Ancice, help :?
Printable View
Ancice, help :?
Uh, tamo nemamo savjetnika :(
Jesi li procitala Rodinu knjizicu o autosjedalicama (ASUIBI knjizica)? Tamo ima informacija o pravilnom postavljanju.
Takoder, na autosjedalice.info kao i na max t-portalu ima video/slikovnih prikaza o pravilnom postavljanju as. Max T-portal video je na Ispravno postavljanje dječjih sjedalica.
Koju as imas (jesam li te to vec pitala)?
Ancice, imam Romer Duo Plus sa isofixom. Namontirali smo isofix, zategnuli i pojasmom i čekamo iz TL da nam pošalju top tether
Koja šteta da nemate savjetnice u našoj županiji, a dobro bi došle :)
Evo mi smo riješili dilemu.
Prešli smo u I kategoriju s 13,1 kg. i 10,5 mj :mrgreen:
A zadnje sjedalo našeg auta krasi Maxi cosi Priorifix zelene boje ovakva (ne mogu je se nagledati).
Koju je MM mi manje ni više nego "uštekao" u isofix + vezao pojasom :roll:
Trebalo mi je dobrih 2 sata da ga razuvjerim da je dovoljan "samo" isofix 8)
Mi vozimo Volvo (V50) i isprobali smo 9-18 unatrag. Bila je montirana iza vozačevog sjedala. Zauzimala je toliko prostora da sam ja (sa 172cm i kratkim nogama) jedva mogla voziti.Citiraj:
Ancica prvotno napisa
Odlicno :heart:Citiraj:
kahna prvotno napisa
Molim pomoć, ljudi!
Moja E ima 9,5 mjeseci, oko 8,5 kg i ustaje sama uz namještaj. Prerasla je AS ''jaje'' i kupujemo joj novu. Nakon surfanja, prečitavanja foruma, stranica proizvođača, one genijalne stranice o autosjedalicama, odlučili smo se za novu kombiniranu 0+I. Danas probali Jane Racing koja mi je super, velika, masivna, sa visokim stranicama, udobna itd., ali imamo problem: NE MOŽEMO JE MONTIRATI U AUTO!!! Argh! Imamo VW Passat star 20 godina, tenk ali super tenk. Stavimo mi AS suprotno smjeru vožnje, vežemo je pojasom kako je označeno a ona se KLIMA! Protresem je sa strane, ona pleše po auta! Koliko god smo stezali nismo je mogli bolje učvrstiti. Jesmo li mi blesavi pa je ne znamo staviti, jesu li nam sjedala u autu previše ukošena unazad u odnosu na nove aute .... Postoji li neki trik koji nam može pomoći??? :? PLiiiiz pomozite!
P.S. hoće li skoro slijedeći pregled AS u Zagrebu?
Uvjet za prelazak u I kategoriju je 9 kg.Citiraj:
Pravi je Anđeo prvotno napisa
I kako je prerasla "jaje"?
I ja sam mislila da mi je Luka prerastao AS puno prije nego što stvarno je.
Zato i tražimo AS 0+I, jer još nema kg za I, može dobiti tih 800g koliko joj fali za 1,5 mj, ali i za 3, neću riskirati. U visinu ju je prerasla, na knap je s onih 2 cm do ruba sjedalice.
pregled bi trebal biti još ovaj mjesec, prati obavijesti na forumu i portaluCitiraj:
pregled bi trebal biti još ovaj mjesec, prati obavijesti na forumu i portalu[/quote]
hvala, hvala, gledat ću pa dojdemo :mrgreen:
Pravi je Anđeo
curka ti ima 8,5kg i kažeš da je prerasla 'jaje' po visini. znači gleda se 2cm od gornjeg ruba ali nemoj mjeriti sa svoja dva prsta.
opet, ako je stvarno 2cm od ruba ona još uvijek može neko vrijeme u njoj biti. ne sije prijeći 2cm. u toj dobi djeca sporije rastu i zapravo ako i dobije 2 cm u visini ne mora značiti da će prerasti AS jel se tih 2cm raspoređuje po tijelu.
da bi dijete dulje izdržalo po visini u 'jaju' treba ga se vezati u što manje odjeće. nikako jakne i debele veste (to i inače nije dozvoljeno).
neznam koje 'jaje' imate? jeste li povadili jastučiće koji idu ispod guze?
