http://www.centarcedrus.hr/include/p...20prostora.pdf
evo linka, ovih dana krećemi ja, ali zaozbiljno
Printable View
evo linka, ovih dana krećemi ja, ali zaozbiljno
Jeeee!!!Citiraj:
mim prvotno napisa
Ima nas još.
A donedevno su mi se neki ;) smijali!
Čuvam svaku ulaznicu kino predstava koje smo MM i ja gledali. Od 97 pa nadalje.
Pa dječjih gluposti i đinđa.
A SMS arhiva u mobitelu :mrgreen:
Tu bi mi i mim pozavidjela. ;)
Zavidim ti na mobitelu s velikom memorijom. Moje porukice su na posebnom CD-u, ne stanu sve na mob pa ih ne mogu pregledati kad poželim.Citiraj:
Anci prvotno napisa
Dječji crteži razvrstani po godinama, svaka godina u drugom fasciklu, pisma iz povijesti još od osnovnoškolskih dana po pošiljatelju i datumu...
Ne, nisam uredna domaćica (vidi temu o forumskim prasicama :mrgreen: ).
Ja ne skupljam toliko stvari, ali odjecu i cipele, eeej. Pa ovo je lipo i vratit ce se u modu, pa ovo sam nosila samo dvaput, ko novo je, pa ove gace sad ne mogu ni zakopcat, ali bit ce mi super kad smrsavim - mos mislit - pola ormara ceka da ja smrsavim i izlazi iz mode.
Imam i stvari kupljene a nikad nosene, te cuvam jer su naravno nove, a ne razmisljam da ako ih nisam obukla u zadnjih pet godina da nikad ni necu.
E onda je MM u financijskom planiranju prigovorio na iznos potrosen na odjecu - jer mi je ormar pun i rusi se - sto je istina. Onda sam pri zamjeni ljetne garderobe zimskom teska srca odvojila stvari i proslijedila mami. Ona probere za sebe, ostalo da rodjacima, a nesto sacuva za po doma i za radne akcije - npr. branje grozdja i slicno.
Ista stvar je i s cipelama... Al eto, s vremena na vrijeme - kad nemam gdje vise slagati nove, udostojim se baciti par pari. Ah.
:shock:
Gdje bi ti još stigla spremat pored ovoliko arhiviranja.
Vidim da ću se morati pozabaviti s prženjem poruka.
Ja jednostavno, kad pročitam poruku koju sam od MM-a dobila prvo jutro u rodilištu, ne mogu to obrisati.
I još masu toga...
Ovo je išlo mim :)
dadaaaaaaa :naklon:Citiraj:
Dada prvotno napisa
evo nastavka, pronašla sam sebe u nekim primjerima, pogledajte samo skupi autić iz njemačke s kojim se nikad nitko nije igrao i pronađite podudarnosti u svom životu, što te stvari zbilja predstavljaju, čega su to simboli, ..... a joj kad krenem,....
baš dobro da sam neki dan kupila one velike vreće za smeće
Ja mrzim nepotrebne stvari i gomilanje. Isto tako mrzim i bacanje iskoristivih stvari, no srećom imam sestru koja isfleka svu kućnu odjeću pa joj moja odbačena uvijek dobro dođe, mami prosljeđujem obuću koju nosi kad radi u vrtu.
Nedavno sam od troje djece dobila robicu za moju bebicu koja uskoro dolazi. Bilo je tu svega od mama skupljačica, jedno 40 čarapica, 30 švedskih pelena, 20 kapica, bezbroj bodija i tutica... Lijepo sam si izdvojila minimalan broj stvari koje mi se najviše sviđaju i sve ostalo (jedno 5 vreća) ide u ponedjeljak u caritas. Baš se dobro osjećam zbog toga, radost darivanja je kod mene puno jača od skupljačkog nagona.
ja imam genetsku predispoziciju hrcka, ali sam joj se tijekom godina uspjesno othrvala.
sve preraslo, nenoseno sezonu ili dvije bacam bez problema. redovito se rjesavam i djecjih igracaka i robice. bacam cipele koje su odspavale jednu sezonu, jer sam s vremenom shvatila da ih vise sigurno nikad necu obuti.
