Naša Diona, ha? :mrgreen: (Ista stvar. :roll:)Citiraj:
BubaSanja prvotno napisa
Printable View
Naša Diona, ha? :mrgreen: (Ista stvar. :roll:)Citiraj:
BubaSanja prvotno napisa
da ponovo aktualiziram: akcija u intersparu. konkretno - tražila sam mrkvu po 3,99 koja je na akciji. nema.
dok sam ja tamo prigovarala - prišao mi je jedan bračni par koji se isto tako uzrujao - jer još nekih stvari koje su na akciji - nije bilo.
ispada da bi trebali staviti natpis da nedjeljom akcija ne vrijedi - jer se nedjeljom vade na to da ne dobivaju robu. a sve je "po običaju" - otišlo u subotu :evil: .
ako se radnim danom dođe navečer - onda je otišlo ujutro...
banane su u ipercoopu 10.90, a u intersparu 9,99 kuna kuna :shock: :shock: ....
02.03. su bile 7,99 u ipercoopu... limun je bio oko 15, a sad je 17,90...
ah da... još jedno "skriveno" poskupljenje....
ribano zelje u plastičnim posudama:
u veljači je cijena za kilu "jednobojnog" bila 9,99, a miješanog 7,90.
početkom ožujka - obje cijene su bile 9,90.
danas - obje cijene su 10,90...
naime, kako je to relativno jeftin proizvod - obično ljudi ne gledaju cijenu po kilogramu. pa nek mi netko objasni - kako je to zelje poskupilo 50% u 15 dana????? :shock:
nije 50 nego oko 40%... tak sam ljuta, da sve iskre frcaju...
:evil:
Sorciere, svaka cast! Stvarno ste si dali truda oko analize cijena!
Meni se (i opet odvratni) Konzum gadi, ali kad su mi oni najblizi i najvise ih ima. U mom susjedstvu na 200 m dva mala Konzuma, a malo dalje i Super konzum. Gdje god da se okrenes, smrdljivi konzum je tu! Koji god novi trg. centar se otvori, evo ti i njih! Sire se k'o rak.
Gade mi se jer ne drze neke domace proizvode (Gavrilovic salame mi sad samo padaju napamet), nego uvaljuju razna druga sr... Izbor voca katastrofa - trulo i staro. Kad smo na moru (jedno malo mjesto), dva ducana sve skupa - jedan od njih NARAVNO Konzum.
Nisam obracala dosad paznje na razne akcije, ne da mi se proucavati letke, ali kako vidim, nisam nis' propustila.
I da, mogu ja ne ic' kod njih i tako ih kazniti, ali i kod drugih je slicna spika...
a čuj oni svi drže većinom svoje proizvode, odi u dionu pa vidi oćeš li tamo naći ikakvu salamu od pika ili belja... :nope:Citiraj:
lola_34 prvotno napisa
Nije prijevara, ali je dobro znati: Bajadera od 200 g u Kraševom dućanu na Trgu bana Jelačića je nešto više od 36 kn, a u Mercatoru u Kaptol centru nešto više od 27 kn. (Već mjesecima stoji natpis da je na akciji i već mjesecima je ista cijena.)
ovo baš i mene zanima :?Citiraj:
mirjana prvotno napisa
Kraš je meni genijalan - u njihovom diskontu su vjerojatno najviše cijene njihovih proizvoda, više nego u našim kvartovskim trgovinama, a da ne spominjem onda veće centre. Jeftinija je samo lom-roba.Citiraj:
Sanja prvotno napisa
Da i mi se šokirali. Šetali gradom i ugledamo kraš i kažemo djetetu sad ćemo ovdje kupit puuuuno životinjskih-jer jel-nema šanse da su skupi, kad ono ajme, ko u najskupljem kvartovskom dućanuCitiraj:
MalaSirena prvotno napisa
Jedno pitanje za iskusne:
A kaj je sa tržnicom?
Da li meni trgovac na štandu smije reći:" Ne može se birati?"
