idi bolje privatnom, u ovoj situaciji, ne treba ti gužva...i sve to.
drži se :love:
Printable View
idi bolje privatnom, u ovoj situaciji, ne treba ti gužva...i sve to.
drži se :love:
Bila sam trudna 7+5 tj. Bila sam kod ginekologice, pregledala me je i rekla je da je sve ok. Također je rekla da mi krvarenje treba prestati, ako ne da ću svejedno morati na kiretažu iz drugih razloga. Koliko ste dugo vi krvarile nakon spontanog? Da li se trebam zabrinuti? Usput, rekla mi je da je moguće da je to menstruacija jer da nema pravila. Molim vas za pomoć. :(
Draga Disney, jako mi je zao sto si i ti morala da prodjes kroz to iskustvo. Ali valjda nas ona ucine jacima.
Ja sam krvarila oko desetak dana. Imala sam terapiju estradiolom i gentamicinom u bolnici (pet dana), a kod kuce sam pila kapi za stezanje materice i regeneraciju endometrijuma, (mislim da se zovu Endometryl). Krvarenje mi se postepeno smanjivalo kao i m kad prolazi, ali se desavalo da npr. petog dana i pola sestog nemam nista, pa da uvece setog krene ponovo. Mislim da je to normalno. Nisam imala ugrusaka, jer sam u oba slucaja spontanog imala kiretazu (kombinovano vakuum i kireta), pa je valjda sve bilo ocisceno.
Zelim ti brz oporovak i bez ikakvih komplikacija!
:heart:
Hvala ti Vanesax! Ne mogu si pomoći a da se ne brinem. Znam da je kod mene drukčije jer nisam imala kiretažu, ali zabrinjava me što krvarim već 13 dana. Ustvari, ovih zadnjih 4 dana baš krvarim, ono prije je bila više sukrvica i nešto malo krvi. Stvarno misliš da je to normalno?
Draga disney, kao prvo, zao mi je sto ti se to dogodilo. :love2:
Ja sam nakon gubitka bebe u 6. tjednu trudnoce krvarila oko 10 dana. Bilo je dosta obilno, cak sam bila zavrsila na hitnoj, ali onda je samo od sebe prestalo i kiretaza nije bila potrebna. Sjecam se da mi je sljedeca menstruacija nakon toga kasnila, mozda cak i vise od tjedan dana. Pravila nema, sve je individualno, ali nekako se cini da vecini cura prva M nakon spontanog dodje kasnije. Da li ti je doktorica dala kakve lijekove? I ja sam kao i vanesax dobila neki lijek za zatezanje misica maternice. U svakom slucaju, moj ti je savjet da ako si zabrinuta i imas osjecaj da nesto nije u redu, da nazoves doktoricu. Bolje je uvijek provjeriti nego biti u brizi. Nije lose niti traziti dodatno misljenje, u smislu da ako imas jos kojeg doktora za nazvati, da provjeris s jos nekim. Ja ti drzim fige da se sto prije oporavis! :heart:
Hvala ti, Naomi. Sve ste jako dobre. Pila sam Ergotyl kapi tri dana. Meni tokom i poslije spontanog krvarenje nije bilo jako. Kao što sam rekla bilo je više kao sukrvica ili smeđi iscjedak. Tako mi je bilo šest dana od spontanog. Tu i tamo bi okrenulo na jako slabo krvarenje. Onda dva dana nisam krvarila. Nakon dva dana počeo mi je prvo smeđi iscjedak pa onda krvarenje. Tako mi traje već sedam dana. Zadnja tri dana mi je malo jače krvarenje ali nije obilno. Obično ujutro i navečer osjetim kako mi malo više procuri ali menstruacije su mi bile puno jače od toga. Ja se fizički osjećam super, ništa ne boli, normalno funkcioniram. Na ultrazvuku pred dva dana je sve bilo super, maternica čista, jajnici lijepi i veliki (riječi od ginekologice). Jedino što mi je ona rekla da je vrijeme da krvarenje prestane, a ako ne prestane da moram na kiretažu. Moja mama je nažalost prošla dva spontana i hvala Bogu četiri uspješne trudnoće i kaže da je dugo krvarila poslije spontanog, blizu mjesec dana. Ali, to je bilo davno pa me je strah da je možda zaboravila kako je to išlo. Ne znam da li se trebam zabrinjavati! Po mom tijelu ne osjećam ništa loše osim tog antipatičnog krvarenja. :?
