vidra prvotno napisa
moja cura ima 4 mjeseca, 65 cm i 5900.
u zadnji jesec dana dobila je 420g.
isključivo je dojena, sretna, vesela, živahna i zdrava. znam da je dobila malo, no ustrajem na dojenju do 6og mjeseca.
no...
kaže meni naš pedijatar (koji je inače izrazito prodojeći) da je u travnju bio na kongresu pedijatara gdje se govorilo o dojenju, dokle, koliko, kad dohrana, s čim počet ... i da su im podastrli nova istraživanja i pripadajuće rezultate po kojima dohrana može počet između 17 i 24 tjedna. kaže on da su njega učili i da on svojim mamama tupi dojit i samo dojit do 6mjeseci, a sad nove preporuke izgleda stižu. pa da mi to mora reć, a da ja odlučim šta ću. ja rekla da bi ja dojila, ali da ipak pitam s čim oni preporučuju počet dohranu. odgovorio da amerikanci zagovaraju žitarice, europa povrće i voće (mrkva, jabuka, špinat, blitva, banana, maslinovo ulje do 6-og mjeseca da kažu), te da pozitivno klimaju i na rižine pahuljice.
sjetila sam se još - da su im na tom kongresu rekli da se pokazalo da alergija nije bilo ništa manje u dojene od nedojene djece; da Unsure sad više ne treba pazit ne davat gluten, može odma s 4mj te
da sve spomenuto važi samo u žličicama, ne veće količine
pa ti budi pametan.
s obzirom na mjere moje bebe, bi li i vi ostale samo na dojenju?