Citiraj:
Fidji prvotno napisa
Citiraj:
Stijena prvotno napisa
Ne znam jel to već negdje pitano/odgovoreno (nisam našla) - zanima me jel se za onih 45 dana prije termina (kad se prije porodiljnog ide na bolovanje) većdobiva delimitirana pnaknada ili se dobiva 4.250,00 kao za bolovanje?
Mislim, ipak se zove porodiljni pa mi je logično da se već dobiva puna plaća, a opet stalno se govori o (samo) 6 mjeseci delimitirane naknade :?
Nisam našla odgovor na ovo pitanje.
Nisam koristila bolovanje. Da li mogu otvoriti porodiljni 45 dana prije termina da primam punu plaću koja je veća od limita? Ili moram čekati 28 dana?
Ja sam isto mislila da ovisi o meni kad ću na porodiljni, ali mi je gin na zadnjem pregledu rekao da ako nemaš otvorenoo bolovanje onda je porodiljni 28 dana prije termina.
mamma san obrisala dio posta kojim se krše pravila ponašanja na ovom pdf-u. Naime strogo je zabranjeno davanje savjeta koji su u suprotnosti sa zakonskim propisima, te svih onih savjeta u svrhu izvrdavanja propisa.
S obzirom da sam već zaboravila procedurru od prošli put, može li me netko podsjetiti. Jel prvo idem doktorici OP po doznake, pa tek onda u računovodstvo po obračun plaće zadnjih 6 mjeseci i tek onda s doznakama, otvorenim porodiljskim (jer to namjeravam obaviti odjednput) i potvrdom o plaći na HZZO?