Tata, mislim zaista da bi i tebi dobro dosla terapija, jer ni ti nisi nacisto sa cijelom svojom situacijom.
eto podvojenih pravila i principa..tamo tvrdiš da kako se ja usudim čitat između redova, a ti udri čitat i što ne postoji!!!
sto se tice mene i mog "izazivanja", da li isto cure u minicima "izazivaju" da budu silovane? ili mozda zene "izazivaju" jer postoju? hm... o tome cemo razmisliti jos... ma daj molim te, Tata, skuliraj se...
skuliraj se bertha, intonacija ti je vrlo vrlo opasna s konotacijom koju sad povlačiš time i stavljaš meni u usta!!! gdje je ANCHI76 da te kazni sad ukorom pred isključenje??? Jer to mi je apsolutno jednako primjereno ko da ja sad tebi povučem paralelu, aha, derala se na muža zato što radi na poslu, znači da je nasilna prema djetetu i da će ga izmlatit prvom prilikom kad dođe s peticom iz škole! Hoćemo li tako sudit? Skuliraj se bertha... Kultura ophođenja i poštovanja i prema forumašima treba postojati, ja je nisam osjetio pretjerano na sebi, nego sam odmah otrpio kritike, što se nisam slijepo složio s tvrdnjom da si "silovana", jer sam iz svog kuta gledanja stvari vidio drugačije. Da se svi apriori slože s tvojim viđenjem da si iz čistog mira popila batine od jednog kroničnog nasilnika, bi li nam opće sudovi i parnice bili potrebni za utvrđivanje objektivnosti slučajeva i da li možeš zaista sebe dovesti u kontekst svoje parodije i smješne usporedbe, da si se samo u minici prošetala pokraj njega i bila silovana? Jer to bi odgovaralo eventualno situaciji da je okorijeli nasilnik došao doma i iz čistog mira, iz potrebe svoje nagle bolesne naravi, ubio boga u tebi, jer takvi ljudi koji siluju su teški psihički bolesnici. Nadam se da nemaš takav dojam o svom suprugu! Ako imaš i možeš usporedit tako drastičnim primjerom, u strahu da bi on mogao biti pritajeni nasilnik, ravan silovatelju - među vama je onda povjerenje prošlo svršeno vrijeme!
ka sta rekoh, ovo je samo forum, misto di bi se tribale pustiti misli, dati savjeti, ali koja korist od prepirki?!
pa naravno ali nisu valjda dobrodošli savjeti samo oni koji su isključivo i slijepo na tvojoj strani? savjeti su valjda i objektivno sagledavanje situacije, ako može utjecati da do ponovljene situacije više ne dolazi! Pa ne mislim da je prepirka, ako si savjetovana da korigiraš svoje stavove i principe odnosa, i ako te nečije viđenje obogati senzibilitetom za osjećaje tvog muškarca u danom trenutku i visini osobne povrede koju je mogao osjetiti. To je zalog za budućnos da naučite suživti, a ne za opravdanje njegovog fizičkog nasrtaja koje po milionti put ponavljam - al sam siguran da ćete me opet stavit u krivi kontekst! Prepirka nastaje kad se ovako bahato nekome u usta stavlja da zastupa nasilništvo, time što je prepoznao razdor u vašoj komunikaciji i obostranom poštovanju i zamisli prikrpava mu se zastupanje SILOVANJA zbog prolaska u minici!
Tata napisa
Citiraj:
:""uvrede, podcjenjivanje, izrugivanje, omalovažavanje, ucjene" sve je to bilo prisutno u Berthinom nastupu, neka me sama slobodno ispravi, ako nije."
Upravo te ispravljam! sada si i meni poceja dizat zicu, znas! ti govoris ka da si bija tamo ti, a ne MM... pa cekaj malo, ko ti daje uopce pravo da ti meni govoris sta bilo tamo i sta je moj bidni MM pritrpija, jer sam cilu zlicu uvreda sasula na njegov racun... ma daj, molim te!
pa ti si sama to izjavila da si TI započela i da si mu se bacila "za vrat" sa zlojednim komentarima i da si željela izić iz firme i da se uglavnom okomila na njega, samo zato što je najvrijedniji, a jer nisi imala petlje na druge! gledaj samo dosljedno pratim tvoju priču... i potkrijepljujem s činjenicom da nemaš dlake na jeziku, kako si isto sama ustvrdila, da to zamjeraš sama sebi i da si svašta u stanju prevalit priko usta.. jel tako?
Pa ne moram ja sjedit TM na ramenu da bih iz postojećih tvojih riječi upućenih nama mogao naslutit kako se situacija mogla odigrati. Ne mora niti moj sud biti u detalj točan, niti smatram da je, ali ako uredno preskačeš preko činjenice da vam je međuodnos u krizi i obostrano poštovanje, a ne samo njegovo, i ne priznaješ svoje iniciranje, mogla bi se situacija samo na tren privdno smirit i jednog dana opet eskalirat, ako se ne pridržavate pravila i oboje radite na sebi. Bez obzira što je on ispoljio fizički nasrtaj, uvjerenja sam da je to bilo inicirano s tvoje strane, i nije bitno što ja sad apsolutno osuđujem njegov čin nasilništva - nego je bitno što ti ne priznaješ postojanje nepoštovanja prema njemu i što mi se čini da ni ne osjećaš da na vraćanju poštovanja morate oboje obostrano raditi, nego ćeš eto učinit to i proć s njime ako se od tebe baš i zahtjeva - al osobno nemaš sama osvješten taj stav svoje podjeljene krivice - i to je greška koju me ne želiš čuti - ni ti, ni gomila nabrijanih ovdje. A bez toga vas dvoje NE IDETE naprijed, budi uvjerena
uostalom, neka nesto bude jasno, otvorila sam ovu temu da cujem vase savjete, a ne da mi neko govori sta i kako je tamo bilo... a tebi stvarno triba strucna pomoc... jer to sta ti pises, citaj izmedu redaka, odnosi se na tvoju situaciju ocito... zato te molim da nas ostale ovdje ne misas u nju!
