TIA Sretan rođendančić :D
hvala :*Citiraj:
Christy prvotno napisa
Lutonjice čestitam na tutaću
Paalmi, dobro nam došla
Printable View
TIA Sretan rođendančić :D
hvala :*Citiraj:
Christy prvotno napisa
Lutonjice čestitam na tutaću
Paalmi, dobro nam došla
bok paalmi :D
snijeg me ubio u pojam :cry:
Bok svima :mrgreen:
Hvala vam na čestitkama :love:
Kako nosi snijeg, ludnica. Prije godinu dana je bilo taaako lijepo.
A mi planirali slaviti na dvorištu... yeah.
Bi se kolektivno pretvorili u snjegoviće sa ledenom cugom ;)
Evo i mene, Iva se prehladila, jutros je imala 38,5 u guzi :/
Nadam se da je to sve od ove prehlade... do sada je imala rota virus ( koji nas je sve poharao :mrgreen: ) i jednu prehladicu bez većeg značaja. I ja nekako mislim da je dojena da bi manje bila bolesna... nije stalno, ali i ovo mi je dosta.
Ja još od njenog 4 mjeseca radim dva puta tjedno, čuvaju je bake i tata i za sada super funkcionira, dobile smo produženje porodiljnog do 25. 03. tj termina poroda, a sada skupljamo papire za dopust za njegu djeteta jer Iva ima distoni i ide na vježbice. Ide svega jednom tjedna ( 3 tjedna ) i već vidim veliki pomak, posjeda se sama, četveronožni joj nije više užas, diže se uz namještaj iako ne baš svaki puta pravilno pa puno vježbamo.
Spavanje- noću se budi par puta, u zadnje vrijeme obavezno u 3 - 3 i 15 :lol: MM i ja umiremo od smijeha kad vidimo koliko je sati. Danju u većini slučajeva spava samo od 12 - 14 i 30, a ponekad i popodne od 17 - 18.
Obožava se nositi, sad naručujem Mei Tai :mrgreen: inaće smo u slingu ( Kailash :* )
Pričanje- uz mama, tata, baba zna da je patkica za kupanje ka- ka tj kva kva, tata puši = fu - fu, mama piški ši ši :lol: , daj = da, obožava igru izvoli - hvala ( može jako dugo to igrati ) kad je nešto pitaš odgovara sa da i ne ( uz demonstraciju glavom :) pas = va va, pokušava reči tik tak, ali ja to ne mogu ponoviti :lol: , am- am je papica, maše pa pa, daje one sočne puse :lol: , počela je od sreće gristi me za vrat... neću komentirati kako to izgleda :roll:
I prije par dana je počela svirati trubicu :lol: , ima neku malu trubicu ( navijačku ) i do prije par dana sam ja njoj svirala navijačke 8) i odem ja jedan dna u kuhinju i čujem trubicu iz dnevnog, a znam da je sama, ja tamo, a ona svira trubu i pleše :lol: Brum- brum je auto, najčešće ustvari tatin motor :mrgreen: Kad je pitam kako beba nuna ( spava ) ona nasloni glavu na jednu stranu i kaže nuna :love: još da je tako lako uspavati :mrgreen:
Tutu definitivno ignorira, čak sam joj je stavila među igračke da se sprijatelje međutim ona je ne želi ni viditi, kad je stavim da sjedi na njoj plače :?
Zubići - imamo 6, 4 gore i dva dolje, kosica nam jako sporo raste :lol: pa izgleda kao Ivo, a i mama ne voli rozo pa je spol još teže odrediti isprve :mrgreen:
Malo sam odužila
Pozdrav novima :bye: (a ja sam, kao, "stara" :lol: )
mi imamo 11 zuba, jedemo tri velika obroka i jedan manji ( (maša) i mi puno jedemo :* )
Današnji meni:
D: palenta sa šljivom (oguljenom) i naribanom jabukom - pun tanjir (supeni)
R: proso, dvije mrkvice, žumanjak - ista količina
drugi ručak: 1dl jogurta, dva mala komadića kuhanog krompira, veliki rižin kreker
večera je skoro uvijek ista - dvije banane :)
u međuvremenu obično po kući nosi koricu hljeba i glaba je
Lutonjice sa srećom ti novi bi-bi :love:
Svima koji slave rođendan čestitkeeee :D
Onima koji su bolesni ~~~~~~~~~~ tješilice :taps:
A svima skupa puseeee :*
Helo!
Evo prošao i osip i dijete je ponovno zdravo!!!
Ali izgleda da je krenula faza straha od odvajanja tako da smo sljepljene non stop :heart:
Imamo novu riječ! KE- keks, kruh :mrgreen:
:D za sunčanu
a margita je opsjednuta teletabisima. stvarno su ih dobro pogodili :shock:
mislim, ona nikad nije vidjela crtić, samo lista zarine slikovnice s teletabisima i totalno je opčinjena. dam joj jednu takvu slikovnicu i mirna sam pola sata. već ih prepoznaje po imenima :shock:
Draga moja ,baš mi je drago da je opet sve ok . :DCitiraj:
kailash prvotno napisa
kako nam je Iva danas?
nevoljko priznajem - i ja volim teletabise :oops:
gdje toga ima za nabaviti? mislim na slikovnice
nemam pojma, mi imamo zarine stare slikovnice.
mislim da je egmont izdavač pa bi trebalo biti u svakoj većoj knjižari.
i moja mama voli tabise, nju smiruju oni zečići na livadi, totalno se opusti :lol:
Da, i ja imam jednog ljubitelja Telletubiesa. Imamo samo jednu slikovnicu o njima i voli je listati. Ja mu tada otpjevam njihovu pjesmicu a on se pri tome klati i udara nogicama (takt :) ). Inače, sve Pauline slikovnice su "pun pogodak" za njega. Još voli i knjige o medi Tobiju (ili njemačku verziju Bodo Baer) i knjige sa prozorčićima. Nadam se da će i kasnije voljeti čitati knjige kao njegova sestrica :D
Da, i ja imam jednog ljubitelja Telletubiesa. Imamo samo jednu slikovnicu o njima i voli je listati. Ja mu tada otpjevam njihovu pjesmicu a on se pri tome klati i udara nogicama (takt :) ). Inače, sve Pauline slikovnice su "pun pogodak" za njega. Još voli i knjige o medi Tobiju (ili njemačku verziju Bodo Baer) i knjige sa prozorčićima. Nadam se da će i kasnije voljeti čitati knjige kao njegova sestrica :D
S. inače voli u zadnje vrijeme slikovnice. ali nema kod nas u PU baš nekog izbora. što vi preporučate? svi hvale onog Pika, ali meni se to nikako ne sviđa...
piko je meni s*anje
odi u algoritam i kupi joj tamo slikovnice, ako nemate neki veliki izbor, poslat ću ti ja iz zagreba!
margitine omiljene slikovnice su trenutno uglavnom sve strane, kupljene u algoritmu ili profilu. skoro sve su "touch and feel".
e da, od hrvatskih ti preporučam izdavačku kuću "forum" i njihove slikovnice s fotografijama - to je najbolje za bebače
Meni su osobno zgodne slikovnice o medi Tobiju (imamo 3 na hrvatskom jeziku i 4 na njemačkom koje sam kupila u "Algoritmu"). Voli slikovnicu "Skrivači na farmi" s prozorčićima (mislim da je izdavač "Naša djeca") u kojoj su nacrtane domaće životinje za koje mu kažem kako se oglašavaju. Njemu je to baš zabavno i uživa gledajući slike.
Paulu je član dječje biblioteke pa i tamo nadjemo zgodnih slikovnica u kojima ima ponešto i za Antona. U mnogim slikovnicama mi je popratni tekst loš pa to onda niti ne čitam već im pričam sve što vidim na slici i slažem neku svoju priču.
pogledat ću ima li što u našem algoritmu.
vidjela sam kod frendice slikovnicu baby einstein. super je napravljena. velikog formata, za učiti boje. sve su fotke, a ne crteži. very nice.
Meni su osobno zgodne slikovnice o medi Tobiju (imamo 3 na hrvatskom jeziku i 4 na njemačkom koje sam kupila u "Algoritmu"). Voli slikovnicu "Skrivači na farmi" s prozorčićima (mislim da je izdavač "Naša djeca") u kojoj su nacrtane domaće životinje za koje mu kažem kako se oglašavaju. Njemu je to baš zabavno i uživa gledajući slike.
Paulu je član dječje biblioteke pa i tamo nadjemo zgodnih slikovnica u kojima ima ponešto i za Antona. U mnogim slikovnicama mi je popratni tekst loš pa to onda niti ne čitam već im pričam sve što vidim na slici i slažem neku svoju priču.
Nađa obožava slikovnice, kupujemo joj ih još od kad je počela da sedi. Sa 8 meseci me je potpuno iznenadila, dala sam joj knjižicu u ruke a nisam primetila da je bila naopako okrenuta. I moje dete uzme i okrene kako treba :shock: A sad je počela da ih jede, imamo one "Nađi me" gde se jedan deo otvori da vidi šta ima ispod, ona to gricka i jede karton.
Sa teletabisima nemamo, volela bih da nabavim. U Beogradu je neko daaaaavno raširio priču da su tabisi pravljeni "za retardiranu decu" i kada sam tražila DVD teletabis prodavačica me začuđeno pitala šta će mi to i jel znam ja kako to izgleda :( Na moje pitanje da joj je jedno dete sa smetnjama u razvoju a drugo ne da li bi im dozvolila da se igraju, samo je slegla ramenima.
Zaboravila sam da prijavim naše bolesti: jednom stomačni virus, par puta zapušen nos, jedna temperatura, i pre 7 dana neka blaža viroza, sve bez lekova. I da atopijski dermatitis - takođe bez lekova!
:shock:Citiraj:
Beogradu je neko daaaaavno raširio priču da su tabisi pravljeni "za retardiranu decu" i kada sam tražila DVD teletabis prodavačica me začuđeno pitala šta će mi to i jel znam ja kako to izgleda
ne mogu vjerovati
baby einsten je ok. ali, ima jako puno slikovnica na istu foru, ali nisu taj brand pa su puno jeftinije
htjedoh reći, i drugi izdavači imaju takve slikovnice, ali jeftinije
Eh, sjetih se što nam se noćas dogodilo. Anton se u pola noći prišteka i sisa on, sisa. Kad odjednom, ispusti cicu i glasno "zalaje" 2-3 puta i nakon toga nastavi sisati. Meni je to bilo baš :lol: . Što li je on sanjao? Eh, svašta se mota po toj glavici :*
paalmi dobro došli :kiss:
i Mihael je sinoć nek glasove ispuštao u snu i trljao se rukom po prsima onak gore dolje...:lol:...MM i ja umirali od smjeha :lol:
lut :D :D za autić...
S. isto priča u snu. sinoć nakon cicanja.. .MAMA....pa pauza od par sekundi ...TAAAATA...i nastavi spavati
ali lajanje :lol:
Evo da se i mi prikrpamo malo ovdje iako jos imamo skoro 3 mjeseca do ukljucenja :P ... a do tada cete vec eseje ispisati.
Leila ima 4 zuba, cica cijelu noc, po danu spava svakako, zavoljela je kolica, ali samo dok su u pokretu, cim stanemo ona mora biti na podu ili u zraku.
Slikovnice smo kupile u Profilu, poslije Nove godine spustili su dosta naklade na 19 kuna, najvise joj se svidaju one sa rupama, i gdje se slike preklapaju.
Ne prica u snu, ali zato cvili kad joj nesto ne dam (npr. gurnuti prst u uticnicu ili pojacati pojacalo na najjace) pa je MM zafrkava da je ko odojcek hehehe
Uh, evo nas!
Malo smo bili bubani ovih dana, ali sva sreća pa nije ništa, bili smo kod dr i kaže da je samo virus, nema ništa na plučima, grlo čisto :)
A i Iva je bolje danas, vidi se da više nije bolesna, zafrkava me čim stigne ( stalno dira cvijeće i kad ja kažem ne, onda mi se smije i prijeti kažiprstom kao što ja njoj pokazujem ne -ne )
Iva obožava slikovnice, sve pokazuje prstom pa ja moram objašnjavati što je što, ali najviše voli časopise i letke u boji :roll: , ima punu košaru takvih papira koje ona čita, vadi iz košare, vuče po stanu, para. Nekad je to bila naša košara za novine, danas nam novine stoje na gornjim policama, a ovo su njene :roll:
E da, imam i jednu policu sa knjigama " u nizinama" :mrgreen: koju obožava, skida te knjige, lista, kao slaže po podu, ali barem sam mirna jer je blizu kompjutera pa mogu na net pola sata 8)
Kako stojite sa papicom, osim cike, to vidim da svima ide ( ja Ivi mlijeko moram zamaskirati da ga ne skuži :roll: )
Iva obožava jesti, samo da nije bočica, jede sve što joj daš osim mlijeka i baš ovih par dana kako je prehlađena manje jede količinski i mislim si kako je super što tako dobro jede poludila bi da mi je ovako stalno. Jedino mi u zadnje vrijeme izbjegava bilo kakvo voće ( osim kupovnih kašica koje joj dam ako smo vani ) Možda je i to povezano sa prehladom, samo se nadam da će se brzo vratit u normalu ;)
Bokić!
Paalmi :lol: :lol: :lol: vama je veselo po noći!
srećiceobožavam komentare tebe i TM ( ono o basmati riži nikad neću zaboraviti i stalno vas se sjetim u dućanu kad kupujem rižu :lol: :lol: :lol: !)
palesuper za Ivu da nije više bubana!
dakle moj mali odbijač, do nedavno, dohrane- doslovce poludi kad mi nešto jedemo, jedino mu baš voće ( kao i Iva ) nije nešto, bananu gnjeći, jabuku kotrlja, ali tako je i curetak odbijala, a sad ga sama traži.
pozdrav i od mene , :*
sin spava pa imam fore zbrisat malo na net
a ovo sa glasovima u snu , Antonio je sinoc isto imo period kad je neartikulirano ispusto glasove , :/ ali sva sreca jako kratko
Mada moram priznat da sam ga vec par puta cula kako "prica" u snu, tu je definitivno na MAMu ! pusa kidam povirit dalje pa na spavanac!
Ah, Iva uredno pred spavanje "mantra" ( ja to tako zovem jer se glasa "mmmmm" ), isto to radi i noću uzme dudicu, krpicu ispod nosa i mmmmmmm. Je li vaši bebači njuše sve živo? :lol: Ja umirem od smijeha kad je skužim da njuši stvari :lol:
Najluđe mi je kad vrišti i vrišti i onda stavi ruke preko ušiju, onda oet vrišti pa ruke na uši :lol: Isto to radi u kuhinji kad radi napa, svako malo pokriva rukama uši :lol: Skužila je da kad ih prekrije ne čuje napu :lol: ( ili mamu )
Sad joj je glavna fora pričati na telefon :heart: Tako je slatka kad stavi svoj plastični žuti telefon na uho i viče baba jer joj ja govorim halo, zovi babu hoće li čuvati Ivu ( obožava sveki ;) )
ovo s Telefoniranjem mi je poznato moj TONKO uzima mob i vice AO. ao ...tata.... :saint:Citiraj:
pale prvotno napisa
a i ne samo mob vec i daljinski i sve sta mu je plosnato ali mob mu je najdrazi :mrgreen:
Iva točno zna čemu služi daljinski :mrgreen: samo mama više ne zna što je Iva sve pretisla i kako vratiti TV u normalu :lol:
Probala sam je zeznuti i dala joj stari kalkulator :mrgreen: , ne pali 8) Ma zna ona što je mobitel, daljinski, telefon... na tatu, zanima je tehnika. Nego mi je ok ovaj plastični, pa ga vuće po kući, ali i vani :roll: i telefonira :saint:
Za ročkas je dobila glazbeni stolić, e ako od toga ne poludim, neću nikad :lol: , a ona bi mogla naučiti par riječi engleskog :shock:
Cure daje malo kreativnih ideja kako se zabavljate sa klincima? Iznenadilo nas ovo ružno vreme, taman smo navikle da šetamo 2-3 puta dnevno. Ponestalo mi ideja za igru.
Inače Nađa nije neka pričalica, ali je ženska od akcije. Puzi, prevrće se i bacaka, stoji, hoda držeći se za krevet. Nije baš mnogo pažljiva, juče je par puta dooobro udarila glavu. Liže zid :? i pokušava da ga zagrize. Izgleda da je muče trojke, sve trpa u usta i dosta slini, a i malo je nervozna. Zanima me da li ste već počele sa odgojnim metodama? :mrgreen: Mi do sad nismo imali ni jedno NE, tu i tamo joj kažem "budi pažljiva molim te" kad se mota oko radijatora, mada sam uvek pored nje. Ali sad je počela da nas grize, grize sve što joj naiđe pa tako ponekad moju ruku, MMov prst, uvo, obraz... i to doooobro zagrize. Ja sam sad skroz u dilemi kako da joj pokažem da to nije OK, a opet muče je zubi...
U stvari jedino što joj za sada ne dozvoljavam je da baca hranu. Kad joj dosadi jelo ona uzima komad po komad i baca na pod. Onda joj uzmem tanjir i dam igračke. Mada je naš ludi pas (okoreli mesožder) počeo da jede apsolutno sve što mu ona da, pa je tako juče jeo kuvanu kelerabu!!!
Najbolje i sa najviše oduševljenja jede u parku, danas je smazala celu bananu i to je definitivno najveći obrok koji je do sad imala.
Da li vaši klinci pokazuju interesovanje za drugu decu? Nađa je tek nedavno počela da ih primećuje i u parku sad maše svima i rukicom zove decu da dođu. Tako je već stekla i prvu prijateljicu - mala od 4 godine koja je juče rekla: Bako kao moja lutka, samo prava!!!
Ja sam u :shock: i konačno naspavana nakon...ne znam ni ja odkad. Nisam se ovako naspavala valjda od prije trudnoće. Moje dijete je spavalo od 20 do 22 kad je cicala i onda od 22 do 4:30 u komadu!!!!
u 3 sam se probudila s cicom u predeksplozivnom stanju i gledala u S. do 4:30 stalno očekujući da će se probuditi. Inače je ona od 6 mj. naovamo cicala svakih 1:15 ili 1:30 a u zadnje vrijeme svakih 2 sata....E sad, dal je to neka iznimka ili ne vidjet ćemo....
Noć prije se probudila isto samo 3 puta...
druga djeca mi imamo prijatelja starijeg 5 tjedana od S. i njega mazi po glavi i govori DAAAA (dragi) ali to radi i drugoj djeci. voli djecu ali nema tu govora o nekoj zajedničkoj igri. zapravo, dogodi se tu i tamo da se zaljepe za istu igračku pa se oboje motaju oko nje. to da.
imamo novu riječ MO (mobitel :roll: ). kad sam bila trudna govorila sam da neću ja svom djetetu davati mobitel da se igra...to zrači i blabla, a sad :oops:
Mi imamo puno NE, jer imamo npr kaljevu peć i tu nema milosti - kad ide prema njoj ja jasno govorim NE!!! sad već zna što je sve NE, pa sama pokazuje na peć i viče NENE ili na utičnicu...
kreativne ideje pa ja zapravo sve radim s njom - kuham, čistim, peglam...tako da nam i nije dosadno. čak imamo i zaostataka za obaviti. u međuvremenu vadimo igračke iz kutije, pa ih vraćamo. puštamo vodu iz slavine i brljamo sa sapunom po lavandinu, vadimo prljavi veš iz korpe pa ga vraćamo, čitamo slikovnice, listamo knjige....
helou!
mi smo i po ruznom vremenu barem jednom dnevno vani.
a doma, doma najvise voli gledati slikovnice i vaditi oprani ves i masine :mrgreen: obozava i plesati. te 3 aktivnosti moze bas dugo raditi a da joj ne dosadi.
druga djeca: komunicira s njima i igra se od najranijih dana. jako je drustvena i otvorena. takva je bila (i ostala) i zara. ne znam, vjerojatno zato sto se mi intenzivno druzimo s prijateljima, apsolutno svaki dan imamo goste ili idemo u goste, plus svakodnevna druzenja po parkovima i kaficima s ekipom iz kvarta.
kod nas nema puno NE jer smo cijeli stan potpuno zastitili.
kailash, cestitam na naspavanosti :mrgreen:
hej
što se tiče kreativnih ideja - čuvam se za vrijeme kada ćemo moći crtati bojati modelirati plesati smisleno :mrgreen: a do onda
zlostavljamo mačku, psa, pužem s njom po podu, igra se u našoj sobi (veliko ogledalo i glazba - minute i minute zabave). Trenutno joj je najveća zabava bacat jedno deset zavezanih velikih balona na sebe. Priča s njima, ljubi ih...