Draga disney, dobro da si isla na UZV pregled. To je vrlo bitno nakon spontanog. Ako je po tome sve OK, onda mozda da pricekas jos par dana i vidis da li se stvari popravljaju. Vjerujem da bi doktorica na UZV vidjela da je nesto jos zaostalo unutra. Mozda ti samo duze treba. Ja sam krvarila samo oko 10 dana, ali je bilo vrlo obilno. Mozda neke cure krvare duze, a po manje, a neke krace, a po vise. U svakom slucaju, javljaj nam se uredno, da znamo da li ti je bolje. Jos jednom, ako imas bilo kakve nedoumice ili se osjecas lose (ono, zenska intuicija i to), slobodno nazovi doktoricu, sigurna sam ce zena razumjeti. Sretno! :heart:
Draga istina, kako si nam ti? Da li si bolje? Javi nam se!
Cure, opet ja! Imam veliki problem i molim vas za pomoć! Danas sam zvala bolnicu zbog mog krvarenja. Htjela sam samo pitati dežurnog ginekologa da li mogu opet piti Ergotyl da mi prestane krvarenje, a on mene naručuje na pregled. Sva sam izvan sebe jer me je strah da ću morati na kiretažu bez obzira šro mi je maternica čista. Po njemu je 14 dana neočekivano dugo krvarenje s obzirom da mi nije rađena kiretaža. Što vi mislite o tome? Još jednom ponavljam da mi krvarenje nije jako obilno i ništa ne boli. Molim za riječ utjehe i nadam se da vas više neću gnjaviti! :(
Draga disney, vrlo vazno je da ne budes u frci i panici. Doktori verovatno znaju sta je dobro za tebe. Ako je to kiretaza, onda se probaj potruditi da prihvatis to kao najbolje resenje za tebe sad. Koliko god da je zahvat "nezgodan" mozda je upravo to ono sto treba da uradis da bi se tvoj problem resio, a sam tim sa njim da odu tvoji strahovi i brige.
Moj savet: ne plasi se da odes do gin. jer ti mozda cak nece nista ni raditi.
Budi hrabra! I samo napred.
:*
Disney, apsolutno se slazem s vanesax. Ponekad je kiretaza najbolje rjesenje i moze ti samo pomoci. Samo ti odi na pregled, ne moze ti skoditi. Drzi se i pazi! :heart:
Nisam sigurna da je kiretaža najbolje rješenje ,ako je maternica čista i krvarenje slabo.Svakako treba uzeti u obzir da smo svi različiti,pa tako i krvarenje nakon spontanog može biti različite duljine .
Osim toga,kiretaža je mehanički i nasilan zahvat(koji se često koristi pre
rutinski) tako da i on sam može imati fizičke posljedice,a o psihičkim da i ne govorim.
možda da zatražiš drugo mišljenje.
smiri se, znam da ti je sad grozno i teško. i stvarno smo sve različite, svako tijelo drugačije reagira. :love2:
Kad zoveš doktora u bolnicu ili kad pređeš prag bolnice teško je da netko od liječnika tamo neće poželjeti,predložiti ili reči da se napravi kiretaža.
Takav je protokol,produženo(po njima) krvarenje= kiretaža.
Pa činjenica je da se žene u HR masovno kiretiraju nakon spontanih pobačaja ,čak se i ne čeka da se vidi kako pobačaj napreduje.
