a da li vama nakon iščešljavanja ostaje crvenilo?
Printable View
a da li vama nakon iščešljavanja ostaje crvenilo?
nisam primjetila neko neuobičajeno crvenilo, osim odmah nakon svog tog češkanja, što je normalno.
Kod mojih isto samo nakon češljanja je bilo crveno, poslije se to iritirano smiri.
Ali, mora se stvarno počešljati, ne znam kako drugačije skinuti tjemenicu. Nego češljem za uši :roll: :mrgreen:
Citiraj:
Anci prvotno napisa
Potpisujem, samo malo maslinovog ulja i dobro iscesljati malim cesljem. Poslije kosicu oprati samponom i kod nas je sve otislo iz prve a mala ima kose...
I da ostavili smo maslinovo ulje da odstoji dobrih 30 minuta. :D
Pazi ovo!
Mi se mučimo s tjemenicom već 3 mjeseca. Sve navedeno u prethodnim odgovorima nije pomagalo. Da ne govorim da je djete već ludo čim počnem ići prema kosici.
I probali nakon kupanja namazati Adermom (zelenom) .. i tako tri dana. I NEMA TJEMENICE!!!. Bez iščešljavanja, bez namakanja u ulju....
Eto, nadam se da će ovo još nekoj bebi olakšati muke :heart:
Mi se isto mucimo vec tri mjeseca, stalno je uljim, nekoliko puta tjedno i nista, nista ne pomaze, frizuru ima ko ante gotovac svaki dan. :lol: Mislis li Prolaznica 1975 na Adermu ex omegu? Namazes kad osusis kosu ili jos na mokru? Ovo mi je jos zadnja sansa jer vec duze gubim bitku :(Citiraj:
prolaznica1975 prvotno napisa
Probaj namazat s kremom za guzu iz ljekarne (dječja mast)stavi kapicu i pusti par sati da upije a onda isčešljaj.To mi je rekla jedna med.sestra i nama je pomoglo.
Ja sam glavicu prebrisala ručnikom i utrljala lagano kremicu na ta mjesta. Poboljšanje je bilo vidljivo već slijedeće jutro.
Da, radi se o ex-omega. Nama služi za sve, prirodna je i dobra za atopijsku kožu.
Držim fige!
:heart:
Javim rezultate, s obzirom da je ex omega super rjesavala problem na kozi lica (lisajevi, crvenilo), zbilja ima smisla da pomogne i tjemenici. Hvala curke, javljam se kroz par dana
10 minuta prije kupanja blago umasirati maslinovo ulje. Tijekom kupanja gusti cesljic i njezno iscesljati.
Koja je to krema Aderma, jel to ima u ljekarni ili u običnim trgovinama? Baš se tako zove?
A-derma, exomega, definitivno je pomogla. Ponavljam vec 4 mjeseca svakih par dana trackala sam je maslinovim, bademovim uljem, iscesljavala gustim cesljicem i vec sam mislila da izgubih bitku. Ova krema je pomogla i sad smo bili bez tjemenice punih 5 dana sto se jos nije dosad dogodilo, nadam se da ce kroz neki period proci, nista ne ide preko noci, ali definitivno savjet za ovu kremu. Hvala polaznici 1974!
Ajde, baš mi je drago!!!!
:* bebici
Nama Adermina pjena rješila tjemenicu isprve, samo jednim nanošenjem. Do tada se mazuckali uljima, trljali, češljali i ništa...
Apsolutno ništa. Ima faze kad ju ima, pa nema,prođe sama od sebe.
uf kako sam se izmučila tražeći ovako neku temu za moje pitanje.Zanima me koliko dana za redom smijem bebi prati kosicu mustelinim šamponom za tjemenicu??? Trebam odgovor hitno jer ga koristimo već 3 dana.
Ne znam za Mustelu, ali pretpostavljam da je kao i za Adermu...meni je teta u ljekarni rekla da se smije svaki dan dok ne spadne.