Već samo što on "uvali" u vrećicu? Znam da imam puno izbora, ali ipak...??
e da, meni je neki dan neki frajer na trešnjevačkom placu dao tako jadne naranče, užas...jeno znam kod njega više ne idem :evil:Citiraj:
pepi prvotno napisa
a čuj, ja im se onda samo okrenem i više ne vratim (nakon nekoliko loših iskustava s takvim uvaljivanjem)Citiraj:
pepi prvotno napisa
ali MM mi je fenomenalan - nakon što je dva puta došao kući sa smrdljivom starom piletinom i teletinom (naravno, oba puta kad smo čekali goste za vikend i bili na knap s vremenom), svaki put traži od mesara da pomiriši meso :lol: - jest da mu se svi iščuđavaju, ali od tada kući uvijek stiže meso bez mirisa 8)
Nisam imala pojma! :shock: Moja logika je da bi u vlastitom dućanu, pogotovo u diskontu, stvari trebale biti povoljnije nego kod drugih!Citiraj:
MalaSirena prvotno napisa
Kupujem u Kauflandu jer mi je najbliži i ista je spika kao i u svim ostalim centrima. Akcijske cijene koje nakon nekog vremena više nisu akcijske, a obično to nije i najpovoljniji proizvod, za određene proizvode nema istaknutih cijena ili je istaknuta za krivi proizvod ili je viša cijena na blagajni, veća pakiranja (ili dupla) obično su skuplja od pojedinačnih ili manjih. Imaju istaknute cijene za kg, kom (ne na svakom proizvodu) pa se ne treba preračunavat (prije sam išla sa kalkulatorom u šoping, baš sam frik), ali još uvijek provedem hrpu vremena uspoređujući cijenu i kvalitetu i to me živcira.
Jednom sam se zainatila kad sam skužila da je jedna cijena na polici, a druga na blagajni. Vratili su mi razliku, ali sam im rekla da izvole do sutra promijenit cijenu. Vratila sam se sutradan i cijena nije bila promijenjena. Zaprijetila sam im novinama, inspekcijama i rekla da ću dolazit, ako treba svaki dan i provjeravat da li su to napravili! :evil: Od onda provjeravam račun odmah poslije blagajne, još u dućanu i po sjećanju provjeravam cijene.
rekoh da ću napisati - pa pišem :mrgreen:
u tijeku je akcija u intersparu... obiteljsko pakovanje pilećeg filea - 49,99kn... naravno (po običaju) - toga nema :x
ali zato je tamo jedan nesretnik (zovu ga šef), koji je siroti već drugi put naletio na mene... :lol:
i sad sam digla galamu zbog piletine! jer ju trenutno nemam u frižideru, i stvarno mi treba - pa sam htjela kupiti. provjerom ustanovljeno - nema je na skladištu...
i onda ja počnem nabrajati akcije, čega sve nije bilo (osim piletine i puretine), i koliko puta sam dolazila - a čovjek kaže: :naklon: ajmo skratit priču, kad završite - javite se na info pult ...
i javim se ja... dobijem na poklon obiteljsko pakiranje pilećeg filea (drugi proizvođač)...
zahvaljujem šefu na poslovnom potezu, jer ako ništa drugo - sad sam pokrila troškove uzaludnih dolazaka po meso na prethodnim akcijama ;) . a i bilo mi je drago da me netko tretirao kao pravog pravcatog kupca :love: !
Moram i ja komentirati Kraš u Rijeci. Sad se ne sjećam točno razlike, ali znam da je bila znatna i to u Krašu skuplja nego u Plodinama :shock:
Uz to, želim potvrditi što je već jedna forumašica rekla - prodavačice uglavnom sve te akcijske proizvode rezerviraju za sebe i svoje bližnje. Na sreću imam i ja 'žnjuru' pa mi uvijek javi kad je nešto interesantno i rezervira. Tako je u Mercatoru prošli tjedan 3l Ariel colour-a bilo 27 kn.
Isto tako popust na robu - imamo cure istog uzrasta, ona mi javi, ja kažem što želim i spremi.
A to da uzimaju za sebe - jest istina!
Mi smo, pred Božić na akciji u Super Konzumu, kupili Moulinex pekač za kruh XXL za 580 kn (inače oko 850-900 kn). Kaže MM da je bio jedan jedini (naš) i da mu je lik rekao da su dobili samo 3 :shock: . Pitam se koliko ima istine u tome?!
ima puno istine u tome. ja sam jedan dan u dioni htjela kupiti banane na akciji. u 9.30h ujutro.
vidjela sam hrpu vrećica s bananama (na pultovima za trgovce :x ), a kad sam digla dreku - žena je rekla da su dobili 3 (tri) kutije banana! :evil:
:shock: :x :roll:Citiraj:
sorciere prvotno napisa
hoćemo se smijat' il' plakat' ??
