da moraš ići kod njih barem od jedno 7-8 mjeseca.Citiraj:
Ita prvotno napisa
Pregledi su ti 700 kn
Mislim da nam je svima SD bio "triger" za privatni porod.
Printable View
da moraš ići kod njih barem od jedno 7-8 mjeseca.Citiraj:
Ita prvotno napisa
Pregledi su ti 700 kn
Mislim da nam je svima SD bio "triger" za privatni porod.
Ko ti je vodio trudnoću kod Podobnika?Citiraj:
sanjam71 prvotno napisa
Jel im je procjena bila točna?
Trudnocu sam vodila kod svog privatnog ginekologa, a kod Podobnika sam isla zadnjih 6 tjedana kod dr Gebauer i bila sam jako zadovoljna. Bebu je procjenila na 4600 g a rodila se sa 4690 g, dakle dobro je izmjerila parametre koji ulaze u izracun.Citiraj:
"Apathetic[/quote prvotno napisa
e ja sam isto kod nje :D :DCitiraj:
sanjam71 prvotno napisa
izvrsno....znači da je dobar dijagnostičar.
meni je žena baš sipma. Si imala epiduralnu?
Ovaj put nisam, u prvom porodu jesam
Super je sto se otvorilo privatno rodiliste, bilo je vrijeme. Vjerojatno bi razmislila o tome da tamo rodim ukoliko pokusamo ici na drugo dijete, no muce me dvije stvari:
Ja sam sve vise pod dojmom da prirodan porod u privatnog klinici nije prioritet (niti to vecina rodilja trazi koja ide roditi kod Podobnika) a sto me silno nervira je ta ucjena da kod njih moras pratiti trudnocu. Skuplji su od vecina privatnih ginekologa u gradu i zaista me muci sto ti ne dozvoljavaju vlastiti izbor.
Ja sam pak cula da im se trebas javiti oko 30-35tog tjedna, da prate trudnocu do kraja. Mislim, pa i ja sam privatno pratila trudnocu i moj me ginekolog poslao u bolnicu na dva zadnja pregleda poslije 36tog tjedna.Citiraj:
a sto me silno nervira je ta ucjena da kod njih moras pratiti trudnocu. Skuplji su od vecina privatnih ginekologa u gradu i zaista me muci sto ti ne dozvoljavaju vlastiti izbor.
Ukoliko se trebas javiti oko 36. tjedna mi je to skroz ok, tako sam se javila i u Petrovoj. Ako je pak istina da citavu trudnocu kod njih MORAS pratiti onda to meni ne odgovara.
Nista, ocito da mi (kada bude vrijeme) jedino preostaje da se uputim u privatnu kliniku i sama procjenim da li bi to bilo najbolje mjesto za nas.
mrs. happy, procjenu odnosa glave i zdjelice nitko ne moze sa sigurnoscu reci. moze se mjeriti zdjelica prije poroda, ali to ne znaci bas puno, jer se u porodu najvise rastezu ligamenti i razdvajaju kosti, tako da je sirina prolaza veca nego u trudnoci, ali ako se porod ne ubrzava i ne forsira. tada se i glava djeteta se malo pomalo suzava tako da se kosti glave preklapaju. plus, okomiti polozaj tijela rodilje u porodu daje znacajne prednosti jer se porodni prolaz rasiri za 30% vise nego u lezecem.
naravno, postoje situacije kad je nesrazmjer toliki da se ipak preporucuje carski. ali to su zaista rijetke situacije.
nije to ucjena.....Citiraj:
Maxime prvotno napisa
.....i na SD moraš voditi trudnoću bar zadnje tromjesečje....
....preveliki bi to bio rizik preuzeti trudnicu doslovno "s ceste"...nitko nije rekao da ju moraš voditi od 1 dana, no zadnje preglede moraš raditi kod njih da bi oni bili sigurni da je s trudnoćom sve ok. ipak oni nisu bolnica
...oni apsolutno podržavau pirodni porod ak ti to hoćeš
...cijena i nije tak visoka ak vidiš koje ti sve pretrage rade...3 i 4d ultrazvuk, color dopler i imaju tehniku kakvu moj privatnik može sanjati.
..i SVAKI put ti rade pregled od sat vremena
Apathetic, vec sam navela da ne bi imala nista protiv da se 'prebacim' od 36. tjedna u privatnu kliniku radi pregleda kako je to vec uobicajeno u drzavnim klinikama.
