Mislim da je ona ova u prvom planu s torbom.
Printable View
Mislim da je ona ova u prvom planu s torbom.
Ne znam pupy_23 što te toliko "bocka" iz mog teksta. Ti kažeš da nisi bila bolesna...O.K. 9 kg ispovraćanih u početku trudnoće nije baš normalna stvar. Ok, mučnine, tu i tamo koje omanje povraćanje, žgaravice i sl., ali 9 kg je opaka stvar. Praktički si bila u totalnom elektrolitskom disbalansu. Zatim, na drugom mjestu govoriš o infekciji s ureaplazmom koja te je gotovo "došla glave" (kvržice po nogama, upala vena) i zbog koje si se liječila s malo "jačim" antibioticima. Na kraju se javljaš u postu s 25 kg viška (matematika tipa 9 + 14), velikim djetetom, nakon problema s infekcijom i venama i kažeš da nisi bila bolesna. Ja vjerujem da si se super osijećala, da si bila vesela i razdragana prvorotka, ali si ti bila u skupini "rizičnih". O tome ja govorim. Ti možeš zahtjevatih porod kakav hoćeš, ali kada je u pitanju patologija onda baš i nemaš izbora. Tada nastupa struka. Za zdravlje svog djeteta i sebe i za prevenciju mogućih komplikacija si i došla roditi u bolnicu, a ne na Slijmenskoj padini u prirodi. Tvoja priča s poroda se temelji na nehumanom pristupu prema tebi, skakanju po trbuhu, ignoriranju tebe kao osobe i sl., pri tome se ne libiš iznositi imena ljudi koji su sudjelovali u tom "masakru". Ja bih ipak rekla da su to bili ljudi koji su ti htjeli pomoći uz što manji rizik za tebe i tvoje dijete. Znam da si sada puna ljutnje, bola i straha od poroda i da misliš da si nešto morala ili mogla promjeniti na porodu. Da si mogla to bi i napravila, ali nisu ti krivi samo ljudi tada oko tebe već i sama patologija koja te je pratila tijekom trudnoće. Ishod toga svega je zdrava i živa pupy_23 i njena beba, a to je najvažnije.
Pupy_23 želim ti sve najbolje u životu te da ti sve buduće trudnoće budu b.o. i da si imaš porode kakav priželjkuješ. Ova trauma prvog poroda
gubiti će se u daljinu sa svakim pogledom na tvoje dijete. I da... Ja sam trostruka mama i vjeruj mi znam što ti govorim.
palmida složit ću s s tobom da struka treba nastupiti onda kada treba...ali se NIKADA neću složiti s činjenicom da ta struka kada nastupa s medicinskim razlogom ili bez njega ima pravo rodilju, kakva god ona bila i tko god ona bila tretirati kao da je pseći drek na džonu cipele...
ako je postojala medicinska indikacija u pupynu slučaju,tada joj se (ne samo njoj, svim rodiljama)moglo pristupiti sa malo više humanosti...moglo joj s objasniti...pa bi manje-više smirena prošla kroz to kroz što je morala...i ne bi ostajale traume...i ne bi bilo potrebe za pojedinačnim prozivanjem mesara...
i ne znam čemu se još čudimo...svaki drugi post naših rodilja je ovakav...jer trauma asistiranog poroda bi uvelike bila manja ili je ne bi ni bilo da oni koji se ponekad bezrazložno igraju boga kako bi imali koju brojku više na kraju svoje smjene uz hipokratovu polažu i zakletvu humanosti, ljudskoga pristupa pacijentu i ljubaznosti...
mnogo je u načinu kako doktor pristupa...
ako se ne varam, naska je ova u prvom planu s torbom.
bila danas na pregledu kod dr. Blagaića(dr. Sirovec nije bilo danas)..
nebo i zemlja su mi on i moja doktorica Sirovec..
sad tek vidim koja razlika...
i ja mislim da je ova u prvom planu sa torbom i kratko pošišana .... prije 14 godina je bila toliko i mlađa sa crvenom kosom dužine do vrata....
ali je isto ovak bila nesimpatična kao i na slici :lol:
Naska je ova kratko pošišana crvenokosa u sredini s torbom...
a vi je pretvoriste iz "the best" babice na Duhu u onu od koje treba bježati glavom bez obzira... :lol:
je to je onaCitiraj:
emira prvotno napisa
meni nije smiješno, kad je se sjetim plače mi se
i ja bila kod Blagaića oko podne, malo poslije čak. možda smo se i vidle :)Citiraj:
Leni prvotno napisa
meni nije bila babica (na sreću ili na žalost, kako koja hoće) ali je jako interesantno vidjeti kako se iskustva i mišljanja razlikuju
ko visoko leti, nisko pada :mrgreen:Citiraj:
emira prvotno napisa
istina je negdje u sredini :)
Ja sam već par puta bila na Sv. Duhu zbog neuspjelih trudnoća i sad konačno bila tamo i zbog dobrog razloga - moje curke koja je uz pomoć Dr. Hafnera, na carski rez (zbog mog enormnog tlaka) došla na svijet krajem siječnja.
Za dr. Hafnera moram reći da je odličan doktor, baš po mojoj mjeri, sve objasni, ne tretira pacijenta kao debila, veseo je, stručan - ja sam kod njega išla i prije poroda (zbog svih ovih neuspjelih trudnoća) i inzistirala sam na njemu sad kad je i porod došao na red.
Ali ako izuzmemo njegovu stručnost, ljubaznost i ostalo zbog čega sam bila zadovoljna kao njegova pacijentica, neću nikada zaboraviti toplinu u njegovu glasu kad je izvadio moju curku iz tibice i rekao: Evo je, mala curica!
Za jednog doktora kojemu je porađanje djece posao i na kraju za jednog muškarca, taj trenutak nježnosti prema mojoj maloj bebi, meni kao mami koja je tu bebu dugo čekala, je puno značio! Hvala mu!
A meni se npr. baš dr. Hafner zamjerio ;) :mrgreen:
ninochka, jesi ti kod njega??
Leni kod koga? nisam kod nikog zapravo. sad sam bila prvi put na bolničkom pregledu (termin mi je preksutra)
naletila sam u trudničkoj na blagaića, a sutra, ako ne rodim, vidjet ćemo
i meni.Citiraj:
Mima prvotno napisa
baš mi je bio onako antipatičan.
zbog svog stava "ti si glupača kojoj ništa ne treba objašnjavati, pa onda nemoj ništa ni pitati, samo radi što ti se kaže".
palamida-nisam nigdje napisala da sam imala upalu vena....Druga stvar imala sam ureoplasmu kao i brdo trudnica i ona utječe samo na uranjenjeni porod a kako sam ja prošla termina za 7 dana,nija imala nikakvog učinka za mene...
Nisam bila nikakav čudan slučaj,ako sam povračala do 5mj.trudnoće,mislim da ovdje ima još takvih trudnica,ako ne i onih koje su povraćale cijelu trudnoću....I nije ništa čudno izgubiti 9kg u takvom periodu... :roll:
A voljela bih ponovno reči da ja nisam imala stvar izbora,mene nitko nije pitao šta ja želim,da li želim drip,već su mi ga samo postavili.Mene nije nitko pitao da li ja želim da mi skaču po trbuhu..Ali izgleda mi žene nemamo prava nikakva šta želimo da nam radi a šta ne...Ako i nekoga zamoliš da ti ne radi nekakvu radnju po tvome tijelu, jer me je bolilo-namještanje rukom bebine glavice u zdjelicu njih 4 doktora svakih sat vremena onda molim da mi se to i ne radi....
