Boljelo je započinjanje mokrenja, ko sam vrag, poslije ništa.Citiraj:
Brunda prvotno napisa
Printable View
Boljelo je započinjanje mokrenja, ko sam vrag, poslije ništa.Citiraj:
Brunda prvotno napisa
ja sam imala kateter, čini mi se 2 ili 3 dana... i ništa me nije bolilo kad su ga skinuli. išla sam normalno na wc. :?
Mene je mokrenje peckalo,al sam ja rekla mužu da mi donese uvin čaj i s njim sam se tankirala i od toga mi je bilo lakše,mada ja inače imam problema s mjehurom i prije trudnoće i sada,tako da smetnje ne povezujem isključivo s kateterom.
ja sam doslovna pi..... krv i u stvarnom i prenesenom značenjuCitiraj:
vještičica prvotno napisa
E da,ne sjećam se ničega iz anestezije,al zato nakon što su me probudili nisam više uopće mogla spavati.Pošteno sam zaspala tek peti dan od poroda,a prije toga skoro pa ništa,15 minuta i ja budna i friška ko da sam tri dana spavala.Sestrama je to bilo jako interesantno,pogotovo na intezivnoj.Jednostavno nisu mogle vjerovati da mi se ne spava,pa su svako malo dolazile provjeravat,a ja svaki put budna :lol: a one :shock: Zato mi je mužić nastradao,pošto se meni nije spavalo,onda je on morao pričati samnom na mobitel po noći,jer mi je bilo dosadno :mrgreen:
evo mene s pregleda: ušla u 37 tjedan, bebač još na zadak i narastao puno puno(kaže dr. da je jedna od većih beba koje je vidjela, a žena imala 900 trudnoća u praksi)
uglavnom sigurno ćemo na carski. Naručila me za 10 dana i rekla da ćemo tada dogovarati carski u bolnici.
Eto-izvještavati ću vas i dalje... :love:
sve će biti ok ;) ...
mene su naručili u bolnicu 7 dana prije termina, a rodila sam 3 dana prije termina, jer su rekli da ne dobiva dovoljno kisika...
dogovori se da prije odlaska u bolnicu obaviš pretrage koje trebaš (ako još nešto treba), tako da tamo ne moraš. jednostavnije je kad doneseš nalaze (zlu ne trebalo :mrgreen: ).
ne brini nista..mene su narucili 15 dana prije termina
ali sve je ok proslo.....
kod prvog mokrenja malo boli na pocetku..no kako smo mi imali WC koji je ujedno bio bide sa tusem dok sam se poljevala bili mi je lakse mokriti
nikakve lijekove nisam dobivala..ali zato su mi svako jutro vadili krv..ajoj te igle..je li se i kod nas svako jutro vadi krv?
i meni su vadili krv svako jutro :roll: , a na carski sam išla sa 37+4
Jedino sam ovo dobivala 2 ili 3 dana, ne sjecam se tocno, ali u ruku, kako to pece :shock:Citiraj:
Tanči prvotno napisa
Nije me boljelo prvo mokrenje niti ustajanje, ali mi je bila enigma cekanje prve stolice poslije klistira i 48 sati nikakvog jela, i komentar nema nikakvog obroka do prve stolice.
Ja se ne sjećam ničega za vrijeme anestezije, samo ono poslije što sam već opisala. A mene je kod mokrenja boljelo točno na kraju kad bi mi se mjehur ispraznio, e onda me je neki završni čvor od carskog reza svaki puta tak zategnul da sam stisnula zube od muke.
Ja sam od sestara dobila špotanciju jer sam drugi dan nakon ustajanja otišla sama u kupaonicu i nad tuš kadom si oprala kosu. Bila sam sva slijepita od znoja, kak si ne bih kosu oprala ? :?
