:mrgreen: 8)
Printable View
:mrgreen: 8)
Ja sam radila pizzu, frendica sendvic, da ne ispadne da se kitim tudjim perjem.
Mi se nismo natjecali ma nismo ništa ni osvojili, ali ja sam jako ponosna na svog patuljka. :)
Anchi pp, odlične maske, zaslužili ste i bolje od 2. mjesta.
Moji dečki će biti crveni auto, kostim je već skoro gotov, samo treba pojačati "karoseriju" od naprijed, i kralj, sašila sam veliki crveni plašt i kupila krunu.
Hvala svima za ideje za Kupidova krila. Taman sam kupila til, i skužim u TL gotova krila. Pa kako je naš mali Kupid izgledao možete pogledati ovdje: http://anggi.blog.hr/
Prekrasne rukotvorine!
I sendviči i pizze i patuljci i kupid :zaljubljen: i... ma, predivno.
mi se ove godine ne maškarivamo - veliko dijete nije zainteresirano, a malo je premalo pa čekamo sljedeću godinu...
Da se malo pohvalim i stavim sličice moje Ariele
kostim je sklepan nabrzaka, bez kroja, uz pomoć moje mame kojoj se žurilo... i jako je bio uspješan!
Njen ozbiljni izraz lica ne znači da je nezadovoljna ili da joj je neudobno... neeee, ona pozira!
:klap:
malo dizem ovaj mrak dobar topić :)
Naš glavni dio outfita za gusara je gotov. Od tatine stare košulje napravljene hlačice na gumu. Od moje crne košulje je nastao prsluk (rezanjem rukava).Šešir smo napravili omatanjem jedne zdjelice da dobijemo oblik, dosta ljepila i na kraju smo to obukli u crni materijal.Na bijeli majicu sam našila dio čipke na ovratnik, koji se kasnije lako i skine. Kupili smo mač, pokrivnki za oko, jednogled i kuburu za cca 20 kn.Napravili smo kartu skrivenog blaga, tako što sam potpalila rubove papira i premazala ih crnom kavom.Tu je još i škrinjica za blago od kutije za cipele, obljepljena crnim samoljepljicim papirom, pobojana u zlatne trake, jedan stari ključ. Napravila sam i novčiće od kartona, pofarbala ih u zlatnu boju, sad se suše pa nisam slikala. Još ćemo smislit čizme (imam ideju, samo trebamo malo vremena). Meni je mrak, a i M. se sviđa.
Za curku imamo crni šos od tila, crno bijele prugaste najlonke, bielu košulju koja već ima čipku u sebi,maramu oko struka, gusarsku kapu rađenu od kartona i samoljepljive folije.
Od prošle godine je bila ideja za štrumfetu. Kupila sam plave tajice i majicu, te sašila kapicu po štrumpf kroju, na to je išla perika duge plave kose i šosić od bijelog platna i tila na gumicu.
Ubacit ću i ostatak slika http://public.fotki.com/matijana/makare/imag0788.html
Osvjezavam temu, no, ako postoji neka slicna - novija, molim moderatorice da me presele.
Imam pitanjce: Da li ste slucajno negdje vidjeli, bilo u gradu ili na Internetu, kostim za Pupija iz crtica Pupijeva potraga ili da li znate tko bi mi to mogao sasiti.
Hvala
Trebam pomoć oko toga kako petogodišnjaku napraviti bradicu od Šegija iz Scooby doo crtića, osim da mu je nacrtam, bit će u vrtiću i sav će se zamuljati...
Ja sam više očajna od te potrage za kostimima, svake godine isto i na kreju nemam što kupiti.
Dajte mi recite gdje još uopće da gledam - bila sam u Nami, Konzumu, Intersparu, Mulleru, DM-u, NKD-u, Pinku u Importanneu, Tisku .. svuda su isti kostimi, za curice od 8 godina može se naći princeza, vještica, indijanka i to je to.
mi moramo nešto sklepati za maškare u školi
mora biti home made
razmišljam da ih prijavim ministarstvu
ili inspekciji :mrgreen:
ja sam iz kraja gdje je jaka tradicija maškaranja, gdje se živi za taj dio godine
i nikad to nisam voljela
i to mi je tlaka
i nemam ideju
a ona se želi maškarati
no ni ona nema ideje u što bi
:cupakosu:
SOVA (mudra ptica) - opisala sam je već negdje nedavno, ali ne mogu to sad naći:
Uzmi običnu kapicu čarapu bez ukrasa. Gore nalijepi velike okrugle oči i kljun + uši od kartona ili vunice.