ali, ljubomorno cuvam neke djecje sitnice, odjelca iz rodilista i s krstenja, neke igracke koje su prerasli, ali su im bile posebno drage. to mi je ok i ne gusi me, smatram ih dijelom folklora.
opet, zna mi se dogoditi da spremim nesto totalno bezveze kao sentimentalnu uspomenu, pa se onda ona povlaci po ormarima godinama, ali to su stvarno rijetki petci. nedavno sam eto tako bacila carape s vjencanja (?!). stvarno ne znam sto mi bi...
ali, u zadnje vrijeme razmisljam kad covjek koji nema biblioteku niti prostor za istu i ne misli se seliti jos barem 10 godina - prestane kupovati knjige? jer ja sad vec izmisljam prostor.
[quote="Loryblue"]
ko cirkus adria. :roll: quote]
:lol: :lol: :lol:
E, a moj nikad ne zaboravlja kakvo je djubriste dovukao. Pa ako se nesto usudim da bacim...leti perje...Citiraj:
Loryblue prvotno napisa
A ja sam od onih sto, u zelji da imaju sto manje krame, ponekad bace i ono sto im kasnije zaista zatreba. Nemam sentimenta prema staroj garderobi, glupostima razne vrste... jedino mi je zao decijih igracaka. A haos u decijoj sobi rasteeee. :P
Nikada :lol: .Citiraj:
sandraf prvotno napisa
Prvo popuniš sve rupe u stanu, onda pribiješ police gdje god ima mjesta, nakon toga urediš par onih kašeta od jabuka (pošmirglaš i polakiraš i sve smjestiš u špajzu, onda dio odneseš mami i tati, nakon toga još jedan dio odneseš mami i tati...e, kad si napravila mjesta odeš do antikvarijata i kupiš nove :mrgreen: .
Srećom pa ne gomilam garderobu i dio knjiga mi stane u garderobni ormar. Problem je što je i M. skupljačica knjiga. Dvije takve u jednom stanu... :/
E, Lory, onaj opis je legenda :lol:. I mi smo obitelj skupljača - ja robe, MM uspomena. Mislim da bi nam gospođa koja nam dolazi čistit trebala naplaćivat naknadu za duševne boli, koliko je pretrpano, sad još i Aninim stvarima - igračke, kolica, viper, tatami strunjače za vježbanje, to je toliko pomicanja i razmicanja da sam sretna što žena dolazi, stvarno. Rješenje je ili bacit stvari ili veći stan, a mi nekako maštamo o stanu s još jednom sobom, pa je to kao opravdanje za nebacanje.
zavidim objema!Citiraj:
mim prvotno napisa
mala memorija, idiotski format za prebacivanje na kompjuter - ja porukice koje zelim sacuvat prepisujem u slatke blokiće/tekice. eto bar da ne kupujem te tekice bez razloga (jer im ionako ne mogu odolit) :lol:
evo, kad sam ustala od kompa, pristavila lonac juhe, uzela crnu vreću i deri!