I mrzila sam to kaj se ne možeš stuširati par dana kao čovjek, neg sam se prala s gazama,a znojiš se sam tak pod utjecajem silnih hormona. Jedino su mi stopala bila ledena,a ne možeš se sagnuti i obući si sama čarape, tak da sam svaki dan M maltretirala da ode samnom u kupaonu i opere mi noge i leđa i obuče mi čiste čarape. :mrgreen:
A zasto se ne bi smjela tusirati?
Da se ne smoči rana,tak su barem meni rekli.Citiraj:
Ancica prvotno napisa
meni je sestra ponudila da mi pomogne da se istuširam. ja sam se bojala močenja rane, ali ona je rekla da nema problema, i da će mi pokazati kako da se zaštitim.Citiraj:
Tanči prvotno napisa
aj, kako je bilo dobro to tuširanje :mrgreen:
a sad si zamislite tuširanje s kateterom i vrećicom za urin koju zakačite za neki dio sanitarija... jako, jako seksi. :mrgreen:
ja se ne sjećam ničeg iz anestezije, al se sjećam kao da se radilo o blackout-u, ne kao da spavam, točno u jednom trenutku me maze po glavici i vele: pa, pa... a drugi me bude. i što mi je najgore bilo (i tu možda dam odentu pravo :mrgreen: ... samo da ovo ne pročita mama ju, popit će mi krv moju na slamčicu)... ništa mi nije bilo toliko opterećenje kao činjenica da mm čeka ispred sale da ga uvedu kad počne spinalna djelovati. i kad su vidjeli da spinalna kod mene neće uspjeti, morali su mi dati opću, a ja cijelo vrijeme njima govorim: molim vas, obavijestite mi muža, molim vas obavijestite mi muža, da zna što se dešava. i u tim trenucima sam mislila na njega, umjesto na sebe!!! :roll: :mrgreen:
Ja mislim da je carski diiiiivna stvar! Sve pet! Meni je spinalna bila super, važno je ležati 24 sata na ravnom i stvarno se držati toga. Dobivala analgetike, i kad god su mi ih ponudili ja uzela - ma zašto da me boli?!!!
Fragmin se dobija u rame, a u guzu ide za stezanje maternice. Ustvari, stalno te s nečim pikaju, vade krv i tako, tako da kad uđe sestra s injekcijom, već ti je svejedno. Meni dizanje nije bilo tragično - sve što vas snađe poslije carskog, znatno je manje od ijednog truda čini se meni. Meni je sve bilo ok, jedino prvi odlazak na WC je bio neugodan, i meni je piškiti prvi put nakon katetera bilo malo neugodno, ali ništa tragično, uistinu.
Eto, ako ima još pitanja....
i p.s. sestra Olivera je pregenijalna!!!!!
Koja je to sestra Olivera? Jel ona crna?
vodi si ju doma! :PCitiraj:
Care Bear prvotno napisa
moja dva carska - nebo i zemlja.
prvi hitan carski u merkuru, pod opcom anestezijom, budjenje mi je bilo koma, imala sam osjecaj da se gusim i da cu umrijeti, rana me boljela 2 tjedna, bebu sam dobila na dojenje tek 3. dan, nisu mi dali nista za jesti do prve stolice, stalno su me necim pikali, vise se ni ne sjecam cime sve, rekli ne se tusirati do vadjenja konaca, pa sam se prala vlaznim maramicama i mokrim gazama. :roll:
drugi carski bio je u austriji, pod spinalnom. MM je bio samnom citavo vrijeme poroda. ubod spinalne mi je bio gadan, kao da su me pogodili u neki zivac, pa sam se sva stresla, cak mi se cini da sam malo i poskocila. :mrgreen: osjecaj dok su cupali bebu van nije mi bio nimalo lijep i ugodan, ali to kratko traje. od trenutka kada sam zacula prvi plac pa sve poslije toga bilo je super. MM je bio s malenim dok su ga pregledali i kupali, i vec za 20-ak minuta mi ga donio na prvo dojenje. ostali smo na promatranju jos dva sata i smjestili se u sobu. uopce se vise nismo odvajali. rez me uopce nije bolio, osim kod prvog dizanja, tusirala sam se odmah cim sam se digla (tamo preporucaju tusiranje reza i rez uopce nije prekriven bandazom, vec se fino lufta, prekriven samo mrezastim gacicama :mrgreen: ), odmah su mi ponudili i jelovnik da si izaberem dorucak rucak i veceru, a tek su me treci dan pitali jesam li imala stolicu i ponudili mi magnezij. (valjda ne trebam ni govoriti da sam nakon prvog poroda i onog izgladnjivanja i bolnicke dijete imala problema sa zatvorom, a nakon ovog drugog sam vec nekoliko sati nakon poroda jela, nikakvih problema sa stolicom.
