ja sam pila oba odjednomCitiraj:
Citiraj:
Dodirko prvotno napisa
Printable View
ja sam pila oba odjednomCitiraj:
Citiraj:
Dodirko prvotno napisa
Meni je u vezi ove dileme pomoglo objasnjenje da na to u ovom slucaju treba gledati kao na ukupnu propisanu dozu (50 mg ili 100 mg ili...), a ne kao na pojedinacne tablete. Sto znaci, kao sto necemo jednu tabletu dijeliti na pola i piti je dva puta na dan, tako cemo i dvije propisane tablete uzeti odjednom.Citiraj:
Dodirko prvotno napisa
Ako se dobro sjećam, jednu ujutro, jednu navečer.Citiraj:
Dodirko prvotno napisa
A dajte me ne zezajte?????? Ja pijem obje odjednom :? ...rekao mi : pijte 2 tablete kroz 5 dana...ja pretpostavila da treba obje odjednom???
obje odjednom i svaki dan u otprilike isto vrijeme
I ja sam sigurna da je tako jer mi je dr R napisao: Dvije tablete dnevno (100 mg)-citat! pa mi je logika da pijem odjednom....sad sam mirnija :lol:
Želimo bebu imaš pp pliz odgovori.
želimo_bebu evo ti i moja iskustva sa klomifenom, stimulacija klomifenom išla je od 3-9 dana ciklusa,obje tablete odjednom na svaka 24 sata,uvjek sam dobro odreagirala čak što se tiče gonla daleko bolje naime jedan pokušaj sam imala sa gonalima.Nažalost od trudnoće ništa. Kada sam spomenula na konsultacijama dr.Vlaisavljeviću kako sam loše reagirala na gonale a super na klomifen čisto da to uzme u obzir prilikom određivanja mog protokola, napravio je iznenađenu facu i rekao da za IVF klomifen ne dolazi u obzir jer on naoko daje veći broj folikula i jajnih stanica ali ne tako kvalitetnih kakvih bi trebalo dobitise uz gonale. Ja sam jako bila zatečena ovom informacijom jer je moj doktor u KBO uvijek bio oduševljen mojom reakcijom i nikad mi nije ovu činjenicu spomenio. Išla sam na 5 AIH stimulacija uvijek klomifenom.Prvi IVF stimulacija gonalima samo tri jajne stanice od čega dvije oplođene i vraćene i sljedeća dva IVF opet klomifen, u drugom pokušaju 4 oplođene a treći je neslavno završio od 7 folikula uspjeli smo punktirati 1 js ostale su se prije raspukle. Nakon toga uzli smo si pauzu i sad nas evo u čekanju Mb.Sory na dužini ali to su moja iskustva sa klomifenom. :heart:
sanjalica...imaš ti dug put draga moja... :love: ...nadam se da ćeš što prije u DOM T...
ja moram ovako, napisano mi 2x1, pa mi je prilično jasno da to znači dva puta na dan po jednu....Citiraj:
ina33 prvotno napisa
Ma to je nabolje pitati doca...i ja bi pila ujutro i navečer da mi je napisao 2x1...ali meni napisao dvije tablete na dan (ovako slovima) i u zagradi 100 mg....pa kužim da bi to bilo odjednom... :?
po ovome što si napisala i meni je logično da piješ obje odjednom...iako se slažem da je najbolje pitat doca uvijek....
bokić ja sam pila prvi put klomifen 2 od jednom kroz 5 dana imala sam dosta problema valjda zato jer mi je bio prvi put imala sam valunge zatvorila sam se napuhnula i na koncu javio mi se 1 folikul na desnom jajniku kraj ciste :?
no utatoč tome napravljena mi je insemenacija i čekam 6.10. da vidim rezultat :roll:
mislim da nije toliko bitno da li su dva odjednom ili jedan ujutro a jedan navečer nego da se ispoštiva doza od 100 mg unutar 24 sata.
blizu želim ti sreću 06.10. :heart:
ovo su i meni rekliCitiraj:
ina33 prvotno napisa
ja sam pila od 2dc.
Ja idem sutra kod doktora po klomifene, 3. mi je dan ciklusa,i reka je da da će dok sam pod njima raditi postupak, ako ću dobro odreagirati!
Da li to znači, ako dobro odreagiram da ću izbjeći ono pikanje u trbuh?
Pikanje ti nije jako strašno, ako tebe strah onda najbolje da ti netko da. .. jer od Klomifena zna biti stanica ali Gonali recimo daju bolju kvalitetu tih stanica....
Još ću ja pričekat mjesec dana do klomifena. Na desnom jajniku velika cista pa danas počinjem sa Yasminom i onda idući ciklus klomifen,naravno ako cista prođe!!!Ne ide,pa ne ide!!!
Molim za iskustva forumasica. Imam miom na materici. Subserozan na fundusu 4 cm. Pre nekoliko dana sam radila hormonalni status i dr mi je preporucila da pocnem sa klomifenom za stimulaciju posto se ustanovilo da su ovulacije prisutne ali da folikuli ne sazrevaju dovoljno.
Kako klomifen utice na miome. Citala sam da oni od toga jako brzo rastu pa ne znam sta da radim.
Klomifen 03-07 dc. Prva dana super, bez simptoma. Treći dan desni jajnik rastura, ali podnošljivo. Imam valunge :lol: , sad znam kak je mojoj mami. Oo što je najgore uhvatila me depresija lagana. Jučer sam cijelu večer plakala. MM se zabrinuo, jel te tak jako boli. Dobro da nismo išli na hitnu. A ja ustvari plakala ne od boli, nego jer me boli i zakaj me baš mora boljet. Ma još dva dana ću izdržat. Danas mi je bol popustila...
To što jajnik boli u toku stimulacije, ukoliko bol nije vrlo jaka, nije tako loše. Meni je to uvijek bio znak da reagujem na stimulaciju.
Ja koja sam inače uvijek vesela pod stimulacijom sam :cry: :cry:
Sve je to normalno
Cure ako se pije klomifen da li to znači da je postupak stimulirani a ne prirodni!
extremo na VV postupak s klomifenima zovu prirodni (mada je to blaža stimulacija)
:) Žao mi je što imaš simptome, ali mi je drago jer nisam jedina...Citiraj:
ninatz prvotno napisa
nicija mama znam kako ti je. :love: danas mi je treći dan na klomifenu i grooozna sam,ne poznajem samu sebe.Čas sam jako ljuta ,čas prestetna ali ovo prvo preovladava.Padam u neku depresiju,plače mi se ....pa kakva ću biti kad budem čekala betu
Probadanje u jajnicima osijetim i ja ,čak mi se bol širi i u leđa :/
Mislila sam da umišljam, ko da će me zaštekat... :)Citiraj:
H2O prvotno napisa
Ja bi drugi mjesec isto trebala ići u prirodni ivf sa klomifenom. 3 dc se moram javit doktoru.
Zanima me kak se hoda na folikulometrije,isto svaki drugi dan kao bez stimulacije ili rjeđe?
Ja sam išla na početku treći, a poslije svaki drugi dan; 3 folikulometrije prije štoperice.Mislim da to ovisi o brzini kojom folikul raste.Citiraj:
lberc prvotno napisa
Ja sam na VV i izricito sam pitala doktora piju li se 2 tablete odjednom. On je odgovorio potvrdno i još dodao da se piju ujutro u isto vrijeme. Klomifen sam uzimala od 3dc do 7dc (2x50mg) i 8dc me naručio na uzv, rekao je da reagiram, ali ništa nije precizirao. Sljedeći uzv mi je 11dc. Mislim da učestalost uzv (folikulometrija) ovisi o reakciji žene.
Inače, dok sam pila klomifene, a i sada osjećam veliki pritisak u jajnicima, no vjerojatno se ne radi o pretjeranoj reakciji jer bi me dr. obavijestio. Primijetila sam i pojavu prišteva i to po leđima gdje ih nikad u životu nisam imala, a i koža lica mi je masnija i kosa mi se brže masti.
E, a raspoloženje je kategorija sam za sebe. :? što će tek biti ako će mi biti potrebna neka jača stimulacija. Već sad žalim svoju okolinu.
Pozdrav svim klomifenkama.