Cure, odlične vijesti!!! :D Bila sam na pregledu i sve je super. Doktor je poludio kad je čuo što je meni ginekologica napričala. Rekao mi je da kiretaža ne dolazi u obzir i da je svaka žena individualna te da se ne trebam zabrinjavati zbog dugog krvarenja. Na ultrazvuku je vidio da mi se stvorio folikul te da mogu očekivati menstruaciju na vrijeme. Više ne krvarim iz maternice nego iz rodnice. Također je rekao da mogu očekivati da će se krvarenje nastaviti još par dana. Sutra idem vaditi zadnju betu i u petak na kontrolu kod njega. Izgleda da mojim mukama dolazi kraj. Cure, puno vam hvala na pomoći!!! :heart:
Super.Jako sam ugodno iznenađena takvim pristupom dr.-a.
I drago mi je da ti tijelo reagira baš onako kako treba.
Draga disney, bas mi je drago! :D Nadam se da ce ti se vrlo brzo sve smiriti i doci sljedeca M.
Ja nisam ni u kojem slucaju sugerirala da moras napraviti kiretazu, daleko od toga. Ja sam samo savjetovala da ako ti je doktor rekao da dodjes na pregled, da to i ucinis. Drago mi je da si ga poslusala, i jos mi je vise drago da je doktor ispao super i da nisi morala na kiretazu. Cuvaj se! :heart:
To je isti doktor koje me je pregledao i prvi put. Stvarno je super i stvarno nije nijednom spomenuo da ću morati na kiretažu. Naomi, znam da nisi ništa sugerirala, sve ste mi puno pomogle. Zbog vas sam i skupila snage za pregled. Drago mi je da svemu dolazi kraj. Danas u bolnicu je došla jedna cura koja je isto na početku trudnoće i jadna je počela krvariti. Bilo mi je tako žao nje što će MOŽDA morati proći isto što i mi. Tome nikada kraja. Cure, zaista vam hvala na svemu i vjerujem da ćemo se i dalje susretati na forumu. :heart:
Draga disney, tako mi je drago da si zivnula! Svakako ostani s nama na Prije Zaceca, zajedno smo jace. :love:
disney, drago mi je što je sve ok :love:
cure, svima sretan uskrs, budite mi pozitivno raspoložene :* :heart:
a doći će naši :saint:
disney draga, odlične vijesti. Baš mi je drago :love:
ja sam jučer bila na još pregleda i pronašli su da mi je želudac otišao skroz visoko pod rebra skoro, a za njim i ostali organi, pa i maternica.
kažu da ih čudi da sam uopće mogla zatrudniti, a da ih ne iznenađuje 2 puta spontani kad je sve ovo bilo tako visoko gore :?
zar je to stvarno tako?
anyway, vraćali su mi sve to nazad na svoje mjesto, dali gomilu nekih čajeva i kapljica za pitit, između ostalih macinu travu i matičnjak, a za 3 tjedna opet na kontrolu pa da vidimo
Zar može od svega toga nastati toliki problem?
Navodno su svi organi otišli dosta visoko kako je želudac otplutao pa se sve pomjerilo.
Kako je to moguće nije mi jasno
disney, drago mi je da je sve u redu. Ah ti nasi doktori... Svakakve situacije s njima.
alkemicar :? :?
Kako organi odu? Uopce mi nije nist jasno. Jesu li ti objasnili zbog cega se to dogodilo? Mislim, da maternica potisne organe prema gore u trudnoci mi je jasno, ali ovak, da i ona sama nekud ode...?
Pa kako su to vracali nazad? Nisam za ovo jos nikad cula, ali mozda sam samo neinformirana.
Ali ako je to bio problem, zapravo ispada super da su ga otkrili, znaci da kad ga rijesis, sljedeca trudnoca bi trebala bit OK!
