Hvala cure, smirile ste me :*
Printable View
Hvala cure, smirile ste me :*
ne mogu postaviti pitanje na forum ,pojma nemam zasto :( ... ajde molim te reci mi jesi imala kakvih nuspojava od bromergona,ja imam povisen prolaktin i mikroadenom na hipofizi ,a tako me strah tih tableta ...
imam povisen prolaktin i mikroadenom na hipofizi,imam 25 god , dokt. mi preporucila bromergon ali me strah :cry: piti te tablete ,ajde molim vas recite mi jeli neko od vas imao nuspojave od bromergona i kakve
Nisi mogla postati jer ti je prvi post pa treba odobrenje.
Pila sam bromergon nakon gubitka bebe da prestane laktacija i nisam imala nuspojave (popila sam bila dvije kutije). No, lijekovi ne djeluju isto na svakoga.
Najbolje da se savjetuješ sa liječnikom i kažeš o svojim strahovima. Neka ti točnije objasni koristi i štete ako piješ bromergon, odnosno ako ne. Ako ti ginekolog nema strpljenja objasniti, upitaj farmaceuta ili svog obiteljskog liječnika.
Netko ti mora dati pravi odgovor.
Nisam imala nuspojava, pila sam ga za zaustavljanje laktacije, poslije zbog povišenog bromergona. Na ovom PDF-u ga pije masa žena jer on sprječava ovulaciju i začeće, ne sjećam se da je iko prijavio nuspojave, iako ih je sigurno bilo.
Tvoj doktor će ti najbolje moći predstaviti risk-benefit u postotnim omjerima.
Sretno!!!
Naravno, uopće ne želim umanjiti tvoj strah, iako sam ja prije tabletoman, nego ne, a bojim se ono... trava i prirodnih lijekova da nemam još na tu prirodu netestiranu kakvu alergičnu reakciju, recimo nikad ne bih gurala dolje češnjak, što je popularno na ovom forumu, toga se više bojim, ali ne kažem da to nužno ima razumsku podlogu, nego svako od nas dolazi iz specifičnog mentalnog sklopa, ako nije doktor. Ja sam slično reagirala na svaku tbl koju bi trebala popiiti, a onda ono niko nema nuspojave, pa se onda ipiak nekom dogode. Najgore što sam ja vidjela bivstvovanjem na ovom PDF-u je žestoka komplikacija od antibebi.
Dakle - adresa za razgovor je tvoj doktor, on jedini može procijenit risk-benefit, jer sve je u životu rizik-benefit, ja nemam pojma kakve medicinske komplikacije ti taj mikroadenom može izazvat, jel' to gore postotno od komplikacija bromergona (koje ja još nisam vidjela, ali to ne znači da ih ima, samo da su relativno rijetke), da li ti pokušavaš začet - u kojem smislu imaš vjerojatno minimalne šanse ovulirat ako je prolaktiv velik, znači nema bebe dok ne piješ tbl. itd. Ja sam bila na njemu jedno 2 godine, u to vrijeme nisam ništa doživila loše, osim što mi je pomogao da ne spottam, nego da imam normalan ovulatorni ciklus i što mi je pomogao kod upale prsiju.
hvala Beti3 ....
nisam bas snalazljiva na forumima jer ih inace ne koristim
od posljedica visokog prolaktina i mikroadenoma hipofize ,ja imam samo glavobolje i akne ,menstruacije su redovne...
ja kazem da sam optimista ali mislim da lazem samu sebe ,u biti sam jako strasljiva.
Moj prolaktin je nekad normalan ,nekad iznad normale ali ne previse ,bromergon moram piti da unistim mikroadenom ,a citala sam da ga se dosta tesko podnosi,tvoje su me rijeci dosta ohrabrile...
hvala inna...
Evo ja sam imala nuspojave od Bromergona.
Prvi puta me nitko na to nije upozorio pa je nakon prve tablete bilo grozno, nisam mogla ustati iz kreveta, mučnina, vrtoglavca, nizak tlak.
Budući da sam ga pila u više navrata s pauzama svaki sljedeći put sam počimala s 1/2 tablete prije spavanja i svakih nekoliko dana povećavala dozu dok nisam dosegla propisanu. Na takav način više mi se mučnine, vrtoglavice nisu javljale. I kad sam već bila na punoj dozi kad bih pila ujutro uvijek sam čekla da prođe par sati od doručka pa onda popila jer mi je tako bilo najbolje.
Pored ovoga jedina nuspojava koja mi se još javljala je bio začepljeni nos.
