i kod nas ce vjerovatno biti zara
slaze se sa irvin, kratko je, slatko i neobicno
Printable View
i kod nas ce vjerovatno biti zara
slaze se sa irvin, kratko je, slatko i neobicno
Curke, kaj mislite o imenima Ita i Evelin? Moj izbor za curku u prvoj trudnoći je bio Emili, ali komentari baš nisu bili naj. Rodio se sin pa više nisam ni razmišljala o tome. Sad nosim curku i svi me pitaju za ime, a MM i ja nemamo ideju.
Curka stiže 30.12.
Ita mi se jako svida, a evelin...ne bas, ne volim pretjerano ta imena koja se u hrvatskom ne dekliniraju, velika mogucnost da ju djeca nece pravilno zvati
emili mi je lijepo, ali isti problem, a i zvuci prestranjski, to mi nekako ne sjeda
hocu reci, oba imena su mi jako lijepa, lijepo zvuce, pa kome ovo gore nije problem samo naprijed :love:
meni je evelin baš fora. vilinsko ime za malu vilu.
:heart:
ita mi je bezveze. al ima tri slova a to su najbolja imena
meni su bas slatka oba imena.
(vidim neko se vratio s mora)Citiraj:
mikka prvotno napisa
:bye:
Hvala na komentarima! Mišljenja su različita, baš kao i kad raspravljam s frendicama. MM-u se ništa od toga ne sviđa, pa ću morati u daljnju potragu. Za sada nam se jedino oboma sviđa Ana. Fakat ih nema puno, ne znam niti jedno dijete u kvartu s tim imenom.
Ana mi je bas lijepo ime...i nekako zaboravljeno iako je prije 20,30 god bilo cesto.
Moja curka je Nika, a druga koju cekamo ce biti Jana.
Za Niku sam odmah znala da ce se tako zvati jer mi je to ime prekrasno a i podsjeca me na jednu divnu djevojku.
Za Janu je Nika odabrala ime, tj. otkada smo joj rekli da cekamo bebu, govori da ce dobiti seku Janu pa smo ime i usvojili.
I Nika i Jana su mi super imena. Nika se zove nekoliko kćerkica od frendova i poznanika, a o Jani sam i ja razmišljala. Kad odaberemo ime svakako ću se javiti. Nekako mi se činilo jednostavnije za dečka.
K 4.2007.
Mišica dolazi 30.12.
Odavno već, i prije nego što sam počela razmišljati o trudnoći imam ime za curicu. Ali neki dan sam naišla na jedno ime, strano, ali ne znam čije koje me sve više kopka:
Naina
Nisam nikad čula da se netko kod nas tak zove. Jednostavno mi se uvuklo u uho i pika...
A znam da bi moj muž vjerojatno skočio tri metra u zrak na prijedlog...
Ali opet, ne bi bilo 3 Naine u razredu.
ja bih vljela cuti komentare na ime Merle
jako nam se svidjelo :zaljubljen: , a posto ne znam dal ce biti curetak ili deckic...treba nam ime i za curicu
kako zvuci Merle, u Hr?
Da budem iskrena, meni grozno zvuči
meni je fora, ali zvuci mi ko muz od zeljke ogreste.
meni je jako lijepo ime pilar, ali si zamisljam sto bi se dogodilo djetetu da se tako zove..
nista, i ksjusa je dovoljno brutalno :aparatic:
pilar, paloma i tako to..
Nikak se nisam mogla sjetiti na kaj me podsjeća :lol:Citiraj:
mikka prvotno napisa
mikka, i ja sam mm-u spomenula Palomu, umro je od smijeha... naravno, asocijacija na toalet papir. :lol:
moj muz je birao zensko ime a ja muska...posto smo dobili curicu mm joj je dao ime [b]lLANNA/b]...a za drgu curicu ako je budemo dobili bit ce LEONA
Jako staro istarsko ime, ali danas se vraća u modu... curica od poznanice se tako zove, a ima ih kako čujem još, sve više.Citiraj:
piplica prvotno napisa
meni se svidaju imena Martina, Laura i Fabiola.
Ulika, istina je znaci maslina i to ime jos nikad nisma cula mada sam se rodila i zivim u Istri.
Meni se dopada! Lijepo mi zvuci.
Ime Gallina bih izbjegla... prijevod sa talijanskog = kokoska!
Nije mi bas za curu!
baš te moram pitati... :mrgreen:Citiraj:
mikka prvotno napisa
Ovo je 1. put da sam čula to ime, pa me zanima gdje ste ga vi čuli? I iskreno, kada sam čitala tvoju priču sa poroda mislila sam da je Ksjuša ime koje koristite dok ne date djetetu "pravo" ime...
ksjuša je nadimak od ksenija ili oksana, a nedavno sam cula i od anastazija.
to je md iskopao (bog bi znao otkud) jos dok smo cekali klinca, a nismo znali spol. naravno, tada sam mu rekla--samo preko mene mrtve :mrgreen:
i onda, kako se ima ponavljalo godinama, uslo mi je u uho i naslo svoje mjesto i u srcu. jos kad se mala rodila smo se dvoumili hoce li biti k. ili anja, pa nam na kraju bilo zao da ime "propadne". i ostade ksjuša. bas joj stoji, prava je sefica.