Vindijin dućan Prečko, cijene njihovih proizvoda su punnnno veće nego u Mercatoru, čak i u našem malom dućanu koji je sve samo ne jeftin....
I da i prodavačica se slaže sa mnom i rekla je kako su se mnogi žalili da su njihovi proizvodi skuplji nego drugim dućanima :roll:
ne znam :mrgreen: ... idem sad u mercator, navodno je gauda na akciji... pa da vidim jel ima... :lol:Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
a kaj veliš na piletinu? ;)
Imam jedno pitanje za Sorcie (vidim da je najiskusnija i najžešća).
Turbo limač, par minuta prije zatvaranja, stojim u desetmetarskom redu s jednom stvarčicom koja mi treba za slijedeće jutro. Na njoj uredno zalijepljena cijena. Dođem na blagajnu i blagajnica mi kaže da nema bar kod i da donesem drugu. Uzmem s police i drugu, tj zadnju (samo su 2 kom bila), ali ni ona nema barkod. Ona ih mrtva hladna spusti iza pulta i kaže da mi ih ne može prodati. Ja kažem da je cijena istaknuta, da mi ne treba račun, ali mi je važno da to kupim. Ne može. Iza mene kolona od 20ak ljudi, jedna blagajna, ja smotana i sram me radit barufu. Odlazim bez ičega kao posrana, a u meni neki glas viče :"Sorcie bi to riješila u minuti!"
Što mogu napraviti u toj situaciji, na što se pozvati?
kina, mislim da nitko ne bi izašao iz dućana - dok ne bi našli barkod... :x
OBAVEZNO obavijesti magmu o tome što ti se dogodilo, gdje, kada... imaš mailove na njihovim stranicama (pošalji na SVE što nađeš ;) ).
i daj malo čitaj zakon... ne kužim zašto je svima teško proguglati, napraviti "save as" - i čitati zakon umjesto lektire :?
i promijeni tekst svom glasu!!! on mora vikati: "ako može sorcie, mogu i ja!!!! "
LEGENDO!!! :lol: :*Citiraj:
sorciere prvotno napisa
sorciere- svaka čast :D
Mene izluđuje kad Super Konzum da akciju 40 ili 50 % sniženje pa se ja onda tamo gužvam i mlatim za npr. neku majčicu ili igračku i na blagajni otkrijem da eto baš to nisu spustili :? :evil: ili to baš i nije npr. 50 % nego ako znaš cijenu od prije skužiš da je 30 %. Onda ovisno kakve su volje krenu ili u ispričavanje ili u objašnjavanje da nisu stigli :? . Zadnja 2 puta sam direkt s blagajne ( naravno nakon što sam dala stornirat taj artikl ) otišla na info pult po knjigu žalbe i lijepo sve tam upisala. Znam da nikakve koristi od toga ali bar mi je bilo lakše.
ako vas još koji put budu vozali sa računima i forama naplaćeno na karticu ne dajte se veslati
svaka se kartica na pos uređaju može stornirati - sve se može naplatiti ponovo po ispravnoj cijeni
kupac plaća manju cijenu ako netko cijenu nije promjenio a proizvod treba biti na akciji po nižoj cijeni
meni se gadi Intersport jer znam kako sebi spremaju robu i onda toliko niveliraju cijene da oni kupuju za zaista smiješne novce
naravno, vi tu istu robu nikada ne možete naći na polici sa tim 3-im ili 5-im sniženjem
fuj
znam da ne spada baš pod ovu temu, ali...
slučajno neki dan vidjeh u gramatu njihov neki papir na kojem pišu nabavne i prodajne cijene dječje robe... nabavna 19kn, prodajna 49... al nas pelješe, svaka im čast... a nama još ovih 49 kn (za bodi) kao superpovoljno...
