ako ćeš do tad da čekaš sa testom, onda je potpuno svejedno koji ćeš uzeti.
A do tada bi mogla i sama znati i bez testa ;)
Evo ~~~~~~~~~~~~~~ da vam uspe od prve baš kao i sa Noom
Printable View
ako ćeš do tad da čekaš sa testom, onda je potpuno svejedno koji ćeš uzeti.
A do tada bi mogla i sama znati i bez testa ;)
Evo ~~~~~~~~~~~~~~ da vam uspe od prve baš kao i sa Noom
Uuuuh... našla sam jedan u kojeg sam se zaljubila :) Znam da je pretjerano, ali ja sam inače digitalni freak 8)
Postoji li ovaj test kod nas???
Clearblue digital:
http://www.clearblue.info/uk/new_dig...nancy_test.php
Kod nas je za sad dostupan samo Clearblue vulgaris. Ali, tko zna, možda se i ovaj pojavi uskoro.Citiraj:
LeiA prvotno napisa
Slažem se, izgleda mrak. 8)
Bok svima! Ovdje sam nova. već 3god MM i ja pokušavamo zatrudnjeti. Svaki mjesec mi je redovita M,ali ovaj mj. mi kasni već 7 dana. Jedini simptomi koje imam su bolovi kao i oni kad trebam dobiti i grudi su mi nabujale i užasno me svrbe i bole. Htjela bi prvo napraviti test ali ne znam koji je najbolje uzeti. Nisam nikada kupovala do sada nikakav pa me zanima. Unaprijed hvala!!! :)
kupi intim plusCitiraj:
Citiraj:
mariii prvotno napisa
čini mi se da svi kažu da je on ok.Citiraj:
pirica prvotno napisa
koja mu je cjena???
cijena hmmmm, ne sjećam se oko 70,00kn-80,00kn
iako nemam baš neke simptome i stalno si govorim "ma nisam trudna nema šanse" svejedno me muči. ali i već par dana imam nekakav smećkasto-roskasti iscjedak....ubiti kad sam na wc-u,kad se obrišem na papiru mi bude tako. ne znam da li je to kakav znak??? :/ i boli mesve kao da ću sad tog trena dobiti. i leđa i stomak. :?
Mariii,
danas ujutro nemoj ići piškiti prije nego što skokneš do ljekarne i kupiš npr. Intim Plus (ja sam ga kupila jučer, ali malo sam uranila, pa će pričekati na polici :D )
Ako ti kasni i grudi te svrbe i natečene su, to su vrlo mogući prvi znaci.
Ja sam isto neko vrijeme imala osjećaj kao da trebam dobiti. Za iscjedak ne znam... možda je to spotting koji se dogodi kod implantacije embrija na stijenku maternice...
Anyway... javi nam rezultat! :love:
BOK CURE MOJE!!! JA SAM SINOĆ DOBILA M. NISAM NI STIGLA DO LJEKARNE. I TO DOBIJEM U 22H. :cry:Citiraj:
LeiA prvotno napisa
NIŠTA. ČEKAT ĆE MO IDUĆI MJESEC. U ČETVRTAK IDEMO ZA ZG. U PETROVU JA I MUŽ PA ĆE MO VIDJETI ŠTA TAMO KAŽU.
Bas je dobar. Jos da ga se moze upotrijebiti 3-4 puta bio bi idealan !Citiraj:
LeiA prvotno napisa
Ovo je ludilo :)Citiraj:
sweetmint prvotno napisa
Da... to sam i ja pomislila. Kad je već digitalan ne bi trebao biti jednokratan :/ Kupila sam Intim+ :heart:
Dobar Vam dan curke!
Pliz help me,jučer sam trebala dobiti mengu, ali je izostala (inače nemam nikakvih simptoma, PMS i sl.). Prije sat vremena napravila sam test (od Chronolaba) - nije bilo druge crtice. Ali, nije bila to prva jutarnja mokraća
Par napomena:
Znam da mi je ovulacija bila nešto prije 12.01. jer sam taj dan bila kod svoje gin na pregledu i rekla mi je pregledavajući ultrazvukom "vidim da ste baš imali ovulaciju na lijevom jajniku)".
Odnose smo mm i ja imali i 08 i 09.01. i 13.01.
E, sad - mislite li da je ovo "konačan rezultat" il da napravim novi test i kada
:?