skoro puna vreća, i to samo iz kuhinje; vinobrana kojem je istekao rok trajanja, a od nedavno samo pasteriziram, pa mi ovo ni ne treba, ambalaže, pola fanta za paprikaš, junk slatkiša koje smo dobili tko zna kad od tko zna koga, plastične šarene čačkalice, ....svašta. našla nekih spužvi, četkica za zube, ono što se koristilo odmah bacila, stavila sve novo. Dva sredstva za pranje prozora, presula u jednu bocu, drugu bacila, dva otvorena škanicla integralnog brašna, oba presula u pripadajuću posudu, nisam ni sat vremena radila, a baš sam pametnog posla napravila
i gledam ti ja kafe aparat ispod sudopera, i pored njega električni roštilj, a vidim na kuhinjskom stolu 22 tegle kisele paprike i desetak tegli umaka od rajčice, jer nemam kud sa tim i upali se meni lampica. Poklanjam bilo kome aparat za kavu i roštilj, dajem i filter vrećice, čak i vakumiranu kavu ako treba i tog trena netko zazvoni; moji starci. Velim ja da bih, ako nekome treba, to poklonila, mama me gleda i veli mi da ostavim. Ja joj kažem da MI TO NE TREBA, da zauzima prostor, a ona gleda u Karla, i kaže :" Pa ostavi to njemu, kad bude veliki". JA ju gledam, kreće rasprava, a ona će : "Dobro, samo ti dijeli, a jesi dobila onu plaću za peti mjesec?" NE vrijedi objašnjavati da ovo nisam koristila osam godina,... to je baš taj mentalitet, pročitajte sa linka koji sam stavila, ja ovo neću nikad više koristiti
kad sam bacila usisavač na vodu za pranje tepiha, koji mi se doslovce ZAPALIO u rukama, nakon par tjedana vidjela sam ga u podrumu. Još smo živjeli na katu kod svekrve, i ja pravo kod nje da pitam što ovo ima značiti. E što me je izrifljala :" Znaš šta Dada, TO se ne baca". "Ali to je pokvareno, pobogu, pa ovdje imate STRUJU I VODU skupa, i gorjelo je". "Ne može se to bacati, takve stvari se ne bacaju, to deda može popraviti (deda nije električar, i sve živo popravlja, ustvari on misli da popravlja, :/ )" da sam rasipnica, ovakva onakva. Oni su tip ljudi koji ne mogu doslovce proći kroz podrum od krame, dovukli su nečije madrace i izvadili onu žicu od njih, krevete iz kuće u kojoj su boravili izbjeglice iz bosne i sve ostalo što su im oni ponudili. Ima tamo ormara, vitrina.U garaži se ne može izaći iz auta, nego se to mora obaviti ispred jer su na zidove sa strane naslagane takve gluposti da boli glava, i ne mogu se otvoriti vrata od auta. Šta drugo da kažem nego da imaju i dasku za peglanje od babe, na kojoj fali pola one spužve-presvlake .
najbolje od svega; odem kupiti novu četku za WC, i kupim i njima jer mi se gadilo i pogledati kod njih u kupaoni njihovu . I sad, stavili novu a stara četka je mjesecima stajala na starom pokvarenom zamrzivaču u podrumu.
jedu sa rasparenim žlicama , dva predivna bešteka stoje u kutijama, i kupi svekrvi šogorica novi beštek, znači još jedan, održi joj bukvicu i naredi da svaki dan jede sa "lijepim" žlicama. E sad, sveki je to trošila samo kad joj kćer dođe, a inače sa "normalnim". Pa ju je ova par puta iznenadila i svekrva nije stigla promjeniti žlice. Onda se svekrva dosjetila; Ima dvije ladice sa priborom za jelo. JEdna za svaki dan, a druga za kćer.
možda bar još ima nade za nas
Jel ti to opisujes moju svekrvu?
Ako nesto hocu da bacim ,a znam da ona dolazi, moram to uciniti brzinom svetlosti, jer ce u suprotnom pokupiti to nesto i odneti kuci. A vrhunac za moj zeludac je bio kada sam ukapirala da mi kopa po kesi za smece i vadi npr plasticne flase od vode i ine gluposti koje joj silno trebaju...bljak...To je i vise od hrckecih navika, rekla bih nekakva patologija :P
Znam još takvih svekija :raspa:
Ja svako malo raščiščavam i onda se za par mjeseci užasavam koliko stvari imam.
Idem raščiščavat kuhinju... :*
joooj, to sam ti ja mogla napravit :)
da vidis kako sam mojoj cimerici to napravila, djeca se igraju u dnevnom, a ja u djecjoj sobi krcim li ga krcim dok ona jadna sjedi na krevetu, prica mi price o igrackama i pokusava me omeksat ... dvije vrece bacila 8)
al joj je poslije ipak bilo drago :mrgreen:
evo, u zadnjih sat vremena, raščistili smo igračke: 7 ogromnih vreća. punih.
čekaju udomitelje.