Do zadnje trudnoce smo dosli teskom mukom i puhali smo na hladno ali smo s pretragama i UZVom bili racionalni. Jesu se se pitala da li je zaista potrebno na svakom pregledu raditi sve pretrage koje se nude?! Zasto bi sat vremena morala biti u ordinaciji ako se jasno odgovara na pitanja i s bebom je sve ok?!
Što rade sat vremena?
UZV + odgovori na tvoja pitanja + planiranje poroda
I sat prodje samo tako
Ja očekujem od mojeg ginekologa sat vremena, jer možda njemu to nije prva trudnoća, ali meni je!!
Mislim da ću ja napustiti mojeg ginekologa jer 1. čekam uvijek, 2. uvijek u speedu i 3. nikad mi do kraja ne objasni ono št ome zanima.
ma katastrofa. ići ću kod Podobnika, jer tako i onako namjeravam tamo roditi.
...ah nikad zadovoljni :P :*
...ak platite..onda nek vam i posvete sat vremena ....
...uzv rade stvarno detaljno...color doplerom meni gledali protok krvnih žila u mozgu i kroz tijelo..
...ja želim da mi u zadnjem tromjesečju rade svaki put ultrazvuk( 1 mj) ...ne škodi toliko a ipak je bolje predostrožnosti radi.
...mene moj privatnik otpiri kad imam nebulozna pitanja, nasmije se ili slično, no ovi maksimalno ozbiljno odgovaraju i na najgluplja pitanja.
Moja su uvijek, ; a šta ako mi prerežete žilu pa me treba oživljavati :lol:
Apathetic slažem se s tobom,maksimalno se posvete pacijentu i imaju strpljena za sva pitanja.
Ispiricavam se cure sto davim s tim mjerenjima, ali ja sam jako SITNE gradje a imam jako VELIKOG muza koji ima veliku glavu. (Znam, znam, trebala sam o tiome misliti prije nego sam se za njega udala... :lol: , pa me zanima zna li netko od vas da li postoji neka hrana ili pice ili cak herbalni pripravci, cajevi i sl. koji tjelu pomazu da postane jos elasticnije i da se ligamenti i kosti lakse razdvoje u tim zadnjim tjednima pred porod?
Iridana2666, na koji nacin su tebi mjerili zdjelicu?
Maxime me je malo potakla sa svojom recenicom da je pod dojmom da prirodan porod nije prioritet u privatnoj klinici. Ja mislim da niti jedna bolnica niti klinika ne bi trebala biti ta koja postavlja uvjete i prioritete i ocekivanja. Mislim da svaka od nas najbolje zna sto je za nas i nase bebe dobro. :heart: Osobno- jednako postujem moje dvije prijateljice koje su rodile sa carskim na vlastitu zelju i bez medic. indikacija, kao sto postujem druge dvije koje su doma odhodale i odpuzale sate i sate trudova i otisle u bolnicu doslovce samo roditi (jedna je bila u bolnici 1,5 sat a druga 17 (citaj sedamnaest!) minuta prije nego sto su im se bebe rodile. Najvaznije u njihovim porodima je da su one bile zadovoljne svojim izborom i da ih nitko ni na sta nije prisiljavao, da su rodile zdrave bebe i da su se o njima mogle brinuti cim su za to bile spremne na nacin na koji je njima odgovarao.
Po meni nije bitno da li se u privatnoj ocekuje ovo ili ono od rodilje, nego da li svaka rodilja na kraju ipak ima slobodu donijeti svoju odluku. A cure koje su rodile u privatnoj ce nam najbolje reci da li je to bio kod njih slucaj ili ne?
Sanjam71, drago mi je da si super i da je sve super proslo. I zvucis jako sretno :-)))
Imam jos neka pitanja ako ti nije bed I(meni sigurno treba sat vremena konzultacija svaki puta :) ):
1. u kojoj fazi trudnoce je potrebno (ili uputno) obavjestiti kliniku da kod njih zelis roditi?
2.Koliko ustvari imaju soba, tj da li si mozda s nekim prokomentirala sto ako bude vise rodilja nego sto imaju soba?
3. Da li si imala kakvog kontakta sa Dr Zmijanac i ako da, kakva su ti iskustva?
4.Da li ti je Gebauer bila i bas kod poroda prisutna?
5. Jesu li ti dozvolili da sama biras pozicije, stojis, hodas itd jesu li ti nesto sugerirali (ako da, da li je to bilo njezno ili vise kao naredba) u smislu disanja i pozicijan dok si "odradjivala" trudove ?
