nemoj nista ako je kod tebe sve ok
i cajevi i vitex i slicno preporucuju se kod manjih poremecaja, ali ako ides na ivf radije nemoj nista
Printable View
nemoj nista ako je kod tebe sve ok
i cajevi i vitex i slicno preporucuju se kod manjih poremecaja, ali ako ides na ivf radije nemoj nista
Drage moje, evo da vam svima javim nakon 3 god pokušavanja, marulje, ulja noćurka i Mace...konačno smo uspijeli!!!
03.06.2008. saznali da smo 3-4 tj.trudni. :D
Pusa svima
uh a ja pijem vrkutu jer očekujem da će mi se endo smanjiti od klomifena. :/ a idem u postupak....da nastavim ili ne.Prosvijetelite meCitiraj:
pujica prvotno napisa
laky bolje nemoj!
nije dobro miješati sa bilo kakvom stimulacijom
onda neću mada je riječ o klomifenima.Nisam znala da neidu skupa
nemoj
klomifeni su isto stimulacija, ma koliko god neki doktori postupke u kojima se oni koriste nazivaju prirodnjacima
prirodni su isključivo oni bez bilo kakve stimulacije
dakle vrijedi pravilo:
u slučaju bilo kakve stimulacije, manje ili veće, bilo kojim preparatima ili u slučaju uzimanja bilo koje druge hormonske terapije - NE uzimati marulju i vrkutu
ok :mrgreen:
pozdrav cure
imam jedno pitanje da li neko zna da li macina trava pomaže kod policističnih jajnika
Mislim da nemoze nastetiti, dapace... ;)Citiraj:
MEDOLINO1980 prvotno napisa
marulja pomaze kod sluzi, ali ne utjece na hormone kao npr. vrkuta i vitex tako da mislim da nema nikakvog utjecaja na pcos
Mozda pomaze ona druga macina trava nepeta cataria o kojoj je kobila_suzy govorila da ima hormon-like delovanje
Znam dosadna a smijem li je piti nakon klomifena ili ni tada.Kako mi je promaklo ovo da se nesmije mijesati s stimulacijom :oops:Citiraj:
Ginger prvotno napisa
a gle, ja ne bih...
znam da se bojiš za debljinu endometrija, ali ne mora biti da će ti ga klomifen stanjiti
moja frendica je išla na 3 AIH-a s klomifenom i svaki put joj je endo bio super, nije se smanjivao
nemoj se plašiti unaprijed, a i debeli endo nije garancija... meni se 3 mrvice nisu primile kad je endo bio preko 12mm, a ova mi se primila kad je bio 7,3mm
a poslusat ću te uostalom ima estrofem
Ma ja se svega bojim od bjezanja JS pa nadalje ali valjda je to normalno :* tebi i mrvici
probaj radije druge prirodne stvari za debljanje endometrija tipa ananas i cikla
naoružala sam se svim...full oprema ,ako bude tanak ma estrofem ...spremam se za postupak kao da razrađujem ratnu tehniku i sebi sam dosadila :lol: :lol:Citiraj:
pujica prvotno napisa
podižem malo topic: zanima me da li se čaj od marulje smije piti tijekom cijelog ciklusa ili samo u prvoj polovici? zapravo, prema info. iz različitih izvora nisam shvatila što, kada i kako
samo do ovulacije piti marulju.
hvala!
Ja sam iz različitih izvora saznala da je marulja izrazito abortivna, tako da bi, po tome, trebalo da se pije samo do ovulacije, dok vrkuta moze ceo ciklus. Ali ni nju nije preporucljivo piti u prvom trimestru trudnoće.
Naime, ona štiti od spontanog pobačaja time što učvršćuje materične mišiće i ligamente, ali nije dokazano dejstvo na plod u ranom stadijumu razvitka, pa se iz tog razloga preporučuje tek od 3- 4 meseca, isto kao i list maline.
Koliko dana se smije piti marulja?
od prvog dana M do ovulacije, a neki kazu i cijeli ciklus
Nadam se da ce nam uspjeti i da cemo ostati trudne. :roll:
halooo
evo ja sam nova na ovom forumu....
ovakva je situacija ja i mm oko 1,5 god radimo na bebi...spermiogram ok meni brisevi i papa ok...sad sam kupila ovaj glupi čaj...i jel mi može netko točno reći dali da ga pijem 40 dana bez prestanka kako negdje piše ili samo do ovulacije kako isto negdje piše
vrkutu mozes piti stalno, cijeli ciklus bez prekida i tako 3 mjeseca, pa onda mjesec pauze
marulju samo do ovulacije
i zasto "glupi caj" - nije glup, pomogao je mnogima
Evo meni, na primer :mrgreen:
ma nisam mislila doslovno glupi....nego na to da je pita ko naučna fantastika...ok hvala vam na odgovoru znači do ovulacije.....imam još jedno pitanje (sorry ako sam dosadna al moram)
ja sma kupila macinu travu onu nepeta ca...nešto....i onda sam tu na forumu našla da to nije taj nego treba onaj marubi herba...sad sam našla i taj(a šta je gorak majko moja al dobo za bebicu sve)...i jel sd to taj koji trebamo pit??????
