Jutros čitam ovaj recept i rekoh-ajde idem probati..
držala sam se striktno anekinog recepta i...
FENOMENALAN JE !!!!!
Prefini je i gotov u doslovce 10 min+30 min pečenja.
ANEK, hvala ti!! Sad imam novi najomiljeniji kolač! :D
Printable View
Jutros čitam ovaj recept i rekoh-ajde idem probati..
držala sam se striktno anekinog recepta i...
FENOMENALAN JE !!!!!
Prefini je i gotov u doslovce 10 min+30 min pečenja.
ANEK, hvala ti!! Sad imam novi najomiljeniji kolač! :D
hvala na receptu i hvala curama sto su izronile ovu temu. sinoc sam na napravila i stvarno je nabrzaka, jedini moj problem je sto trebam izbjegavati slatko i sto mene navecer muci zgaravica
pa gricni malko ujutro uz kavicu ili čaj :mrgreen:Citiraj:
trinity prvotno napisa
Radila sam točno po receptu, stavila lješnjake umjesto oraha i nakon 35 minuta nije bio ni napola pečen :shock: . Ostavila sam da se peče još 15 min. i tek tada je bio gotov. Gdje sam pogriješila?
Inače je jako fini za uz šalicu mlijeka ili bijele kave. Običan, jednostavan, fini, a još k tome jeftin.
e jesam tuka zaboravna, da mi nisi ovo napisala ne bih se sjetila da sam jutros prije odlaska na posao jedan komad ubacila u vrecicu i u torbu i donijela na posao za dorucak...Citiraj:
anek prvotno napisa
evo upravo ga grickam kao predjelo rucku... :lol:
Najsavršeniji kolač. Na svijetu.
napravila sam ga jucer, sto reci, savrsen :mljac:
Kolač je SUPER!!!
Izrezala sam jabuke na veće komade tako da je bilo grbavo...
Ali, pekla sam ga skoro 1h, jer mi nikako nije izlazio čist nož, pa sam više izgubila živce i izvadila ga, bio je ipak pečen (možda samo dijelovi koji su bili baš kod jabuke se nisu činili pečenim, ali je bilo ok)
Umjesto maslaca sam koristila ulje.... i drugi put ću ga praviti s manje šećera, jer mi je bio presladak...
E da, i samo sam stavila jabuke.
Super!
Pitam se...šta bi se desilo da je ovu smjesu ubacit u pekač :roll:
Nema potrebe, stvarno... ja onom žičanom kuhačom umutim i to ništa pretjerano i sve se fino umuti, najteže u cijelom kolaču je iznijeti stvari na stol i jabuke izrezati.Citiraj:
Krampus prvotno napisa
:mrgreen:
I mislim... :roll: ... ne odgovorih do kraja...Citiraj:
Krampus prvotno napisa
Pa vjerovatno bi se lijepo ispekla.... samo je bitno potrefiti program valjda... Uguraj i vidi... ne može mu se ništa desiti strašno...
Samo će oblik biti drugačiji i to je to...
hebemu,kasnim na paradu...idem sad peć..al kak je nedjelja a nemam limun mislila sam iscijedit naranđu...rek'o citrus je citrus..jel probao tko tak?
Ne, ali možeš sa citronom ako ga imaš?
Mislim da treba biti nešto kiselo da zakiseli jabuke i kolač. Ja sam stavila 1 limun u jabuke + u tijesto citrona. Slijedeći put ću smanjiti šećer.
Radila sam ovo jučer, ali bez limuna i oraha i sa 2 jaja. Ispao fin i lagan, fantastično!!
ispadne fini kolac ali iz rerne je bolji - bar meni :)Citiraj:
Krampus prvotno napisa
u predbožićnom pečenju, potražih kukije, jer se sjetih da je bio neki recept sa kafom onomad...
nađoh i napravih, još nisam probala, al' mirišu bajno :)
ali...
piše tamo nešto o nekim jabukama i cimetu, pa ja provirih
i zaključih da još jedan kolač na božićnoj trpezi neće biti previše :lol:
stavila sam tri ipo jabuke (toliko ih je bilo ;)), bademe umjesto oraha i malo arome gorkog badema (volem, šta ću)
sva je kuća zamirisala...
elem, ni njega još nisam probala, ali sam ubijeđena da je fantastičan
a sad odo' čitat blog (ne bi li još koji kolač noćas ispekla :lol:)
Upravo se peče! Prvi put :) Stavila sam 2 jaja, bademe (nisam imala lješnjake), 100g šećera i jednu malu žlicu meda i imala sam domaći limun s Brača pa nisam mogla odoljeti i malo sam naribala koricu :)
Držite fige da mi uspije :)
offt uspjela sam se prijavit odgovarajući na temu:-D
on t kolač je savršen
Uspio i jako je fini, hvala Anek :)
Ja sam ga danas prvi put pravila, i pomislila sam da sam gadno zabrljala, jer nisam jaja umutila onako-prvo belanac,pa žumanac,pa šećer, nego sam sve zajedno. I smesa mi je bila skroz sumnjiva kada sam je ubacivala u rernu, te sam za svaki slučaj zbućkala i hiperčokoladne muffine, da imam bar nečim goste posužiti....i znate šta? Brzi i fini su ispali SAVRŠENI!!! Gosti oduševljeni!
Sledeći put ću baš probati sa dva jaja, da vidim hoće li se mrviti...
Radila danas. Dupla smjesa, manje maslaca (60 g + 90 g ulja, nisam imala dovoljno), manje šećera (150 g), bez limuna.
Jedem, i jedem, i jedem...
Sto god i koliko god stavite u ovaj kolac on uvijek uspije! Zato mi je najdrazi.
Ja sam danas tražila na netu neki kolač da potrošim jabuke, a ovaj ste toliko nahvalile da nisam mogla ne isprobati.
I evo ga u pećnici.
Umjesto maslaca stavila sam ulje, malo smanjila količinu šećera, a jabuke poduplala. Dojmove javim kasnije. :)
Isprobano, jako fino i sočno ( ja sam stavila duplu količinu jabuka).
Predobar kolač, baš po mom guštu, hvala za recept:-)
O da... moja uža i šira obitelj i obitelj tete čistilice se davi u njemu.
Mljac, mljac, mljac.
Ja radim troduplu dozu za najveći pleh. Tek ta nam nije nestala u trenu. :facepalm:
Evo bas sam ga jucer ponovo radila i kolac je jednostavno super :)