:evil:
Trebala si reci, dobro, ako ne mozete naplatiti, onda je valjda besplatno i uputiti se prema izlazu. Da vidis kako bi brzo naplatili! :lol:Citiraj:
kina prvotno napisa
mislim da i ovo spada pod naslov! :x
http://www.24sata.hr/news/clanak/u-k...e_id=main_page
Konzumu su kazali da su cijene nekih artikala spustili 15%. Nove cijene usporedili smo s onima od prije tri mjeseca. Sniženje je tek oko 3%...
Ulje je pojeftinilo na 11,99 kuna, jabuke na 4,99, šećer na 5,49. Pojeftinili su i važni dječji proizvodi, deterdženti, pelene itd. To je tek početak. Do Nove godine, u akciji dugog trajanja, pojeftinit će 200 proizvoda.
U Konzumu kažu da nije riječ o nalogu Vlade, nego o korporativnoj borbi protiv inflacije i za kupce.
- To je naša ideja. Snizit ćemo naše marže - pohvalila se Ljerka Puljić, dopredsjednica Uprave Agrokora. Otišli smo u Konzum provjeriti jesu li cijene uistinu niže. Usporedili smo ih s cijenama 30 ak proizvoda koje smo u istom Superkonzumu kupili 3. lipnja. Riječ je o proizvodima poznatih tvrtki poput Dukatovog vrhnja, jogurta Z’bregov, šećera Viro...Istina je da je jeftinije nekoliko artikala. Cijena šećera niža je za 16, a mlijeka za 10 lipa. Cijena kave ostala je ista. Neki proizvodi su i skuplji nego prije tri mjeseca. Postavlja se pitanje što je uistinu pojeftinilo ili se pojeftinjenje odnose na proizvode nepoznatih kompanija. Na to nije bilo odgovora.
POTROŠAČI: ULJE JE OVE ZIME BILO SAMO 8,99 KUNA
Cilj takvih akcija je privlačenje kupaca, no teško je povjerovati da će bilo tko svjesno gubiti ako nije izračunao i zaradu, kaže Vesna Brčić-Stipčević iz Hrvatske udruge za zaštitu potrošača, i dodaje:
- Logično je da, snizuju li cijene nekih proizvoda, drugima dižu cijenu - objašnjava Stipčević i podsjeća kako je ulje zimus bilo svega 8,99 kuna.
NIŽE CIJENE SU DOBAR TRIK
Prije tri mjeseca u Superkonzumu smo kupili 30-ak proizvoda poput mlijeka, vrhnja, riže, šećera, brašna... Tada smo našu košaricu platili 1246 kuna. Prvog dana nižih cijena, u srijedu, ponovili smo kupnju istih proizvoda. Račun je svega 33 kune manji, što je samo tri posto manje.
CIJENE NAKON SNIŽENJA
Jabuke: 4,99 kuna
Mlijeko: 4,89 kuna
Ulje: 11,99 kuna
Kruh polubijeli: 4,29 kuna
Kava: 15,99 kuna
Neki dan na akciji u Lidlu kupila 3 lubenice. Jedna ok, druga trula i treća prezrela do te mjere da ni ona nije upotrebljiva. Sve u svemu- tu jednu lubenicu sam platila ko da nije na akciji :mrgreen:
mm mi jučer provao podvalit pomadore iz konzuma (inače isključivo s pjace uvijek od iste žene)...Fuj! Od 5 pomadora 3 pune nečeg crnog unutra, svih 5 ih je pošlo kornjačama, samo ni one ih nisu pojele :roll:
Neki dan sam u TL na Espritu pronašla dvije majice za bebu na kojima su bile istaknute cijene 29 i 39 kn, dođem na kasu i za 2 majice umjesto 68 kn, trebam platiti 78 kn. Kažem da je na drugoj majici cijena 39 kn a ne 49 koliko mi je bila zaračunata. Kaže blagajnica, to je greška, želite uzeti obje majice ili samo onu prvu? I uzela sam samo prvu s pravom cifrom. Trebala sam se pozvati na zakon o zaštiti potrošača kako tu sad čitam, to je njihova greška što su pogrešno zalijepili cijenu na sniženju :/
nia - u TL je to stara fora. kikica je platila hlače 50 kn više od onog što je pisalo na cijeni (isti postupak blagajnice :x ), no donesla ih je doma s etiketom na kojoj je bila cijena. žalili smo se, i dobila je NATRAG tih 50kn, i 100kn poklon bon zbog neugodnosti... fakat sam digla frku, jer ako dijete zna zakon, onda ga bome trebaju znati i trgovciCitiraj:
Nia_Zg prvotno napisa
Ako opet naiđem na tu majicu otići ću ju uzeti ako ništa drugo onda zbog frke koju ću tamo napraviti da malo treniram sebe u sličnim situacijama :mrgreen:
Nisam inače tip osobe koji se buni i ne znam se boriti za svoja prava :roll: ali eto ovakve situacije bi mi trebale biti dobar povod da počnem raditi na tome 8)
E da, da pohvalim Kaufland, tamo sam pola godine kupila neki bezvezan set tanjura koji je imao redovnu cijenu, bila je istaknuta jedna cijena, a ja sam na kasi platila drugu. Blagajnica me poslala na info pult, oni su provjerili i skužili da je njihova greška što su izložili krivu cijenu i uredno su mi isplatili tih 30-ak kuna koje sam platila više zbog krive cijene.
