otkud da ja znam što je to, lupila sam bez veze :lol:
znam da se zdravo hrani i pitanje je jel pije običnu kavu , pa sam onda stavila tu integralnu
Printable View
otkud da ja znam što je to, lupila sam bez veze :lol:
znam da se zdravo hrani i pitanje je jel pije običnu kavu , pa sam onda stavila tu integralnu
Imam svoj stav i ne podliježem mišljenju drugih, iako stojim pri tome da ga mogu promijeniti ako me netko argumentima uvjeri da imam krivo. Znači uvijek mogu nešto novo naučiti. ALi ipak se kanim tema u kojima se ljudi puno kače ali takva sam i u životu -izbjegavam komflikt i nastojim sudjelovati u temama bez prepucavanja. Jer mislim - npr.da nemam što parirati necjepišama/jednostavno ne djelimo isto mišljenje i to je to.
To je npr. stav koji neću promjeniti. Iako čitajući njihove postove ponekad se duboko zamislim....
I da, super mi je ovo sve sa zdravom prehranom ali opet u nekim stvarima se pretjeruje (bacanje smokića i slatkiša pred ljudima koji su to donijeli djetetu u smeće etc...)
I onda da se ja na toj temi izjašnjavam samo bi doživjela od pojedinaca pljuvanje. Jednostavno ne želim u takvim raspravama sudjelovati. Tamo se ljudi međusobno podržavaju i ok.
Mislim da se ni u čemu ne treba pretjerivati i biti isključiv nije dobro.
Ono što pišem to i mislim (to je vjerojatno jedna od rijetkih vrlina koje imam) no ne pišem uvijek sve što mislim. S druge pak strane još uvijek vjerujem da i ostali forumaši rade i misle upravo tako kako i pišu jer volim vjerovati da iskrena komunikacija među ljudima općenito još uvijek postoji. Mm veli da mi je ta moja naivnost moja velika mana ali jednostavno odbijam razmišljati drugačije. Kad pogledam ovaj forum u cjelosti ne vidim jednoumlje, dapače ima tu raznoraznog folklora, no s druge strane postoje teme u kojima je jednoumlje itekako izraženo. Neko vrijeme sam se javljala na takvim temama a onda se jednostavno "umorila" i odustala. :/ Volim ovaj forum, volim čitati razmišljanja i iskustva drugih i volim vjerovati da su ta razmišljanja i postupci ostalih forumaša doista iskreni. Ono što meni konkretno smeta su teme zgražavanja :shock: i teme gdje su roditelji koji ne pripadaju forumu ili ne štuju JJ-a u najmanju ruku okarakterizirani kao neinformiranima a to se u nekim temama itekako može iščitati.
Ne, on pije espresso, s trunom kardamona. ;) :mrgreen:Quote:
Originally Posted by maria71
XQuote:
Originally Posted by Točka
doduše nisam neki veliki forumaš ali kad nešto pišem to i mislim
zapravo puno više čitam nego što pišem i moram priznati da me oduševljava paleta različitosti na ovom forumu
nemam potrebu biti ista kao i svi niti biti dio grupe ali nisam ni uvijek protiv :) sa zanimanjem čitam i topice o stvarima koje uopće ne prakticiram jer sam eto po prirodi znatiželjna i volim čuti i što drugi misle, kako osjećaju, što rade...
ne zagovaram ništa :P čak ni ono u što čvrsto vjerujem jer jednostavno ne volim nikog uvjeravat u ništa
dojim, dijete vozim u kolicima, polovično spavamo zajedno, poslije godine dana ću davat djetetu slatkiše umjereno... informiram se ali postupam po svom
pisem sto i mislim.
pisem sto i osjecam.
pisem i ono sto radim.
sto na zalost nije uvijek ono sto mislim i osjecam.
zvot je takav.
mrzim tv i crtice, a eto moje dijete se zakaclo na njh.
i ponekad to iskoristim da u mru napravim nesto sto se treba napravti.
i vikat cu da je tv los jer sam i sama ovisnik o tv-u.
mislim da djeci ne trebaju slatkisi.
i cuvala sam L. od njih koliko sam mogla.
eno je, navucena na kinder jaje.
i odem s njom i kupim joj kinder jaje.
i vidim srecu u njenim ocima. i tugu u mojim.
i vidim da je pomijenila prehrambene navike.
ali i dalje cu zagovarati da se djeci ne daje junk hrana, a sva ta jaja etc spadaju pod to.
i topic o mamama vristalicama je onaj koji pogadja srz.
jer znas da to sto rads nije dobro. znas zasto. znas kako to izbjeci. i to te grize jer ne uspijevas uvijek.
blago onima koji zive u neznanju.
pa vicu.
pa puste djecu 24h pred tvom.
pa im daju smokce, a za dorucak kinder pingvin.
barem su mrirni i ne zivciraju se. i nisu optuzeni za licemjerstvo.
da, ne radim uvijek kako bi zeljela.
nisam savrsena.
i ne zelim biti. jer onda bi bila nestvarna.