(a gomila plišanaca novih, s etiketom) :roll:
ajme dođi kod meneCitiraj:
litala prvotno napisa
ja sam gora od Ante neznam jesam li 2-3 igračke bacila otkada se rodio
(dobro ne računam one razbijene)
Cistim visak par puta godisnje i bas me to ceka. Samo nikako da krenem jer me mori prehlada, a ne valja radit prehladjen.
da ukradem ovaj dio rečenice :lol: ...Citiraj:
apricot prvotno napisa
presložila sam donacije ;) ....
dječju robicu (cure, dečki), imam samo par igračkica i par slikovnica, pa će se podijeliti... suđe složeno u kutiju - i jedna vrećica koja ide na četvrtu stranu - do pola puna... sad se bacam u svoje ormare da ju dopunim (to je za velike).
sorci di to nosiš?
ili bolje rečeno di mi je najbolje takve stvari odnit u st-dalmatinskoj županiji...
znaci ja ti ne trebam? :mrgreen:
ajme, ovo je bilo za apricot :) nisam skuzila da ima jos postova posli :P
samo ti dođi, ima posla
možeš zrina čuvati, ako ništa drugo :mrgreen:
Idealna je situacija kad imas nekoga tko ti pravi drustvo i pri tom te propituje zasto bi bas tu stvar ostavio. :)Citiraj:
apricot prvotno napisa
Mi imamo tako malen stan da jednostavno nema šanse da u njemu ostane bilo što što nije nužno potrebno. Ako slučajno od mame donesem nekakav ručak u njezinoj zdjeli odmah drugi dan ju moram vratiti jer mi kvari koncepciju u ormaru.
Sve što nije nužno šaljem u podrum ili u smeće, a onda jednom godišnje iz podruma sve pobacam u kontejner ili u caritas.
I sad mi još nikako nije jasno gdje sam u međuvremenu izgubila čizme! :shock: Kako netko može izgubiti čizme! :shock:
mene gusi previse stvari i oduzima mi energiju. ako nije sve na svom mjestu sizim! i mm tako. naravno da ima dana kad puno toga toleriramo ali uglavnom nije zatrpano stvarima.
iako moram rec da ima stvari koje cuvam, pisma, cestitke, slozene po datumima, posiljaocima, u kutijama, kod mame u mom ormaru cekaju da ih prebacim u nase konacno boraviste ... nadam se da nece dugo cekat.
odjeca? pa ima stvari koje prebacujem, cuvam a najradje bi ih se rijesila, s vremena na vrijeme napravim cistku pa sam u konacnici ipak zadovoljna. 2 - 3 godisnje promijenim sezone, tj. zamijenim mjesto ljetnoj i zimskoj odjeci i tada napravim i reviziju.
ostale stvari, ako su natrpane i nemaju svoje mjesto i nemam di s njima - rjesavam ih se.
preseljenje mi je pomoglo da si uredim stan onako kako hocu i rijesim se stvari koje su mi isle na zivce, kad smo uselili mm je zakljucija kako imamo hrpu praznih polica i da bi trebali nesto stavit na njih:roll: , pa se na kraju slozija sa mojim objasnjenjem da cemo mi tu zivit i da cemo dobivat i kupovat jos puno toga i da nam je to mjesto potrebno i da cemo ga s vremenom sigurno popunit. sad je punije nego kad smo uselilil ali jos uvijek ima nesto mjesta.
ormarici u kuhinji: posudje slozeno po velicini, pjati po setovima, zacini, tjestenina, brasno, palenta i sve ostale prosipaste stvari stavljene u staklenke, vrlo malo toga (skoro nista) stoji u originalmnim pakovanjima, najcesce ako mi citavo pakovanje ne moze stat u predvidjenu staklenku, staklenke su reciklirane :) od marmeladi, kiselisa ... u svakom slucaju uvijek vratim sve na svoje mjesto pa mi ne treba neko posebno odrzavanje.
sitnica po namjestaju koje kupe prasinu, skupilo ih se ali su sve dovoljno velike za sada pa je lako brisat prasinu ... ali opet nema ih previse i svaka ima svoje mjesto. prestala sam imat obicaj skupljanja tih stvarcica.