vanasax koliko si ga pila prije nego si uspjela zatrudnit...
još jednom cure sorry ako sam dosadna al evo stvarno se nadam da će ovaj čaj nešto napravit
po meni ti je najbolje pit kombinaciju vrkute i marulje (marubii herba)
a koliko dugo to ti nitko ne moze rec, sve je to individualno prema organizmu, u svakom slucaju hormoni ce ti se brzo regulirat, ali koliko ces cekat na trudnocu ne ovisi samo o cajevima nego milijun razloga
ma znam naravno al evo razmišljam da mi čaj ne može naštetit...a ništa ovaj mj do ovulacijepijem ovu gorku marulju....pa ako ne bude ništa slje mjesec kupim i vrkutu...Citiraj:
pujica prvotno napisa
a evo čitam vanessine postove...jel ona zatrudnila ili????
Eto i ja sam uzela marubi herba i pocela sam da pijem pa videcemo rezultate,ali mnogo je gorka,bljak
PotpisCitiraj:
deniii prvotno napisa
Aha ;)Citiraj:
deniii prvotno napisa
Pila sam od marta do juna, taman završila turu od tri meseca i počela pauzu i u toj pauzi zatrudnila ;)
jooooj kako je lijepo draga pročitata ovakvo nešto...daješ mi nadu....ja sam u drugomm mjesecu ispijanja čaja...al ovaj mjesec mi je mama rekla nabavit "domaći"čaj pa s emilim prebacit na taj da pijem.....aj nadam se najljepšem :D :D :D
pročitala sam malo ovu vašu stranicu pa da se pridružim .....
ja sam sebi i svom dragom nabavila Maca Andina lat.Peruanska maca koja je u obliku pastila i cucla se i normalnog je okusa.......ja osobno nisam mogla piti taj gorki caj...tjerao me na povracanje pa sam tražila nešto drugo i našla ovo:D što mogu bez ikakvih problema koristiti.......
DJELOVANJE: smiri me ( ne mogu sama sebe prepoznati od kada ovo koristim) išla sam vaditi prolaktin koji mi je bio blago povišen i počeo se spuštati pa me moj dr.pitao šta sam radila, a ja se samo nasmijala i rekla mu da kad dodje hormon na normalu da ću mu reći :mrgreen:
A ŽELJA........za :D :D izbija iz mene (a sada sam u fazi pred M) što je mm jaaaaako drago :lol: posebno nakon apstinencije dok smo bili na dozi antibiotika
Dobra je i za simptome PMS a u kombinaciji sa nočurkom......
ja sam drage moje osobno jaaaako oduševljena :dancingfever: i :zaljubljen: MACU ANDINU
gaggy, sad sam malo proguglala i vidjela za tu biljku jeko pohvalne stvari vezane uz plodnost. E sad mi reci je li koristite oboje i gdje si je nabavila i po kojoj cijeni, i da li pod ovim imenom?
a 72ja sam ti takodjer tražila sve i svašta kada sam krenula kod Ginekologa pod dijagnozom- Neplodnost
Sve potrebne vitamine, od A-Z(tu je i cink i selen i e vit itd), Q 10, Cvjetni pelud, Selen + vit c, a i e, Aloe vera, Nočurak, Maca i još masu drugih stvari sam našla na stranicama www. rsi uključila se preko jedne gospođe i sada si naručujem kako mi šta ponestaje.......ja i moj dragi sve skupa koristimo, samo što ja ne pijem cv.pelud, a on nočurak, a ostalo sve dijelimo. Ja sam skroz zadovoljna sa proizvodima.Pogledaj pa mi javi što ti se čini..... pa ako želiš možeš se preko mene uključiti jer nemože drugaćije. :) [/u][/b]
gaggy, hvala ti na informaciji, znam sad o cemu je rijec,i super su proizvodi ,i sama ponesto koristim. Necu se moci uclaniti preko tebe jer ne zivim u Hrvatskoj,pa bi to mogao biti problem, ali hvala ti u svakom slucaju :* Vec sam pitala poznanicu koja radi sa RSI i kaze mi da je maka oko 30 eura ,mada bude na akciji jeftinije...jesi i ti tako placala? koliko mi moze biti ta doza?
a72jeste toliko dodje a kada se učlaniš i kada je na akciji onda tebi kao članu bude još 40 % jeftinije, a kada nije na akciji svaki proizvod kao član dobivaš 20 % jeftinije......tableta ti ima 90 kom. piše da se uzima 3x1 između obroka......znaći za punih mjesec dana imaš tebleta, a s time da kada imaš M nema potrebe da se uzimaju ........upoznala sam neke ženske koje su se takodjer učlanile u rsi radi ovakvih stvari i koristile Macu i nočurak i aloe veru da im ojača imunitet, s time da su riješile sve probleme sa ginekološke strane (upale, bakterije itd) i ostale su trudne nakon nekog vremena......Maca opušta drage moje......nevjerojetno.......
da li vi počinjete piti marulju tek kad definitivno stane krvarenje?