Mislim da ću se radi takvog tretmana odlučiti za neko drugo rodilište... :heart:
Sve najbolje tvojoj dječici... :heart: :heart: :heart:
Potvrđujem da je dr. Habek definitivno sklon prirodnom porodu - meni je indikacija za carski s ortopedske strane artroza kuka, ali zasad na Sv. Duhu ne ide baš u tom smjeru, iako je meni koma riskirati taj kuk i bit u problemima, a ne dao Bog da mi pri izgonu budu pokušavali nogu namjestit u nekom nemogućem (za mene) smjeru - ne mogu nogu privući trupu, a navodno se sad kao može i rađati na stoliću (iako po iskustvima žena sa Duha nisam čula da su nekome još dozvolili izgon na stoliću), tako da osobno ne znam šta ću jer nisam ni slutila da ću se nać' u situaciji priklještena između dvije struke - ortopedije i ginekologije i da će me ginić dovest u situaciju da ja biram kome ću više vjerovat - ortopedima ili ginićima za pitanja komplikacija oko kuka u porodu... Ali, evo - definitivno i po mom svježem iskustvu (sad sam Pale ni na nebu ni na zemlji tj. ne znam kud da idem rodit jer je meni taj moj kuk užasno bitan i gledala me sva sila ortopeda od moje 12.-te godine i svi su jednoglasno pjevali "porod carskim"), potvrđujem da je dr. Habek ZA prirodni porod.
kako različita iskustvaCitiraj:
sladjanaf prvotno napisa
meni je i mm-u strpljivo objašnjavao sve na uzv-u kao da smo studenti, i uopće ne s visoka već onako kao da se poznajemo 100 godina
i bio je jako suosjećajan kad je bilo sumnje oko nalaza
I prema meni je H. bio ljubazan, suosjećajan, simpatičan, sve; zamjerio mi se jer sam rodila u 32. tjednu pa se pitam da li je što previdio. Drugo, nije me došao niti pogledati dok sam ležala u bolnici, a bila sam mu pacijentica - što me nije pogodilo iz emocionalnih razloga :mrgreen: nego mi je to ostavilo dojam da je kriv; susrela sam ga slučajno na hodniku i ponašao se kao da mu je neugodno.
i meni je tak bilo sa hafnerom, vodio mi rizicnu trudnocu, postavio krivu dijagnozu i onda me izbjegavao 15 dana na hodniku
Ina, zašto ne razmisliš o porodu u vodi ili na stolčiću?Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Nakon svojega poroda, uz zdrave kukove, nisam normalno hodala barem 6 mjeseci. Dječja kolica su mi više služila kao ortopedsko pomagalo, nego kao transporter za dijete.
Položaj s tako privučenim koljenima i eventualno nalijeganje na trbuh... sigurno ti neće dobro "sjesti".
Iako, ja bih radije opet šepala i trpjela bolove nego na carski; to mi se čini kao najlošiji izbor.
Dilema ti je velika, ali imaš još nešto vremena da doneseš odluku.
:?Citiraj:
apricot prvotno napisa
pa što su tebi radili??
velika beba ili?
beba od 3020, lagan porod... nemam pojma...
ali godinu dana sam se gegala ko guska (nisu kile u pitanju: 12 dobila, 12 izgubila na porodu), a šest mjeseci me baš boljelo.