:? sad vidim da sam zbrda zdola sve to napisala
evo ovako.... normalna je i česta pojava da se želudac pomjeri. znam jako puno ljudi kojima se to dešavalo i odlazili su kod doktora i 'narodnih ljekara' da im ga vraćaju.
ima nekakav sistem sa čašama, ali meni nisu tako vraćali. krene se kao masaža. ja sjedim, a od ramena prema dnu leđa me masira, onda legnem pa lagano pritišće stomak od područja ispod rebara prema pupku. zatim s lijeve pa s desne strane pod rebrima pa sve prema pupku rade pokrete rukama.... sad sam to malo laički opisala, ali tako nekako ide laganim ali čvrstim pokretima kao poguravaju unutrašnje organe prema mjestu gdje bi trebali biti.
Obično ljudi osjećaju određene tegobe kada im se želudac pomjeri, dobiju žgaravicu, nadutost, hrana im teško pada na stomak kada pojedu... to su neki uobičajeni simptomi.
Moj želudac je bio puno visoko i valjda kako se on pomjerio na gore (bar su mi to tako objasnili) tako su se pomalo i ostali organi pomjerali na gore.
U svakom slučaju, vidjela sam gdje mi je šta bilo prije nego su krenuli vraćati sve, a vidjela sam kako je nakon što su sve vratili. Nekih 10ak cm su morali sve to spustiti da bi se vratilo sve na svoje mjesto.
Kažem, nisam do sada znala kako to izgleda, ali sam čula za to. I moja prijateljica stalno ima s tim problema i svake 2-3 godine ide da joj vraćaju želudac na mjesto :? :? :?
Da li su ti konkretno rekli da je zbog toga nastajao problem kod trudnoća? Stvarno nikada nisam čula za taj problem. I onda kažu da je ženama lako.
pa rekli su mi da ih čudi da sam uopće uspjela ostati trudna koliko mi je to visoko sve bilo :? :? :?
vjerujte mi, ni meni nije jasno
zato sam i htjela podijeliti s vama da vidim da li je netko imao iskustva s ovim
Draga alkemicar, ja nikad nisam cula za to stanje koje opisujes...stvarno mi je to nesto sasvim novo. Ali u biti, vise se nicemu ne cudim, sve je OK sto se dobro zavrsi. Eto, da ti barem onda sljedeca trudnoca dodje brzo i da bude super uspjesna. Zanima me samo da li si ti ista osjecala, mislim neke bolove, smetnje dok su ti organi bili pomaknuti?? Kako si to podnosila? :?
Naomi, nisam imala nikakvih posebnih simptoma, ali opet, ja i kad ih imam oko nečega, uredno ih ignoriram dok ne osjetim da je ipak bolje otići doktoru.
zapravo sam jedino stalno imala neku težinu i često sam imala osjećaj potrebe lagano rukom par pokreta masirajućih napraviti u onom dijelu posred prsiju između rebara i stalno sam pila Donat Mg. Samo ja ovome nisam pridavala neku važnost. mislila sam da mi je to od kave
Osim ovoga, jedino sam povremeno osjećala lagane kontrakcije ili probadanja (kao kad imam ovulaciju), ali vrlo lagano, i u periodu kad nisam imala ovulaciju
ali kažem, nisam pridavala ovome važnost
i dalje mi nije jasno sve to.
za želudac znam da ga ljudi idu vraćati kad 'odšeta' ako im počme stvarati probleme, ali da sad i drugi organi mogu micati se :? Nikad čula za ovo
Vidjet ću kad odem za 3 tjedna opet na pregled pa ću i pitati malo detaljnije
Sorry ako sam negdje propustila, ali kako su ti to dijagnosticirali?
Mozda mi je promaklo, ali jesi li ti to isla kod nekih "nadri" ili "pravih" doktora? I kako si sve vidjela "prije i poslje" , na uzv ili sta?
Prvi put cujem da se uopste nekom "pomjera" zeludac, a ti kazes da dosta ljudi to osjeca i cesto ide na "spustanje", stvarno sam sad zbunjena :?
alkemicar, daj pliz objasni nam o cemu se radi???