6. Sam izgon- da li si morala leci na krevet/stol, ili si mogla birati stolcic, loptu, stojecki u cucnju???
7. Da li si imala plan poroda i koliko su se oni tvog plana drzali? Naravno, pretpostavljam da si ti htjela neke stvari mijenjati ali me zanima da li su oni pokasavali neke stvari promijeniti?
8. Da li su odmah prerezali pupcanu vrpcu?
Pitam zato sto sam na nekoliko mjesta u knjigama procitala da pupcana vrpca i posteljica jos neko vrijeme opskrbljuju novorodjence sa kisikom i da se vrpca ne bi trebala rezati tako dugo dok ne prestane pulsirati. Tada vise navodno iz nje ne izlazi krav/ sukrvica itd i vise nema funkciju. U medjuvremenu posteljica je imala dovoljno vremena prirodnim bioloskim procesom biti pod utjecajem nekih prirodno lucenih hormonanju koji su utjecatli da se posteljica sama prirodno odvoji od maternice i onda nekako brzo nakon sto se vrpca odreze dodju trudovi da se posteljica isto rodi prirodno bez kemijskog ili mehanickog poticaja izvana i i da je onda kasnije matericno krvarenje manje.
7. Da li su ti posteljicu vukli van ili su cekali da ju sama rodis?
Eto to su bila sva moja pitanja :D Sanjam71 nadam se daces imati vremena odgovoriti :love:
Ja sam sad u 30. tjednu, planiram se naručiti za pregled oko 35. tjedna kod nekoga iz Podobnikova rodilišta pa me zanima koliko se dugo čeka? Čula sam da se za pregled baš kod Podobnika treba naručiti dva mjeseca prije (znači, zakasnila sam), a koliko se čeka kod drugih liječnika iz privatnoga rodilišta?
zdjelicu su mi mjerili nekim posebnim četvrtastim metrom negdje u 37/38-om tj trudnoće
Da kod Podobnika je najveća gužva,ali imaš još par doktora koji nemaju takvu ludnicu ali zar ti nije malo kasno oko 35 tjedna jer se može desiti da baš 10-tak dana imaju gužvu pa ti skoro u 37 dođeš na prvi pregled :/ nisam sigurna da će te primiti...zašto se već sad ne naručiš? Mislim možda ćeš platiti pregled, dva više ali si bar ziher da si njihov pacijent i da za tebe ima mjestaCitiraj:
mmmama prvotno napisa
:lol: :lol: o čekat češ i kod Podobnika (mislim ako si baš kod njega)...uvijek se desi da je nekoj trudnici komplikacija,frka mora doći danas i uvijek se naravno pomakne termin za sve sljedeće koje čekaju pregled.....moj najkasniji pregled je bio: naručena u 22h (prvo u 19, pa su me zvali da pomaknu jer je panika nekoj ženi, bla bla..) s pregledom bila gotova u 23.45h :lol:Citiraj:
misliteljica prvotno napisa
Nakon sto sam se jucer fino raspisala odgovarajuci na tvoja pitanja, post je nestao :cry: Evo drugi, malo sazetiji pokusaj
Prema mojim informacijama oni zele da se kod njih obave pregledi barem u zadnjem mjesecu trudnoce, kao sto je i u drzavnim rodilistima. Ja sam se narucila za pregled u 34. tjednu dva tjedna prije. Odmah su mi rekli da su kod prof Podobnika popunjeni termini za narednih mjesec i pol. Odlucila sam se za dr Gebauer.Citiraj:
Mrs Happy prvotno napisa
Koliko ja znam u zgradi gdje je rodiliste 5 je apartmana i soba za "promatranje" nakon zahvata. Neznam da li je u medjuvremenu zavrsena i treca zgrada. U pet dana koliko sam bila tamo niti u jednom trenutku nije bilo puno svih 5 apartmana.Citiraj:
Mrs Happy prvotno napisa
Lijecnici (osim Podobnika) su podjeljeni na one koji vode ambulante i one koji su u rodilistu. Dr Zmijanac je u rodilistu, bila mi je u vizitama i bila mi je simpa ali nisam bila kod nje na pregledu.Citiraj:
Mrs Happy prvotno napisa
Dr Gebauer vodi trudnicku ambulantu i nije prisutna na porodima ali me dosla vidjeti jos dok sam bila u sobi za "promatranje" i dolazila me vidjeti svaki dan. na porodu mi je bio prof Podobnik koji je bio dezuran. Meni nije bilo bitno tko ce mi od ljecnika biti na porodu, vazno mi je bilo da su primalje dobre.