'jaje' se u auto postavlja u više sjedeći položaj tako da dijete više sklizne u sredinu AS.
to su sve sitnice ali mogu produljiti vožnju u jaju i za nekoliko mjeseci.
sjedalica koju ste kupili nema kopču za fiksiranje pojasa kada se postavlja u auto suprotno smjeru vožnje. tako je i moguće da ne sjeda dobro u vaš auto. trebalo bi vidjeti o koliko labavom se radi. je li izdrži neku relaciju pa ju treba stalno dotezati ili se uopće ne da pritegnuti čvrsto.
ukoliko je tako, uz ove gore trikove moći ćete koristiti jaje (što duže) i onda ovu jane AS koristiti u smjeru vožnje. tada bi se ipak trebala moći pravilno učvrstiti jel za smjer vožnje ima kopče koje fiksiraju pojas.
ali slobodno dođite na slijedeći pregled (najvjerojatnije u nedjelju 23.11) kako bi siprobali varijante. ukoliko as ne paše u auto, imate ju mogućnost zamjeniti
Inesica, hvala, hvala puno :D
Imamo ''jaje'' s kolica 3u1, Neonato Quicky system.
Vežemo ju bez debele odjeće, maknuli smo jastučić, i ja odmjerila 2 prsta od gornjeg ruba sjedalice do njene glave. Sad sam izmjerila ravnalom prste, to su zapravo 3 cm.
Pod kolikim kutem treba ''jaje'' biti u njenoj dobi, ja ga uvijek stavljam pod kutem cca 45 stupnjeva?
Za prelazak u grupu I treba se dizati na noge, imati 9 kg i 1 godinu? Da li su uvjet i kile i starost ili samo kile?
''jaje'', kad ga zavežem ne mrda koliko god ga je tresla, a ova AS je plesala po 10 cm vamo-tamo.
Da li postolje AS 0+I treba biti priljubljeno uz sjedalo? meni je logično da da. Ali kako se onda može poleći pod kut 45 stupnjeva za bebice?
Da li se ona kad je u smjeru suprotno smjeru vožnje pritišće još i sjedalom ispred?
srećom, nismo kupili tu sjedalicu, ali meni se jakooooo sviđa, a i MM. :oops:
autosjedalici se kod postavljanja može povećavati kut nagiba kako je dijete starije. ispravno je do nekih 60°. tvoja curka može komotno biti smještena pod tih 60, dapače još je i sigurnija ;)
da, prsti znaju prevariti. s obzirom da se radi o 3cm, vjeruj mi da ima još dosta fore u mjesecima što se visine tiče.
pogledaj što je navedeno na naljepnici autosjedalice. ako je ounačeno da je grupa 0 onda je do 10kg, a ako je naznačeno da je i 0+ onda ide i do 13kg. koja god bila ja vjerujem da i po kilaži imate nekoliko mjeseci fore
za prelazak u smjer vožnje, dva su minimalna uv ijeta: 9kg i samostalno ustajanje na nogice. prelazak preko godine dana je preporuka koju se ne smije zanemariti. što duže dijete izdrži sprotno smjeru vožnje, to bolje. dok god ne preraste as u kojoj se vozi suprotno smjeru vožnje.
kod namještanja as suprotno smjeru vožnje idealno je ako as cijelom površinom sjeda na sjedalo automobila ali zbog nagiba sjedala najčešće je teško to postići pogotovo ako nastojimo doći do kuta od 45°. zapravo je dozvoljeno ispod donjeg dijela as, kod pregiba sjedala podmetnuti zarolani ručnik ili dekicu kako bi se pomoglo u postizanju kuta.
trebalo bi voditi računa da su 2/3 as poduprte podlogom da ne 'vise' u zraku.
s obzirom da vama ova as ne mrda, moj savjet bi bio da se u njoj vozite što duže, duže, duže ;)
a onda u nabavku autsojedalice grupe I odnosno one 9-18kg (malo su prostranije od ove jane ;) )
Inesice, draga, hvala ti puno!