Ne znam jeli ovome mjesto ovjde, ali ako naručujete u neckermanu, uvijek 2 broja manje!
Nekidan sam naručivala nešto, i još zovem njih gore da mi pomognu s veličinama. I ona mi ljepo reče koja je koja veličina, jer oni imaju neke 002-003-004...i kad sam naručila ko biva svoju veličina, i to sam naručivala čak i malo manje, sve mi došlo OGROMNO :shock: bačenih 900 KN u vjetar. Znam da mogu vratit normalno i odma sam ih zvala, ali piši kući propala obleka za ljeto, jer dok oni meni to vrate proći če mjesec dana :evil:
mogu ti vratiti i novce. ne moraš nužno uzet nešto drugo ili drugu veličinu.
jedino što ode vrijeme :/
Pa da bilo kako bilo odoše moji snovi o novom izgledu :roll:Citiraj:
Inesica prvotno napisa
Ps: Tija ti ima prekrasno ime :*
kopiram sa drugog topica
anamar
Postano: čet kol 13, 2009 2:02 pm Naslov: Potrošački kod!
--------------------------------------------------------------------------------
ponukana antirecesijskim topicom i jednim pismom čitatelja o akcijskoj prodaji trulih lubenica u konzumu iz večernjaka, odlučila sam otvoriti novi topic na kojima bi se razmjenjivala negativna iskustva, pogotovo s prehrambenim, higijenskim i odjevnim. proizvodima kupljenim na "akciji" ili pod "povoljno".
ovdje bi bilo zgodno da iznesete ako smatrate da ste loše prošli ili da ste prevareni pri nekoj kupnji, bila ona obična ili akcijska. također, bilo bi dobro da insideri, ako ih ima informiraju forumski puk o tome kako nešto ne treba ili nije poželjno kupovati, jer je staro, nekvalitetno ili slično. medijske informacije su isto ok.
poželjna je objektivnost, koliko god je to moguće.
moj današnji doprinos je vijest iz jutarnjeg o tome kako je encianov jabučni ocat zapravo bućkuriš od alkoholnog octa. proizvođač naravno to opovrgava, a inspekcija je naložila provjeru. ja ga imam doma i sigurno ga neću koristititi (osim za kamenac) dok ne vidim je li to istina.
možda bi bio zgodan uz ovaj i jedan pozitivan topic, ali ako se ukaže potreba lako ćemo ga otvorit. moderatorice neka premjeste ako je ovome mjesto na servisnom.
Postano: čet kol 13, 2009 2:15 pm Naslov:
--------------------------------------------------------------------------------
http://www.roda.hr/forum/viewtopic.p...9bc1e9f647e1a6
Postano: čet kol 13, 2009 2:18 pm Naslov:
ok onda nek se ovaj gasi.
Postano: čet kol 13, 2009 2:19 pm Naslov:
Uf...nekidan kupila vrhnje za kafu, mm išo ulit u kikaru, kad ono pljup! Ko govance upalo, a rok trajanja nije bio istekao.
Inaće moram priznat da nemam sad preloših iskustava, ne očekujem baš previše od proizvoda na akciji pa se ni ne razočaram.
Jedan mali pozivitan doduše tip; ako volite parmezan, radije uzmite onu veču vrečicu GranPadano ribanog sira od 200 Gr. nego običan sirelin, jest da je ovaj skuplji, ali ga puno manje treba staviti i masu je ukusniji, nama duže traje.
