Pa to je zato što ne pišeš sve. :mrgreen:Citiraj:
NanoiBeba prvotno napisa
Mi pišemo sve do zadnje lipe. To ne znači da si neću kupiti čokoladu ili neku sličnu glupost, nego ću zapisati da sam potrošila xx kn na čoksu, prvenstveno zato što se takvih čokolada, peciva, kavica i sličnih sitnica skupi i na kraju mjeseca se fakat pitaš gdje ti je lova.
Upravo tako. Mislim da je bit baš u tome da par mjeseci trošiš upravo onako kako si navikla, ali sve zapisuješ. Dva-tri mjeseca zapisivanja ti je dovoljno da skužiš obrazac po kojem (objektivno) trošiš i da zatim doneseš odluku hoćeš li mijenjati navike ili nećeš. Dakle, nije toliko bitno na što trošiš, nego da znaš na što trošiš, da znaš koliki je to mjesečni ili godišnji iznos i da smatraš da je to u redu, a ne da se grizeš.Citiraj:
sorciere prvotno napisa
Pa, mislim da ti to ovisi o organizaciji financija svake pojedine obitelji.Citiraj:
maxovamama prvotno napisa
Mi imamo svaki svoj račun, ali su nam spojeni i uopće ne gledamo koja je čija lova.
Tabelu obično ispunjava mm (ja nemam strpljenja za to), s tim da mu ja tijekom dana sve račune stavim na hrpicu, a ono što sam platila bez računa zapišem na papirić, on to navečer nađe uvijek na istom mjestu, doda svoje račune i u par minuta lijepo zapiše.
U vašem slučaju mislim da bi zajednička tablica bila dobro rješenje, uz dogovor da svatko od vas zaista da sve troškove na uvid. Znači, ne "kupio sam pecivo i nešto sitno sam dao za sendvič i otišao sam na cugu", nego točan iznos.
Zorana, u vezi karfiola i ostalog povrća, pogledaj ovdje: http://www.chefkoch.de/rs/s0g63/Auflauf-Rezepte.html :*