Da, sama sam birala pozicije. Primalja je cijelo vrijeme bila samnom, primjetila sam da kontrolira kako disem ali to mi je islo dobro pa se nije mjesala. Sve je islo vrlo brzo pa nije bilo niti vremena. Jedina ozbiljnija sugestija je bilo da zovem MMa natrag (valjda joj se smilio) nakon sto sam ga izbacila :roll: da se luhta jer mi je smetao miris cigareta (pametnjakovic je otisao vani zapaliti dok sam ja bila na CTGu)Citiraj:
Mrs Happy prvotno napisa
Nista nisam morala. Ja sam vec prije rekla da cu roditi na stolu jer sam znala da ga se moze transformirati u nesto slicno fotelji a taj sjedeci polozaj mi je bio poznat od prvog poroda. Nudili su mi i stolcic ali nekako sam bila sigurna da ce mi na stolu biti ok jer necu lezati. Loptu nisam stigla isprobati.Citiraj:
Mrs Happy prvotno napisa
Nisam imala napisan plan poroda. Osnovno smo dogovorili na pregledima a detalje smo dogovarali na licu mjesta, tako je meni bilo zgodnije. Nista se nije dogadjalo bez mog pristanka i na nista me nisu nagovarali.Citiraj:
Mrs Happy prvotno napisa
Nisu, prvo su vadili maticne stanice, pupcana je prestala pulsirati, ponosni tata ju je prerezao.Citiraj:
Mrs Happy prvotno napisa
Cekali su da ju porodim. To je bilo vrlo brzo. Osjetila sam opet nagon za tiskanje (slabiji nego kod izgona bebe), primalja je opipala maternicu da vidi da li se posteljica odvojila i rekla mi da stisnem i posteljica je izasla. Ja ju nisam htjela gledati, mazila sam se s Petrom a Podobnik, MM i primalja su ju pregledavali.Citiraj:
Mrs Happy prvotno napisa
Eto, nadam se da sam ti pomogla :love:
sanjam71, bas mi je drago sto si ovo napisala, ovo super zvuci, za svaku pohvalu.
i drago mi je da je tebi bilo dobro.
znas li mozda mogu li ostala djeca biti s tobom u apartmanu? koilko se ono u pravilu ostaje u rodilistu? moze li muz biti s tobom cijelo vrijeme, po danu i po noci?
Da, muz moze s tobom biti 24 sata, ima krevet i posteljinu i sva tri obroka. Djeca mogu biti s tobom koliko zelis jedino te upozore da ako su prehladjena bolje da ne dolaze zbog bebice a i tebe.Citiraj:
mikka prvotno napisa
Meni su malog dovodili tokom jutra na recimo sat vremena, onda je isao kuci spavati pa bi dosao jos predvecer. Mislim da je to dobra kombinacija jer i njima brzo postane dosadno medju cetri zida.
zaboravila sam jos nesto, koliko dana nakon poroda se ostaje i znas li moze li se otici vec npr. drugi dan ako ste ti i beba ok?
mrs happy, klemanje pupkovine tek nakon sto je prestala pulsirati nema samo prednosti za majku, nego jos vece za dijete, pogledaj na http://www.roda.hr/tekstovi.php?Teks...=147&Show=2610
sanjam, ako sam dobro shvatila najprije su cekali da pupkovina odpulsira, i tek onda su klemali i uzeli maticne stanice?
mikka, sto vec planiras trece? :mrgreen:
jednom, da ;)
ovo se raspitujem onako, jer mi se svidjelo sto je sanjam napisala, bas zvuci ok.
Leeeeaaaa,
Ja sam prosli tjedan pitala i prvi termin je bio negdje kraj 10 mjeseca za koji su me mogli naruciti kod Podobnika.
U medjuvremnu sam cula da on ima "cudan smisao za humor" i da "na prvi pogled djeluje grubo" pa sam odlucila da se ne narucujem kod njega.
Cure, da me ne bi krivo shvatile, ja imam strpljnja npr sa majstorima sto se tice njihove grubosti i cudnog smisla za humor, jer, cast iznimkama, iskustvo pokazuje da su neki od njih intelektualno malo "sporiji" a manje ima onih koji su natprosjecno inteligentnih inteligentni (a kako moja prijateljica kaze, da jesu, ne bi bili maleri, vodoinstalateri i elektricari nego doktori, profesori i odvjetnici).
S druge strane nemam strpljenja da dok mi jedan doktor gleda u rasirene noge s njim voditi intelektualne igre. Smatram da jedan doktor treba "citati" mene i znati se spustiti na moj nivo.
P.S.Sorry na grafickom prikazu i unaprijed se ispricavam suprugama raznoraznih majstora, kao sto rekoh, cast iznimkama.
Tako sam ja odlucila se naruciti kod Dr Zmijanec, 7 dana cekanja.
Sorry za pogreske gore, muz me stalno nesto prekidao i trazio da mu nesto dodam i napravim (kuhao je rucak), pa sam zapocinjala i prestajala pisati tu poruku 20 puta. Rezultat je zbrkan...
Nije skroz prestala pulsirati jer se krv za maticne stanice mora uzeti prije nego se krv u pupkovini zgrusa, dakle dok pulsira. Ali nisu odmah stavili kvacice vec su ju jedno vrijeme pustili pa onda pocel vaditi.Citiraj:
Felix prvotno napisa
Za odlazak doma mislim da ako je sve ok nakon vaginalnog poroda se ide doma nakon tri a nakon carskog nakon 4. Mi 5. dan isli kuci
Sanjam71, PUNO, PUNO ti hvala na iscrpnim odgovorima i na vremenu. Odmah s eosjecam pozitivnije i sa vise samopouzdanja cu ici kod njih u cetvrtak. :love:
I hvala Felix na linku, vrlo je informativan i poucan.Definitivno im necu dati da rezu odmah.
Ja nemam takvo iskustvo s njim...ali svatko od nas na svoj način doživi osobu pa :/Citiraj:
Mrs Happy prvotno napisa
A što se tiče dr Zmijanac (ona mi je uz Podobnika bila na porodu) imam samo pozitivna iskustva, jako simpatična osoba :)
I ja nisam zapazila da ima cudan smisao za humor, bas mi je bio simpa!Citiraj:
Leeeaaa prvotno napisa
Percepcija neke osobe ovisi o puno faktora, između ostalog i o raspoloženju. Tako bih možda i ja, da sam bila zadovoljna svojim porodom, dr. Podobnika doživjela kao osobu sa smislom za humor. Ovako mi neke stvari koje su izašle iz njegovih usta baš i nisu sjele. Jedan primjer - sa sestrom sam išla u dječju sobu okupati svoju bebu. Mi izlazimo iz lifta, a ispred lifta dr. Podobnik. Nasmiješi nam se i objasni: ''Išao sam vidjeti Placentu Previju.'' Inače, ''Placenta Previa'' je gospođa XY, koja je upravo zbog dijagnosticirane placente previje rodila carskim rezom isti dan kad i ja. Ne znam kako vama, ali meni ovo uopće nije djelovalo ni simpatično, ni smiješno, zvati svoju pacijeticu ne imenom, nego dijagnozom. Inače, u tom trenutku u rodilištu smo bile samo gđa XY i ja, dakle dvije, a ne 20 pacjentica, pa da se ne bi mogla zapamtiti njihova imena.
Ne znam, kako rekoh, možda su moja očekivanja bila kriva, pa otuda i kriva percepcija smisla za humor dr. Podobnika.
:lol: :lol: ..hahaha...pa dr.Podobnik nam baš ima pravi British smisao za humor.Citiraj:
s_i_r prvotno napisa
Ne bi rekla da je to za zamjeriti, to je profesionalna deformacija. I mi na svom poslu ljude/poduzeća preimenujemo po nekim posebnih karakteristikama.
Meni je jasno da si mi svi olaksavamo sate na poslu svime i svacime, pa tako i humorom u preimenovanju nasih stranaka. Ali kolegica i ja smo samo vrlo teske i komplicirane klijente zvale prema njihovim najizrazenijim negativnim karakternim osobinama. Svi ostali su bili gospodja Prezime ili gospodin Prezime. To je nekakvo postovanje koje imas prema klijentima ciji novci placaju tvoju placu.
Tako da meni bas osobno nije jasno da se rodilja imenuje prema svojoj medicinskoj dijagnozi, a posebno ne pred drugom rodiljom, jer to nije smjesno nego nedostatak postovanja.
Drago mi je da se kod njega nisam narucila i drago mi je cure da imate pozitivnog iskustva sa Dr Zmijanac. :)
On ne djeluje grubo, on je takav. Njegova ljubaznost je i prije bila "na cijeni".Citiraj:
Mrs Happy prvotno napisa
Cubana ti si ga upoznala?Jesi kod njega rodila?