ali, kad je Blaić nalegao... cijelu me je razmontirao :roll:
Nisam niti razmatrala prirodni porod jer su mi ortopedi uvijek dismisali pitanja o trudnoći na način - ne udebljat se više od 10 kg i porod carski pa nisam niti razmišljala dalje o tome. Meni ti nije izbor šepanje i trpljenje bolova - to jest jest, ali kronični bolovi koji ne prolaze su grozni (imala sam ih u serijalima trajanja od 2 godine i tad smo razmatrali ugradnju umjetnog kuka). Ugradnja umjetnog kuka nije piece of cake operacija, iako jest rutinska, ali ženu od 38 godina izbacuje iz stroja na drugi način nego nekog penzića - oporavak je šest mjeseci fizikalne terapije, proteza se mijenja nakon nekih 10-15 godina, a svaki put je to cijepanje kosti i skraćuje nogu, a da ne govorimo da su liste čekanja duge i da bi to značilo patit u bolovima nekih par godina dok ne bih došla na listu (osim toga, naši ortopedi imaju stav - di vam je šezdeseta i sl.), pa bih to vjerojatno plaćala privatno u Matuljima di je cijena 40.-60.000 kn. Tako da mi nije baš malo toga at stake i ne razumijem ovog svog ginića, u svemu tome mi se čini manji rizik platit 20.000 kn za porod privatno jer je rizik po meni prevelik da bismo pokušavali uz dežurnog doktora i babicu kad me uhvate trudovi, koliko sam shvatila, izgon na stolčiću još nije moguć na Duhu jer su babice needucirane, meni je 36+4 tjedan... Vidjet ćemo, beba koju sam čekala 7 godina treba svoju mamu koja će bit radno sposobna :/. Imam dojam da taj dr. nije shvatio što je at stake i da je dovoljno mene kao ohrabrit i sve će bit za 5, a ja sam kroner s tim kukom od svoje 12.-te, ne smijem trčati, nositi, truckati se i sto stvari sve u nadi da ću ugradit umjetni što kasnije.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Moja cimerica u bolnici je imala oštećenje kuka (ne znam dijagnozu) i nisu je ni pokušavali poroditi vaginalno niti je itko pomislio na to. Otpočetka se znalo da ide na SC. Sv. Duh!
ina, pa probaj otići još nekom doktoru; ne znam zašto nitko ne spominje doktora Matijevića., on je liječnik i osoba koju bih ja svakome preporučila, jako je stručan i obaviješten, i ima izuzetan odnos prema pacijentima. MEni je spasio glavu (doslovno) pa sam malo i subjektivna :mrgreen:
Meni je recimo Hafner dolazio sva četiri dana nakon carskog da vidi kako smo beba i ja, čak je davao i savjete što da jedem kako bi mi se ponovno uspostavila normalna probava, uključujući i recept za domaću juhu ali prihvatljivu dojilji :D
Uistinu me čudi i ovo postavljanje krive dijagnoze, jer Hafner uistinu vrijedi kao jedan od najboljih, ako ne i najbolji.
Ja eto stvarno imam ne divno, nego predivno višestruko iskustvo s njim.
ali mu je carski jako :heart:Citiraj:
Mima prvotno napisa
Normalno, pa zato i ja jesam u šoku. Ne mogu vjerovat da on meni ozbiljno predlaže da riskiram taj kuk jer to je iz moje perspektive tako, ja to nisam umislila i živim s tim problemom i sa spoznajom da ću u četrdesetima morat na umjetni od svoje 12.-te godine, a to ipak nije ono da sam malo kamilica i kao strah me, nego imam objektivni problem, a dr se postavio kao da je carski užasno nešto stravično što je gore i od ugradnje umjetnog kuka pa mi nije jasno ono ima li pilota u avionu :(. A propos dr. Matijevića, ne znam koliko se sa može mijenjati liječnika i na koji način da to izvedem - i ja sam čula da je on super, a dr. Habek me prati od 32. tjedna, sad sam u 36.-tome, u utorak ulazim u 37.-mi... Ima neko neki savjet kako da to izvedem? Kad je njemu trudnička ambulanta?Citiraj:
emira prvotno napisa
Dr. Matijević srijedom radi u trudničkoj ambulanti. Meni je pratio trudnoću i bio na porodu. Imam samo riječi hvale za njega. Nazovi na SV.Duh i naruči se kod njega na pregled, čisto radi drugog mišljenja. SRETNO!!!
ina, na pregled kod Matijevića se čeka najmanje dva tjedna, ali tako ti je sad svejedno.
Što imaš od jednog pregleda kod njega lad te na porodu mož dočekati... tko zna tko.
Pa mislim da nije tako ako on smatra da treba ići na elektivni carski.
Btw. osim običnih postoji i ambulanta za rizične trudnoće (na katu) - u tu sam ambulantu ja išla kod dr. Hafnera. Nisam baš sigurna kako se tamo dospijeva, ali mislim da bi ini slučaj bio za tu ambulantu.
Pa mislim da nije tako ako on smatra da treba ići na elektivni carski.