E, da, sjećam se sad i ja - meni se od bromergona spavalo, ali meni se ta nuspojava svidjela, uzimala sam navečer prije spavanja, baš fino za opuštanje mi došlo (ali, opet, načelno, ja volim tablete, a čajeva, travara, bioenergije, akupunkture, hoemopatije i ostalog alter bi se boajala, pa sam, možda i zbog takvog stava, a možda mi je to i učvrstilo - fakat imala baš žestoko pogoršanje jednog problema nakon tretmana bionergije (vodili me starci u mladosti). Na žalost, taj uspavljujući i omamljujući efekt bromergona, to je brzo nestalo, možda nakon par tjedana uzimanja. Meni je prl bio granično povišen, pa sam jedno vrijeme uzimala pola, pa onda kad bi skočio više cijeli i tako, uštimavali smo tu terapiju.
I da, to što su ti menstruacije "redovne" (ne znam što ti to točno znači) ne znači nužno da ovuliraš, ali ako su baš ono ko vurica, svakih 28 dana, onda bih ipak rekla da ovuliraš. MIslim, ide menga i bez ovulacije.
Bog cure!Imam jedno pitanje,jucer mi je bila punkcija,doktor kaze da sam malo hiperstimulirana,prepisao mi je Bromergon a ja nemam povisen prolaktin.Danas poslije punkcije me bole jajnici.Imate lu koji savjet?
ne kužim zašto Bromergon, nije mi jasno?? ja ga pijem već godinu dana zbog povišenog prolaktina, a nakon transfera mpo dr mi je rekao da prestanem s njim
bole te jajnici od stimulacije, mene recimo ne bole, ali sam jako napuhana, tj trbuh, i baš me steže
Cao svima...imam pitanje vezano za uzimanje bromergona. Naime, moj ginekolog mi je prepisao bromergon po 1/4 svaki dan naredna cetiri dana a nakon toga po pola tabletice do naredne kontrole. Ne bi to bilo tako cudno da mi nije prepisao uzimanje bromergona vaginalno? Da li je neko od vas ikad uzimao bromergon vaginalno? Ja sam malo u cudu blago receno...na moje pitanje zasto vaginalno, ginekolog mi rece da mogu i tako da ga uzimam kako bih izbjegla nus pojave tipa mucnina, vrtoglavica, pad pritiska itd.
Ako neko ima iskustva sa uzimanje bromergona na taj nacin neka mi se javi pliz, jer sam u nedoumici na koji nacin da uzmem bromergon;)
Pozdrav svima
Draga,meni je doktor takoder prepisao bromergon,kojeg sam ja pila nekoliko dana i nisam mogla zivjeti zbog nuspojava,pa sam pitala doktora sta da radim,on mi je rekao da ih uzmem vaginalno i od tada mi je stvarno bolje,stoga ne brini.
bromergon vaginalno?Pa što se to može
ni ja nikad nisam čula da je netko vaginalno uzimao bromergon... a znam dosta cura koje su ga koristile...
drage cure,
obzirom da nam prvi ivf nije uspio razmišljam je li moguće da je od prolaktina. on mi je povišen i iznosi 518.1, a gornja granica je 395. razmišljam jel to moglo doprinijeti tome. dr.zna za to i rekla je da nije visok i da tu ne treba ništa. sad razmišljam da na svoju ruku uzmem pms free, jer on navodno snižava prolaktin.
što vi mislite?
čitam da su cure uzimale terapiju i za manje povišene vrijednosti.
Mali Mimi, da to mi je dr.MPO rekla. Dva puta sam vadila nalaz. Prvi put je bio oko 700, drugi put se smanjio ali je ostao iznad vrijednosti.
Vadit ću sljedeći ciklus opet 3 dc. Ili mogu bilo koji dan u mjesecu?
Cao Marina, hvala na odgovoru! Ja sam danas uzela bromergon oralno, na usta:-) Nisam znala sta da radim pa se odlucih ovako. Ali sam se pokajala evo me citav dan zeludac boli, muka mi je jako i vrti mi se u glavi - bas sam nikakva - i to je pocelo bukvalno nakon nepunih pola sata od uzimanja bromergona. Znaci nema nikakvih "pratecih efekata" kad se uzme vaginalno, kao ovi sto se meni sada desavaju? Tipa, ne boli te stomak ili tako nesto? Sutra cu i ja da stavim vaginalno pa cu se javiti kako sam prosla :-) Hvala jos jednom na odgovoru i veliki pozdrav!