Koji se ljekari bave ovim problemom,ako su rekli da su zbog toga bili spontani -jesu li to ginekolozi? Nista mi nije jasno :?
Ma , bitno da si ti dobro, i ako je to rjesenje problema, onda super!!!!
drage moje...
ja se tek sada nekako spuštam na zemlju iz nekih svojih razmišljanja i tuge nakon 4 mjeseca od druge kiretaže... opet sam ja našla veselja u životu i puno prije, samo, sada sam shvatila napokon da se pretrage moraju obaviti i nema druge... mada bih na sve zažmirila, pa opet glavom kroz zid, u treću trudnoću.. ali se ipak bojim...
naručila sam se bila za pregled napokon u petak, ali stiže menga, pa sam odgodila za 16.04.. idem u polikliniku vili kod dr. ujević.
moja soc.gin. je otišla na merkur raditi, a sada je još uvijek natječaj za novog dr-a, pa ne znam kako ću uputnice iznabavljati... izgleda da će doći neki arapi, a kod njih mi se ne da. al trebat će mi uputnice za sve živo, pa ću se morati kod nekoga prebaciti..
na pregledu ću sada dr pitati što sve treba, mada je dr.ujević rekla da ona šalje svoje tek nakon trećeg spontanog... ali ja ću inzisirati ako će biti potrebno... za sada znam da se rade sljedeće pretrage
OBRADA PONAVLJAJUĆIH SPONTANIH POBAČAJA
1.) OGTT -Dispanzer za dijabetes
2.) TSH, PRL, Testosteron, FSH, LH od 2. do 5. dana ciklusa
3.) Antikardiolipinska antitijela, LAC, antitrombin III, HbA1C
4.) TORCH, Parvo B19, EBV, varicella virus
5.) Cervikalni brisevi na: Klamidiju T., Ureaplazmu U., Mikoplazma H., Aerobe, Anaerobe i Gljivice
6.) Kariogram oboje supružnika
7.) HLA tipizacija oboje supružnika
8.) PAI-1, ACE, MTHFR, faktor V (Leiden), faktorII
9.)Spermioogram 10.) Papa test
pa koliko to sve u prosjeku traje, imate kakvih preporuka??? hvala :love:
Moja seka nakon trece cerke nije uspjevala da zatrudni 2 godine . Na svekrvin nagovor :evil: :evil: :evil: otisla je kod neke babe na pregled .Tamo joj je baba " vracala " matericu na svoje mjesto sa nekim casama govoreci joj kako joj je organizam bio u uzasnom stanju , materica i zeludac visoko i da zbog toga ne moze da ostane trudna . Naravno baba joj je sve to sad ko fol " vratila " na svoje mjesto naplativsi jako finu sumu novca . Moram li napomenuti da sestri to uopste nije pomoglo i naravno zatrudnila je tek nakon jos dvije godine pokusavanja kada je muza nagovorila na spermiogram . Moj savjet vam je kada je alternativa u pitanju , razmislite dva puta .
Novel drago mi je da si se vratila :love:
A kakva je to alternanativa bila!?
Ja to čak ne bih ni nazvala alternativom...,to mi je u rangu sa kristalnom kuglom.
Alkemičar evo i meni su namještali želudac.
Prije par godina imala sam problema sa želudcem. Jednostavno je prestao raditi, sve što sam pojela niej se probavljalo, ostajalo je u želucu. Imala sam osjećaj kao da imam hrpu kamenja umjesto hrane. Da, i stomak mi se napirio kao da će puknuti. Kaže meni MM da odem do njegove strine da mi "namjesti želudac". Ja kažem: daj ne budali. Odjednom mi je bilo jako loše, problijedila sam i kada me je strina vidjela odmah me je posjela n akrevet i lagano masažom ga vratila na mjesto. Čak mi je i pokazala gdje je bio "odlutao". Nakon par minuta masiranja čuo se moj želudac: krrrrrr, krrr. Čula sam ga kada je počeo raditi. Stavila mi je nakon toga neku jutenu vrećicu, mislim sa ugrijanom zobi, pšenicom ili tako nešto (baš se ne razumijem u to) da mi ugrije stomak.
