rena, nemoj zaboraviti da prema zakonu o zastiti prava pacijenata imas pravo traziti drugog lijecnika iz smjene, ako nisi zadovoljna radom i odnosom prema tebi. ako ti se dogodi nehuman i neprofesionalan pristup lijecnika, trazi drugoga!
Printable View
rena, nemoj zaboraviti da prema zakonu o zastiti prava pacijenata imas pravo traziti drugog lijecnika iz smjene, ako nisi zadovoljna radom i odnosom prema tebi. ako ti se dogodi nehuman i neprofesionalan pristup lijecnika, trazi drugoga!
Hvala Felix :love:
Nadam se najboljem i očekujem da neće biti potrebe za radikalnim mjerama. Idem otvorena srca i čistih misli, prijateljski raspoložena prema svima, valjda će to netko tamo prepoznati.
Hvala još jednom :love:
uglavnom u smjeni rade ili dva super ili dva loša...
valjda i tu vrijedi pravilo "s kim si takav si" :/
a mislim da je kod nas još stanje....
-neće doktor protiv svog kolege....
pa bi kolutanje očima bilo "normalno"
(ak ti moj kolega nije pasao,mogu a bit još gori....)
a opet može biti da se ovaj drugi osjeti važniji,posebniji i pokuša dati više od sebe...
ili se zavaravam... :/
nemoj mene slušati,ja nisam objektivna zbog lošeg iskustva sva tri poroda kod tri različita doktora-ice :(
a najviše što sam dobila kao riječi utjehe od jednog doktora je bilo.....
"hmmm....da....na žalost tako je još u većini doktora kod nas..."
čim se pročuje da je netko fin,drag,poseban,brižan,nježan...takve maknu,jer se "mesari" osjete manje važnima... :evil: :cry:
Meni je riječko rodilište ostalo u super sjećanju, od doktora koji su bili na porodu do babica i sestara. Imala sam super brz porod tako da nije bilo previše nepotrebnog interveniranja s njihove strane.
Ja ću samo reći da sam rodila u Rijeci. Pored Varaždina jedno od najkvalitetnijih rodilišta u našoj državi. Aha.... Da mi je znati kako je tek onda u manjim rodilištima???
Hvala Bogu prošlo je i ne daj Bože da se ponovi!!!
Sutra ce biti tri tjedna da sam rodila svoju Tatjanicu u pulskom rodilistu,rodjena je na carski zbog zatka.Za osoblje na trecem katu imam samo rijeci hvale,svi su bili super,samo je jedna sestra bila malo na svoje ali ni ona nije bila losa.Stvarno je stvar u tome kako se ti postavis prema njima a ja sam se trudila ne zanovjetati previse pa su me sestre obilazile svako malo i bile su prilicno ljubazne.
Sto se petog kata tice i tu je osoblje bilo ok ali mi nije jasno kako su cetiri doktora koja su me pregledala uspjela ne vidjeti da je beba na zadak,tek je peta doktorica to primjetila i onda sam u roku pola sata bila na carskom.
vaginalnim pregledom im to nije moglo promaknuti.Citiraj:
Aliana prvotno napisa
napipaju oni ne samo glavicu već i fontalu.
a da nisu to bili neki stažisti?
da, pretpostavljam da uzv nisu niti koristili. :/
da lli je položaj na zadak indikacija za carski?
Nije.Citiraj:
Maya_78 prvotno napisa
čujem da u nekim rodilištima je
a i ja sam skužila da u Puli nije
a što ako si prvorotkinja?
ajoj, tek sada vidim...Citiraj:
fegusti prvotno napisa
fontalu = fontanelu :oops:
maya, mislim da je stvar u tome na kojeg liječnika/cu naiđeš.
nemoj se time opterećivati dok ne dođe vrijeme za zabrinutost :love:
ne bih htjela da se desi ona: "ma pokušavali su prirodno do kraja... pa nije uspjelo...pa carski..." (ne želim biti u ulozi te rodilje jer bih, da se to desi, svima bušila gume godinama od nemilog događaj...ili gore, ali sad nemam inspiracije... došla bi...)
U Puli nije - moja sogi je (nakon prvog carskog) drugo dijete na zadak rodila prirodno (i vrlo brzo, bez ikakvih problema).Citiraj:
Maya_78 prvotno napisa
polozaj na zadak sam po sebi nije indikacija za carski. takodjer se uzimaju u obzir i velicina bebe, da li je majka vec radjala i druge okolnosti, ali takodjer i spremnost lijecnika da sudjeluju u vaginalnom porodu zatkom i njihovom iskustvu po tom pitanju.
Nisu bili stažisti,zapravo samo ta peta koja je i skužila zadak je bila stažistica,ovi drugi su valjda od guze mislili da je glavica :?
Ultrazvuk su mi radili tek kada je ona primjetila da je zadak.
Ne znam dali im je inače zadak indikacija za carski ali ja sam se također jako slabo otvarala a bila sam na dripu 6 sati jer uopće nisam imala svoje trudove a i to mi je bio prvi porod.Možda je onda sve to zajedno rezultiralo carskim....
Gle, bebe se najčešće promijene zadnji put položaj poslije tridesetog tjedna, tako da je tvoja briga svakako preuranjena, ali i ako dođe do toga da je bebe pred porod još na zadak, ne vidim ništa skandalozno u tome da se pokuša prvo prirodno. Mislim da su pulski ginekolozi uvijek pristalice vaginalnog poroda kod zatka, pa su tim više ispraksirani kod takvih poroda. Znam da porađaju vaginalno čak i blizance na zadak, tako da možeš imati povjerenja.Citiraj:
Maya_78 prvotno napisa
Ako se dogodi da se nekoliko čimbenika poklopi, kao npr. velika težina djetata plus uska zdjelica plus zadak, svakako da će procijeniti da je vaginalni porod preriskantan, pa će rodilju poslati na carski.
budući se bliži i taj dan...
zanimaju me vaša (nedavna) iskustva s porodom u pulskoj bolnici - pokude, pohvale, SAVJETI i sl.
da li ste donirale matične stanice (pulsko rodilište)?
kako ste riješile transport do Rebra? ima naša bolnica dogvoor s njima?
Ja sam nedavno rodila u Pulskom rodilištu.
Bio je to drugi carski rez, oporavak neusporedivo teži od prvoga. Poslije prvoga mi je doktor došao reći da ga je napravio nekom novom metodom, tada mi to nije ništa značilo i čudila sam se kako neke žene kukaju da je oporavak od carskog težak jer ja sam već drugi dan bila ok- sada znam o čemu pričaju jer ovo je bilo totalno drugačija priča od prvog poroda.
Nažalost, u Puli nije svejedno na kojeg doktora/icu naletiš. Zna se tko "svoje" rodilje obiđe i pozdravi i van vizite s nekoliko toplih riječi koje su tada neprocjenjive :*.
Nebi škodilo da se kolege/ice ugledaju... :mrgreen:
ne znam smije li se to i da li ti želiš, ali možeš li napisati kod kojeg si dr. bila 1., a kod kojeg 2. put... može i samo inicijali ili na pp...
čula sam i ja takve stvari vezane za carski pogotovo iako vjerojatno ovisi i je li "planiran" ili "hitni"...