-
Zato što je njena neuropedijatrica koja je vec 2,5 g vodi i lijeci u Klaićevoj. Žena je stručna, iskusna, ljubazna..zadovoljni smo s njom. Sumnjam da bi sad mogli snimit eeg negdje drugdje pa da to netko šalje u Klaicevu da ona pregleda..Općeniti smo sa svim doktorima u Klaićevoj zadovoljni ( a prošli smo ih dosta-sto kroz hitnu, što kroz dežurstva kad je bila hospitalizirana). Svi su ljubazni, dostupni, hoće sve pojasniti... Nismo zadovoljni sa dugim čekanjima za bilo koju pretragu ( npr uzv bubrega-3 mj, oftamolog-9mj). A sestre...su druga priča..nisu neljubazne, na prvu su sve dobroćudne...ali kad roditelj zatvori vrata i ode je druga priča... Mi smo imali sreću ( vezu) pa smo bili s malenom u apartmanu 2 puta po 10-ak dana.. Svega sam se nagledala..i uglavnom tada nisu sestre pune empatije-od njih 15 jeste jedna.. Al mislim ne moraju ni biti ovakve ili onakve, ali da posteno odrade svoj posao-utjese uplakano dijete, nahrane ga..ne frkću nosom kad opet tražis plahtu jer se dijete popišalo il povraćalo, a sama bi ju zamijenila...
I zato sam rekla da je nikad nigdje necu ostavit samu.. Kad je zadnji put trebala u bolnicu nakon konvulzija u Klaicevoj nije bilo slobodnih apartm.nisu dali da budemo na stolici kraj nje 24 h, otisli smo u Zaraznu-tamo su nam dozvolili..
Znam da ni u jednoj bolnici nije idealno, ali me strasno smeta sto uglavnom svagdje moras moliti, potkupiti ili traziti vezu da bi netko posteno odradio za sto je placen..
I zato nisam zadovoljna uvjetima u zdravstvu kad znam da moze bolje..
-
A može i puno gore.
Svi smo osjetljivi na djecu, ali napisati da od 15 sestara samo jedna je puna empatije nije u redu.
Šta je s ostalih 14?!?
Prošla sam sa kćeri i Klaićevu i Zaraznu i Vinogradsku gdje se i dalje liječi i u totalu sam zadovoljna i s osobljem i s liječenjem.
Pogotovo kad se uzme cjenik pretraga pa se uzme u obzir da je za djecu to sve besplatno i usporedi koliko bi to koštalo negdje vani i kako bi to roditelji uopće platili.
Nesmijemo biti nezahvalni i razmaženi, već donekle realni.
-
Mozda bi bilo bolje da ne uzurpiramo vise ovu temu jer vise ne pričamo o mr-u. Mozemo na neku drugu..Da osjetljiva na djecu-jesam, razmažena -nisam. Za vani kako je -konkretno znam za Njemacku, bila, vidjela, dozivjela..za djecu je zdravstvo besplatno i sve im je dostupno odmah i boravak uz dijete u bolnici pod normalno. Isto i za odrasle je besplatno-u zadnje vrijeme je uvedena participacija za jos neke lijekove, boravak u bolnici odrasli isto participiraju nesto sitno ( a ovisno i o primanjima). Naravno ako zivis tamo.
Ne znam mozda sam ja u krivu-mozda je med.sestri na odjelu u opisu posla samo davanje lijekova ,mjerenje temp. tj pracenje medicinskog stanja i presvlacenje kreveta, ostalo bolesnici sami trebaju odraditi pa bila to i djeca..
Ako te zanimaju argumentirani detalji sto sam vidjela i dozivjela na odjelima napisat cu na drugoj temi..
-
Ništa nije besplatno.
Apsolutno ništa.
Ni kod nas, a ni vani.