dva dana su me pikali u nogu protiv tromboze, treci dan ja odbila jer sam skoro cijeli dan setala. sljedece jutro sam isla doma.
e da, imala sam dva dana nakon poroda nekakvu cudnu glavobolju koja se javljala samo u sjedecem polozaju i bila toliko jaka da nisam mogla micati glavom lijevo-desno dok bi sjedila. pomislila sam da je to od anestezije, ali mi je anesteziolog tvrdio da je od nekog zivca koji je u trudnoci bio pritisnut.
ja sam isla na "hladnu sekciju", spinalna, sve je bilo dosta dobro, nekako sam sebe uvjerila da imam sve pod kontrolom i bila sam ushicena jer cu upoznati svog sina. kad su ga izvukli i pokazali, stvarno sam dozivjela nesto u glavi, neki val topline, ljubavi, radosti i euforije me preplavio cijelu. do kraja operacije, nakon sto su mi ga dali da ga poljubim i odnijeli, nisam prestajala trkeljati i smijati se. u jednom trenutku me doktor opomenuo jer se abdomen tresao pa mu je bilo tesko raditi :oops:
a oporavak - nista posebno, brzo je proslo. jedina negativna stvar vezana za moju situaciju i to sto sam isla roditi carskim rezom jest to sto sam bila svjesna cinjenice da carski nije optimalan nacin rodjenja za dijete (i sve sto ide s tim), ali kad se mora, mora se :)
iz nekih postova ovdje ispada da je veci problem par pikica nakon svega, nego operacija sama :lol: meni je to, kao dijabeticarki, bas smijesno.
I ja sam se tuširala odmah drugi dan jedino što mi je sestra odmah poslije promijenila kompresicu. A što se tiče prvog dana, dvije sestre su došle poslije ručka, donijele mi mali lavabo i čašu vode da si operem zube, oprale su mi lice ružinom vodicom, oprale me cijelu od pojasa na dole i promijenile donje rublje. I dolazile svakih pol sata ako ću kavu, čaj, vodu, sok....Anesteziolog je dolazio svaki dan po 2 puta (ta 2 dana što sam bila u bolnici) i doktor isto toliko i u međuvremenu zivkao sestre da pita kako sam....takve brige ni tretmana nema u našim rodilištima :(
Joj kad se sjetim mog carskog odmah bi opet :mrgreen:
fali ti ruzina vodica...? :mrgreen:Citiraj:
iridana2666 prvotno napisa
:lol: :lol: mo'š mislit!!Citiraj:
Danka_ prvotno napisa
:lol: :lol: na to sam odvalilaCitiraj:
Danka_ prvotno napisa
ajde iridana idi se jos jednom okupati u ruzinu vodicu..i donesi srecicu doma
ovaj put bi ih pitala jasminovu, onak' za promjenu :mrgreen:Citiraj:
single prvotno napisa
he he...nije los izbor
ima li jos tko da ce roditi carskim?
u slucaju da je bebica dost vec od prosjeka, jel se moze "uzicati" doktora carski rez?
i ja i mm smo bili ogromne bebe a i nas malac je vec sad prevelik za svojih 28.tj.
nemam pojma kako je kod nas...probaj napisati u kojem rodilistu bis rodila pa ce ti se javiti one sa iskustvomCitiraj:
mici85 prvotno napisa
i u mom slucaju je beba bila velika, 4 kg 15 dana prije termina i na zadak i odmah naprave carski u italiji, ali ne znam kako je kod nas
Carski u Italiji ide za svašta, kaže moja seka "naruče te k'o na pregled" :roll:.