Imam svoje mišljenje, nije mi problem iznijeti ga ni u RL ni ovdje na forumu. Ono zbog čega to ponekad izbjegavam je veliki skup neistomišljenika s kojima ću onda polemizirati danima (ili stranicama). Nažalost nemam toliko vremena pa radije preskočim. U RL to ne radim, mislim ne preskačem. Uvijek kažem što mislim i uvijek argumentiram svoje mišljenje (često pretjeram :oops: ).
Zaboravih komentirati "savršene mame" na forumu...
Meni lično forum samo pokazuje kako smo svi nesavršeni i nervozni i ljuti nekad i tužni i interakciju sa našim muževima i djecom... i nigdje ja nisam vidjela tu savršenstvo... samo se svi trude imati što bolji i mirniji život.
Pa nije li bila tema takva?
Jednom se dogodilo da je jedna "stara" forumašica, u nekoj diskusiji izbacila totalno budalast post, ali ga je zamaskirala duljinom i formom tj. "krasopisom". Odmah je doletila nekolicina isto tako poznatih forumskih prija da je ispotpisuju, a glavu dajem da nisu niti pročitale što je dotična napisala. A to su sve žene koje mi je inače drago čitati. Baš mi je to ostalo u sjećanju kao primjer jednoumlja. Meni se ne sviđa ta potreba pripadnosti i djelovanja u grupi. Volim individualce, ima ih nekoliko na forumu i super su mi.
ali ako se ovim forumom propagira rodina vizija, kako se onda moze djelovati kao indivdua i ne prpadati grupi, kad djelimo istu vizju?
ne osjecam se nikako dobro o ovom tvojem postuQuote:
Originally Posted by leonisa
ajd, kako sam ja ovo dozivjela:
ako se jedna od misija rode i zastita dojenja onda se na tu temu ne moze ocekivati da cu ja napisati nesto drukcje od npr. storme il od fride ili od....mozda drugim rijecima, ali istu stvar.
a vidim da fritulica spocitava djelovanje u grupi.
na porodima ce uvjek postati odredjene forumasice koje su najvse upoznate s tom tematikom.
i izgledat ce da se djeluje u grupi.
storma i ja cemo pisati "razlicite" postove o tusiranju djeteta ali necemo razlicite o paketu SB.
ne znam da li me razumijes(te)
Leonisa, moram reći da ja nisam doživjela Frituličin post tako...
Ona je rekla da se grupa istomišljenika povela za postom iako čak možda nisu baš ni najbolje pročitali nego su potpisali, a u princiupu se kosilo sa njihovim stajalištem koji inače zagovaraju.
A razumijem šta si ti htjela reći vezano za grupu i istomišljenike... i meni se to isto tako čini...
oprosti ali tvoje mi je dijete reklo da mama nikad ne vice :PQuote:
Originally Posted by apricot
ma ok.
mozda je i taj post bio srocen zbrdazdola ko moj :)
mozda da me ivarica nije piknula ne bi ga prosirivala i objasnjavala.
mozda bi netko ko me pozna znao sta sam htjela reci i potpisao me.
onako zbrdazdolasti post.
a mozda i ne :mrgreen:
ma, izmanipulirali smo je :lol:
ja još uvijek ne u potpunosti.Quote:
odnosno, zanima me koje su to teme (osim ovih trivijalnih, kao što je tuširanje), na kojima po defaultu, imate isto mišljenje - da li se one dotiču samo dojenja, ili...?
e da i potpuno kuzim sto lea hoce rec. i slazem se s njom.
:lol:Quote:
Leonisa... možda si krivo pročitala, a drugog mišljenja pa eto ti ga na! :mrgreen:
Ali ono što si napisala:ja potpisujem...ali u malo širem spektru, tj. ne bukvalno, ali to je to... da ne duljim, jer ću se samo spetljati...Quote:
"ali ako se ovim forumom propagira rodina vizija, kako se onda moze djelovati kao indivdua i ne prpadati grupi, kad djelimo istu vizju?
Ali čekam Ivaricu, jer kad ona objasni, možda promjenim mišljenje... :mrgreen:
cvijeta, necemo sigurno imati isto misljenje da li je djetetu potreban vrtic ili ne, oce l se cijepiti ili ne, oce li dati antibiotik li homeopatski pripavak itd itd.
dok da li je npr. potrebna AS ili ne, hocemo.
