Hvala ti bella77
Printable View
Hvala ti bella77
mozes i na Štamparu i na zaraznoj napraviti. ja spadam u ljenjivce, pa mi je zarazna blize. nemojte me sad razapeti zbog te udaljenosti LOL
kod nas krenula druga tura u vrtiću. taman je prošlo dva tjedna. kaže mi teta da je 3 djece poslala doma.
zabavno mi je to poslala doma, jer kad imaju crvene obraze i ospi nisu zarazni.
danas sam cula od kolegice da je jedna poznanica dobila petu bolest, koma joj je.
Da, za starije je bas teze nego za klince.
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Ček ček spajalico, nije li to udaljenost od kojih stotinjak metara? :-)
Kažu da je odraslima teže, da lupi na zglobove i glavu.
Ja se iskreno nadam da će peta poštedjeti mene i bubu u buši.
Kod nas u dz jedna dr kaze da su zarazni cijel vrijeme osipa, a druga dok se osip ne pocne povlaciti
U nas su pedijatri pisali potvrde da dijete moze u vrtic i prvi dan osipa.
sjećam se da su i mojoj maloj bili crveni obrazi
samo lagana temperatura dan-dva
a70v, inbox, please :-)
Naša pedijatrica kaže da su zarazni do trenutka izbijanja osipa.
Cure help!!! Dakle, sad je gotovo ali ja mislim da sam ja to pobrala od male. Ali cijelo sam vrijeme mislila da je nekaj drugo jer nisam imala osip. Uglavnom. Simptomi su bili sljedeći. Uuuužasna glavobolja više od tjedan dana, bol i natečenost zglobova. Imala sam par dana preko dana temperaturu 37,5 po noći bi se znojila imala i malo veću temperaturu. ALi ta glavodolja. To je nešto strašno bilo. I sad nakon već skoro 2 tjedan, još "osjetim" zglobove i danas me oprt malo boluckala glava.
Je li moguće da je to to?
upravo je iste simpotme i jedna druga odrasla osoba imala i imala je petu. pitaj ivaricu i ona ju je preboljela nedavno.
nego ana draga jesi ti koju djeciju bolest preboljela ko djete ili ih sve moras ovako na tezi nacin iskusiti :štrika:
Točno takve simptome kakve opisuješ je imala naša vrtićka teta, a ona je imala petu. Kaže da joj je bilo užasno.
spajalica hahahahahaha, a vidiš da me ne ide baš. Kao mala sam imala jedino zaušnjake. Nego, zanimljivo je da ni Ela ni Janko nisu dobili nikaj od Ive, ali eto, ja jesam! :-P
a jel to ipak bolest koja samo jedanput dojde?
Kažu samo jednom.
Sin je nekidan imao dan ipo temperaturu, danas je iz skole dosao osut. Crven u licu je uvijek kad ga pokupim u boravku jer se vani igra. Ja sam trenutno loseg imuniteta I stanja zbog drugih bolesti. E sad vec me 10ak dana boli kicma, ruke, noge I glava. Ja racunam vratna kraljeznica...jel mozze bit da je ovo? Ako da,koliko to traje?
Mene još uvijek "bole" zglobovi. Pod navodnicima bole jer me realno ne bole ali sam sva umorna, kako sam svaki dan na biciklu, sojetim te zglobove i teško mi ide, Ruke su mi još utrnute i kako koji dan bolne, glava me bolucka svaki dan pomalo. Sad je već više od dva tjedna.
Ne zvuci veselo uopce..
ana nisi bila na cc?
Ma nisam nigdje bila....
mislim pa delaš s ljudima,možda se i nekood klijentele zarazio
I ja sam pokupila od klinaca, ali sam prošla lakše i brže od ane.m.
Prvo osip na unutrašnjoj strani podlaktica, onda umor, sitna temp, glavobolja, bolni i "otečeni" zglobovi pešća i zapešća.
Dopalo me na godišnjem.
O daaaa, mene također dopalo na godišnjem. Nisam takva radila s ljudima, a i das jesam, kakvi oni dolaze, ja bih trebala masku nositi. Osim toga, ionak si zarazan kad ni nemaš nikakve simptome, a i ipak se s njima baš ne ljubim i ne pljujem po njima tak da bih rekla da su sigurni. A i nije baš da brinem oko toga.
Nego, prerano sam se pveselila, izgleda da je i Elica fasovala! :štrika:
Ma bolje da ih sad ovako kao male to prođe nego ne daj Bože, kad budu odrasle i trudne! ;-)
nisi možda i ti?
Ne, nisam! :-P
anam jesu ti trnuli prsti?
Jao, jao, ja tek sad pročitam ovu temu i vidim da je boleština opasna za trudnice u 2. tromjesečju :-o
Momentalno vadim malog iz vrtića
čini mi se najveći problem što si zarazan kad još nemaš ni simptome, a i inkubacija je duga. ne možeš nikak znat tko je ima, a tko nema.
meni su zari jučer dijagnosticirali petu, iako nema ono crvenilo po obrazima, ali ima nekakv osip, glavobolju, grlobolju ....
demi i margita kašlju bez ikakvih drugih simptoma za sad, ja sam isto s nekim čudnim simptomima, a muža boli grlo.... tko će ga znat.
nećaci su je imali prije neka 3 tjedna, ako smo zaradili, od njih smo dobili
ma znam.. dok ne vidim da li imam antitijela nema za nas ni karatea ni druženja s drugima, do daljnjega
:-/
Starijem je jučer dijagnosticirana peta. Obrazi su mu danima crveni ko da je dobio dva šamara.
Prvo smo mislili da je od sunca, ali se osip počeo širiti pa smo jučer završili kod pedijatrice.
Ide u školu, samo pauzira s treningom i tjelesnim.
Problem je što je teško skužit da ju ti ili dijete imate na vrijeme, pa ti preporučujem da odmah ideš.
Ja sam nalaze za antitjela na Petu cekala 2 tjedna.
moze se i u 5 dana dobiti
Točno ovako kako kaže spajalica. Ja sam vadila antitijela i nalaz je bio gotov za pet dana. Odnosno za tri radna dana.