aaaaaaaaaaaaaaaa marta!! koji link................... :zaljubljen:
Printable View
aaaaaaaaaaaaaaaa marta!! koji link................... :zaljubljen:
Takva krilca imaju ulošci koje je koristim, stvarno ne vidim razliku, jako sam zadovoljna, preporučujem tetu šivalicu na pp.
A cijena je naspram ovih prava sitnica!
meni stigli moji popolini, 100% organski pamuk
hvala sun :heart:
za koji dan javim kakvi su
Samo da sve prisutne malo nasmijem i podsjetim na scenu koju si davno prepričala, a kojoj se ja i dan danas slatko nasmijem - ono kad si bila u nekom nedomaćem wc-u i trudila se smotati uložak na način da slučajno ne dirneš flis pa je na kraju uložak pao na taj prljavi pod :lol: :lol:Quote:
Originally Posted by ivarica
moze pojasnjenje, molim? kako ulosci utjecu na ciklus?Quote:
meni je najbitnije redovit, kraći ciklus, upola manje bolan
(ja inace - seljo - ne koristim uopce uloske, nego najobicniju cik-cak vatu i super mi je; da ima vata od organskog pamuka kod nas, koristila bih takvu, ali neeema :( )
to s ciklusim i bolovima se meni činilo kao sajensfikšn dok nisam probala...i eto nakon više mjeseci upotrebe platnenih mogu to samo potvrditi...
koje je objasnjenje, je l' zna tko? ja doduse nikad nisam imala neke posebne tegobe, ni bolove, ali mi m. dugo traje. :?
možda je stvar u kemiji tih kupovnih umjetnih uložaka a i činjenica je da baš nisu prozračni kak se reklamiraju ( meni strašno smetaju plastični ulošci pogotovo mirisni dnevni )
a možda je stvar u tome što se drugačijim odnosom prema prikupljanju i rješavanju prikupljene (ispiranju) vlastite krvi na neki način osvjesti prirodnost procesa koji se odvija u nama, "prigrli" ta ženska specifičnost i promijeni cijeli stav prema tim danima. nešto tipa "daleko od oka, daleko od srca"..
da ne bi bilo zabune, nije baš da znam o čemu govorim :roll:
em ne koristim uloške (meni je sjela varijanta čašice i čini mi se da je moja bila prva takva u upotrebi u Hr), em je daavno bilo kad sam zadnju mengu imala.. :mrgreen:
Davno je bilo kad sam to čitala ali ako me sjećanje ne vara u knjizi "Žensko tijelo ženska mudrost" C. Northurp ima jedan dio koji govori o tom stavu prema vlastitoj mjesečnici.... a i inače cijela knjiga je nekako prekrasna i osvješćujuća
evo prvih utisaka, od jutros se testiraju :)
za razliku od drugih platnenih, ove sam nakon pranja trebala peglati jer se jako zguzvaju
unutarnji (punjenja) ulosci su mi nekako uski, ali to je samo dojam, ne i problem, a sve skupa su dosta deblji od drugih koje imam (newmoon, storklja, sivani) i ne mogu se nositi na uske hlace i kratke majice, sreca da to ni nisu moje kombinacije
ali OSJECAJ, mekoca tog organskog pamuka je :heart:
jedan mi izdrzi dosta dugo, bar dva sata a i dulje bi, ali prvi je dan i nije mi obilna menstruacija, sutra ih ceka praaavi test :mrgreen:
koliko sam skužila oni se kod nas ne mogu kupiti u dućanima ili ???? (split area)
ja imam strašnih problema s izljevima oduvijek a spirala je pridonijela tome još više ( 2 i 3 dan).... do sada sam na tamponima (tampax su mi puno bolji od ob -a ali ih ovdje nema za kupiti pa su mi i to peripetije) i libressu...
mislim se kako ću ovaj mjesec otpočeti sa pamučnim (vir ?) ali opet ispod moram staviti neki plastični... otpuhujućismajlić
mislis na uopce pamucne uloske ili na ove popolini kojima se upravo divim :heart:
pamucne uloske mozes kupiti od nekih forumasica
a ja moram jos malo hvale ovima dati, skroz su super, mekani, fini, mmmm, samo ipak bi flis dobro dosao da ne klize dok hodas
ajmo ovako... koje i di mogu kupiti negdi blizu Splita uopće mogu kupiti u dućanu? i jesu li ti iz dućana dobri ili su :/ ?
ivarice, jel to forumašice izrađuju ili to dolazi iz neke stranjske zemlje? price/pc (može i pp)
Nažalost, nisam u mogućnosti koristiti platnene uloške, ali zato za neko vrijeme budem sigurno.
Zato mi recite "neplatnene" koje jednokratne koristite a da nisu plastične?
Hvala
izrađuju, imas neke druge topike (nemoj moj :P ) gdje mozes pitati da ti se jave
donesi ih sutra sašijem ti gore jako tanki, ludo mekani flis.Quote:
ma ne sto ti je
ovi su kupljeni da budu bez flisa
navikla sam se od jucer do danas na njih, tenks :*
ajd onda super, stvarno su dobri kad su ti tako dobro sjeli
ja imam cisto pamucneQuote:
nisam ti pisala do sad, jer sam ih od ovaj ciklus (citaj 2 dana) pocela koristiti.
moji su home made
moje prve sasivene uloske
dobila sam pure cotton od mame i sasila ih po stari model koji sam imala
punila isto sa pamukom
*
do sad sam koristila oko 15-20 po ciklusa, hm ali sa filsom
za sada ne znam
imam endometriozu to znaci jako dugi, bolan i obilan ciklus i dinamican dan (radim na fakultetu - predajem+institutski posao=puno se krecem, stojim, hodam, idem pjesice na posao)
ovi 100% pamucni sasila sam ih 20 ali mislim da ce mi trebati jos.
ne znam dali sam ti nesto pomogla
ali meni su ovi od 100%pamuka jos bolji.