[Vrh]
NanoiBeba
Postano: čet kol 13, 2009 2:20 pm Naslov:
RozaGroza (napisa):
Jedan mali pozivitan doduše tip; ako volite parmezan, radije uzmite onu veču vrečicu GranPadano ribanog sira od 200 Gr. nego običan sirelin, jest da je ovaj skuplji, ali ga puno manje treba staviti i masu je ukusniji, nama duže traje.
Moja djeca jedu samo taj sirelin i to je jedini sir koji uopće jedemo tako da ja kupujem pakiranje od 1 kg.
Zubic vila
Postano: čet kol 13, 2009 6:16 pm Naslov:
neki dan u Intersparu primjetih jogurte, Activia ili Sensia nisam sigurna- rok trajanja istekao par dana ranije!
inače mi je Interspar korektan
u Konzumu sam dvaput kupila meso koje je smrdilo- fakat smrdilo, ono njihovo pakiranje i to ne na akciji, a i da je- ako je datum dobar ne smije biti pokvareno, a što sve drže pod voćem i povrćem
Postano: čet kol 13, 2009 6:38 pm Naslov:
U Getrou redovito imaju jogurte kojima je istekao rok na početku police, jednom sam prigovorila dečku koji je slagao i rekao mi je "A j.. ga, moramo". Ista stvar u Konzumu. Ali ja se više ni ne obazirem na te stvari kad su sve te velike firme toliko bezobzirne i bahate. To se jednostavno ne može promijeniti. Ali da svaki put tražim novac natrag i operem prodavačicu, naravno!
[Vrh]
twin
Postano: pet kol 14, 2009 8:39 am Naslov:
Zubic vila (napisa):
neki dan u Intersparu primjetih jogurte, Activia ili Sensia nisam sigurna- rok trajanja istekao par dana ranije!
u Konzumu sam dvaput kupila meso koje je smrdilo- fakat smrdilo, ono njihovo pakiranje i to ne na akciji, a i da je- ako je datum dobar ne smije biti pokvareno, a što sve drže pod voćem i povrćem
Ja to sve vratim, ma koliko mi teško bilo. Mama mi radi u Dukatu i njima dućani vraćaju proizvode koji su pokvareni a sa ispravnim rokom trajanja. I ja sam u Intersparu našla Dukatov Krem jogurt sa isteklim rokom i digla sam opasnu frku. I naravno, javila mami. To se ne smije dešavati.
U Konzumu sam jednom kupila Gaudu koja je smrdila. Bolje im je da su mi je zamijenili, bila sam stvarno ljuta. Koliko je stajao taj sir kad se uspio usmrditi i popljesniviti??!!
Postano: pet kol 14, 2009 9:41 am Naslov:
twin (napisa):
Zubic vila (napisa):
Ja to sve vratim, ma koliko mi teško bilo. Mama mi radi u Dukatu i njima dućani vraćaju proizvode koji su pokvareni a sa ispravnim rokom trajanja. I ja sam u Intersparu našla Dukatov Krem jogurt sa isteklim rokom i digla sam opasnu frku. I naravno, javila mami. To se ne smije dešavati.
U Konzumu sam jednom kupila Gaudu koja je smrdila. Bolje im je da su mi je zamijenili, bila sam stvarno ljuta. Koliko je stajao taj sir kad se uspio usmrditi i popljesniviti??!!
Apsolutno ispravno postupaš, naravno da moraju zamijeniti proizvod. I ja se najčešće borim za prava potrošača i dobro znam koja su, ali ponekad mi moje vrijeme znači više od tog novca i ispravljanja krivih Drina.
Postano: pet kol 14, 2009 12:41 pm Naslov:
Zadnje je bilo u kinu. Uzeli smo kartu prilikom ulaska u garažu, dali da nam je potvrde na blagajni, pogledali film i došli do garaže. Automat kaže platiti 30kn! Naravno u ponoć se nemaš kome žaliti. Ali sljedeći dan, ne bilo mi teško odem ja sa kartama i računom iz garaže do blagajne kina. I oni kažu mi ne možemo ništa. Molim!!! Rekla sam da ne idem od tamo dok ne dobijem 30kn. i uz svađu, ja sam dobila besplatnu ulaznicu i kupon da ako kupim 2 ulaznice jedna je besplatna. Dakle, prošla sam i bolje.