Pisem ono sto i mislim. Ponekad i ne iznesem svoje misljenje skroz otvoreno, nego ga ublazim, jer ipak je ovo pisana komunikacija i kad sam bila preotvorena, onda se netko odmah uvrijedio.
I stvarno mi je nevjerojatno da uvijek ista skupina ima isto misljenje i da se uvijek isti sloze protiv nekog drugog. Mislim, pa ni u braku ljudi nisu toliko slozni, kako je onda moguce da je ovdje takav sklad?
I znam neke osobe koje na forumima (ne nuzno samo na ovom) pisu jedno, a u stvarnosti rade sasvim drugo. Tako da se onda samo smijem kada citam kako je lako u anonimnosti biti velika osoba.
Ono sto mi se ne svidja je npr. ovo:
Recimo, ja nikad ne bi propagirala drugima kao nesto dobro ono sto se ja bojim napraviti. To mi je neshvatljivo. Imala bi osjecaj da pametujem. Jer lako je biti deklarativan, najteze je sebe mijenjati.Quote:
ne znam za druge, mogu pisati o sebi...
skroz sam protiv dijeljenja antibiotika šakom i kapom, ali ih je moje dijete popilo 15 komada. mislim, u 15 navrata.
jer sam se bojala.
propagirat ću porod kod kuće, ali se sama nikada ne bih usudila.
jer se bojim.
Ne, nisi me razumjela, mene ponekad zasmeta grupno mišljenje u diskusijama, čuvanje leđa, automatsko potpisivanje zato što neki nick garantira mudrost ili zato što je taj isti nick npr. mene potpisao na prethodnom topicu ili zato što smo forumska ekipa... I nisu to uvijek tematike Rodine vizije, ima tu svega...Quote:
I sad jedan OT, je li i porod kod kuće dio Rodine vizije?(sorry, ne pratim baš te teme (dojenje, porod), ali nadam se da ću uskoro :) )
sad bih napisala daj link, ali hebi ga možda sam ja ta koja je pisala budalasti post, a možda sam ga i potpisala :lol:Quote:
Originally Posted by fritulica1
a možda si i među ovim individualcima, nikad se ne zna kako to fritulica ocjenjuje :mrgreen:
Quote:
Ne znam šta bi bilo gore... ali u Bosnaskom duhu obadvoje je ispravno! :lol: :lol: :lol:
XQuote:
Recimo, ja nikad ne bi propagirala drugima kao nesto dobro ono sto se ja bojim napraviti. To mi je neshvatljivo. Imala bi osjecaj da pametujem. Jer lako je biti deklarativan, najteze je sebe mijenjati.
:lol:Quote:
Ma nebitno tko je pisao, potpisao. Fascinantno je da potreba pripadnosti grupi i kretanjem u grupi postoji čak i u virtualnom svijetu, i to ne samo među adolescentima nego i među odraslim, pametnim ženama koje bi, vjerujem, da nema te pojave, i više toga imale za reći.Quote:
Originally Posted by marija71
ja sam recimo, neki dan, jedva odoljela da se ne ukljucim u raspravu s Tatom!, iako nisam imala nis pametno za reci. Ali kad sam vidjela koja se ekipa skupila (ukljucujuci i tebe fritulice ;) ), bas mi je doslo da se prikrpam i ja 8)Quote:
meni je to sasvim normalna pojava
Definitivno najbolji odgovor :lol:Quote:
Originally Posted by cvijeta73
meni je fascinantno da imate tako dobro pamcenje, da pamtite, tko je koga kada potpisao, koju temu otvorio i sve ostalo.
pa onda, kad je tko promjenio misljenje (mili boze, tko zna sta sam pisala prije par godina :lol: )
jest da me nije bilo neko vrijeme na forumu, ali ni prije se bas ne sjecam, da sam takve stvari zamjecivala.
i meni se ovaj forum uopce ne cini jednouman.
pisem iskljucivo ono sto mislim, ne vidim kako bih mogla drukcije, a ni svrhu toga...
ne znam zasto ljude buni podrzavanje (mogucnosti) nekog izbora, cak i ako se ne prakticira - da to na primjeru pojasnim: ne prakticiram jos dojenje, nisam jos bila trudna, pa samim time niti radjala, ali svim srcem vjerujem da je dobro imati sto manje UZV kontrola u trudnoci, da je prirodni porod najbolji, a onaj asistirani u kuci lijep izbor, da je dojenje najbolje, da dudice i flasice i jednokratne pelene nisu najbolja opcija. takodjer vjerujem da su antibiotici kad se olako prepisuju i koriste stetni, bojim se cijepljenja.
i da, ja zaista nisam primijetila sindrom jata koji mnogi spocitavaju forumasi(ca)ma - primijetila sam jedan broj "super-zena", "super-mama", ali s njima niti ne pozelim komunicirati...