Ne ulazim kada je zaista medicinski indiciran ali samo zadak ili samo velika beba to najčešće nisu :/.
evo prijavljujem se za carski, ono što me više muči je to što mi je doc upravo rekla da će me hospitalizirat za mjesec dana radi poprečnog položaja bebe ( a tek sam u 28 tj. ) - jel to uvijek tako rade?
ma kazite vi sta hocete ja sam jako jako sretna da je u Italiji tako, istina je da te naruce kao na pregled i to mi je super, svatko ima svoje misljenje, nekome zadak nije indikacija za carski, meni i te kako je i ne ulazim u dublju raspravu, i jako sam zadovoljna da sam rodila carskim, i mali i ja smo poslije bili superCitiraj:
Frida prvotno napisa
za mjesec dana ti je 15 dana prije termina? jelda? ako je isto su meni napravili, i da ti kazem oboje smo bili super(da pokucam)..i opet bih isto napravila i nista ne bih mjenjala
ne znam jel se ovo pitanje odnosilo na mene ali termin mi je 05.07., ak je danas 11.04. a za mjesec dana 11.5 i tad me pošalju u bolnicu to znači da ću u bolnici bit skoro dva mjeseca :? , a baš mi je sinoć moja Emili rekla da ne želi da opet budem dugo kod doktora ( misli na to kad sam bila tjedan dana u bolnici na početku trudnoće radi krvarenja ), očajna sam
je, tebe sam pitala, zaistinu ti ne bih znala reci da zasto te tako ranije narucuju, ma mozda ce ti samo probati bebu okrenuti, jesu li ti spominjali tu opciju? meni su maloga probali okrenuti no bez uspijeha,Citiraj:
lilamili prvotno napisa
stvarno ne znam sta bih ti rekla, jesi li pitala zasto, da li ces svoto vrijeme biti u bolnici i sve?
ja sam sve pitala sta me je zanimalo i dobivala uvijek objasnjenja za svaki korak
Cure samo da vam javim da me neko vrijeme neće biti na forumu. trudna sam 37 plus 2, beba je danas procjenjena na 4200 g, još je na zadak. idem u ponedjeljak u bolnicu, pa šta bude.
Malo sam tužna, ja bi još bila kući, nadam se da me neće puno držati do poroda. pozdrav svima
sretno!Citiraj:
paid prvotno napisa
javi kako je bilo, nis ne brini sve ce biti u redu
Kad budete u prilici svakako vam preporucam da pogledate film "the business of being born" :)
a možda sam je ja krivo shvatila ( možda je misla da ću bit hospitalizirana četiri pet tjedana prije termina a ne za četri pet tjed. :/ i to je neka razlika, iako mi je i to puno), to mi je rekla onak usput na izlazu tako da me uhvatila nespremnu, a što se tiče razloga prilično bitnu ulogu u tome ima i činjenica da sam i prvu curicu rodila na carski radi placente p. ( također zadak ) i to u 35 tj. zbog pucanja vodenjaka pa eto, samo me malo iznenadila, a možda se i beba okrene do drugog pregleda za tri tjedna :mrgreen: , ma neću paničarit, pripremit ću sve što treba pa šta bude bude
kamo da ga pogledam?Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
Pretpostavljam da si mislila "kako" da ga pogledam... Pa valjda ce se prikazivati jednom i kod nas :) Nada umire zadnja :lol:
Bilo je nešto na youtube, ali nije bio dugacak, pa ne znam da li mislimo na isti..onako, kraci, brza izmjena kadrova, kao neka reklama (anti reklama), nije bas dokumentarac, nego onako vise kao nabacivanje nekih recenica nakon nekih kadrova...ne znam da li je to...Citiraj:
anchie76 prvotno napisa
(ako je, nije me se bas bio dojmio :? )