A sad moje iskustvo....prvo mi dijete nije imalo tjemenicu pa me sad s drugim pošteno strefilo kad sam vidjela koliko tjemenice ima. Na savjet doktorice i svih ostalih, mazala sam i mazala maslinovim uljem i iščešljavala, ali ne znam stvarno kako- moj je malac nakon svakog takvog tretmana imao još više tjemenice! Dok mu nije prekrila baš cijelo tjeme u debelom sloju. I meni punknuo film, odem u ljekarnu, kupim Aderminu pjenu za tjemenicu i voilaaaa...nakon 3 puta više ni traga tjemenici! Od zadnjeg tretmana je prošlo već sigurno više od mjesec dana, a i dalje je čisto tjeme :) Eto, Adermu preporučam od srca :)
ninči a koja je cijena aderme, jeli jeftinija od mustele?
Čini mi se da je malo skuplja bila. Ali sve je to tu, u nekih 10-ak kuna razlike. Inače sam pobornik Mustele i sve Musteline proizvode koristimo, ali ni sama ne znam zašto sam kupila Adermu...vjerojatno je ljekarnica malo više naginjala njoj pa sam nasjela :D
Ja sam na prvi znak tjemenice oprala malom kosu s Mustelinim šamponom protiv tjemenice.Povukla se za dva dana.To je naše iskustvo s Mustelom.
Nama pomaže jedino svakodnevno pranje Mustelinim šamponom, ako preskočimo samo jedan dan, već mu se na glavi pojavljuju ranice. Katastrofa.
Chicco ulje skinulo sve iz prvog puta,a koristi se i kao kupka (šampone nismo koristili do 8.mj.) i za masažu :klap: nama bilo savršeno,samo na vaticu i istrljati,tako i za obrve ;-)
mi smo koristili obično maslinovo ulje. inače koristimo adermu za kupanje, ali nije bila učinkovita protiv tjemenice. ulje je pomoglo iz prvog pokušaja.
Draga mama evo i ja imam drugo dijete curicu i ima tjemenice al ujutro namažeš tjeme baby uljem a navečer je kupaš i češljićem češljaš unatrag a one ljuskice će malo po malo odlaziti..tako sam radila sa prvim djetetom tako ću i sad sa malenom.
Mi smo taj šampon od Mustele koristili svaki put za pranje kose (jednom tjedno) dok ga nismo potrošili, a trajao nam je bome dugo, nekih 9-10 mjeseci. Tjemenice nikad nije bilo, osim nešto sitno na početku.
Sad smo za drugu bebu kupili šampon protiv tjemenice A-derma. Učinkovit je, ali njega smo koristili samo par puta kad bi se tjemenica pojavila. Ova pjena se nakon nanošenja ostavlja 5 minuta da djeluje pa mi baš i ne izgleda prikladna za svako pranje kose.
Mojoj bebi je pomoglo maslinovo ulje.Staviš na kosicu i pričekaš par minuta.Pročešljaš više puta sa češljićem i vidit češ kako skida.Kasnije opereš kosicu sa šamponom.Ja sam to jedan put napravila i više mu se nije pojavilo.
mi smo imali katastrofalnu tjemenicu - ničim se nije dala oprati - nikakvi šamponi, nikakva ulja namakanja i pogotovo ne kužim ta iščešljavanja - meni to nije išlo - bojala sam se da ne ogrebem bebu.
i dugo je trajala - čim malo skinemo eto je opet!
na kraju je pomoglo maslinovo ulje - natopila i polako dok beba dremucka , ja bi na prste stavila gazicu , da baš ne ogrebem nokotom i gulila, čeprkala i doslovce malo po malo skidala ručno
nikako ne skidati suhu tjemenicu nego baš masno, masno natopljenu uljem -i tek kad sam sve ogulila više se nije vraćala!
