Prepisujem kojekakve savjete s foruma, nemam pojma da li djeluju,ali ako netko zna nešto neka komentira:
__________________________________________________ _____
Ja sam imala ciste na jajnicima i jedna baka mi je rekla da umocim tampon u kantarionovo ulje i drzim celu noc i tako svako vece,ja sam stavljala ali po 3-4 sata nisam celu noc i vrlo brzo ciste su nestale od tada je proslo vise od 4.god.i nisam imala problema
__________________________________________________ ____
1l bijelog vina . Po 3 velike kašike preslice, kantariona i hajdučke trave. Ostaviti da stoji 10 dana, procjediti i piti na tašte malu rakijsku čašici svako jutro. Popiti 2l ovog vina.
Ja sam pokušala i sljedeći put na UZV nalaz je bio dobar, cisti nije bilo( bile su vodene). Pokušajte i vi i sretno!!
__________________________________________________ ____
za ciste
Zamesiti jednu malu funtu kvasca ,1/2 litre mleka i belo kukuruzno brasno.Staviti da nadodje. Peti dan ciklusa namazati stomak uljem istaviti smesu na stomak.Tako ponoviti tri dana. I tako stavljati tri ciklusa.
PS. Provereno uspesno otklanja ciste
__________________________________________________ _______
Oblozi od cicka su takode veoma efikasni za ciste, a deluju, veoma dobro i na miom:pregrst i po (75gr) iseckanog cickovog korena na 1l tople vode (spustite koren u mlaku vodu). Kuvajte 10 min, posle kljucanja, ostavite da odstoji 4 sata, pokriveno, a onda procedite, namocite time lanenu krpu i privijte kao oblog (stavite na problematicno mesto ili preko nizeg stomaka i preko toga previje suvu lanenu tkaninu), Ovo se radi dva-tri puta dnevno. Uz to je bi trebalo piti i caj od cicka:50gr mesavine korena i lista cicka, na 1l vode. Skuvati isto kao i tecnost za obloge, ali neka pokriveno stoji 10 min. Procedite i pijte 2-3 solje dnevno.
Uz to i pominjani caj od stolisnika (hajducka trava):1 kasika caja na solju vode. Prelijte caj kljucalom vodom, neka stoji poklopljeno 10 min, procedite i pijte, jednom dnevno.
Isto tako mozete koristiti i obloge od arnike...oblozi se prave od tinkture ove biljke, razblazene vodom...ovaj oblog se drzi 5-10 min, jednom dnevno. Najbolje je da tretman primenjujete ovako: oblozi od cicka jedan dan, a oblog od arnike drugi. Ako vas boli, za to su veoma dobri oblozi od belog luka.Presecite beli luk i mazite bolno mesto. Posle upotrebe belog luka, treba namazati neku dobru, blagu kremu, jer beli luk u cestoj upotrebi moze da osteti kozu.
__________________________________________________ __________