u zadnjih godinu dana Ana postaje opet jako popularna, znam nekoliko bebica s tim imenomCitiraj:
zdrx prvotno napisa
isto tako i Iva
:lol:Citiraj:
maaja79 prvotno napisa
neobicno vise bas i nije, zare su procvale u zadnjih par godina naveliko :mrgreen:
sve češće nam se događa da u parkovima upoznajemo imenjakinje, pa kad mame pozovu "zaraaaaaa!" par glavica se digne :lol:
u bosni je jos uvijek neobicno
ja ne znam ni jednu zaru
zadnjih nekoliko dana lobiram da bude india
ali je MM se zakacio za zara
je MM se :lol:
khm, koja konstrukcija
Nadam se da se nećeš ljutiti što te to pitam...Citiraj:
mikka prvotno napisa
Pa znaš kako je kad djeca dođu u školu ili u park i onda ih zezaju zbog imena... ne misliš da će ti dijete možda na kraju "zahvaliti" za ime? :mrgreen:
S obzirom da ne čuješ moj ton...stvarno te pitam ono... kao da te pitam - jesi li obukla danas čarape... :mrgreen: tj. nije ono da te špotam sada ili nešto, nego me čisto zanima, jer sam vidjela jako puno djece koja pate radi svojih imena, jer su ih djeca jako zadirkivala...
Možda će i neka Iva, Ana ili Marija "zahvaljivati" svojim roditeljima :mrgreen:
A propos zadirkivanja: Lola je mlađoj vrtićkoj grupi, već su počela zadirkivanja tipa: dora-spora, nora-fora, njoj tepaju lončica ili balončica...
nijedno ime nije neobično ni neuobičajeno, kako Lutonjica reče, doživjela su procvat u zadnjih par godina.
Ako netko želi zadirkivati već će pronaći razlog, ako to ne bude ime biti će klempave uši, naočale, zubi, whatever... :/
lijepa imena za cure PETRA,PAULA,KLARA. To su bili moji izbori za cure.Nakraju imam i Pertu iPaulu
Frida, je li vam inspiracija za Ilonu bila Balaševićeva pjesma?
Između ostalog. Ja volim Đoleta, kada smo se dvoumili oko imena TATAMATA mi je na jednom topicu prepisao Ilonu i to je bilo to.Citiraj:
Linda prvotno napisa
Inače je to ime nosila jedna divna mlada žena koju sam poznavala davnih dana, nekako sam oduvijek znala da će mi se kćer, ako ju budem imala, tako zvati. Druga opcija, M izbor, je bilo Laura. Otpalo je jer je frend tako nazvao svoju kćer pa nam je bilo bed ponavljati :roll:.
Maslackica, ne zamjeram pitanje--potpuno je logicno. ali moje ime je barbara, mnogima lijepo, a ja sam ga mrzila kao klinka, iako me nitko nije zezao zbog njega. (htjela sam se zvati dorotea ili anastazija)
md bi imao dva odgovora na tvoje pitanje--prvi je taj, da sigurno nece biti dvije ksjuse :mrgreen: . drugi, ljepsi, je--postoje pjesme koje ti isprva udju u uho, ali ih brzo zaboravis. a postoje i one druge, koje ti tek nakon par slusanja nadu put do uha, ali tamo i ostaju. e, pa nasa ksjusa je ovo drugo ;)
ja imena povezujem sa ljudima koji ih nose.
moja je AMELIE jer se amelia zvala moja baka koja je bila predivna osoba, uvijek nasmijana, puna humora i dobre volje, pomagala je svima i nikada nista ruzno nikome nije rekla. jednostavno bila je, u mojim ocima, savrsena....
Mi smo rekli da ce biti LUNA i nikako drugacije.
mom dragom coeku se to ime nenormalno svidja, cak smo se dogovorili da u njenoj sobi (i mi idemo daleko u buducnost haha a nismo jos ni trudni....) naslikamo veliki mjesec, drvece, jezero.....
mog Dominika je tata cijelu trudnoću zvao Jablan pa ga i dan danas netko tako zove. totalno je ubjedio ljude da će se tako zvati. a šta mi sad radi... zove bebu Breza i već vidim da će opet svima reći da se zbilja zove Breza.
Ma, ne mogu vjerovati :lol: mm je isto predložio Brezu.
Linda.......... :shock:
pa sad sam sve uvjerenija da se mi moramo upoznati, previše je podudarnosti!
Ja poznajem jednu Brezu, jako dragu djevojku i baš joj paše to ime. :)
od svih mi je najdraže - Anja, meko, toplo, nježno, drago...i sve Anje koje osobno poznajem su takve
da sam rodila djevojčicu, pogađate, tako bi se zvala
bok svima..ja bi jako htjela da se zove Jana,lana,paola,matea,...sin navila za Ana, a mm za Sara ili Tara... kaj vi mislite? :?
Čini mi se da su parkići puni tih imena... od nabrojenih najdraže mi je i najjednostavnije Ana...