Za prolaktin nije bitan dc, bitnije je da prođe 3 sata od buđenja, da ne uletiš jureći na vađenje jer fizički napor može povisiti razinu. Najbolje je da ako je moguće odmoriš i smiriš se u čekaonici prije vađenja. Također treba izbjegavati stimulaciju bradavica mislim da čak 24 sata prije vađenja.
Da možeš bilo koji dan vaditi prolaktin
hvala vam cure! ići ću u utorak vadit prolaktin. baš da vidim šta je.
Samo da javim da mi je prolaktin nekim cudom idealan. U sredini vrijednosti. Eto sto znaci mirovanje pola sata prije vadjenja.
da li je imao tko nuspojave da mu se vrtilo u glavi, boljela ga glava i da mu se povračalo?
snupi kontaktiraj dr. nek ti smanji terpiju nije ni čudo da imaš te simptome kad si odjednom na 2 tablete ili nek ti promjeni postoje još jedne
Pozz !!
Mene zanima jedna stvar da li je netko od vas prestao da pije Bromergon na svoju ruku i da mu se ( nedaj Boze, ali meni se desio spontani ) i da ti doktorica kaze da si kriva ti jer si prestala da ga pijes ?? :-o:-o
Ja sam imala sve moguće nuspojave od bromergona. Par sati nakon prve tablete (tačnije polovine, rečeno je da počnem pospeteno povećavati dozu) počele su mučnine, povraćanje, vrtoglavica, preznojavanje, glavobolja, ma sve odjednom. Cijelu noć nisam spavala. Sledećih par dana sam bila ko zombi, glava me boljela stalno, a na svakih par koraka sam morala sjesti da ne padnem. Tek nakon nekih sedam dana sam se poočela navikavati.
Bitno je da počneš sa manjom dozom pa povećavaš postepeno, i takođe, ako prestaješ piti, pa postepeno smanjuješ dozu
Hvala Sos, nakon koliko vremena ti se tijelo naviknulo na lijek?
Ma prvih sedam dana je bilo loše, poslije sam se navikla. Ja sam ga inače pila samo dva mjeseca. Znam da su rekli da je bitno da se počinje i završava postepeno. I jako je bitno da se odradi prolaktinski profil između trećeg i petog dana ciklusa, onda se gleda srednja vrijednost ta tri rezultata (vadiš krv u 8,11, i 13), i ako to nije u redu počinje se sa bromergonom. Meni su uveli na osnovu vađenja samo jednom prolaktina i to u poslijepodnevnim časovima,a poslije su mi rekli da ga možda nisam ni trebala piti. Toliko o našim doktorima.:evil:
Ja sam vadila 4 dan ciklusa i bio je na 900 a granica mu je 599. Imam terapiju 2x1
ja ga budem pila i za vrijeme stimulacije, ali moram vaditi krv par dana prije nego sto dobijem menzis, jer sa stimulacijom pocinjem 2 dan ciklusa, tocnije 09.11. i poslati im stanje.
Moj ginekolog, kod kojeg ne idem vise prepiso mi je trajnu terapiju Brometrgona. Zadnje 3 god sam radila magnetnu hipofize i uredu je hvala Bogu.
Jer bio tko zastopan od bromergona? Boli me trbuh ko da imam kamenje u njemu?
Sa dijagnozom hiperprolaktinemija pila sam bromergon do pred kraj trudnoće. Da li je prekid uzimanja bromergona ili nešto drugo uzrokovalo spontani može se samo nagađati. Svakako se dobro raspitaj i sa ginekologom i endokrinologom tj. mora ti netko dati smjernice da li i do kada uzimati bromergon jer ovisi o tvojoj dijagnozi.
Bareki moji trebam vašu pomoć . da li je tko imao ovakvu situaciju , vadila krv 4 dan ciklusa prolatin mi je bio na 900, dobila terapiju 2x1. Vadila krv nakon dva tjedna stanje je 16,41. Inace parametri su od 108-577.Da li da pretanem ga piti ili ne? Od petka počinjem sa menopurom.
Snupi ne prestajes ga piti jer ce ti se naglo povecat. Nastavljas samo smanji dozu. Meni je s jednom tabletom se isto tak jako smanjil. Samo smanjis dozu i to je to. Nikako ne prestaj piti
Hvala Beli imace imam terapijau 2x1. Zvat cu ujutro Petrovu na koloiko da ga smanjim na jednu ili pola? da li po vama bi se trebala javiti na mr hipofize?
Ja sam bila na mr hipofize. Al mislim danemas adenom jer da imas tablete bi ga pomalo smanjivale i tak bi pomalo i padao prolaktin. Al svakako si radi svojeg zdravlja obavi i to