-
od kad je takva gužva za eeg,ja sam radila početkom petog mjeseca,negdje popodne čekala sam termmin 3 tjedna, bilo je u pitanju dete od 8.5 god
ovo za MR je blago rečeno katastrofa, uskoro ću i ja morat s najstarijim na Mr, ispada da ću morat baš na Rebro jer ne rade MR srca svugdje
-
Mi smo mr po protokolu za epilepsiju cekali 6mjeseci u Klaicevoj prije 3god, vidim nije ni sada bolje. :/ U Vinogradskoj su probali napraviti bez narkoze ali naravno da nije uspjelo jer je dijete nemirno bilo.
-
as da li se bez anestezije ipak čeka manje?
-
U Vinogradskoj su mu probali napraviti u toku hospitalizacije bez anestezije (odnosno dobije neki sirup samo?) tako da vjerujem da da. Barem se nadam.
-
Mi u Klaicevoj cekamo 3 mj ,ali to nas je dr narucila preko dnevne bolnice da prije dođemo na red, inace neznam koliko bi cekali..
-
-
-
-
ali to je poluinformacija, moći ćeš uzeti uputnicu, pa opet mjesecima saznavati gdi i kad možeš pitat dal ti to neko može napraviti.
-
Ma pustite Jutarnji.
Senzacionalističko pisanje nebili prodali koji primjerak novina više, fuj.
-
Zna li netko kakav je postupak u Vinogradskoj? Da li se beba održava budnom noću ili je dovoljan sirup? Radi se o bebi od 3 mjeseca.
-
Moj je imao 3 godine, probudili smo ga ranije nego inace i dobio je sirup. Kod mr-a su mu stavili slusalice da mu ne buci toliko, nije bio sam za vrijeme snimanja. Obzirom da je vec veliki i da je uredaj jako bucan preplasio se tako da snimanje nije uspjelo nego ga je ponavljao u Klaicevoj pod anestezijom. Obzirom na dob bebice kod vas bi moglo proci. Sretno!
-
-
Imate li iskustva sa snimanjem MR mozga kod djeteta od nepunih 7 godina. Pitali su me hoćemo li s anestezijom ili bez, obzirom da ne znam kako to sve izgleda zanima me jeste li uspjevali bez anestezije s ovolikom djecom.
Ne znam šta odgovoriti, on je dosta staložen ali ne znam što nas čeka.
-
Ma ne treba ti anestezija. Moja je to sa 6 godina odradila bez anestezije. Pripremi ga na buku, slusalice i na to da mora biti miran.
Slozi doma ko neki tunel pa ga uvlaci unutra da stekne dojam kako je to.
Dok je moja klinka radila MR, bila sam u prostoriji i cijelo vrijeme ju mazila po nozi.
-
Nama su rekli da je moguce ponavljanje mr-a uskoro i probali bi bez anestezije. Sada ce 7godina. Sa 3 nismo uspjeli.
-
Pokušavam naručiti svoje dijete, 9 god, za MR mozga. U Vinogradskoj su nas odmah odbili jer kao ne rade MR pretragu djeci i da se javimo u Klaićevu. Tamo smo dobili termin krajem kolovoza. Pretraga će biti uz anesteziju. Termin bez anestezije nije puno prije a nismo sigurni da li će izdržati budan. Bili jednom na MR kralježnice i jedan dio nije uspio jer se rasplakao.
Gdje još pitati za termin, tj. gdje primaju djecu?
-
-
[QUOTE=dada5;27290820prije a nismo sigurni da li će izdržati budan. Bili jednom na MR kralježnice i jedan dio nije uspio jer se rasplakao.
Gdje još pitati za termin, tj. gdje primaju djecu?[/QUOTE]a kolko to traje
-
U Vinogradskoj su nama radili ali rade bez anestezije. Rebro radi i Klaiceva.
-
da ne otvaram novu temu,
sutra sam narucena na MR mozga i vratne kraljeznice + angiografija?
smijem li ici ako sam mozda trudna?
znam da magnet ne zraci i tu nema problema, ali citam da kontrastno sredstvo ostecuje plod. je li istina?
-
Je li netko isao u Zabok, Karlovac ili Gospić? Kakva su iskustva?