Ja sam vjerojatno jedna od onih koja nije reagirala na klomifen...
sad sam se vratila s folikulometrije koje nije bilo, jer se nema šta mjerit...
U subotu idem ponovno, doc me utješio da možda se razvije jedna js do subote... :cry:
Nicija mama nemoj biti tuzna, možda samo sporije reagiraš.
evo drage moje da i ja podjelim moja iskustva sa klomifenom, svi moji postupci osim jednog IVF bili su sa klomifenom i uvijek sam oduševila mog lječnika ali na kraju svaki put razočaranje, ja recimo nisam nikako odreagirala na gonale, a kada sam to pomenula u MB doktor Vlaisavljević je bio veoma sumnjičav prema mojoj nereakciji na gonal i super reakciji na klomifen, ma ko bi njih sve pohvatao svaki sa svojim teorijom i praksom.
cure sretno! :heart:
Hvala biene...
Nicija mama, baš pišem i na topicu potpomognuta na vv, izgleda da i ja sporo reagiram jer me i 15dc naručio na uzv. E sad, na dva uzv doc mi je rekao da se nešto događa ali nije spominjao nikakve veličine folikula već samo da će mi ciklus očito biti duži. Ti kažeš da se nema što mjeriti, nemoj tako, mislim da puno ljepše zvuči duži ciklus :lol:
:heart: svima.
Hm... duži ciklus, jako dobro, od sada to i ja tako zovem...
Sutra idem opet pa možda se nešto stvorilo...
A čitam i Potpomognutu na VV, pa s obzirom da kaskam sa svojim ciklusom par dana za tobom unaprijed se tješim... :mrgreen:
Da i ja podijelim svoje iskustvo.Prvi aih kojeg smo radili bio je 16 d.c. sa klomifenom od 5. do 9. d.c..I to je bio bingo,došla je moja malena.
Nakon pet godina idemo dalje ....tri aih 12. d.c. bez uspijeha.
Danas sam bila na folikulometriji za 4 aih.Deseti dan ciklusa endomertij 6 mm,desno folikuli dva po 14 mm , lijevo jedan od 14 mm.U nedelju štoperica i u utorak idem na aih (16.d.c.).Nadam se da će nam i ovaj 16.d.c. uroditi plodom.
A danas osjećam žestoko probadanje u jajnicima,pritisak dole,sva napuhana.Sada sam malo legla jer sam mislila da ću se srušiti.
Evo cure da se i ja pridružim, imam blagi PCOS i redovite ovulacije, ali je upitna njihova kvaliteta jer su mi se nekolko puta folikuli jednostavno pretvorili u ciste. Klomifen sam počela piti prije dva dana i za sad ne osjećam apsolutno ništa, ni nadutost, ni nervozu - ništa. Nadam se ipak da ću dobro reagirati. Za Klomifen sam čula da poboljšava kvalitetu same ovulacije (ma šta to značilo) i iskreno se nadam da je to istina.
Za nekoliko dana se spremamo na naš prvi AIH. Ne očekujem puno, ali kad bolje razmislim netko mora biti i među onih 15% kojima je usplelo...
Sretno cure! ;)
H2O obožavam čitati tvoj potpis - 1AIH-bingo, to mi ulijeva toliko nade.
Denny, sto se tiće statistika i inače u životu uvijek razmišljam na način da netko ulazi i u te niske postotke. Pozitivno mišljenje dovest će nas do cilja.
:* svima.
ja osim valunga nisam s klomifenom imala nikakve simptome. Ali nakon inseminacije me boljelo sve, kao nekoliko dana nakon HSG-a, a sad me, 28 DC, bole jajnici i to naročito lijevi na kojem nije bila ovulacija.
Mislim da ni ovaj mjesec neće biti ništa od T, ali zašto me tako boli lijevi jajnik?
naravno da je došla M.
Pitanje: s klomifenom smo dobili jedan folikul, primila sam štopericu kad je bio 19mm, dva dana nakon štoperice više nije bilo folikula, ali nije se jasno vidjelo ni žuto tijelo. nalaz progesterona sedam dana nakon štoperice bio je strahovito nizak, kao da i nije bilo ovulacije. Što se onda dogodilo s tim folikulom?