Mene je strina spasila. Kaže ona da to dođe kada podignemo nešto teško ili kada se "naladimo".
Pa sada, alkemičar ako se može pomaknuti želudac, valjda mogu i ostali organi.
Da, rekao mi je MM da ona to zna raditi i čašama, ali kaže kod mene valjda nije bilo strašno. :*
Draga, samo tako nastavi :) Novel i vidjet ćeš da će bebica uskoro doći. Obavi pretrage i natrag na posao :mrgreen:Citiraj:
Novel prvotno napisa
Draga Reni, hvala na ovom tvom iskustvu. I ja sam neki dan čula da ima to neko vraćanje želuca uz pomoć čaša. Vjerojatno kod tih 'baba vračara' kako ih Betty naziva, ali doktori to rade laganom masažom. Barem su meni tako, a i tebi kolikoo vidim. Iako mislim da ne treba osuđivati i kriviti ni te 'babe' za neke neuspjehe, jer ako je spermiogram loš, teško da će ta baba pomoći vraćanjem želuca da se zatrudni.
Inače, meni je isto tako krenuo želudac kruljiti i raditi punom parom kad mi je stavljen na mjesto, a od tada svakodnevno radim i par vježbi svaku večer kako bi se održao na mjestu do sljedećeg pregleda koji je uskoro.
Ako ništa drugo, želudac radi i probava mi je ok.
Novel, samo hrabro. Traži da ti naprave barem dio tih pretraga, ako ne i sve. Ne znam koliko to može trajati, ali vrijedi se strpiti za bebača. Sretno!
Nisi me pazljivo procitala ocigledno . Nisam ja krivila " babu vracaru " za neuspjeh moje sestre po potanju trudnoce nego sam ogorcena zato sto joj je " doktorka " sa velikom sigurnoscu objasnila da je problem kod moje sestre i da zato ne moze ostati trudna . Vjerovanje takvim osobama po meni je gubljenje vremena jer samo ja i moja porodica znamo koliko je suza prolila moja sestra gubeci dragocijeno vrijeme ubijedjena u rijeci koje joj je " doktorka " izgovorila umjesto da se jave onima koji su isli u skolu za to i koji posjeduju odgovarajucu tehniku .Citiraj:
alkemicar prvotno napisa
Ako vi vjerujete u to , to je naravno vasa stvar , nije mi cilj da vam solim pamet , pricam ovo prvenstveno iz BRIGE , iz dobre namjere i zelje da sto prije dodjete do svojih bebica , a svijet neplodnosti je pun prevaranata koji samo cekaju da NAS oderu nudeci cudesne napitke , sjedenje na odredjenom kamenu , prodavajuci cudotvorno blato , metalne sipke i sl . Samo kazem da budite obazrive kome poklanjate svoje povjerenje . :*
Bok cure, meni je kiretaža bila 27.2. zbog blighted ovuma. Čekam prvu mengu i jedva čekam novu trudnoću!
donata, zao mi je zbog tvog gubitka. Nadam se da ces se brzo oporaviti i pridruziti nam se na odbrojavanju. Naravno, najvise od svega ti zelim da ponovno sto prije ugledas dvije crtice na testu. :heart:
Svaki imalo ozbiljni alternativac prije bilo kakve terapije ili procedure traži nalaze doktora konvencionalne medicine.Pogotovo u problematici koja uvijek uključuje obavezno dvije osobe.Ostalo je neozbiljno ...Citiraj:
Betty prvotno napisa
krivo sam uhvatila očitoCitiraj:
Betty prvotno napisa
s ovim se definitivno slažem.
žao mi je što ti je sestra sve to trebala proći
čovjek nekada vjeruje i nevjerojatnome kada se nada pa pokušava i pokušava
sve je dobro što dobro završi i bez posljedica negativnih
:love: