VeneraZ zanima me kod kojeg liječnika si bila na pregledu u poliklinica?
Možda kod dr.Gebauer?
Printable View
VeneraZ zanima me kod kojeg liječnika si bila na pregledu u poliklinica?
Možda kod dr.Gebauer?
šutnja nije zlato
Cure, hvala na podršci. :love:
Sad smo off topic, pa moderatorica može to prebaciti na "Merkur".
To je doktorica B., a mislim da je tada bila na specijalizaciji.Citiraj:
s_i_r prvotno napisa
Draga Tinna, djetetu je nažalost bila slomljena ključna kost :evil: . Šefica rađaone je rekla da je to normalno za bebu od 4040 g. :xCitiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Meni je pukla maternica, pa me ta dr šivala. Koliko sam još zbog toga izgubila krvi, ne znam.
U prvom navratu kad me dr htjela "poroditi", pa je pritiskala, nije išlo, pa su pozvali dr P., stariju službu. On je rekao da se još glavica nije zarotirala u porođajnom kanalu, pa da ne može proći, tako da je uzalud forsirati. Glavica da je kao jaje, a i zdjelica, i dok se ne namjesti da se poklope, ništa. Šetati, prodisati trudove.
U drugom navratu opet nije išlo kako je dr mislila, a poslije izgona joj je babica saopćila da je djetetu bila omotana pupčana vrpca oko vrata i oko tijela. :shock: Zato nije išlo. :( Pa je forsirala, a mene optuživala da ne tiskam dovoljno.
Oni kao da nemaju UZV u predrađaoni. Zašto nisu pogledali? Valjda bi se vidjela pupčana vrpca. A i veličina bebe, kojom su bili nemalo iznenađeni. Ni na zadnjem pregledu šefica nije upozorila na veličinu bebe.
A možda i ako budeš. :( Mislim, sad bi se mlada mama trebala posvetiti svojoj bebici, dojenju, i svom fizičkom i psihičkom oporavku. U tome je kvaka.Citiraj:
babyblue prvotno napisa
Da. :/Citiraj:
babyblue prvotno napisa
Teško je nekome ovakvo što savjetovati. A ako iza ovog savjeta stojite, učinite to ti i TM.Citiraj:
babyblue prvotno napisa
Mislim da je važno što je to s_i_r podijelila s nama, pa se buduće rodilje mogu informirati.
Jednostavno zaobiđite tu, i slične, ustanove. Jesi li čitala priču s poroda mame_još_malo?Citiraj:
babyblue prvotno napisa
da, mlisec, dr gebauer. zasto? imas neki info? ak imas, reci, jos malo pa idem opet na kontrolu, a porod mi je jaako blizu.
žalosno, ali istinito - meni je gin čim smo došli na temu rodilišta, odmah savjetovao da ako ikako mogu, petrovu i merkur zaobilazim u velikom luku - a što je s onima koje nitko nije savjetovao?!?!
VeneraZ pitala sam zato što si zvučala nezadovoljno onim što si napisala vezano za tvoju želju da ti naprave carski kod Podobnika.Inače i ja idem upravo danas kod nje na pregled,trudna sam također drugi put,u trećem sam mjesecu i prvi porod mi je također bio carski u Vinogradskoj.Ono što ja znam o toj doktorici preko frenda ginekologa je sve naj,naj,same pohvale.Žena zna svoj posao.Ja idem k njoj jer su mi je kod naručivanja dodijelili.A kad je tebi termin? I koliko si puta bila do sad kod njih na pregledu?]
uh, ja sam cula losih stvari, ali to je iz druge ruke. Nije upitna strucnost nego pristup :(Citiraj:
veneraZ prvotno napisa
ciao curke! veliki pozdrav svima!
zanima me, ako netko zna, tko je od doktora iz merkura prešao u privatno Podobnikovo rodilište?? hvala puuuno :heart:
dr. Gebauer, dr. Zmijanac, dr. Balenović ( mislim da su to svi za sad)Citiraj:
vladimira prvotno napisa
S_i_r - nemam riječi da opišem kako mi je žao da su tako postupali s tobom. Rodila sam u petak u VŽ rodilištu dečka od četri kile, na stolčiću i još sam puna pozitivnih dojmova od tamo i dobro razumijem kako ti je bilo. Međicu nisam doma masirala, ali je sestra Erika stalno stavljala tople obloge i odmah sam normalno sjedila. Nisam ništa popucala, a nisam baš neka velika žena. Poštivali su sve moje želje, imala sam pismeni plan poroda i nitko me nije ni na šta nagovarao. Beba je bila odmah na prsima, tek su je kasnije prali i vagali i odmah brzo vratili meni na prsa.
Da sam morala slušati komentare koje su ti dali, mislim da bi se pokupila van iz rodilišta. Ponavljam, zgrožena sam. I ne vjerujem da će se nešto tamo tako lako promijeniti. Osim ako ne dođu neki novi ljudi koji nisu opterećeni zastarjelim procedurama i protokolima.
S.I.R. Nije mi jasno zašto si morala platiti nešto što nisi tražila( mislim na epi)? Tako su ti isto mogli napraviti sc samo da više naplate. :/
sto se tice pristupa dr gebauer - zadovoljna sam, fora mi je zena.
opci dojam klinike - +5
i meni su dodijelili gebauer jer je podobnik ful zauzet. ja citala o njoj da je super, al, koliko sam skuzila, prije 3 g je radila sam uzv pa mi nije super pomisao da radi carski. raspitat cu se, uskoro cu i ja na pregled. drugi. sad sam u 34.tjednu. istina, racunam na to da mozda necu moc tamo rodit ak ce bit puni (sto je lako moguce). back up mi je vinogradska jer mi se apsolutno nije svidio odnos sestara na odjelu tamo gdje sam bila rodila. a ni anesteziologinja nije bila nes. zbog nje, vjerujem, sam imala bolove kasnije, a nitko od sestara me nije dozivljavao. i to je razlog zasto bi sada dala tolike novce. isto tako mislim da bi bilo idealno kad bi me copili trudovi ko prvi put pa onda carski neg da dolazim odredeni datum (bar da krene prirodno, a carski zbog ciste o kojoj sam vec pisala).
javi kak je bilo na pregledu. ono, ak imas koji novi info. zakaj si se ti odlucila za privatnu,a ne vinogradska opet?
I mene ovo zanima! Jer stvarno tak mogu svakom uvaliti sve i svašta i naplatiti. I još gore poslati na carski i naplatiti najveću tarifu.Citiraj:
minići prvotno napisa
Da. :/Citiraj:
stella32 prvotno napisa
Naime, na trudničkom tečaju u "Merkuru", dr je htio opisati koliko je tijekom vlastitog poroda bila prisebna jedna njihova kolegica - govorila je:
"Idemo! Prokinite mi vodenjak!...! itd. :shock: Tj. "vodila" je vlastiti porod!
Platiti je morala jer su napravili, a napravili su jer tako inače rade. (To zovu "prirodnim porodom", vidi naprijed. :roll: ) Ako je sve OK, ne rade carski, ipak je to rizik, ali epi da.Citiraj:
minići prvotno napisa
Citiraj:
Helena28 prvotno napisa
hvala!!
Ja sam bila jučer u Podobniku,nemam primjedbi na dr. Gebauer,sve je onak ko i inače kod bilo kojeg drugog ginekologa koji radi za sebe.Zapravo se ja još nisam odlučila za porod kod njih jer imam dobru vezu za Vinogradsku gdje sam od prvi puta poprilično zadovoljna.
Moj frend ginekolog me odgovara od privatnog rodilišta jer on i dosta ginekologa općenito nema baš dobro mišljenje o samom dr. Podobniku.
Uglavnom on daje prednost Vinogradskoj,zbog mnogo razloga.
Iskreno mislim da ću do zadnjeg trenutka biti u nedoumici, i jedino zašto bi najradije privatno je ne sami čin poroda već oporavak poslije,pogotovo ako je u pitanju carski.Ipak kod njih nećeš morati preklinjati neku nafurenu sestru da ti pomogne ustati prvi put iz kreveta ili da ti malo nježnije spiči ergometrin u guzu.Baš me zanima šta ćeš ti odlučiti i kamo ćeš roditi.A ti bome i nemaš puno vremena za odluku.Jesi razgovarala o načinu poroda sa dr. Gebauer? Jesi rekla na glas da želiš isključivo carski?
ja do sada nisam srela takve sestre o kojima vi govorite.
dva puta sam ležala po sedam/deset dana u Petrovoj i sve su bile ljubazne, vodile, odvodile, pitale... smješkale se...
zašto misliš da ti ne bi pomogle?
jasno mi je da i svaka od njih može imati loš dan, ali... zar smo i mi svaki dan savršene na svom poslu.
(evo, ja se od jutros mučim da odaberem dvije boje za jednu dječju sobu i ne ide mi da me ubiješ).
pogotovo bih se dobro upitala i vrijedi li taj osmijeh 20000 kuna.
ili više?
Podrška koju dobivam ovdje jako mi puno znači, hvala svima!Citiraj:
dutka_lutka prvotno napisa
Ozbiljno razmatram opciju da situaciju istjeram na čistac pravnim sredstvima, informirat ću se što mi sve stoji na raspolaganju kao mogućnost, samo da još malo 'zacijelim'...
Istina je da ženu u zagrebačkim rodilištima najčešće tako srede da nakon poroda (i još puuuuuno duže), u najblažoj varijanti nije u stanju uzeti svoje djete u ruke, sjesti ili s njim prošetati :(
+ cijeli taj psihički paket koji onda ide uz fizički - osjećaj bespomoćnosti, ojađenosti, frustracije...
Nikakav novac ne može mi nadoknaditi to što sam vidjela sve zvijezde namještajući dijete i sebe za dojenje i što sam onda sve te negativnosti prenosila na bebicu - lijepo kažu u spotu da što osjeća mama osjeća i beba. Pa bilo bi onda fer, kad su toga svjesni, da mame poštede bespotrebnog serijskog ozljeđivanja, da ne upotrijebim neku ružniju riječ.
Ovo je za horor :shock: :shock: :shock: :shock: :shock:Citiraj:
Jako, jako mi je žao da ste ti i beba sve to morale proći :cry: :cry: :cry:
Hvala babyblue!Citiraj:
babyblue prvotno napisa
Ni ja ne mogu zamisliti da bi opet rađala, svakako ne u ovom gradu, kako stvari stoje!
Baš zato mislim da moram nešto učiniti.
Baš tako!Citiraj:
Dr. i ''primalja'' to inače tako rade, tj. naprave, a poslije te na sve načine uvjeravaju kako je to bilo nužno, tj. medicinski opravdano (isto vidi unaprijed )
Draga stella, čestitam :) ! :* tebi i tvojoj bebi!Citiraj:
stella32 prvotno napisa
Jako mi je drago da si imala tako lijepo iskustvo s poroda, super, u Varaždinu očito znaju svoj posao :) !
Eh, kako bih voljela pročitati jednu lijepu priču o porodu na stolčiću u Zagrebu, ali ako kažeš, to valjda zahtijeva neke nove ljude...
ta druga riječ je iskasape, jel'.Citiraj:
s_i_r prvotno napisa
Ja bih ti svakako predložila da prije pokretanja bilo kakvog postupka, u mirnoj proceduri odeš uz pratnju odvjetnika na jedan uljudan razgovor. Znam da su se na ovaj način već rješavale stvari, razjasnilo štošta, a i puno manje košta i novaca i živaca.
ja vjerujem da je rijetko kome cilj kazna, sudski proces sam po sebi itd. Nego prije objašnjenje, isprika, nadoknada pretrpljene boli ili kompenzacija i uviđanje koliko žena može strašno doživjeti povredu, kršenje svoga tjelesnog i seksualnog integriteta.
I sestra Erika je radila epiziotomije na porodima gdje je prethodno bio dogovoren primarni cilj prirodni porod. Ali tek nakon dogovora sa rodiljom, da li još čekati, da li pokušavati još malo, koliko žena ima još snage i volje, koliko šanse itd., a kada je rodilja ta koja kaže idemo na to, i da privolu onda je to sasvim druga stvar. Onda niti puno teže zahvate, neće doživjeti kao nasilje.
Potpuno ista stvar je za drip, za epi, za carski itd. Bilo je forumašica odavde kojima je želja bila prirodni porod, pa nakon par dana laganih trudova, čekanja, razgovora itd. odlučile da ne žele više čekati i dale privolu na drip.
Ali to je onda ponavljam, sasvim druga stvar. Tu nema govora o nasilnom kršenju tjelesnog integriteta "pacijenta" kako se zdrava rodilja često naziva.
bar isprika
Hvala na savjetu!Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Apsolutno se slažem! Jedno je dati privolu, a drugo trpiti tuđu samovolju nad vlastitim, k tomu zdravim, tijelom... Meni je tim više krivo što mi je napravljeno to što mi je napravljeno jer nisam imala dug porod, moje je tijelo fantastično odradilo 'posao' i super sam podnosila trudove, a ni beba nije bila velika. Uvjerena sam da je uz drugačiji položaj pri rađanju sve moglo biti savršeno.Citiraj:
I sestra Erika je radila epiziotomije na porodima gdje je prethodno bio dogovoren primarni cilj prirodni porod. Ali tek nakon dogovora sa rodiljom, da li još čekati, da li pokušavati još malo, koliko žena ima još snage i volje, koliko šanse itd., a kada je rodilja ta koja kaže idemo na to, i da privolu onda je to sasvim druga stvar. Onda niti puno teže zahvate, neće doživjeti kao nasilje.
Potpuno ista stvar je za drip, za epi, za carski itd. Bilo je forumašica odavde kojima je želja bila prirodni porod, pa nakon par dana laganih trudova, čekanja, razgovora itd. odlučile da ne žele više čekati i dale privolu na drip.
Ali to je onda ponavljam, sasvim druga stvar. Tu nema govora o nasilnom kršenju tjelesnog integriteta "pacijenta" kako se zdrava rodilja često naziva.
Samo iskrena, a ne formalna i puko kurtoazna.Citiraj:
MGrubi prvotno napisa
Hvala ti, s_i_r. Tu je naravno i drip, epiziotomija, zaostali ugrušci krvi (nema pregleda prije otpusta!), bile odvojene 3 dana zbog fototerapije :x , dojenje u bolnici nije uspostavljeno, beba dobila hemophilus influenzae. Just for the record.Citiraj:
s_i_r prvotno napisa
i meni su sestre na odjelu bile koma. jedna nije bila zivcana, mlada, al mi je zbusila sve vene, stalno je fulavala. al bila je jedina draga :mrgreen: ostale - uzas! i jedna s pedijatrije mi je jedino dosla porazgovarat samnom kad sam se rasplakala ko kisna godina od bolova i osjecaja bespomocnosti. hvala joj do neba! to je bilo negdje 5.dan.. zato bi, takoder, platila pa nek je i fake osmijeh, al mora mi pomoc ak placam! i guess..
pitala sam otvoreno za carski, mislim da sam prije pisala o tome. istina, frka mi je, tim vise kaj se ne osjecam super - sve me nes zateze trbuh gore i probada dolje. ne dizem neku paniku, al imam osjecaj da bi mogla svaki cas.. to valjda zato kaj nemrem izbjec situacije gdje moram dic malog. uglavnom, na prvom mi je mjestu privatno (zbog onog poslije i vece mogucnosti za carski), a back up mi je vinogradska. jedino mi nije svejedno kad pomislim da bi dosla u bolnicu s papirima iz privatne.. vidjet cemo sto ce bit..
ups, nisam skuzila 7.stranicu pa sam malo uletila. uglavnom, odgovaram apricot i mlisec :mrgreen:
isto tako, zao mi je s-i-r sto su ti to napravili i isto smatram da nisu smjeli s obzirom da si inzistirala na tome da ne rezu. a mogli su se i malo vise potrudit da ne dode do epi (masazom, oblozima)..
S_i_r ako nije tajna,koji doktor ti je vodio porod i trudnoću?
VeneraZ ti znači nisi dobila od dr.Gebauer zeleno svjetlo za carski? Ili ćeš točno znati na sljedećem pregledu?
da, rekla je da ne rade carski bez indikacija. u niti jednom trenu nisam stekla dojam da cu ic na carski 100%. slijedeci tjedan idem na kontrolu pa cu znat. al, kao sto sam prije napisala, recimo da imam indikacije. uvjerena sam 100% da sam i prvi put zavrsila na carskom zbog te glupe ciste za koju nitko ne zna kaj se moze desit kad i ako pukne.
Zgrožena sam, čista katastrofa :shock: :shock: :shock: :shock: :evil: :evil: :evil: :evil:Citiraj:
Svaka ti čast da si sve to uspjela prebroditi :love:
Trudnoću mi je vodila privatna ginekologica kod koje inače idem, dva zadnja pregleda obavila kod dr. P., a on mi je i bio na porodu.Citiraj:
mlisec prvotno napisa
Hvala veneraZ! Da, ja sam se nadala da će se potruditi...Citiraj:
veneraZ prvotno napisa
Moram pohvaliti dvije sestre iz privatnog rodilišta - Kristinu i Zoricu. One su jednostavno prekrasne osobe i uvjerena sam da su jednako dobro radile svoj posao i na Merkuru. Sigurna sam da njihovi osmijesi nisu bili fejk :)Citiraj:
veneraZ prvotno napisa
Drž' se venera :)Citiraj:
istina, frka mi je, tim vise kaj se ne osjecam super - sve me nes zateze trbuh gore i probada dolje. ne dizem neku paniku, al imam osjecaj da bi mogla svaki cas..
Pa, sad (nakon 17 mjeseci) sam skoro ona stara!... :aparatic: Imala sam jaku i dugu PPD. Koja je, kako čitam, u korelaciji s tijekom poroda.Citiraj:
s_i_r prvotno napisa
Tebi i bebici :*
Nemojte se opterećivati, nego dojite: oslobađa se oksitocin, hormon ljubavi. Zaljubiš se u svoju bebicu, i ništa drugo više nije toliko važno! :heart:
S_I_R stvarno da čovjek ne vjeruje! I sam Podobnik ti je bio na porodu a upoznat s tvojim željama dopustio da te režu protiv tvoje volje! Meni to fakat nije jasno.Inače ja sam skužila da kod njih ne možeš doći roditi ako si obavila samo zadnja dva pregleda već to mora biti puno više ako ne i voditi od početka trudnoću kod njih.Navodno su bukirani za porode pa valjda zato.Pozdrav!
Mlisec, zbog čega te to čudi? Jesi negdje pročitala da dr. P promiče prirodni porod?
U njegovoj viziji ON je taj koji PORAĐA :( žena tu ima samo sporednu ulogu...