I meni je to stvarno super. Ali da se ne vrijedjamo, nego onako lijepo kulturno raspravljamo o suprotnom. To fakat covjeka najvise potjera na razmisljanje i preispitivanje :)Quote:
Originally Posted by Sanja
Ovo mogu u potpunosti potpisati. Uvijek pisem ono sto zaista mislim, samo sto nekad moram hodati po jajima s tim kako cu nesto napisati :mrgreen:Quote:
Originally Posted by Deaedi
I meni je to totalno fascinantno. Ja se fakat ne sjecam puno toga. X puta mi se desilo da mi je netko rekao "ja i ti smo se posvadjale" a ja kontam "ma nemoguce, kad, pojma nemam :? " :oops: I ono kontam kak mi je osoba simpa sto pise, a ona meni kaze "ti mene ne volis jer smo se tad i tad zakacile" a ja majke mi rodjene pojma nemam o cemu osoba prica :oops: Precesto mi se to desava....Quote:
Originally Posted by seni
a zakaj, imaš pravo, bez veze sam se bila uvukla u diskusiju, ali tata! i ja smo uglavnom bili 1 na 1, ili sam ja to samo tako doživjela?! :mrgreen:
osim toga diskusije s tatom! su izvan svih standarda ovog foruma. :mrgreen:
Ajde nemojte sad opet poceti :nope:Quote:
uvijek pišem što mislim.
mišljenja mijenjam zato što čitam (ne mislim na forum), pitam, informiram se i 'rastem'. ne vjerujem ljudima koji se slijepo drže svoga mišljenja i nisu spremni saslušati tuđe argumente. nitko ne traži da ti ljudi promijene mišljenje, samo da saslušaju i drugu stranu i promisle.
koristim sling, platnene pelene, miniMe spava s nama u krevetu, dojim. istina je da ponekad opsujem sve po spisku jadnom nedužnom djetetu jer se npr. prikačila na sisu i ne pušta sat vremena a ja moram na wc, gladna sam, spava mi se, žuri mi se, gori mi ručak, upaljena mi je pegla...Znam da dijete nije krivo ali ponekad valjda mogu biti umorna i neuračunjljiva? a dojenje ipak obožavam...
OT
daklem...to si ti? a ja sam se pitala...Quote:
I ja. S tim da se i moje misljenje s vremenom mijenja. I znam neke osobe i u rl, da se hocu praviti nesto sto nisam, ne bi mi uspjelo :)Quote:
Originally Posted by anchie76
Ispocetka sam se i skanjivala pisati, kao, ma nije moj doprinos vrijedan da ostane zapisan, kao da zadirem u vec uigranu ekipu. Onda nisam imala vremena pa sam najcesce potpisivala pametne postove drugih forumasica s kojima sam se slagala.
Sad nemam vremena, ali ipak napisem koju, bez obzira na vrijednost doprinosa :mrgreen:
Ponekad se ne zelim ozbiljnije ukljuciti, jer potrosim vremena i zivaca u tome, da bi tema, ne znam, nestala jer je na KSO, ili se vrti u krug sa 25 stranica a da nitko u biti nije promijenio misljenje. Pa onda nesto napisem, ali se ne uvlacim preduboko. A najgore mi je kad me se krivo shvati pa se preznojim objasnjavajuci a imam dojam da upadam dublje u zivo blato svakom novom rijeci.
Imam omiljene forumasice (vecinom i znaju koje su), ni sa jednom se mislim, ne slazem na svim temama, ali tako ih i ne biram, biram ih po tome sto za sve mislim da su pametne, jake, duhovite zene, i sve bih ih voljela imati za prijateljice i uzivo.
Rijetki su oni koji mi dizu zivce, to su proplamsaji na nekoj temi, na nekoj drugoj su mi super i tako uokrug.
Ima jedan konstantan, al evo, anchie ne da :mrgreen:
I cesto sam se pitala, s obzirom na to da nekad nemam vremena napisati stvarno sve sto mislim, ili se dobro i jasno izraziti, pa ostane nekako krnje i nedoreceno, kakav uopce dojam ta neka summer ostavlja, je li uopce blizu pravoj meni. Takodjer, koliko su dojmovi koje imam o drugima, uopce blizu stvarnim osobama.
A za one koji na forumu lazu da nesto ne rade, a u stvari rade, pa ne lazu time mene, sto ja znam o njima, samo sebe lazu.