*
nocas sam stavila jednu deblju isto 100% pamucnu i nije promocilo
ali spavam samo 4 sata.
i meni su cisto pamucni puno bolji, to mi je tako nevjerojatno :shock:
bojala sam se da ce promociti, ko storkljini, kako kapne tako ide dolje, ali ne, ovi drze i ne daju
imam ih trenutno samo 12 ovih popolini, jos nesto storkljinih za 3 i 4. dan, moram jos uvijek kombinirati s flisom
a i zao mi tih starih da ih ne trosim, nije ekonomicno bas nakupovat ih se toliko pa zaboravit na njih
da, i ja cu koristiti stare
steta da se zaboravi na tako dobre stvari
evo danas mogu reci da su 100% pure cotton bolji ali da traze brze promjeniti ih.
zato mislim da su mi one 20 malo.
navukle me.
:roll: :)
ja samo me uloške poznajem. ivarice, molim kratki rezime za početnike.
odem i ja smjer popolini, koje, koliko?
Nekako si ne mogu zamisliti kako bi mi platneni izdržali da ne propuste :? a tu je i pranje :/
Jel netko probao ovehttp://winalitewins.com/...nisu baš platneni ali navodno su "zdravi" ili je to samo još jedan trik :?
Ne propuste. A pere ih veš mašina. :mrgreen:Quote:
Originally Posted by polonca
TeddyB, napisala si prije da imaš kombinaciju s vunom. Znam da je to interlock, ali me zanima na kojoj se temperaturi smiju prati i sušiti?
Imam u kombinaciji sa vunom ili fleeceom i sve ih normalno perem, na 60 ili 70 stupnjeva, kako kad. Sušilicu nemam, ali vjerojatno se najnormalnije suše u njoj.Quote:
Originally Posted by Ivke
To sam se i ja pitala dok ih nisam probala, ali nikad mi nisu propustili iako sam ih koristila samo 2 ciklusa, a sada opet ne budem jako dugo jer sam trudna :heart:Quote:
Originally Posted by polonca
Polonca, probaj, nećeš pogriješiti :)
cure!
imam 2 pitanja:
gdje se u Zg-u mogu kupiti platneni ulošci?
i kako ih čuvate od korištenja do pranja? kaj radite s njima?
fala ! :-)
ima ih RODA, može se naručiti preko webshopa ili doću u ured utorkom i četvrtkom od 12 do 16.
ja ih držim u plastičnoj vrećici
ja sam sad doma i mogu zamislit da koristim doma
i naša je frajla imala platnene pelene
a kako koristite uloške na poslu ili kad ste vani?
jel uopće koristite na poslu?
nosim ih po cijele dane, i doma, i na posao, i u shopping
za sada ih nosim u maloj plastičnoj vrećici, ali planiram si nabaviti mali wetbag za uloške :)
i ja se prijavljujem. vec cca dvije godine sam 100% na platnenima, dakle i doma i na poslu i svugdje. i preporodila sam se
Drage djevojke i cure!
Ja sam skoro 20 godina bila pristaša tampona, jer nisam nikako nisam mogla pronaći uložak koji ne smeta, ne propušta, da je suh...
Samo nakon poroda isprobavala sam sve što je bilo na tržištu i onda se opet vračala na tampone, makar sam znala da su štetne za zdravlje. Sve dok mi jednog dana jedna kolegica nije ponudila 100% pamučnim uloškom od WINALITE Lov Moon. Ljudi! Ja ovako što nikad do tad nisam probala! Oduševila sam se! Oni nisu platnene već češljani pamuk, totalno su suhi, ne propuštaju ništa na rublje i nemaju "miris". Pošto radim u turizmu ja znam da po 7-8 sati ne biti u prilici da prekontroliram ili promjenim uložak. Ali s ovim ja sam totalno bez brige, nikad me nije iznevjerio. Jesu malo skuplje - ali se isplati. Osim toga skratila mi se mjesečnica na cca 4 dana, nemam više ugrušaka, bolova i grčeva. Sad sam pripadnik samo WINALITE-a.
Srdačno preporučam.
Ljudi, a zar nije bolje da ga se baci i stavi novi, čisti uložak??? Ja nikako ne razumijem, zašto bi se na današnji dan ulošci morali prati i sušiti, kad na tržištu ima prekrasnih proizvoda jednokratne upotrebe? Sterilni, suhi, bez parfema i nafte, propuštaju zrak (ako ste već preosjetljivi). Ja razumijem da je nekom važno ušparati novac jer se nema. Ali ne vjerujem da toliko žena špara na zdravlju.
moram priznati da mi nisi jasna...prvo tvrdiš da su super, a nakon toga, u idućem postu da ne kužišp zašto žene koriste višekratne?
ili sam plava?:mrgreen:
Ulošci nisu sterilni. Svi koji tako misle su su debeloj zabludi. Sterilni su samo proizvodi na kojima izricito piše tako, a to je uglavnom medicinska oprema. Ulošci i tamponi su sterilni isto koliko i paprinate maramice il salvete.