Kasnije sam saznala da se parkirne karte ne smiju držati blizu mobitela jer se "isprazne". Pa zašto to debili ne napišu na automatima i blagajnama kina. Vjerojatno im je ponestalo tonera...
Postano: pet kol 14, 2009 3:00 pm Naslov:
Pripazite ako kupujete školsku torbu u onim dućanima Cmok (Avenue Mall i CC1)!
Na torbi stoji deklaracija da uz nju dobivate 5-djelni set (pernica, novčanik, bla...). Ja sam to na žalost vidjela tek kad sam došla doma, jer smo mi za tih 700 kn koliko smo platili dobili samo praznu torbu. Odmah sam išla zvati dućan i požaliti se, ali su mi rekli "To je proizvođač tako možda mislio, ali mi to sve prodajemo odvojeno"
(BTW, iste takve torbe se u Mulleru prodaju skupa sa svim nabrojanim za istu cijenu, vidjela nedavno).
Da sam upornija i jezičavija (a nisam) vjerujem da bih uspjela postići pravdu, jer oni bezobrazno zarađuju prodajući nešto što su od dobavljača dobili u cijeni torbe, ili u najmanju ruku imaju na torbi netočnu deklaraciju.
Kavin
Postano: pet kol 14, 2009 3:42 pm Naslov:
UUU ja bi se žalila i nema šanse da bi popustila
nek vrate novce i kvit
pa odeš u miller po taj komplet za istu cijenu, pa nije to 5kn već 700kn
Lukina mamma
Postano: pet kol 14, 2009 4:22 pm Naslov:
Iz iskustva znam da jako treba gledati na datume, pogotovo mliječnih proizvoda. Dešavalo mi se da sam nabasala na jogurte i slične proizvode čak i s isteklim rokom prije 4-5dana. Srećom, vidjela sam to u dućanu pa nije bilo ljutnje kad bih stigla kući. To se dešavalo u razno-raznim velikim supermarketima, pogotovo onima u sklopu shoping centara. Tamo je valjda toliko velika navala kupaca koja isto tako može jako varirati pa im je teško predvidjeti koliko će prodati koji dan. I otud police i police robe s kratkim rokom. Problem je u tom što se to uopće ne kontrolira. Uostalom, uz malo truda (ili puno već kako se uzme), mogli bi staviti na popust takve artikle uz naznaku skorog isteka roka i da vidiš što bi se kupovalo. A ovako nerijetko vidim hrpe jaja pa čak i mlijeko kako miču s polica jer je istekao rok.
Imam nuegodno iskustvo i s kupnjom i reklamacijom Fissler posuđa, ali o tom sad neću jer mi je u tijeku žaljenje i reklamacija.
[Vrh]
sorciere
Postano: pet kol 14, 2009 4:30 pm Naslov:
mamanatali (napisa):
Pripazite ako kupujete školsku torbu u onim dućanima Cmok (Avenue Mall i CC1)!
Na torbi stoji deklaracija da uz nju dobivate 5-djelni set (pernica, novčanik, bla...). Ja sam to na žalost vidjela tek kad sam došla doma, jer smo mi za tih 700 kn koliko smo platili dobili samo praznu torbu. Odmah sam išla zvati dućan i požaliti se, ali su mi rekli "To je proizvođač tako možda mislio, ali mi to sve prodajemo odvojeno"
(BTW, iste takve torbe se u Mulleru prodaju skupa sa svim nabrojanim za istu cijenu, vidjela nedavno).
Da sam upornija i jezičavija (a nisam) vjerujem da bih uspjela postići pravdu, jer oni bezobrazno zarađuju prodajući nešto što su od dobavljača dobili u cijeni torbe, ili u najmanju ruku imaju na torbi netočnu deklaraciju.
inspekcija, udruga za zaštitu potrošača. bez milosti. odmah!!
plus info proizvođaču / uvozniku za rušenje ugleda proizvođača.
nama su davnih dana (negdje prek puta hotela dubrovnik) izvadili neki aparatić (za kazete ili tako nešto) iz torbe, i potrgali su se da to nađu kad sam im ja "skrenula pažnju" da to ide uz torbu. naravno - dobili smo neispravan primjerak , pa sam ih pitala da li me žele gledati i slušati svaki dan, i tako nebrojeno puta... zvali su me doma kad su nam našli ispravan primjerak, i ispričavali se.