konacno: ne, ne gusimo se u stvarima. :)
ja to dajem ljudima "u ruke". ne uvijek sama, imam i "pomagače" :mrgreen: . kad jednom kreneš, obično ti se ljudi i sami javljaju - tako da ti obično fali stvari, a ne da nemaš kuda s njima ;) .Citiraj:
štrigica prvotno napisa
jutros sam našla pred vratima (od susjeda) - vrećicu obuće broj 36. i znam ženu koja nosi taj broj cipela, i bit će jako sretna kad to dobije...
uvijek se nađe netko tko nema...
rođakinja moje prijateljice iz drniša je patronažna. i kaže da je strašno kad uđe ljudima u kuću - i kad vidi da im nedostaje svega :( ...
možda se povezati s nekim na taj način???
Ja nemam toliko puno problema sa viskom stvari jer mi imamo tavan. Gore se nosi sve! Ali bas sve sto trenutno ne treba. Taj isti tavan je namjenjen sogorici koja ce si od njega napravit stan za koju godinu. Pitanje je samo sta cemo onda sa silnim krevetima, 1000 boca raznih, dasaka, ukrasa sto bozicnih sto uskrsnih, starim ormarima i ormaricima, raznoraznim pokvarenim kucanskim aparatima...ma cuda su gore!
Inace je moj svekar "hrcak" u obitelji pa svekrva kad on ode na put izbacuje stvari na glomazni otpad. On ni ne skuzi, onda si probajte zamislit kolko toga ima. Jer da nema nje i tog izbacivanja valjda bi se urusio tavan na moj stan od tezine stvari. :lol:
Upravo si mi otkrila toplu vodu. Hvala. :)Citiraj:
sorciere prvotno napisa
za robu što ne nosim jednu sezonu sljedeću bacim..ipak malo čuvam....svako malo prođem kroz stan i uvijek se čudim otkud mi 2-3 vreće smeća...:lol:
u kuhinji imam svega za 12 ljudi....ostalo što dobijem ako mi se ne sviđa prosljeđujem dalje...
:lol: :lol: :lol: sorry...ne mogu se ne smijat..al nisi jedina i ja još tražim jedne svoje... :lol:Citiraj:
tibica prvotno napisa
već imaš ideje? ;)Citiraj:
marta prvotno napisa
e sad da vas pitam. šta sa stvarima koje su dječje, a kojih se nemamo srca odreć? ako su u dobrom stanju, patimo od iluzija da to čuvamo za svoju djecu (a-ha. sigurno nećemo kupit novo, ma kakvi!), a ako nisu u dobrom stanju onda smo iskreno sentimentalni :)
knjige - već nekako. iako često u tih 20-30 godina nastane još puno odličnih knjiga slične tematike, samo što su nove i slike su u boji :)
ukratko, bojim se da će MD nosit sa sobom svog teddya ruxpina di god mi odselili, iako je strgan i prljav i meni iskreno ružan. razumijem zašto mu je toliko drag, ali joooj... :/
inace nama se prije par godina u sezonskoj tranziciji split-zagreb zagubila jedna vrecica s obucom. zanimljivost je da sam samo ja primjetila da mi fali par komada obuće (tako smo i skuzili). ni mama ni sestra nisu prijavile neke nestanke, samo ja! :shock:
ja sam dugo čuvala kikičine stvari. na kraju se svelo na:
košuljicu s krštenja
prve štramplice
prve šlapice
prvi dres za ritmiku
sve stane u jednu kutijicu. ostale stvari su usrećile neke druge mame i drugu djecu, a time i nas.
iz kasnijeg doba - "živ" je samo jedan plišani medo, i to u odličnom stanju.
slikovnice je kikica odvojila, i njih smo spremili u posebnu kutiju. puno slikovnica smo dali dalje - ali leteći medvjedići, patkica vlatkica, i još par komada njoj posebno dragih - spremljeno je.
i to je to.
meni je zao sto nismo sacuvali moju "posla koka na pazar", cujem da je to sad "posla koka u ducan" :roll:
Moja mama ima moju prvu školsku bilježnicu.
I čuva Biblioteku Vjeverica.
I masu toga...
kory, i ja sam prije prepisivala sms-ove u neki blokić, miki maus :mrgreen: