nakratko, ali u pravilu nisam nikad bila sama, mislim da nije zbog nepovjernja.
Znam za jednu gospođu koja godinama čisti i ona ima ključ od stana gdje čisti, jer često nema nikoga doma i dolazi u termin kad joj odgovara.
Kod nas je poprilican kaos ali ja u glavnom nisam doma kad nastupaju dadila, cistiljica i peglaonica. Obicno suprug pusta nas odred za cistocu u kucu i odlazi svojim putem. Principessa i dadilja se motaju po kuci prije spavanja. U glavnom se soba nase ribice prvo cisti tako da gdje cure imaju gdje biti ...
Kod nas je poprilican kaos ali ja u glavnom nisam doma kad nastupaju dadila, cistiljica i peglaonica. Obicno suprug pusta nas odred za cistocu u kucu i odlazi svojim putem. Principessa i dadilja se motaju po kuci prije spavanja. U glavnom se soba nase ribice prvo cisti tako da gdje cure imaju gdje biti ...
Dok sam radila puštala samu - to mi je bilo super. Sad kad sam doma s bebom, malo je teže, ali izmjenjujemo sobe ili mi odemo u park na par sati. Žena je bila preko preporuke, tako da sam imala povjerenje u nju. Ključ joj nismo dali - uvijek bi je dočekali, na odlasku bi zalupila vratima i to je to.
ajd da ja kazem,ja spremam jednom mladom paru stan,uzimam 10eura po satu(njemacka) ostanem 2,5h,stan je mali i sredim ga za cas posla uz to imam i kljuceve mogu da dodem kad ja hocu,za bozic ili rodendan dobijem uvijek 50eura i neki poklon.uz to imam i pravi posao radim od pon-pet,kod njih idem subotom tako mi pase i jos imam svoj stan,dijete i muza
Kod nas je ovak, teta dođe jednom mjesečno (subota), MM i mala odu u park, a nas dvije skupa unutar 3sata napravimo sve.
Platim joj 100kn.
Toliko si mogu mjesečno priuštiti da mi žena opere prozore, wc i kupaonu.
Jednom je ostala sat duže i sredila masni dio kuhinje, jer je u to vrijeme kad se L. rodila MM uglavnom kuhao, pa je kuhinja bila brrrr.
Ja spadam u horoskopske djevice i stvarno volim držat stan čistim, al ako mogu, a mogu, izdvojit ću 100kn da netko drugi opere prozore i izriba wc i kupaonu do blistavog sjaja.
Makar MM brunda da ona ne opere ni prozore ni kupaonu ko ja dobro i kaj je onda zovem :x .
Al ja taj tjedan barem popijem koju kavu sa svojim curama.
Marija, i moja je plaća prosvjetarska, al ovih 100kn mislim da ću izmislit ak će trebat, pa kud puklo da puklo.
moja sucut - i moja je djevica. kad smo bili na jednom tecaju bili smo smjesteni u dvokrevetnim sobama, mama je bila cimerica s jednom gospodom; ova mi se u povjerenju pozalila da mama golim ocima vidi mikrobe - posvuda. :shock: :lol:Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
dobro bi bilo naci cistilicu - horopskopsku djevicu!
inace, ja nikad nisam imala redovnu cistilicu, ne mogu si ju priustiti.
zacudo, moja mama ju je cijeli zivot imala, pa i dadilju, pa i frizerka joj je dolazila doma, valjda zna bolje rasporediti novce jer je - djevica! :mrgreen:
Moj stav o kućanskim poslovima je sažet u mom današnjem potpisu.
Ja nisam imala mamu djevicu nego tatu, a to je vjerujte ko mama djevica na kvadrat :roll:
Zato smo imali našu dragu tetu čistilicu koja je djevica i nadam se od jeseni opet istoj "teti" :D
moram ovo potpisati...Citiraj:
maria71 prvotno napisa
btw, i ja sam djevica... :mrgreen: ali ne takva o kakvima vi gore pišete... mene nered uopće ne smeta, preko razbacanih igračaka mogu danima gaziti... i bolje da ništ dalje ne pišem... uglavnom, oni koji me poznaju su valjda navikli na mene takvu... a da ne pričam da odkak sam trudna me sve to smeta još i manje... 8) padaju mi napamet moje 2 prijateljice koje su totalne frikuše kaj se ovog tiče: obadvije svakodnevno brišu wc školjku alkoholom i tome slično... ne znam kak to da još uvijek dolaze k meni :P (i pišaju kod mene :P )
inače, imam tetu čistilicu jednom tjedno, dođe na 3 sata - uglavnom pegla, obriše podove, opere prozore i to je to... plaćam ju malo: 17 kn po satu, al ruku na srce, tak i počisti (baš sam to grdo rekla...) i sama je rekla kad je prvi put došla: ja čistim samo tam di se vidi... dakle, nikad ne briše prašinu ispod kreveta, skuplja paučinu po kutevima plafona... a ak me to baš zasmeta, obavim to sama...
Da, da, i to je djevicama u prirodi zato nemojte biti tak stroge, imamo i dobrih strana :mrgreen: .Citiraj:
puhovi obožavaju smokve prvotno napisa
Marija potpis je mrak i totalno si u pravu!!!
iki, drago mi je da si našla način da si olakšaš, meni sad dolaze gosti i ne pada mi na pamet prevrtat kuću naopako, a budu li imali primjedbi imaju izbor ili sami očistiti ili kroz vrata van ili se prilagoditi....( nije prljavo niti previše neuredno, moje je )
a da ja 2 dana sumanto čistim, nema šanse
previše ja sebe volim da bih si kvarila GO