Listanje slikovnica, novina(MiB je oduševio, zna gdje je barba, teta, beba :heart: )...
Ne smije dirati peć (pec-pec, to objašnjava gostima, sad je sve što ne smije pec pec, uključujući i bakinu šalicu s kavom, škarice za nokte.) i televiziju.
Može li mi netko reći koja je fora u teletabisima da su tako ludi za njima i zašto je dobro da ih gledaju?
Kod nas postoji NE, još odavno, otkako je prohodala uz namještaj. Nema zabranjene prostorije u stanu, ništa specijalno nismo zaštićivali, samo smo opasne stvari makli uvis ;) Šta je NE? - utičnice, radijator na struju, kablovi (jer ih glođe :roll: ), mamina šivaća mašina i klupčići vune/konca (zbog igala koje se u njima redovno nalaze), i trpanje ruku u WC šolju (iako to rješavamo poklapanjem iste). Mislim da ne pretjerujemo sa NE, jer je ona naučila šta se ne smije, pa to i ne radi.
Kreativnost... pa nešto ne stignem biti kreativna, jer radim 8h dnevno i poželim je jaaako. Pa je potpuno nekreativno ugnjavim u poljupcima i kojekakvim skoro-pa-artikulisanim prenamaganjem da tu i nisam od pomoći :slijeg ramenima:
Drugu djecu jako zaiteresovano posmatra, pritom i ne trepće :lol: Najnovije riječi su nam dete i be(ba).
Kupili smo joj onu igračku u koju se ubacuju oblici (trokut, krug i kvadrat), izgustirala za 15 min. i sad je glavna fora da sve te oblike koji idu u igračku što efikasnije zagura pod ugaonu :roll: :lol:
i Miha i ja sve radimo zajedno..peglam kad on spava jer mi je to neizvedivo sa njim...
obožava drugu djec pootovo malo stariju....mene ko da nema kad su druga djeca oko njega...
plesat neće....dugo se može zaigrat jedino u ladici sa krpama ili skidajući veš sa štrika (imamo mašinu sa gornjim punjenjem :lol:)...i slikovnice ga sve više interesiraju i veliki auti/kamioni a počinje se i loptom bavit :)
teletubisi kao id rugi crtići ne zanimaju ga....on gleda nogomet i Dnevnik :lol:
sunčana :D :D za spavanje u komadu
stan nam je zaštićen al svejedno mu ne damo da prćka po utičnicama (jer kod drugih nisu zaštićene) i ne damo kantu za smeće koju naravno obožava...
Serpentina teletabisi su napravljeni od strane stručnjaka koji su tzv radnju prilagodili najranijoj dobi. Ako ih promotriš bolje, vidiš da se ponašaju vrlo slično kao npr dvogodišnjaci. dakle, ništa posebno ne rade i nisu ništa posebno. zato i jesu super. i još nemaju ni trunčice nasilja i jako se vole i grle :)
naravno da nekom izgledaju bezveze. nekom tko očekuje crtić tipa Tom i Jerry s duhovitom radnjom zanimljivom i odraslima. ali skroz kužim da su malenima TT ok. i meni su :oops:
NE naravno ne pretjerujemo, nemojte me krivo shvatiti, ali kad biste vidjeli moj stan, bilo bi vam jasno da je neke stvari nemoguće zaštititi a vrlo su dangerous...
Ali isto već zna sve što je NE pa drugima koji dođu tumači što je NE a što PEC (ili, kako ona kaže, PA).
8) hvala
nikada nisam posebno gledala TT. Meni su antipatični.
Ima mnogo nenasilnih crtića i likova. Valjda ;)
Nama je Ne i pec skoro pa isto - tj pec joj više znači u životu.