Mi se sad vratili iz TL, pokušali smo i Bebeconfort Iseos Neo (0+I) staviti u auto, u suprotnom smjeru i u smjeru vožnje, klimala se u oba! Kolika je slučajnost da 2 AS ne idu u auto? Već me fata panika. Ćemo morat po novi auto!? ;)
Zasad nek ostane E u ''jajetu'', kad joj fakat bude glava na 2cm, mjereno ravnalom, otići ćemo je vagati pa da vidimo.
Koliko su kombinirane As I+II+III dobre, npr. Recaro?
Bolji Roemer ili Recaro?
e sad ga picajzlim.....
ima šanse da dvije i više as nejde u isti auto ali ima šanse da i vi 'štedite' autosjedalice kod postavljanja.
kada se as postavljaju u auto u njih treba ući koljenom ili dva i opustiti se svom svojom težinom i još ponekad stiskati prema unutrašnjosti sjedala auta.
to radi jedna osoba, a druga osoba zateže pojas i koča kopču koja je namjenjena fiksiranju pojasa.
na ovaj način se najčešće pravilno postave sjedalice u smjer vožnje.
u suprotnom smjeru se ne 'nasjeda tako nego više bočno sa time da se rukom pritisne as u udubinu gdje ide guza ili bočni dijelovi i još se pritišće naslon as prema sjedalu auta. nešto je nespretnije ali treba nastojati primjeniti jednaku silu.
i sad sam se sjetila. negdje prije si spomenula može li se as pritisnuti prednjim sjedalom. ne, to nije dozvoljeno raditi. naime sjedalo uopće nema neku funkciju učvršćenja. prividno ono može izgledati ko da je 'pomoglo' ali sjedala su rađena tako da u sudaru prate naša tijela i ona se pomiću prema naprijed. tako da ne pružaju nikakvo učvršćenje autosjedalici.
autosjedalica mora biti učvršćena pojasom automobila ako je to način učvršćivanja.
što se tiće odabira modela autosjedalice dobro je proći testove, recimo ADACa pa isprobati autosjedalice u autu pa vidjeti koja očekivanja imate od as (kolko treba trajati, kako vam je dijete građeno, u kolkiko auta planirate koristiti as, zadovoljava li vas po tome kolko se jednostavno postavlja u auto....)
drugim riječima odgovor je individualan.
bitno je:
- da dijete uzrastom odgovoara
- da se as može pravilno postaviti u auto
- da se dijete pravilno veže u as
Još jedno pitanje: smiju li se pojasevi auta gužvati u utorima AS, gužvati po širini, ne frkati? nadam se da kužiš kaj mislim, ono utor je uži od pojasa
utori koji su bočno na autosjedalici ne bi smjeli biti uži. oni su po standardu.
smije se gužvati onaj gornji dio pojasa koji se umeće u onaj utor na leđima autosjedalice.
Mislim da su se kad smo stavljali Bebeconfort Iseos Neo suprotno smjeru vožnje da su se gužvali i donji i gornji dio pojasa
znači, ne smiju oba i to je razlog da se ne kupi ta sjedalica
ovo me je sve sad zbunilo.
imam bebu od 6 mjeseci i 12 i kusur kg. kakvu bi on as trebao imati i gdje ja to mogu nabaviti jer će on uskoro 13 kg?
Moram priznati da sa našom BC Iseos SS nismo nikad imali problem gužvanja pojaseva automobila u utorima AS......niti u jednom od naših prošlih i sadašnjih automobila (Opel Vectra, VW Polo, Kia Ceed).Citiraj:
jucer sam u Vecernjem vidla onu Volvo as 9-18kg koja je okrenuta suprotno od smjera voznje, bas kao i ona mala za bebe.
posto sad polako gledamo vec te as, zanima me dal ima ko iskustva s tom?
meni se cini super.
pise da joj je cijena 2000kn u Volvo salonima.
i jos jedno pitanjce: koje as na nasem trzistu slove kao kvalitetnije? u tl-u su mi se nekak svidjele maxi cosi i recaro...nekak mi najcvrsce izgledaju..
pozz svima :)
pričekati do 13 kg i vidjeti do kojeg se stupnja fizički dijete razvilo (da li se može samo ustati na noge uz namještaj) i onda odlučiti.Citiraj:
LejLa22-- prvotno napisa
Volvo sjedalice nisu baš kompatibilne sa drugim vozilima pa na to treba obratiti pažnju prilikom kupnje. Ukoliko imate Volvo, njihove AS su izuzetno čvrste kada se ispravno fiksiraju.Citiraj:
mici85 prvotno napisa
imamo volvo, onaj neki veliki, xc90. sad jedino ne znam koji cu auto ja imat pa bi to mogao biti problem... Raspitat cu se u salonu.Citiraj:
daddycool prvotno napisa
Hvala na odgovoru!
mislim da ti Volvo sjedalice nisu najzgodnije za prebacivanje iz auta u auto jer imaju dodatne fiksatore ali provjeri s njima.Citiraj:
mici85 prvotno napisa
pp-aj Monchou, oni imaju HTS Besafe Izi Combi x1. imali su slican problem s malcem, pa su nabavili ovu i zadovaoljni su.
ups prethodni post se odnosilo na LejLa22--, zaboravila sam quotati :oops:
da malo oživim temu jer smo trenutno u traženju iste.
koje sjedalica 9-18 imate i kako ste zadovoljni?
Ozbiljno sam razmišljala o Milofix, ali danas sam u trgovini shvatila da je ta školjka dosta manja od recimo Romerice.
Ja gledam ovu: http://pegperego.hr/autosjedalice-no...0-1-switchable
Imamo jedan auto sa isofixom i jedan bez.
najvažnije je da sjedalica odgovara i djetetu i autu
dakle, u kupovinu svakako povedite i dijete da vidite kako ono izgleda u sjedalici i je lli mu odgovara
dalje, ovisno o tome je li dijete ima predispoziciju biti višlje, obratite pažnju da ima dovoljno utora za pomicanje pojaseva prema gore (pogotovo kada je dijete u smjeru vožnje kada pojasevi moraju biti u visini ili malo iznad ramena)
ako je dijete malo teže od prosjeka, a vi želite da je u suprotnom smjeru što dulje, svakako gledajte da sjedalica može i do 18 (ili čak i 25kg) u suprotnom smjeru
provjerite prije kupovine kako sjedalica stoji u vašem (odnosno u onom u kojem će se voziti) autu
zamolite prodavače da izađu sa vama dok isprobavate ili ostavite neki svoj dokument ili kaparu...
gledajte upute sjedalice i pravilno montirajte sjedalicu u auto. dobro ju zategnite da se ne može micati više od 2cm lijevo desno
provjerite koliko imate vremena za zamjenu sjedalice ako naknadno vidite da vam sjedalica ne odgovara
bacite pogled i na datum proizvodnje (a informirajte se unaprijed i o roku trajanja za sjedalice koje su vam favoriti)
Ja imam maxi cosi 2 way pearl i cybex sironu..osobno mi se 2way pearl cini komotnija i udobnija za dijete nego sirona..a posebno mi se kod sirone ne sviđa materijal...inace ne vidim neke posebne razlike među njima..isto ne kuzim ni po cemu sjedalica pase u neki auto,a u drugi ne..Ja sam obje narucila online i za obje mi se cini da dobro sjedaju svaka u svoj auto.