Moji ortopedi i ja smatratmo da sam ja slučaj za carski - znači, pretpostavljam da me ne bi dočekivao tko god i da se ne bi čekao porod nego bi se išlo na dogovoreni carski zbog ortopedskih indikacija. A imam veliki ulog - očuvat taj kuk - mislim, na stolu imam povišeni stol jer ne mogu sjedit normalno, u autu se vozim sjedeći na jastucima, ne nosim teže stvari od 4-5 kg, mislim - invalid sam, ili, ako to ljepše zvuči - osoba s posebnim potrebama. Nisam zdrava žena u tom smislu pa da bi se išlo na porod, kužilo da ne ide, pa ad hoc nešto radilo itd. Ne vidim uopće potrebu da se izlažem tom riziku, niti je trudnoća došla prirodno nego je došla nakon 7 godina IVF-ova pa da bi sad pokušavali pa da mi ona zapne, ne dao Bog, u porodnom kanalu jer ja ne mogu stavit nogu u položaj za izgon. Zdjelica mi ne stoji normalno, nego je nakošena udesno jer imam razliku u duljini nogu itd., zbog artroze ne mogu staviti desnu nogu preko lijeve, ne mogu ležati na lijevom boku bez specijalnog jastuka itd. Mislim, nije baš normalno računat u 40-toj s umjetnim kukom - to nije baš situacija svake druge žene. Jedino imam sreće (ili sad vidim - nesreće) da moj hendikep nije odmah uočljiv.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Na stolu imam povišeni stol = na poslu imam povišeni stol (kolege mi dale zalemit na višu razinu jer je sjedenje na normalnom stolu izazivalo bolove, to sam mislila reći... Ne mogu ni skijati, ni trčati, ni prekrižiti noge, niti nositi nešto teže od 5 kg, hodati mogu i na ovaj poštedan način nisam dosad trebala ići na umjetni kuk. Svaka čast prirodnom porodu, ali ovdje imam dojam da bi kod mene to išlo pod svaku cijenu, a ne vidim potrebu tolikog rizika, shvaćam da je carski operacija i da svaka operacija nosi svoj rizik, ali smatram da je kod mene osobno manji rizik da mi se nešto jako zakopmlicira uslijed poroda na carski i da je puno realniji moj osobni rizik da mi se dogodi nešto s kukom kojeg čitav život jako poštedno koristim jer u protivnom trpim bolove.. Ništa nije bez rizika, niti hormonalne IVF stimulacije, niti ginekološke operacije kojima sam se podvrgla ne bih li zatrudnjela u ovih 7 godina (2x histeroskopija, 1x laparaskopija). Mislim da stvarno OK procjenjujem svoje rizike i da je pokušaj prirodnog u mom slučaju čisto pretjerivanje i istinski ne razumijem reasoning tog doktora, toliko sam bila u šoku na izjave "što ortopedi znaju o porodu" da sam ostala bez teksta jer se to može i preokrenut i u što ginekolozi znaju o problemima s kukom i kome onda da pacijent vjeruje, tako, između dvije vatre :? Sad malo dolazim sebi (pa sve što sam trebala tad pitat doktora, istresam ovdje na forumu :*). Mislim, netko ta suprostavljena mišljenja mora sintetizirat, a mene je očito dopala ta nezahvalna uloga.
ina, nema potrebe da se "opravdavaš"...
nisam uopće mislila "ganjati te" na vaginalni porod, nego si u nekom postu počela i sama razmišljati o tome, pa sam ja spomenula porod u vodi ili na stolčiću koji je lakši (i sama sam "kičmenjak")...
i tako je krenulo...
Sve 5, "opravdavajući se" tj. razgovarajući s vama i sa samom sobom na glas bistrim sama sa sobom svoje stavove i argumente i pripremam pregovaračku poziciju prema doktorima tj. pripremam se na to što je meni za činiti i kome se obratiti dalje u mojoj specifičnoj situaciji :heart: ! Wish me luck.Citiraj:
apricot prvotno napisa
Ja mislim da dr. Matijević sad radi i u Viliju.