Jako bi htjeli bebicu, imala sam missed u 6.mj 2008., svi pregledi od tad pokazali su da smo mm i ja zdravi
Znam da me razumijete i hvala vam unaprijed
čini mi se da bi ipak mogao biti konačan, barem za ovaj ciklus :( ; ako želiš biti sigurna napravi jedan ujutro, sa prvom jutarnjom; ako ti je gin. utvrdila O na 11. dc test bi već trebao pokazati + ;
Zvjezda, nije da ti želim buditi lažne nade, ali postoji mogućnost da je rano. Napravi test za dva dana i to sa prvom jutarnjom i znati ćeš. Ako ti je tad bila O kad je dr. rekla znači bila je 11 dana prije nego što si uradila test, a to znači da je moguće da nemaš dovoljno hormona. Nekim ženama, kao npr. meni, test pokaže tek 15ak dana nakon O. Nemoj se previše nadati pa se nećeš jako razočarati ako bude -
~~~~~~~~~~~~~~ za + :*
može biti zbilja više solucija: da test nisi dobro napravila, da još nemaš dovoljno veliku betu (hormon na koji test reagira), da ti gin nije dobro vidjela ovulaciju... kasni li ti ikad? polako samo, pričekaj pa ćeš vidjeti. i radi na jutarnju mokraću ako ti ne dođe.
Zvijezda, sad ti treba samo malo strpljenja. Ako m. i dalje ne dolazi, strpiš se i napraviš test ponovo. Meni su prva dva testa u prvoj trudnoći bila negativna, a tek onaj koji sam napravila kad mi je m. kasnila 10 dana je bio pozitivan. A i nisu mi m. baš točne u dan nikad bile: ciklus 31-34 dana.
Svačije tijelo se ponaša drugačije. Nadam se da je kod tebe + :love:
Ako nije, slijedi ti još koji romantični mjesec :*
Pusa!
evo sa rodine stranice: Netočni negativni rezultati mogu se pojaviti ako se test napravi prije nego što hCG dostigne razinu koja se može otkriti u urinu, ili ako ste pili puno tekućine i urin je razrijeđen.
ja sam radila test 4 dana prije očekivane menstruacije, jer su me probadali jajnici.. i test je bio pozitivan.
Najsigurnije je vaditi betu HCG u labosu već 12 a najbolje 14 dpo. i tada se sve treba vidjeti ako je trudnoća prisutna
Hvala vam na pomoći, ipak sam ja ovaj mjesec dobila mengu, po prvi puta sam se istinski razočarala, do sad me to nije baš posebno pogađalo..., a valjda će biti skoro... mislim da se moram malo opustiti.
Opet vam se javim, želim vam puno ++++ :)
gravignost mini
rezultat čudan...
one koje su koristile taj test znat će o čem pričam...
znate ono kad traka počne upijat mokraču...pa lagano porozi,pocrveni...uglavnom poprimi boju...
linija kontrole je crvena
a testna linija postala bijela...točno se vidi linija prava ali bijela...
što to znači...?
test neispravan?
To je evaporacijska linija, koliko mi se čini.
Test je neispravan uglavnom kada nema ni testne crte ni kontrolne. Ili ima samo testna a kontrolne nema, ili boja ostane razmuljana po testu...
Htedoh još reći da je bino da bude obojenja na mestu testne linije i kontrolne.
Testna može biti svetlija ili tamnija (što zavisi od nivoa hormona Hcg u urinu) i od dužine trudnoće, a kontrolna mora biti jasno vidljiva.
To što je belo na mestu testne linije ne znači pozitivan rezultat, a ne znači ni da je test pokvaren.
dakle to što je testna bijela,znači da je negativan?ne neispravan?
Ne bih da stvaram konfuziju, niti da tvrdim nešto 100%, ali mislim da ako je podloga testa bela, onda bi to trebao da bude negativan test.Citiraj:
šefika prvotno napisa
Fora je u tome da se na dva mesta na testu stavlja reagens, koji readuje tako da promeni boju samo i isključivo u slučaju dovoljne količine prisustva hormona Hcg, koji se normalno javlja samo u trudnoći.
Dakle, nema laži, nema prevare.
Može se dogoditi samo da prerano uradiš test, pa da crte nema, jer tvoje telo ne proizvodi dovoljnu količinu hormona koja bi reagovala sa testom.
To znači da ako se na mestu testne linije ne pojavi ništa, (tj podloga, koja je inače, u suvom stanju bela, se blago oboji, ali na mestu testne linije ostane potpuno belo, to nikako ne znači da je test pozitivan. Na protiv, na njemu nema obojenja i on se smatra negativnim)
Uostalom, uvek možeš probati sa drugm testom od drugog proizvođača.
Šta piše na uputstvu?
