I meni tako. :lol:Citiraj:
Anci prvotno napisa
I znam se ko luda češat kako me nekad svrbi. :roll:
Printable View
I meni tako. :lol:Citiraj:
Anci prvotno napisa
I znam se ko luda češat kako me nekad svrbi. :roll:
Potpisujem!Citiraj:
kljucic prvotno napisa
ja sam htjela svim srcem roditi prirodno, a MM je cak prosao i tecaj i sve smo se spremali, ali priroda je htjela drugacije, a nije dolazilo u obzir da ugrozim zivot S. radi prir. poroda, tako da smo na kraju isle na carski.
Kakve to kopce vi cure ste imale? Meni na Sv. Duhu nisu nista vadili - konci su sami izasli i raspali se :?
U Petrovoj ih stavljaju, izgledaju kao male klamerice.Citiraj:
baby_eve prvotno napisa
Vade se 6. dan i to sestra glavna radi.
Ranu ti osim nje nitko ni ne gleda nakon poroda, zavoj se prvi puta skida tek za skidanje tih kopcica, izuzetak je kada imate dren koji se skida 2. dan pa se onda i rana previja.
dren se ne skida nego vadi :roll:
Slažem se.Citiraj:
baby_eve prvotno napisa
I moja velika želja je bila prirodan porod i mislim da cijeli život neću prežaliti što nisam iskusila pravi prirodan porod.
Ali ipak, bitnije od toga mi je to da je moja cura dobro.
Tko zna što se moglo desiti da sam npr. inzistirala da idemo do kraja pa kud puklo. :/
Pozdrav svima,
Ja sam rodila na carski, prvu kcer, po preporuci svog ginekologa, jer je ona bila dosta velika-4.600 i 55cm a ja prilicno "stara" za prvorotkinju- 33god!
Nakon 8 mjeseci sam zatrudnila no, imala sam spontani 3 mjeseca kasnije. Pet mjeseci nakon spontanog sam ponovo zatrudnila i evo cekam svoju drugu kcer koja samo sto nije stigla :*
Ne znam da li ce i drugi porod biti na carski, za par dana idem kod svog doktora i tad ce ON valjda odluciti kako cemo obaviti ovaj porod.
Kako u prvoj trudnoci nisam osjetila nista od predporodjajnih muka, naime dosla sam se javiti u bolnicu a dok. koji me primio skuzio je da ima slobodnu salu i poslao me na stol sat vremena nakon prijavka, ovaj put bih zeljela da sve bude nekako "suptilnije", bar da osjetim trudove, pucanje vodenjaka ... bilo sta!
Mislite li da trazim nemoguce?
Strah me je, jako se plasim svega sto me ceka (u 39 tjedan sam usla), beba je velika i ovaj put, strah me je komplikacija ali i toga da ne ostanem zakinuta za taj osjecaj prirodnog poroda.
Ne zelim reci da mi nedostaje bolova, toga je bilo i previse prvih dana nakon operacije, ali ovaj put zelim to izvesti sama, prirodno, bar pokusati...
Oprostite na dugackom postu...frka mi je!
2002. imala dosta tesku klasicnu operaciju, ciste, polipi i miomi, dakle rez je otprilike na mjestu gdje bi mogao biti i carski. oporavak je trajao oko pola godine.
sad sam trudna i moram priznati da se bojim prirodnog poroda, ne zbog sebe, vec zbog bebice i ne zelim ama bas NISTA reskirati vezano uz porod - a jos sam MPO trudnica. pretpostavljam da se klasicna operacija racuna kao jedan carski... zna li netko odgovor na moje pitanje ? :?
hvala. :heart:
Strašno mi je ovo kako Marsupilami nisu dozvolili sterilizaciju u Petrovoj. Ja sam imala 3 carska u Vinogradskoj i nakon trećeg sam zatražila sterilizaciju, ne zato što ne želim više djece, nego zato što ne želim riskirati, i nije bilo nikakvih problema. A tada sam imala 28 godina. I nitko nije spominjao nikakvo etičko povjerenstvo.
Eh draga moja, blago tebi :)Citiraj:
laumi prvotno napisa
Ja sam treci carski imala u Vinogradskoj, to je bila 4. trudnoca i prije zahvata mi je prof. Herman rekao da nema problema za sterilizaciju a kada sam se probudila u intenzivnoj obavjestili su me samo da su mi uklonili lijevi jajnik jer je bio pun cisti a kada sam pitala za sterilizaciju doktor me sokirano pogledao i rekao "ma kakva sterilizacija, premladi ste za to" :roll:
Slavni dr. Tuckar, pametniji od ravnatelja klinike :evil:
ja sam drugo dijete rodila carskim, jer sam morala.
imam dioptriju -6, strobizam i još svašta.
moja ginica je imala jeno vrlo jednostavno pitanje, nakon što sam se ja rasplakala jer neću roditi prirodno :a želite li vi vidjeti svoju bebu , gledati svoju djecu kako rastu?
naime, ko vlikih - dioptrija od rasta tlak u očima i može oći do odvajanja mežnice - rezultat - ja slijepa - zauvijek.
tako da iskreno mislim da carski ponekad spašava i zdravlje.
Nevjerojatno! I ja sam razgovarala s Hermanom. A Tuckar mi nikad nije bio simpatičan.Citiraj:
Marsupilami prvotno napisa
mene je Herman operirao.
kad su mi vadili konce, doktor se čudio kako je napravio mali rez. i sad se dve godine kasnije ništa ne vidi... :D
Ja sam imala 2 carska, razmak 15,5 mjeseci jedan od drugog.
Na kontrolnom pregledu mi je doc rekao da je sve odlično zaraslo i da se mogu odmah odlučiti za još jednu bebu, naravno ako želim...
Da li želim? Želim, ali ne odmah, a i to nije tema.
Uglavnom, netko je već napisao, nije toliko bitan broj carskih nego kako su napravljeni.
Marsupilami :heart:
I ja sam imala dva carska i ginić mi je rekao da mi ne preporuča da ostanem više trudna i da rodim. :cry: Na drugom carskom su me nakon 2 sata morali ponovno otvarati, još dan danas mi nitko nije objasnio zašto... nešto su krivo napravili, imala sam unutarnje krvarenje. Kao to se često događa na drugom carskom ( tako mi je rekao doktor koji mi ga je radio ). Tako da sam dobila savjet da mi je dosta dvoje djece i da se dobro zaštitim svaki put. Naravno da smo MM i ja htjeli još djece ali ne znam da li je pametno riskirati. Nisam ni jednom ja inzistirala na carskom, tako su doktori u Varaždinu odlučili. :(
Molim da se držite teme ovog topika.
Nastavak sam splitala u drugu temu http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewto...4776&start=100
to me bolilo više od svega oko carskog :(Citiraj:
Marsupilami prvotno napisa
Ja sam dvaput rodila carskim. Pri otpustanju iz bolnice glavni lekar je rekao vidimo se na trecem.
Ja se ne usudjujem, ova dva sam jedva prezivela.
Iako mi se povremeno prikrade jaka zelja za jos jednim bebacom.
Pozz
Ja sam imala 3 carska.Prva 2 su bila prije 11 i 9 godina, a 3. je bio prije 1,5mjesec. Nakon prvog i drugog oporavk mi je bio paklen! Užasno me sve boljelo i mislila sam - e nikada više!!!! - Ali, naravno da sam sve bolove zaboravila i ponovo poželjela bebicu. Ovaj carski, zadnji, kao da nisam ni imala! Sve mi je nekako bilo lakše, od buđenja iz anestezije, ustajanja, samostalnog hodanja, kupanja,dojenja....ma sve mi je bilo super! Nemam pojma zašto me i ovaj put nije boljelo kao prethodna dva puta?!?! Sad.....poželim i četvrti carski, ali nemam pojma da li bi mi liječnici savjetovali tako nešto. Nisam imala nikakvih komplikacija u trudnoćama, sve je bilo za 5! Na carske sam morala, jer se nedovoljno otvaram za prirodni porod i sve to predugo traje. Iz tog razloga sam rodila 1.put na carski, 2.i3.put sam morala, zbog prethodna 2. Ako ima netko, tko je bio na 4.carskom, molim da mi malo opiše stanje nakon operacije. (naravno, ne bih odmah ostala trudna...čekala bih barem godinu dana : ))
meni bas jutros pricala jedna starija zena, ozbiljna, iskusna i majka dvoje odrasle djece, o svojoj prijateljici koja je PET puta rodila na carski rez?!?!!!
nakon cetvrtog su joj ljekari rekli, dosta, vise ne radimo, stop.
ali eto, zena je imala nesavladivu zelju za jos jednim djetetom...
nakon sto sam ja izrazila sumnju kako je sve to moguce, i kako tijelo poslije toga izgleda, jos sam saznala da zena ni ne izgleda tako lose, jedan oziljak je vidljiv, inace u sauni moze bez blama da se skine...
meni je kao covjeku i kao biologu tesko shvatljivo da ljudsko tkivo bas toliko toga moze da podnese, ali eto, sve je ocigledno jako individualno.
Jako, jako individualno jer moja je rodica nakon 1. carskog imala određene komplikacije u trbušnoj šupljini kao posljedicu operacije (prirastanje tkiva), a drugi je carski jedva preživjela uz zapetljaj crijeva i još svašta nešto. Još jedna trudnoća nije dolazila u obzir po cijenu života. Ja nisam imala nikavih problema tokom oporavaka od moja 2 carska i u razgovorima o mogućem još jednom niko od ljekara (a konsultovala sam nekoliko) nije imao primjedbi.
ah ja samo moram napisati da se divim svima koji ste prezivjeli jer vidim da moja tri prirodna i drip nisu nista naspram vasih muka nakon carskog:)svaka cast ja sto se teme tice znam da mojoj sestricni su zabranili nakon drugog carskog, ali to vjerojatno ima veze sa mnogocime osim carskog kao carskog