PAS - ista fora, samo na kapicu nalijepiš dugačka od kartona izrezana uha, djetetu ofarbaš nos u crno i prikvačiš rep. Moj mlađi je to obožavao.
SAT - objesiš djetetu oko vrata okrugli podmetač za vruće rajngle i na to pričvrstiš brojke i kazaljke.
Pogledat ću doma ima li što još od mojih (ja to dijelim nemilice pa mi se zbirka već osipala...)
treba cijeli kostim
ne samo glava
pa je li imaš neki plašt?
Meni je ovo grožđe prilično jednostavno i jeftino.
nemam plašt
super je grožđe
ali to je stariji razred lani tio kolektivno
ako nemaš plašt, a možeš li ga nabaviti? :mrgreen:
pogledaj ovaj mendulin kostim, super je!
vidiš, vidjela sam nešto slično ranije sa žutim i plavim balonima, ali mi pamet kratka.
peterlin, na kakvu kapu misliš?
Ne trebaš plašt. Nađi bilo koju svoju veliku kvadratnu maramu i nek si dijete zaveže oko sebe.
Ili žrtvuj neku svoju ili muževu otpisanu jednobojnu majicu kratkih rukava na koju nacrtaš markerom što god želiš - perje, dlaku, razno.... Dijete to obuče i imaš jeftinu i brzo gotovu masku.
Još mi je ovo palo na pamet (radila svojoj djeci):
KUHAR-KUHARICA
Daj djetetu bijelu majicu ili pregaču + kuharsku kapicu (napraviš od kartona obrub, a gore "gljivu" od bijele salvete - treba ti samo klamerica, nikakvo ljepilo).
Moj sin je susjedi obećao svoj muški kačket da se maskira u lopova. Sigurno će trebati i druge dijelove odjeće, ali to je ključno.
Za ostalo prvo vidi kakve stvari imaš u kući, pa uredi prema tome. Ako imaš crnu majicu ili još bolje vestu ispod koje ide bijela majica, jednostavna ti je maska pingvina.
Ufff, zašto su moji dječaci tako brzo izrasli? Od svih maski ostao je samo crni plašt (upotrebljiv za mađioničara, Zorroa, Dartha Vadera, vješticu, smrt i spomenutog pingvina) ali to mi mlađi sin ne da - treba mu još. Stariji se zadovoljava kaubojskim šeširom.
Najobičniju kapicu koja se navuče na glavu. Moji dečki to zovu "robijašica". Kupiš na placu za 10 kn ili manje. Nisam kupovala jer moja svekrva ih je isplela cijelu hrpu.
Inače, ako je dijete npr. patka, žuta šilterica je izvrsna.
Moj sin je bio krokodil - imao je na zelenoj ženskoj šilterici od samta zalijepljene zube na šiltu i gore oči od dvije tenis loptice. Zelena pidžama ili ne znam što je već imao - odijelo od neke moje stare majice i super.
Drugi sin je bio pas. Jedan je bio žaba (isto kao i krokodil, samo bez repa i zubi). Bili su gljive muhare u vrtiću.
BIli su harlekini (to mi je bila krasna maska, šteta što nemam digitalne fotografije): http://www.google.hr/imgres?imgurl=h...9QEwBQ&dur=236
Bili su Beduini - kuhinjska krpa na glavu pričvršćena crnom elastikom + dječja plahta umjesto plašta.
Bio je mlađi sin križar - štrikala sam "pancirku" od debele sirove vune. Posudili smo prijateljima, nikad mi se nije vratila ali nema veze, ionako bi sad bila premala. I štit je imao i mač od kartona.
Stariji je bio Charlie Chaplin (sa šeširom i kišobranom). Mlađi je lani bio Yoda - imao je heklanu kapu s ušima i nekakav štap koji je sam našao + obvezni plašt.
Eto, ne mogu se svega sjetiti. Prebrzo su mi narasli.
Ja ne kupujem kostime, već naparvim nešto na brzinu, tu i tamo. Ovo je upravo završeno:
http://public.fotki.com/gugac/moje-h...-19-31-31.html
Potrebna je samo jedna stara muška T-shirt kratkih rukava, škare, šivaća mašina i cca 10 minuta vremena. Sin je poželio u maškarama biti ''albino ptica'' :-). Oduševljen je ovim rješenjem. Čak je rakao da ako ne znam napraviti glavu, ni ne trebam, da mu je ovo baš super.
A ovo je od prošlog tjedna. Meni je baš zakon:
http://public.fotki.com/gugac/moje-h...-18-29-19.html