evo opet se ponavljaš..nije bitno kako je tamo bilo u detalj, nego globalno da je povrijeđeno poštovanje čovjeka i da je iniciran njegov bijes iz razloga, a ne iz ničega kako ga se pokušava okarakterizirati... jer samo psihički poremećenjaci nasrću iz ničega, odnosno iz svoje bolesti - mislim da on ne spada u takvu skupinu i ne zaslužuje takav tretman za odstrijel i lomaču kakav ste mu od samog početka priredile!
i ja ti doista, koliko god to vama svima krležijanski djelovalo, upravo pružam savjet i viđenje jednog muškarca kojeg bi situacija napada na njegov posao i omalovažavanje njegovog truda, iznimno povrijedilo, ne toliko da bih ja osobno vratio nasiljem, ali apsolutno POVRIJEDILO kao izraženi oblik nepoštovanja prema meni, što se ovdje zaboravlja i spomenuti. A nitko ti nit neće za tako nešto otvorit oči, jer nit ne gleda s muške strane na to, nego je svima NASILJE PREMA ŽENI imperativ pri obračanju na ovaj slučaja!
Tata napisa: "
Nametanje izričito svoga stava i mišljenja omalovažavanjem njegovog," - i to si cuja da sam napravila? odlicno! a sta ce nam onda forum kada ti tako dobro cujes. necemo nista pisati, samo cemo pricati, pa ces ti sve cuti, jer ocito cujes kilometrima...
eto to sam gore malo više već iskomentirao
Tata:
"Treba ostat pribran u svakoj situaciji čiste glave i maknut se s mjesta nasilja i takve osobe, smjesta, a stvari rješavat poslije čiste glave," - slazem se s tobom u potpunosti!
i jos jedan sitan detalj, nakon vatanja za vrat sam se povukla u sobu (di je malena spavala), a on je dosa za mnom i da ne vice i ne probudi nju, izasla sam van jer je on trazija da izaden... toliko o tome sta sam ja inicirala...
jos nesto, napisa si da je on svojom aktivacijom u firmi mene rasteretio... sta to triba znaciti sad? pa nije to moja firma, pa da se ja moram za nju briniti. to je NASA firma, znaci svak radi ono sta je njegova domena. i ako jedan ne stigne, uskace drugi. tako bi to tribalo biti. on je sam sebi nabija toliko toga na glavu. a kada trazi pomoc, trazi da se napravi tocno po njegovim kriterijima, kada se nesto napravi, nije dovoljno dobro, pa sta oces onda?! radi sam i ne kvocaj drugima kako ti je tesko!
ne kvocam ni ja, nego trazim rjesenje. a kada i kvocam, onda kvocam radi neceg sta je daleko bitnije, a to je obitelj. za dva sata sa obitelji nece nitko propast. ma budale mene, sta ja tebi uopce objasnjavam, ka da je i bitno sta ces i kako ces ti uopce tu skuzit... tvoj problem, a ja cu se s mojim uvatit u kostac!
Pa tu se varaš, jer itekako je bitno kako ću ja skužit kao i većina ostalih, i koliko nam detalja ponudiš, ako želiš kvalitetno i sama sagledat ukupnost situacije iz nemogućnosti objektivnosti iz vlastitog subjektivnog ugla povređenosti... ne gleda svak na jednak način, i ako želiš kvalitetan savjet iz više kuteva, potrebna je detaljnost situacije... a ako želiš samo blaćenje tvog supruga, kao zadovoljavajuću terapiju javljanja, dovoljno je onda i bez detalja i samo naslov NASILJE U OBITELJI i eto dobiješ punu i bezrezervnu podršku s aboliciranjem od bilo kakve odgovornosti...
Tata napisao
:"AJME BUDALE VIŠE!!! nemam bolji naziv za opisat gnušanje pred ovakvom izjavom nakon svega izrečenog i razjašnjenog!"
ovo ti je, Tata, vrhunac! malo kontroliraj emocije, barem na forumu. ako se netko ne slaze s tobom i tvojim izjavama, ne tribas mu odmah davati epitete. to je malo too much. ako nisi u stanju raspravljat normalno, odnosno napisat nesto, onda ne pisi nista. i ne doliji ulje na vatru bez veze!
ovdje nitko nije "muskomrzac", to je samo tvoja kriva percepcija u glavi. inace nitko ne bi ni ima sina, a kamoli muza doma.
ovaj put cu samo citirati MM-a, koji cesto kaze "sta govoris drugima ili o drugima, sam si to"... viruj mi, ima nesto u tome! jer mozda da nisi nesto sta govoris za drugog da je, ne bi ti ni padalo na pamet nazvati nekog necim ili nekim. zato, moj savjet tebi, pripazi malo!
ako se dobro sjećam rekao sam Mea culpa, Mea maxima culpa u svezi te ishitrenosti, kao ispriku za moju neumjesnost, a nisam primjetio da se itko ispričao na eklatantno prozivanje mene NASILNIKOM.
A samo da se osvrnem na tu provokaciju, dakle kad peti put objašnjavaš nekome riječ po riječ svoje mišljenje i neko ti peti put za redom kaže da si nasilnik, koji zagovara opla sad i SILOVANJE, e onda pukneš više!
O dotičnoj imam svoje mišljenje i zadržat ću ga ubuduće za sebe!