Mustelinu pjenu smo kupili, od toga se kao tjemenica nešto 'gumirala' i dosta bi otišlo ali ne sve, i opet se vraćala! ali pjenu smo kasnije koristili za 'obična' kupanja - super miriši, kosica mekana - mmmmmm! i stvarno nam je dugo trajala - vrijedi novaca!
nama je patronazna rekla namazati naj obicnijim jestivim uljem i ostavit sat dva nakon toga istrljat ili iscesljat kosicu zatim ju samo oprat i to je to nama je pomoglo
kužim ja to sve - ali nama to češljanje nije pomoglo - ili ja nisam znala kako!
I nas muči tvrdokorna tjemenica :( Mustela - nula bodova. Plus što mu od tog skidanja jako opada slatka crna kosica. Ima li načina za skinuti tjemenicu, a zadržati frizuru :)? Ulje? Čime ću poslije odmastiti glavu?
pa glavu ces oprati poslje sa samponom i to je to
a sprijecit otpadane kosice nazalost nema lijeka ta kosica ocito mora otpasti ali brzo raste druga
a i za tjemenicu treba biti jako uporan u vecini slucajeva jer se zna vracat ili ako je dosla do te faze da je debela kora onda treba vise muke da je se rijesi
Moj mali već neko vrijeme ima po tjemenu nekakve žute točke, nekoliko njih. Nije nikad prije imao tjemenicu ali sestrina mala je te mi je ona rekla da je to početak tjemenice. Na to smo mi kupili ono od Mustele i nanijeli dva dana međutim nije se povuklo. Bilo mi je glupo da mu trljam na glavu bezveze i tako to sad stoji, ne širi se ali ni ne povlači. Možda to nije tjemenica? Baš sam se zabrinula.
Zašto si se zabrinula?
Mislim da su jako rijetki slučajevi da zbog tjemenice dođe do upale kože ispod ili nešto slično.
Mi smo glavicu nauljili i kad bi mali spavao onda bih ja to s noktima odlijepila. Poslije sam oprala Mustelinim šamponom. Što je prošlo ok, a što je ostalo nikome ništa.
Sad ima skoro 3 godine, povremeno ima malo tjemenice i ne uzrujavam se oko nje niti malo. Ne treba mu se glavica sjajiti.
Ali to su samo nekakve točke, šta je to onda neki blaži oblik? Nije da ima previše kose, možda je dovoljno to što ga češljam poslije kupanja i lagano trljam? Nema ljuskica, samo žute "pjege". Vide se samo kad smo vani, u prostoriji ništa. Možda ih ima duže vrijeme ali nismo vidjeli dok nismo počeli šetati bez kape.
Eto, maslinovo ulje dokrajčilo je našu tvrdokornu tjemenicu, ali i oćelavilo crnu kosicu :( Ispod tih ljuskica mu se već počelo crveniti i kad je to sve danas sišlo imala sam osjećaj da mu je koža na tom mjestu jako iziritirana jer je bila užasno crvena i sjajna. Miš mali, tako je bio strpljiv dok sam mu to skidala. Na kraju sam ga na tom ćelavom dijelu dobro namazala mlijekom za tijelo i crvenilo je lagano popustilo. Narodni lijekovi, dakle, kod nas upalili. A svi oni šamponi, imam dojam, služe prvenstveno prevenciji ...
Nama pomalo ide s Mustelom ali ne da mi da mu to diram, stalno se vrti pa napredujemo puževim korakom. Srećom nema previše kose pa ide.
A prije nekoliko dana nisam znala ni da li je to tjemenica....
Ja, kad sam se pohvalila da nam je otišla s Mustelinim šamponom, ko da sam nas urekla. Sad imamo groznu tjemenicu koje nikako da se riješimo. U očaju sam nekoliko puta namazala Linola fett kremom i trenutno vidim da sad to pomaže, pa živi bili pa vidli koliko dugo će to trajati.