Rezervirala sam nedavno preko neta karte za kino u Cinestaru i to 6 dana prije, tako da uspijem uloviti točnu sredinu točno određenog reda u dvorani. U srijedu pokupim karte (T-mobile srijeda, jedna karta gratis) i nešto mi se čini čudno u broju sjedala, ali nisam isprintala rezervaciju (a nikad je ni ne printam), pa nisam na licu mjesta bila sigurna da nešto ne štima.
Dođem doma i provjerim broj sjedala koja sam rezervirala, a ono sjedala 11 i 12, a ja sam dobila 14 i 15! :shock: :x I sad si netko misli, pa što, par sjedala dalje, ali ja sam htjela baš ta i zato sam ih i rezervirala čim je bilo moguće. (Još sam u kinu mrko odmjerila ljude koji su sjedili na "našim" sjedalima, što je MM primijetio i rekao "Pa nisu oni krivi". :lol: :oops:)
Baš sam bila ljuta, pa sam poslala mail na dvije adrese u Cinestaru i odmah sljedeći dan dobila odgovor - ispričali su se zbog greške i ponudili mi dvije besplatne karte za bilo koji film i bilo kad. :naklon:
Eh sad, pošto nisam znala koliko će dugo trajati to "bilo kad", odlučili smo ih što prije iskoristiti i nehotice odabrali film sa najskupljim kartama (jedini trenutno na programu koji nas zanima - U2 3D). :oops: I stvarno nije bilo nikakvih problema - isprintala sam taj mail, pokazala na blagajni i dobila karte. Eto, baš mi je drago da se Cinestar iskazao. (A ja ću ubuduće bolje paziti koji broj sjedala dobivam kad dođem po rezervaciju. :))
evo, ja sam jučer opet doživjela Konzumovu akcijsku prijevaru, ali ovog puta na Krku
Naime, uzela sam 2 kutije sladoleda za koje je pisalo da su na akciji 17,69 (sniženi sa 24,50)... par puta sam pogledala i pažljivo sve usporedila i pročitala... i stignemo mi na blagajnu sa hrpom stvari i dragi sve to plati, al meni nešto nije dalo mira i tražim ga račun baš da provjerim za te sladolede... i naravno, sladoledi naplaćeni po 24,50 :evil:
odem fino do blagajnice i objasnim joj da su im ti sladoledi stavljeni na akciju, ona onak pomalo bahato veli da nisu, al da bude pozvala čovjeka koji je zadužen za taj dio...i dođe čovjek brzo, ja sve objasnim, ode on pogledat, vrati se i veli - nisu vam ti na akciji... a ja njemu: ne vjerujem, jel mogu ja opet ići provjeriti pa ak sam u krivu, ispričat ću se... i tak mi dođemo tamo a iznad sladoleda ooogromna ona žuta tabla sa ooogromnom SNIŽENOM cijenom.... i sad ja njemu samo to pokažem prstom... on pogleda šokirano i veli: joj oprostite, ja sam gledao ove dolje na škrinji, ovu nisam ni vidio... i pitam ga ja: I šta sad? veli on da nema druge ovlasti nego mi se ispričati i uzeti taj sladoled nazad... i sad ja koza umjesto da vratim sladoled, velim da ću ga uzeti (nije mi se dalo tamo više natezati, jer su me klinci čekali), i samo dodam da to doista nije u redu, da se u Konzumu to prečesto događa, da znam da nije do njega osobno, ali da jednostavno nije u redu
čovjek se još jednom ispriča i veli da zna da nije opravdanje, ali da te cijene radi samo jedna cura na cijeli Konzum... a od blagajnice sam načula kak komentira da više ne može nitko znati koliko što košta kad svakodnevno mijenjaju cijene... kaj baš svakodnevno??? krasno nam radi taj Konzum...grrr
i sorcie (ili netko drugi tko zna) da sam se zainatila, da li sam imala pravo uzeti taj sladoled s tim da mi oni vrate razliku od snižene cijene...ipak se radilo o skoro 15kn za 2 sladoleda..i tko ima ovlasti za takve stvari?