Na uputstvu svih onih koje sam ja koristila (a veruj mi bilo ih je jaaako mnogo) piše: "Svako obojenje na mestu testne linije treba smatrati pozitivnim rezultatom"
Jel imaš neku sliku testa?
nemam...hvala ti na odgovorima
ne stvaraš konfuziju jako sam ti zahvalna....inače volim biti realna...a i sad mi ne paše trenutno T....
čekat ću tjedan dana pa dr..
gdje mogu preko interneta naručiti jeftinije testove za trudnoću. Ima li netko savjet iz iskustva
lelox na saveontests imaš raznih, dođu za 7-10 dana, nisu skupi
www.saveontests.com
Potpisujem Mandy. Ja ih naručujem več dvije godine i sve je ok.
Molba - nikako se ne uspijevam registrirati na saveon....nesto sam zabrljala s adresama i sad mi ne prihvaca registraciju, a jos je jedan problemcic - ne znam imam li karticu koja se moze koristiti za placanje putem interneta ( mislim da ne)....
Molila bih nekoga da mi naruci s njihovih stranica testove, a ja bih mu poslala novac na racun ili kako se dogovorimo...
Hvala....
Pepe2 ideš na saveon i klikneš na testove koje želiš, onda na checkout i upišeš svoj e-mail i password, i sign in, dalje ti piše kojim karticama možeš plaćati, meni nije bilo dovoljno kn na kartici pa mi zato nije primalo. Možda ti mogu pomoći ne znam gdje ti je zapelo.
Hvala cure na savjetima za saveon, naručila sam i čekam da stignu, baš ste :heart:
Drage moje vidim da sve većinom koristite Intim + ili Sign test, pa me zanima da li tko ima kakva iskustva sa PREGNANCY testom od Chronolaba?
ja sam ga koristila.dok je na intim plus bila crtica na tom ništa nije bilo
ja sam radila 2x sa chronolabom i oba puta je pokazao točnost , oba puta na dan očekivane M, 17-18 dpo
Bila sam izvadila ga iz smeća i ponovno pogledala i to nakon 5-6 sati i vidi se svijetla,svijetla crtica( čak ju je i MM vidio) i to znam da nakon toliko sati je ne važeće, ali me je više zanimalo kolika za njega razina hormona treba da bude a kad ono na kutiji i u uputstvima ništa ne piše.....pa sam poslala MM da kupi 1 step i na kutiji fino stoji da je 25IU/L....pa ako danas vještica ne dođe radim ovoga ujutro.
i ja sam sad napravila taj chronolabov i nista...negativan...M jos nema...trebala je danas doci...osobno, taj test mi ide na zivce jer nekad se vidi neka sjena od crtice, jednom mi je bio pozitivan ( blijeda crtica) ..ispalo da je biokemijska...i stalno si kazem da necu vise taj kupiti, ali mi u ljekarni uvijek tog namecu kad pitam neki jeftiniji...uopce nemaju neki drugi jeftiniji...one step ili baby check ni za lijek kod nas...vec me to pomalo ljuti...
Imam jedno pitanjce. Danas mi je najviše 12, a najmanje 9 dpo, dakle 24 dan ciklusa. Bila sam vaditi krv zbog redovne kontrole štitnjače, pa sam usput tražila da mi provjere i beta hcg. Nalaz mi je 0. Zanima me je li još bilo prerano za provjeru ili bi beta da sam trudna već bila povišena, odnosno ima li još uvijek šanse da sam trudna.
pa koliko znam beta se javlja nakon implatacije koja se događa do 12 dpo najkasnije e sad može biti prerano a nemora.najćešće kažu do 8 dpo je implatacija pa može biti prerano ako je O bila 15dc ili kasnije
Imam pitanje koje se vidim u raznim varijacijama već nebrojeno puta ovdje postavilo ali ipak: prosijek trajanja mojih ciklusa je 23-24 dana, nekad 21, rijetko 25. Ovaj put teče 27 dan od početka zadnje menstruacije. Jučer sam napravila kućni test na otkrivanje trudnoće ali u popodnevnim satima, pojavila se iznimno slabo vidljiva linija koja ukazuje na pozitivan rezultat. Danas sam ponovila test (Prima Stick)ali opet ne s prvim jutarnjim urinom već drugim, također se pojavila linija koja ukazuje na pozitivan rezultat ali opet iznimno slabog intenziteta i to nakon 20ak minuta.
Muči me što su te 'pozitivne' linije zapravo zaista jedva vidljive.
Znam da bih trebala, ako zaista želim pouzdan rezultat, napraviti beta test koji spominjete, ili se posavjetovat sa svojim doktorom, ali me zanima što mi tko može reći i možda tumačiti moju situaciju iz vlastitog sličnog primjera, u ovom trenutku.